Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-17-17, 05:35 PM   #8026
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
http://columbia.jp/idolmaster/imasnews/171117.html

6選碟
說好的新錄戀風...?
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-17, 10:46 PM   #8027
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: J+1 查看文章
仲以為跟住出乃乃有份嗰首...
期間限定イベント「Trinity Field」の開催が決定しました!
今回は凛ちゃん、奈緒ちゃん、加蓮ちゃんのユニット「Triad Primus」がデレステに登場です!
ホーム左下のバナーからメッセージを聴いてくださいね!
11月19日15時開始予定です!#デレステ pic.twitter.com/AkblVqb9AS
— スターライトステージ (@imascg_stage) 2017年11月17日
唔知歌會唔會又係上松作曲呢?
不過最少MV應該唔會差
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-17, 07:50 PM   #8028
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
睇嚟因為放咗係前頁最下面,結果完全無人見到,呢度再放多一次。

講真,有無人可以幫到手嗎?

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
想請教大家

最近更新手機去Android 8.0後,發覺唔能夠再用Twitter發放生日卡功能。

早排幫美嘉姐set完生日卡後,撳落個Twitter icon度,係完全冇反應。搞到無得為美嘉姐慶祝。

已經試咗刪除Twitter然後重新裝上,都仲係同樣問題。但上Twitter設定完全搵唔到問題出喺邊。

如果話唔用app直接用browser嘅話,個Twitter icon係會有反應,但唔會有圖出現囉。

有人有同樣問題嗎?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-17, 09:25 PM   #8029
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
冇咁情況...兩邊有冇都重裝過??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-17, 09:35 PM   #8030
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
下次生日試下, 好少用所以冇留意

用緊 ZX1 Android 8.0
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 02:10 PM   #8031
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
2D RICH
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 02:16 PM   #8032
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
M26M+30...太大反差了....

正,2D進化

J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 05:22 PM   #8033
yorkyork

註冊日期: May 2010
台仔又有野睇
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 06:23 PM   #8034
J+1
望過黎呀!!!!!!

有600百石

https://twitter.com/imascg_stage/sta...89221430771718
舊 11-19-17, 06:57 PM   #8035
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: axe1292 查看文章
應該咁講,
對著果D歌打足2年,
MUTE左都可以腦補成首歌咁打,
真係好難唔HEA打
所以努力極左隊掛機隊出黎唔係真係10000分EV都唔想打
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 07:06 PM   #8036
KUTAR#

係wo
Android 8.0 開唔到生日卡
似乎要報上cy
舊 11-19-17, 07:07 PM   #8037
KUTAR#

引用:
作者: yorkyork 查看文章
台仔又有野睇
又有 live viewing ?
舊 11-19-17, 07:11 PM   #8038
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
又有 live viewing ?
直情係海外單獨LIVE
舊 11-19-17, 07:46 PM   #8039
lineage19
Crazy Gamer

https://www.youtube.com/watch?v=oAOpHcdIz8U

冬碟試聽
舊 11-19-17, 08:10 PM   #8040
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
乜咁似shabon song....?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 08:28 PM   #8041
KUTAR#

引用:
作者: lineage19 查看文章
直情係海外單獨LIVE
O,剛剛上官網睇到

個期係清明之後,想去都拎唔到假啦
台灣場好似 Amuse 攪,有冇機會香港都攪埋
上次 5th live 的 live viewing 香港都好似都幾好反應丫

Kinny Riddle 兄, 有關 birthday card 我用左我極有限的日本填左form查詢
希望會有反應

此篇文章於 11-19-17 09:07 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 11-19-17, 09:10 PM   #8042
yorkyork

註冊日期: May 2010
一開始得張世界地圖,
跟住zoom左埋去台灣度
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-17, 09:18 PM   #8043
KUTAR#

親日國係著數D
舊 11-19-17, 09:41 PM   #8044
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
本家戈邊同機戰OG合作⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 12:30 PM   #8045
J+1
望過黎呀!!!!!!

終於加番d想要好耐嘅filter

https://twitter.com/imascg_stage/sta...58667332460545
舊 11-20-17, 12:37 PM   #8046
KUTAR#

@cycomiさんのツイート: https://twitter.com/cycomi/status/93...838338561?s=09

【特報①】「アイドルマスター シンデレラガールズ U149」②巻、2018年1月30日頃発売決定! そして、特別版CD収録ボイスドラマに、結城晴が出演決定!! ご期待下さい!!!
https://t.co/GoJ8b4O43q #サイコミ #imas_cg #u149

結城晴要加CV 了?
舊 11-20-17, 08:59 PM   #8047
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
找亮點

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 11:26 PM   #8048
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
所以努力極左隊掛機隊出黎唔係真係10000分EV都唔想打
呢家變左打咩活動都掛機, 分別只在唔同活動掛個級數唔同......

好似呢種活動,
手動時我打2倍18體M RANDOM (全色歌)
呢家掛就17體PRO 1倍體,
最後拿個分數應該差唔多
當然活動曲還是手動4倍

此篇文章於 11-20-17 11:28 PM 被 axe1292 編輯。
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 01:28 PM   #8049
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: axe1292 查看文章
呢家變左打咩活動都掛機, 分別只在唔同活動掛個級數唔同......

好似呢種活動,
手動時我打2倍18體M RANDOM (全色歌)
呢家掛就17體PRO 1倍體,
最後拿個分數應該差唔多
當然活動曲還是手動4倍
我直頭懶到掛雙倍體Master全色歌
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-17, 02:58 PM   #8050
J+1
望過黎呀!!!!!!

拘束服來了

https://gamp.ameblo.jp/gsc-mikatan/e...329753387.html

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:37 PM

手機版 | APP版