Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-17, 05:20 PM   #1301
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: neo2046 查看文章
Square Enix President on Nintendo Switch Dev (New IPs + Old IPs + Mid)
https://www.resetera.com/threads/squ...-ips-mid.7315/

Nintendo Switch is Time's Magazine gadget of the year
http://time.com/5029999/top-10-gadgets-2017/
Old IP 會唔會有Xenogear重製? Monolithsoft 協作開發
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 05:58 PM   #1302
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
有個usb adapter 叫COOV
話支援ps系,Xbox 系手制
有無人試過wiiu pro controller 得唔得?
R joycon 個方向stick 玩MH時好唔掂,成日唔小心推郁
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 06:05 PM   #1303
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: sonic 查看文章
我多數係屋企都係用手提MODE,因為電視太夜先有得用,所以最後都無買到PRO制,反而買多左對JOY CON來玩4人GAME
如果買轉插我寧願買狠心買PRO 制了,無線方便太多
轉插約70..ps4隻手制usb $160...
pro制應該要450...

如果沒ps4果邊....一定係買pro制...不然就要唸唸...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 06:14 PM   #1304
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Terry仔 查看文章
R joycon 個方向stick 玩MH時好唔掂,成日唔小心推郁
我就係用coov...
但佢好似沒講支援wii u pro手把....
舊 11-21-17, 11:05 PM   #1305
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
E個week應該會入部NS,想問下check機要注意D乜?? 光、死點嚴重嗎?

另Pro制有冇用?賣$410抵唔抵?

Thanks~
Pro掣另一優點係出街用都好方便!(比起另外加條USB-C to OTG轉插+酷威N100+PS4 USB Wi-Fi手指)

買成$410係包埋條2m長o既靚USB-C充電線,貴得呢冇偷工減料到!(我一出買時都$520,用到依家都冇後悔到,係早期有部分貨良率做得唔好!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 11:10 PM   #1306
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: Terry仔 查看文章
CoovN100係X1 Eite手掣兼容性好差,TR掣+B掣2個掣同時咁有延遲!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 11-21-17, 11:19 PM   #1307
mrk

引用:
作者: mrk 查看文章
登登登登!萬眾期待嘅 “Nintendo Switch Mario Kart 8 Deluxe” 大賽現已接受報名。
想感受一下 “頭搖又尾擺,飄移境界”嘅,又想黎同小編挑機的話,快啲報名黎挑戰啦!
除左打機之外,仲有大型嘉年華會,夜晚又有大型音樂會,有太極、Dear Jane, Super Girls, Tonick 同秋紅,所以話各位巴打絲打真係千祈唔好錯過!
Nintendo Switch "Mario Kart 8 Deluxe" 大賽
日期:2017年11月25日(星期六)
時間:1400 - 1700
地點:西九文化區
名額:240人 (報名以先到先得方式進行)
截至報名日期:2017年11月17日(星期五)下午6時
* 持有入場門票方可進場參加比賽
# 比賽賽制及注意事則可參閱報名表格
比賽報名網址:https://goo.gl/U7ey5B

優勝者可獲以下禮品:
冠軍:Nintendo Switch 主機 1部 (1名)
亞軍及季軍: Mario Kart 8 Deluxe 遊戲 1隻 (各1名)
4-8名:Amiibo 1隻 (各1名)

票價:$180元正 (包括參與嘉年華及晚上音樂會,音樂會為全部企位)
*門票之收益將用作新界地域總部大型維修之用
活動詳情:http://www.scout-ntr.org.hk/…/c20171...l_95245666.pdf
購票網址:https://goo.gl/4EhJC8 (需登入Google帳戶)

遊戲大賽及設備贊助:任天堂(香港)有限公司
想知更多詳情:
﹝地域網頁﹞http://www.scout-ntr.org.hk
﹝活動網頁﹞http://www.scoutmw2017.org
﹝Facebook﹞http://www.facebook.com/scoutMW2017
#NTRSCOUT #MW2017 #太極樂隊 #DearJane #SuperGirls #Tonick #秋紅 #童軍 #新界童軍 #NintendoHK #MarioKart8Deluxe

注:轉至香港任天堂facebook

PS:呢個終於算係「香港任天堂」第1個switch官方認可比賽!(平時只掛著買機,今次終於願意搞比賽啦!)
利申:本人已報名!
已追問左比咩!
1.150CC,
2.順時針跑,
3.淘汰賽制,
4.大會只提供單JoyCon比參賽者使用!(負責人連JoyCon左右手感不同都唔知,我講完有分別後,佢就話隨機抽,以示公平喎,死未!另外不接受自己帶的手掣同軚盤!嘈緊,希望可以放寬使用限制!)

另外:
開晒隱藏賽車零件未?
比賽前有冇提供練習區坐,定企足全程?
可否當日擦自己的amiibo?
重未答我(因為當我問到4時,負責職員已經覺得我好煩,比個機構email我,叫我一次過寫晒D問題Send比佢算啦!)

PS:負責職員應該都係輕玩家,請不要抱太大期望,會有幾專業,最後係希望當日玩得開心啦,完!(大會當係普通攤位活動的心態搞,我就以電競的心態去應對!)

