Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-16, 05:24 PM   #1926
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
有彩已經好好啦!TIDUS應該好用過HUNTER RAIN
TIDUS有得全回MP,幾有用,同埋用水靈劍又可以唔洗用2手持,多個位加攻....
睇FAMITSU TIDUS仲低分過劫火/土槍/Balthier個d,唔知點解...

我今次都係想中HUNTER FINA, 射左幾張飛乜都未有....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-16, 05:35 PM   #1927
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我冇練水靈劍啦而家,佢限死劍2刀唔夠彈性,我練普通2刀技

TIDUS而家真係得番個回MP,最大問題係佢招QUICK TRICK超易甩CHAIN搞到好低攻,要最後俾佢出招先好少少,同埋佢冇自帶降屬攻,要LB,而家通常未出到LB已經完左場,如果打D超勁野又未必落得到TIDUS,所以佢低分D都應該

劫火睇D人話係用賭徒粒色仔加4 KILLER用1000%果招屈人,D人話打機神20分鐘,用其他人應該打超過1個鐘

土槍有多HIT同時降屬耐,空賊有得降屬耐同有1000%招

我發覺D PICKUP全部射咩晒,都唔係PICKUP黎既,係3,4星就FEEL到PICKUP

此篇文章於 12-22-16 05:38 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-16, 08:59 PM   #1928
ShinDou

岩岩用過個FD隻FF15王子,8百幾攻渣聖劍,佢招普通SHIFT BREAK原來都好勁喎,用左佢打到680萬,勁過我搭9百幾攻雷神渣聖劍 @@

都係ALLIN王子先 XD 希望中到

廿幾抽中虹,不過係瑪莉,都好,呢隻都勁

此篇文章於 12-22-16 09:03 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-22-16, 11:31 PM   #1929
ShinDou

原來用GP隻1千攻FF3主角仲勁,第1下百幾萬第2下4百幾萬,TOTAL 1TURN打左935萬 XD
舊 12-23-16, 03:41 AM   #1930
GP03D

又有虹中咁好?

都話而家ff3主角勁左好多,自buff完好似一下最高攻個倍率係佢。。。你係點chain?我都好似冇打到咁多?
我有d唔係咁想出佢,因為想出一team可以全刷trust,佢個trust冇咁有用,不過唔出佢要打2/3round,好危,試過一野比大佬秒全team

舊 12-23-16, 08:14 AM   #1931
ShinDou

女性騎 - 性光覺+1,828攻 1個DRAGON KILLER

兩隻女暗法 - OVERFLOW 暗屬10CHAIN果招,1隻6百幾魔1隻4百幾魔

你果隻FF3主角 - 就咁出45MP果招

光豬 - 降防精45%

舊拉冇沙 - 英雄歌覺+2

我冇等時間直接順住 2女暗法>女性騎>FF3主角 咁禁出招,如果等岩時間7EC先接FF3主角可能可以兩下都4百萬

原來FF2主角都好勁,7百攻都打到200萬兩下,不過佢有2個DRAGON KILLER

大佬斷尾應該會停1TURN,有次唔覺意打剩少少秒唔到,其實咁耐我淨係見過隻大佬先制果招 XD

用TRUST TEAM咁高難度﹖通常D TRUST勁既都唔打得,其實你想專心刷TRUST走去打神殿咪得,RAID其實每日都係打得十幾場
舊 12-23-16, 12:20 PM   #1932
GP03D

唔記得有拉茶加攻,唔怪得咁高攻....我已家個陣,有時1round有時2round:
常闇-全降
tidus-45mp
ff3-45mp
transtina-7mp回血
4星刀極女-等死升trust
fd-勁攻人

如果fd夠勁就岩岩秒到,唔得就第2round死2件先殺到...呢個陣都叫升到下有用既trust

d hunter人隻隻都咁低分既,SE見d人課王子太勁比人休息下?

此篇文章於 12-23-16 12:27 PM 被 GP03D 編輯。
舊 12-23-16, 12:45 PM   #1933
ShinDou

獵人我淨係貪肥娜有自動復活先抽咋,REM太難中,見尋日好似幾好彩中到虹,之後先轉抽王子POOL,結果又中虹但又係射咩左 XD
舊 12-23-16, 12:50 PM   #1934
GP03D

都係抽唔到,算,用rikku都差唔多,個pool冇個勁,留番d 石算.....

舊 12-23-16, 12:52 PM   #1935
ShinDou

RIKKU最大問題係冇得每TURN出LB,同埋限3TURN,肥娜就可以每TURN出落1個冇限TURN,不過呢招其實應該用黎打機神,唔係打機神既話應該冇乜用
舊 12-23-16, 02:22 PM   #1936
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
hunter fina 招激勵都係得3turn 自動復活

舊 12-23-16, 03:10 PM   #1937
ShinDou

係喎,之前冇寫仲以為冇限TURN XD
舊 12-23-16, 03:16 PM   #1938
GP03D

個聖誕event都仲係幾冇謂,2件裝先加得個15%又冇咩用....又要行好多轉個個xx街道先齊白/紅羽根...真係....飛都唔比張....

