Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-26-16, 08:04 PM   #26
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097

https://twitter.com/yamapon_bot/media
http://obrhnk.net/cgAutograph/

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-16, 06:21 PM   #27
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
而家笨大南夢宮youtube keep住一星期出兩條角色介紹片
應該計好到發售日就出晒全部角色
引用:
貴音

千早

彌生

春香

伊織
而家兩首合唱新曲都好正...單曲貴音搵返psp首edeN做首發 釘宮就舊歌..
唔知有無全新單曲/會唔會用百萬d歌

此篇文章於 06-27-16 06:27 PM 被 reiyaw 編輯。
reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 10:23 PM   #28
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

遊戲未出 DLC先行

舊 07-01-16, 01:43 AM   #29
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: reiyaw 查看文章
遊戲未出 DLC先行
話晒都係將DLC做起的先驅, 預左啦
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 12:30 PM   #30
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
DLC地獄
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-16, 01:45 AM   #31
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

真美PV
引用:
30秒TV CM
引用:
新歌「ザ・ライブ革命でSHOW!」M@STER VERSION試聽
引用:
2017 P meeting

中村繪里子(天海春香役)/今井麻美(如月千早役)/浅倉杏美(萩原雪歩役)
仁後真耶子(高槻やよい役)/若林直美(秋月律子役)/たかはし智秋(三浦あずさ役)
釘宮理恵(水瀬伊織役)/平田宏美(菊地 真役)/下田麻美(双海亜美・真美役)
長谷川明子(星井美希役)/原 由実(四条貴音役)/沼倉愛美(我那覇 響役)

全員兩日出席 好想去但又要抽又無錢

此篇文章於 07-03-16 01:48 AM 被 reiyaw 編輯。
舊 07-04-16, 10:33 AM   #32
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
P MEETING最大問題係大年初一二
D 機票我完全負擔唔起

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 06:56 PM   #33
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
PS4三款免費主題出哂

舊 07-04-16, 09:49 PM   #34
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
Amazon訂左

引用:
作者: 廢人 查看文章
P MEETING最大問題係大年初一二
D 機票我完全負擔唔起
連廢神都講d咁既野,我呢d嘍囉諗都唔駛諗

舊 07-07-16, 05:06 PM   #35
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

亞美
引用:
美希
引用:

舊 07-13-16, 12:42 AM   #36
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

台灣 Playstation活動會請到四位聲優同兩位製作人到場 (香港動漫節今年好似無料到 )
https://asia.playstation.com/tw/cht/newsdetail?id=4462
引用:
18:00~19:10

「偶像大師 白金星光」

特別舞台活動(※)

製作人:坂上陽三、久多良木勇人

聲優:

中村繪里子 (飾 天海春香)

下田麻美 (飾 雙海亞美/雙海真美)

沼倉愛美 (飾 我那霸響)

原由實 (飾 四條貴音)

引用:

舊 07-15-16, 10:52 PM   #37
tim0627
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
請問有無CHING已訂中限版?? 可以的話分享一下邊度有得訂同大約幾錢,謝謝

另外睇返遊戲發售時間,9月有一堆遊戲要買...其中Persona 5 中文據說同日文版一同發售。
tim0627 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-16, 12:57 AM   #38
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

第一次無料配信...clear會送一套S級(?)衫仲有11粒糖
問題係offline定online打分...如果online打分就好鬼畜 成隻CGSS咁 ...

(我用港版PSN...連特別版都係訂行日...唔知DLC會唔會跟上... sosad...安已不)

角色PV

引用:

引用:
(ぬー近排真係不得了 然後遊戲入面既響又好似可愛左咁 )

此篇文章於 07-22-16 01:00 AM 被 reiyaw 編輯。
舊 07-27-16, 11:37 AM   #39
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097

有冇偷跑?

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:41 AM   #40
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: reiyaw 查看文章

第一次無料配信...clear會送一套S級(?)衫仲有11粒糖
問題係offline定online打分...如果online打分就好鬼畜 成隻CGSS咁 ...

(我用港版PSN...連特別版都係訂行日...唔知DLC會唔會跟上... sosad...安已不)
行日特別版唔係因為唔夠預訂數而取消左,得返普通版咩?
我訂個間因為咁要我轉日水特別版........
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 12:07 PM   #41
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: sunhikari 查看文章
行日特別版唔係因為唔夠預訂數而取消左,得返普通版咩?
我訂個間因為咁要我轉日水特別版........
睇玩亞 限定 行中同行日都有

舊 07-27-16, 12:40 PM   #42
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: ゆり 查看文章
睇玩亞 限定 行中同行日都有
唔知訂爆定點.....玩亞個價錢直頭NA左

另外藍店都有得訂行日版,但只能訂普通版而已.........
舊 07-27-16, 01:19 PM   #43
yorkyork

註冊日期: May 2010
睇巴哈仔之前先去左巴哈訂行日,
突然咁急取消?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 01:37 PM   #44
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
睇巴哈仔之前先去左巴哈訂行日,
突然咁急取消?
其實唔突然,因為我都係月頭先收到GAME鋪的電話通知要我轉而已

我仲以為好多人知道,所以無講
但遲D的行貨中文版好似唔受影響
舊 07-27-16, 01:48 PM   #45
yorkyork

註冊日期: May 2010
以為機戰冇行日係因為中文出時間接近先冇,
呢隻中文差咁遠都冇行日...
訂左水冇留意
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 04:11 PM   #46
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我amazon訂要等shipping

舊 07-27-16, 04:52 PM   #47
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
信和已偷跑 日限8xx 日普5xx
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 06:22 PM   #48
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

吓我訂間game鋪無通知我 我又無留意係咪無得訂行日限喎...
好不安

舊 07-27-16, 06:41 PM   #49
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
信和Hxx Lxxe已冇限定
我係最後一隻

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:07 PM   #50
sunhikari
Crazy Gamer

我係大埔hxx Lxxx訂,原訂行日限,被迫轉水日限
店員話今次日文限量版行貨係直頭唔出,好大機會係比中文行限做
水日限我訂$799

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
出售 - 一番抽獎賞 idol@master PART1 A賞-渋谷凛 , +香 黏土人 天光先訓 買賣專區 7 02-09-16 04:11 PM
出售 - 一番抽獎賞 idol@master PART1 A賞-渋谷凛 ~送H,F賞 天光先訓 買賣專區 0 01-25-16 07:04 PM
sell 全新行版 DRAGON BALL 龍珠 復活之F MASTER STARS PIECE 巨大 孫悟空 神 藍髮 MSP SON GOKU 景品140 PORTABLE 買賣專區 1 06-30-15 03:34 PM
[售]C87 ReDrop Idol Master 蘭子/響 T-shirt kctsang 買賣專區 0 01-15-15 10:38 PM
the idol m@ster snowman 街機遊戲討論版 19 07-23-05 06:14 PM

現在的時間是 12:09 PM

手機版 | APP版