此篇文章於 11-21-17 11:27 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-22-17, 01:04 AM   #1308
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
Pro掣另一優點係出街用都好方便!(比起另外加條USB-C to OTG轉插+酷威N100+PS4 USB Wi-Fi手指)

買成$410係包埋條2m長o既靚USB-C充電線,貴得呢冇偷工減料到!(我一出買時都$520,用到依家都冇後悔到,係早期有部分貨良率做得唔好!)
謝mrk,想問下如果要買多個火牛差NS有冇好介紹?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 01:25 AM   #1309
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
已追問左比咩!
1.150CC,
2.順時針跑,
3.淘汰賽制,
4.大會只提供單JoyCon比參賽者使用!(負責人連JoyCon左右手感不同都唔知,我講完有分別後,佢就話隨機抽,以示公平喎,死未!另外不接受自己帶的手掣同軚盤!嘈緊,希望可以放寬使用限制!)

另外:
開晒隱藏賽車零件未?
重未答我(因為當我問到4時,負責職員已經覺得我好煩,比個機構email我,叫我一次過寫晒D問題Send比佢算啦!)

PS:負責職員應該都係輕玩家,請不要抱太大期望,會有幾專業,最後係希望當日玩得開心啦,完!(大會當係普通攤位活動的心態搞,我就以電競的心態去應對!)
收人百幾蚊
獎品兩千蚊
但係連自己制都唔俾帶....咩料

舊 11-22-17, 09:04 AM   #1310
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
已追問左比咩!
1.150CC,
2.順時針跑,
3.淘汰賽制,

另外:
開晒隱藏賽車零件未?

咁作為輕鬆嘉年華嘅活動之一
都唔覺得佢地會攪到好Hardcore
不過你自己都問掃唔掃「一般人唔知對賽事數據有無影響嘅」Amiibo.......
倒不如問有無自動入彎

可以響場外解決就場外解決算
陣間比賽時整到台上主辦單位唔識接
港任攪比賽就係咁先

此篇文章於 11-22-17 09:13 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 09:28 AM   #1311
charcsc2000
J神哥

引用:

出街方便呢個真,如果包左c to c 線咁幾低玩~
不過正常都唔會帶出街啦,佢for你用係TV MODE~
舊 11-22-17, 09:32 AM   #1312
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
謝mrk,想問下如果要買多個火牛差NS有冇好介紹?
如果你要行TV MODE,就買zmi 10或良植51w或原廠牛
如你只你一般充電,用5V2A袋都夠~
舊 11-22-17, 09:41 AM   #1313
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 忍者 查看文章
收人百幾蚊
獎品兩千蚊
百幾蚊係人地嘉年華入場門票...
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 10:51 AM   #1314
mrk

引用:
作者: 忍者 查看文章
收人百幾蚊
獎品兩千蚊
可能個搞手唔識連接人地帶o既switch Pro手掣,所以咪禁左先,廢事自己連唔到出醜啩!(同埋到時有成240個名額,咁多人,就算每4人1局,咁輪1次都有排搞!)

引用:
作者: swatty 查看文章
百幾蚊係人地嘉年華入場門票...
可能連部switch主機+JoyCon掣+電視都係問香港老任借番呢,而D獎品係老任倉底貨,完全係零成本!

此篇文章於 11-22-17 10:57 AM 被 mrk 編輯。
舊 11-22-17, 11:32 AM   #1315
12號四分衛
Game Master

XBox Live Gamertagqbgabe12
個性質睇落唔係Pro
比你拿個制來, 又要認制試制,佢覺得流程麻煩 lo
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-17, 11:36 AM   #1316
charcsc2000
J神哥

引用:
可能個搞手唔識連接人地帶o既switch Pro手掣,所以咪禁左先,廢事自己連唔到出醜啩!(同埋到時有成240個名額,咁多人,就算每4人1局,咁輪1次都有排搞!)

可能連部switch主機+JoyCon掣+電視都係問香港老任借番呢,而D獎品係老任倉底貨,完全係零成本!
我唸佢係想公平D...始終唔係人人都有PRO制玩MK車...
其實佢講到明都好...比時間你去練習, 好過去到先話唔比你用PRO制....
舊 11-22-17, 07:07 PM   #1317
mrk

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
個性質睇落唔係Pro
比你拿個制來, 又要認制試制,佢覺得流程麻煩 lo
佢地本身可能係打算搞呢比個D音樂會前個嘉年華活動中其中1項普通攤位活動,
點知入場人數唔夠,最後可能為左谷入場人數,
搵左香港老任facebook出Post話收街客(如果有留意佢個Post登出日期,就會發覺個日期係網上團體預售截止之後個日呢!)