舊 12-23-16, 03:17 PM   #1939
ShinDou

無視左個聖誕果個活動,上次好似都有類似既野我都係冇理 XD

岩岩用GP隻FF3主角第1下吉到598萬出黎,TOTAL 1082萬 XD

而家唔知點解2招OVERFLOW之後搭其他招會中間斷CHAIN,定係因為我以前用開2OVERFLOW 2聖光所以先唔甩﹖

此篇文章於 12-23-16 06:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-24-16, 12:31 PM   #1940
ShinDou

原來係OVERFLOW果招既問題,轉番用雙博士旋風,1TURN打到1682萬 XD GP隻FF3主角兩刀都係打左6百幾萬 XD

用FF2主角FD就兩下都4百幾萬,TOTAL 1288萬 XD

同9百幾攻雷神FD聖光48 CHAIN TOTAL都係打得9百幾萬

今次RAID D分咁易加既,已經60萬分拎埋10%莫古了

原來已經有35粒結晶,換埋把93攻土刀先

此篇文章於 12-24-16 03:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-24-16, 05:53 PM   #1941
ShinDou

已經7個豪炎劍TRUST莫古了,又抽唔到獵人RAIN,MHXR D角應該係期間限定啦,呢幾日都抽唔到既話即係賣得﹖應該唔會復刻啦

搭9百攻洋蔥FD佢有TRUST果招,都係TOTAL打得8百幾萬,而家最大力應該係FF3主角之後到FF2主角﹖

此篇文章於 12-24-16 07:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-25-16, 12:02 AM   #1942
ShinDou

抽多3野王子POOL,反而中獵人RAIN,真係狂射咩 XD

凸然間咁多人要升,聽日可能要爆下水打仙人掌,費事又等1星期先有得打,咁岩我有3個兩手持,俾佢試下勁唔勁先
舊 12-25-16, 08:37 AM   #1943
ShinDou

90攻TRUST斧都拎埋了,15%HP防麻腰帶拎左5個,90攻弓又整左,今次RAID正過以前好多 XD
舊 12-25-16, 01:55 PM   #1944
ShinDou

燒左幾十支水升爆果幾隻人

獵人RAIN而家1015攻 XD 3兩手持1大劍極,打覺醒級試下招先

試完都係好細力,扣得百幾萬,唔知係咪因為甩CHAIN既關係,都係掛番TIDUS先,不過TIDUS攻仲低過女性騎

此篇文章於 12-25-16 03:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-25-16, 03:32 PM   #1945
ShinDou

普通肥娜解6星,不過肥娜出左咁多個版本,普通版應該都係好廢

27號開12武具之間,類似降臨果D每個月出1隻﹖打贏拎果把樹琴好似冇乜用,太少人裝到琴

開新主線又可以R石,不過而家D主線派太少石,打晒新版都未必夠1次11連
舊 12-25-16, 05:33 PM   #1946
GP03D

咁勁又有虹! 不過點都唔比王子你。。。
我又抽埋d飛,全3星食物。。。

今次raid係好快玩哂,仲有咁多日就已經搞掂哂。。。再玩再抽都係為左d pot同master埋hunter lasswell...

舊 12-25-16, 06:49 PM   #1947
ShinDou

其實而家覺得王子都唔係特別勁,而家想中FF3主角,我唔想再抽MHXR人先走左去抽王子POOL XD

TIDUS好似真係廢過女性騎唔少,都係掛番女性騎算,1隻4星START可以勁成咁真係奇蹟 XD
舊 12-26-16, 09:21 AM   #1948
ShinDou

而家先清埋主線最後果版,真係打緊降臨咁,郁D就俾人秒,仲要今次唔俾秒佢,仲要BUFF冇用,我打第2次唔知仲出晒堆BUFF人,最尾好難先過到
舊 12-26-16, 02:36 PM   #1949
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
ソル基本係數局打就ok,佢一開賢者の智慧就清左佢,然後就debuff魔物攻就慢慢打,想自己加buff就帶人造魔導石令佢招消除無效化…每70,50,30都會出闇攻+能力低下…30加多招回血……整體上唔覺得難打

而家每日都會洗佢一次當聽歌……
由手機版發出
Orage 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 03:05 PM   #1950
ShinDou

人做破魔石我冇拎呀,果陣打緊新ACCOUNT,又冇理由拎隻5星魔封劍黎出咁晒

如果我唔係出晒堆BUFF人搞到冇野好做既話,應該唔難打 XD

我淨係出女性騎打,諗住TIDUS加野,RIKKU全體復活,光豬降野,女神全體加耐,搭多隻冇屬既攻FD

結果每回合1開波就俾人DISPELL晒再打,雖然降完佢攻之後係唔痛,但打好耐,D補助人完全冇野好做,因為加完D野即刻俾人解左

下次再打既話應該1隻女神全補另外1隻全體加攻,1隻裝埋DISPELL黎放,3隻物理CHAIN分分鐘秒到佢,唔算多血,我就咁1隻女性騎1開波都打左佢3分1

此篇文章於 12-26-16 03:07 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版