Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-13-09, 03:56 PM   #1
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
Oasis Live In Hong Kong

http://www.lushington.com/artistpages/oasis09.html

Oasis又黎啦, 吾睇報紙都吾知
有冇同好一同睇呀
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 04:42 PM   #2
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
又黎

上次賣飛反應超差喎, 主辦單位諗住開全場arena, 到最後得四份一入座率, Oasis超無癮咁唱左個零鐘就閃左
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 05:17 PM   #3
黑翔
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
我睇呀!諗住買780企位
買企位其實係咪唔洗咁早買?
黑翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 05:21 PM   #4
BBBunzz

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagMrBunzKuen
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
又黎

上次賣飛反應超差喎, 主辦單位諗住開全場arena, 到最後得四份一入座率, Oasis超無癮咁唱左個零鍾就閃左
上次oasis 係arena 第一場live, 可能高估左太多人睇

我諗我都睇780 standing, 遲d 先買飛
BBBunzz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 05:22 PM   #5
BBBunzz

引用:
作者: 黑翔 查看文章
不用啦, 企位唔會爆
舊 01-13-09, 05:28 PM   #6
斯羅
aloha~

係, 吾洗買780都衝得去企位
今日開始賣飛啦
舊 01-13-09, 05:29 PM   #7
黑翔

原來打算今日買780企位 比你地講一講我又遲d買啦
係呢你地打算買幾錢呀?

此篇文章於 01-13-09 05:40 PM 被 黑翔 編輯。
舊 01-13-09, 07:34 PM   #8
\ot_to/

諗住買380, 因為話唔定會變780

引用:
作者: 黑翔 查看文章
企位好少會爆, 而且arena個場咁大, 要企爆都幾難

引用:
作者: BBBunzz 查看文章
上次oasis 係arena 第一場live, 可能高估左太多人睇

我諗我都睇780 standing, 遲d 先買飛
不過果年係Oasis既低潮, 之前又有其他band黎左, 所以好少人睇
舊 01-13-09, 10:51 PM   #9
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
又黎

上次賣飛反應超差喎, 主辦單位諗住開全場arena, 到最後得四份一入座率, Oasis超無癮咁唱左個零鐘就閃左
嗰次我都有去, 咁快就完場真係O哂咀

諗梗今次仲去唔去睇好...
近3-4隻ALBUM, 買左返去都係聽得嗰兩三次咁大把

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-09, 09:52 PM   #10
黑翔

買左780企位
邊位朋友有興趣一齊去
舊 01-31-09, 05:42 PM   #11
majestyk

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDmajestyk
上次我都有睇, 入場率超低所以臨開場平飛可以自動 upgrade
其實上次算係佢地近年高潮先o岩, 果期出o既 Don't believe the Truth 算係近年 Oasis o既佳作, 估唔到今次 Dig out your soul 又打回原型
majestyk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-09, 06:09 PM   #12
斯羅
aloha~

買左$580坐 BLOCK14
上次黎時未開始聽佢地D歌, 今次一定吾會走寶, 希望吾好剩係新碟歌加dont look back in anger咁就算
舊 02-01-09, 12:05 PM   #13
\ot_to/

引用:
作者: majestyk 查看文章
上次我都有睇, 入場率超低所以臨開場平飛可以自動 upgrade
其實上次算係佢地近年高潮先o岩, 果期出o既 Don't believe the Truth 算係近年 Oasis o既佳作, 估唔到今次 Dig out your soul 又打回原型
我覺得上次唔算係高潮, 係第四、五隻碟唔掂, 而第六隻水準回勇先帶番起少少, 可惜好多人已經唔係好聽佢地, 所以上次好少人去

Dig Out Your Soul我都仲未聽得入耳, 聽聽下都覺得悶, 但外界對呢隻碟既評價係高過上一隻, 所以即管睇下今次live有冇得自動upgrade喇(我就想有 )
舊 02-04-09, 11:30 AM   #14
majestyk

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDmajestyk
引用:
我覺得上次唔算係高潮, 係第四、五隻碟唔掂, 而第六隻水準回勇先帶番起少少, 可惜好多人已經唔係好聽佢地, 所以上次好少人去

Dig Out Your Soul我都仲未聽得入耳, 聽聽下都覺得悶, 但外界對呢隻碟既評價係高過上一隻, 所以即管睇下今次live有冇得自動upgrade喇(我就想有 )
我講上次黎香港 live 係直值佢地樂隊近年高潮咋
以大碟黎計, Don't believe the truth 算係繼 What's the story (Morning Glory)?, Definitely Maybe 後最好聽的 (其實 the Masterplan 都好正)

p.s. Dig Out Your Soul 我都未聽得入耳, 所以今次唔睇lu
majestyk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 02:38 PM   #15
斯羅
aloha~

大家打算聽日幾點去到
舊 04-06-09, 04:54 PM   #16
黑翔

有無人聽晚睇780?有無興趣交換電話?
舊 04-06-09, 05:59 PM   #17
\ot_to/

六點收工, 不過諗住食埋飯先入去,還掂都唔會準時開場
舊 04-06-09, 09:14 PM   #18
BBBunzz

我想知有冇近期既songlist
舊 04-06-09, 10:35 PM   #19
斯羅
aloha~

4月1 SEOUL個場

http://www.setlist.fm/setlist/oasis/...a-3d63953.html
舊 04-06-09, 10:52 PM   #20
\ot_to/

songlist同上次live in hk差唔多
舊 04-08-09, 12:35 AM   #21
斯羅
aloha~

吾夠喉呀
下次再黎一定買780!!
舊 04-08-09, 01:52 AM   #22
\ot_to/

哈, 想起上次既情景, 今次多番好多人, 雖然未爆, 但都有七、八成, 亦都因為咁, 佢地比上次唱得落力左, 而且未夠八點半就開始(上次九點先出場)

基本上都係唱果批舊歌, 連rundown都差唔多, 差唔多識背, 所以冇上次睇Jason Mraz咁投入
舊 04-08-09, 02:22 AM   #23
斯羅
aloha~

引用:
哈, 想起上次既情景, 今次多番好多人, 雖然未爆, 但都有七、八成, 亦都因為咁, 佢地比上次唱得落力左, 而且未夠八點半就開始(上次九點先出場)

基本上都係唱果批舊歌, 連rundown都差唔多, 差唔多識背, 所以冇上次睇Jason Mraz咁投入
今次估吾到有SLIDEAWAY, 都算賺左首
坐位D人真係勁頹, 完全無氣氛可言....
下次真係吾慳個幾百蚊
舊 04-08-09, 08:57 AM   #24
\ot_to/

引用:
作者: 斯羅 查看文章
今次估吾到有SLIDEAWAY, 都算賺左首
坐位D人真係勁頹, 完全無氣氛可言....
下次真係吾慳個幾百蚊
係啦, 好多人都係坐係度, 有d就呆企
舊 04-08-09, 09:23 AM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
有朋友話今次個氣氛仲差過上次喎 ._.

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:47 PM

手機版 | APP版