如果佢地係香港第1批搞瑪車8DX比賽就我話就冇話可說ge!
但衰在因為今年暑假期間已經有個非官方電競機構搞過1次瑪車8DX比賽,
我Miss左個活動,但睇番當日活動相,佢地係每8人一局,每人一個TV+Dock,
應該係用番自己部switch比賽,最重要我記得報名費係免費添!(即係只要有switch主機+Game就參加得,人地個舉辦地點重要係交通方便o既尖沙咀!我依家個感想係:開始發覺比大會騙左去衝人數囉!
最後最後係佢地係掛著個「任天堂官方認可」喎,咁就好容易令人會同「日本任天堂」或者「美國任天堂」比較囉!

此篇文章於 11-22-17 07:23 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-22-17, 07:27 PM   #1318
mrk

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我唸佢係想公平D...始終唔係人人都有PRO制玩MK車...
其實佢講到明都好...比時間你去練習, 好過去到先話唔比你用PRO制....
我都明!

PS:冇計啦!唯有轉練單JoyCon就個大會啦!!

此篇文章於 11-22-17 09:39 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-23-17, 06:14 PM   #1319
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
美雨林腥this個張A1 200gb micro-sd 49.9鎂
慢運費用5usd
買兩張可用citi card code" CITIHK"即減10%
或者儲夠100USD(買兩張爭0.2USD) 埋單可用銀聯code UNIONPAY62減15usd
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 10:46 AM   #1320
mrk

引用:
登登登登!萬眾期待嘅 “Nintendo Switch Mario Kart 8 Deluxe” 大賽現已接受報名。
想感受一下 “頭搖又尾擺,飄移境界”嘅,又想黎同小編挑機的話,快啲報名黎挑戰啦!
除左打機之外,仲有大型嘉年華會,夜晚又有大型音樂會,有太極、Dear Jane, Super Girls, Tonick 同秋紅,所以話各位巴打絲打真係千祈唔好錯過!
Nintendo Switch "Mario Kart 8 Deluxe" 大賽
日期:2017年11月25日(星期六)
時間:1400 - 1700
地點:西九文化區
名額:240人 (報名以先到先得方式進行)
截至報名日期:2017年11月17日(星期五)下午6時
* 持有入場門票方可進場參加比賽
# 比賽賽制及注意事則可參閱報名表格
比賽報名網址:https://goo.gl/U7ey5B

優勝者可獲以下禮品:
冠軍:Nintendo Switch 主機 1部 (1名)
亞軍及季軍: Mario Kart 8 Deluxe 遊戲 1隻 (各1名)
4-8名:Amiibo 1隻 (各1名)

票價:$180元正 (包括參與嘉年華及晚上音樂會,音樂會為全部企位)
*門票之收益將用作新界地域總部大型維修之用
活動詳情:http://www.scout-ntr.org.hk/…/c20171...l_95245666.pdf
購票網址:https://goo.gl/4EhJC8 (需登入Google帳戶)

遊戲大賽及設備贊助:任天堂(香港)有限公司
想知更多詳情:
﹝地域網頁﹞http://www.scout-ntr.org.hk
﹝活動網頁﹞http://www.scoutmw2017.org
﹝Facebook﹞http://www.facebook.com/scoutMW2017
#NTRSCOUT #MW2017 #太極樂隊 #DearJane #SuperGirls #Tonick #秋紅 #童軍 #新界童軍 #NintendoHK #MarioKart8Deluxe

注:轉至香港任天堂facebook

PS:呢個終於算係「香港任天堂」第1個switch官方認可比賽!(平時只掛著買機,今次終於願意搞比賽啦!)
利申:本人已報名!
引用:
已追問左比咩!
1.150CC,
2.順時針跑,
3.淘汰賽制,

另外:
開晒隱藏賽車零件未?

呢3日分別寄左2封email,
到今日都唔覆人email,
啱啱再打電話去直接問,
答覆:
冇得用體感,
當日開新Acc比賽,(即係邊比賽邊開隱藏野,要隨機應變)
冇提供練習區比參賽者坐,(天氣預報話當日有小雨,要記得自己帶遮,最怕係戶外攞著部switch練下練下,突然落雨就死啦!)
當日冇得擦amiibo,完!

PS:各位報左名/準備報名o既瑪車老手,你地都係唔好去,個大獎讓比我算啦!

舊 11-24-17, 01:14 PM   #1321
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
食電榜

http://nintendoeverything.com/switch...d-wi-fi-usage/

http://www.reviews2go.com/nintendo-s...ry-life-chart/

此篇文章於 11-24-17 03:43 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 02:25 PM   #1322
mrk

引用:
作者: leungky1 查看文章
已看了!!(其實只要買多個支援PD2.0大容量尿袋,咩問題都解決晒!)

舊 11-24-17, 02:35 PM   #1323
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
A demo for Nine Parchments has gone live on the North American and
European Switch eShops. Have a look at some footage below.
https://www.youtube.com/watch?v=Y7m8gS4kY1g
https://www.youtube.com/watch?v=1Zl_tBMHbmI

引用:

此篇文章於 11-24-17 02:38 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 02:49 PM   #1324
12號四分衛
Game Master

XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: leungky1 查看文章
嘩,好Detail

諗唔到最食電竟然係呢隻
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 10:53 PM   #1325
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
美森做SANDISK 200G(100MBS)送到香港446,篤左張....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:07 AM

手機版 | APP版