Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-17-10, 09:24 AM   #26
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
呢排忽然有d野好擔心.......不過算啦...9月先算......

舊 08-17-10, 10:50 AM   #27
wongmspk
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
其實...
我同個ex分左手1個月
但我最近又唔知點解好掛住佢,又有時msn下佢,又打電話俾佢
但啲對話又黎黎去去都得幾句
之後佢問我其實打俾佢做乜
我話掛住佢g19
會唔會好拖泥帶水?

另外
我想問
一對情侶分左手之後
其中一方(下稱a)不斷成日搵另一方(下稱b)
但又成日搞曖昧
之後有次出街a更加咀b
咁a生日
a就好理所當然地要b凌晨打俾佢
而且要b生日正日陪佢
b陪左兩粒鐘
之後a同b去影貼紙相
其中一張係a無啦啦咀b
但下面張相寫住「best friend」
個a就話「我唔要best friend」
b就呆左
到走果陣
a又話「b呀~不如妳聽陪我打機~」
但其實a係唔打機的
之後b就其實已經對佢有啲煩厭就話
「吓 我聽日好忙唔得閒」
a話好
之後當晚a就係咁打俾b
b就cut線cut線再cut線
大家覺得a佢想點?

舊 08-17-10, 11:47 AM   #28
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: wongmspk 查看文章
其實...
我同個ex分左手1個月
但我最近又唔知點解好掛住佢,又有時msn下佢,又打電話俾佢
但啲對話又黎黎去去都得幾句
之後佢問我其實打俾佢做乜
我話掛住佢g19
會唔會好拖泥帶水?

另外
我想問
一對情侶分左手之後
其中一方(下稱a)不斷成日搵另一方(下稱b)
但又成日搞曖昧
之後有次出街a更加咀b
咁a生日
a就好理所當然地要b凌晨打俾佢
而且要b生日正日陪佢
b陪左兩粒鐘
之後a同b去影貼紙相
其中一張係a無啦啦咀b
但下面張相寫住「best friend」
個a就話「我唔要best friend」
b就呆左
到走果陣
a又話「b呀~不如妳聽陪我打機~」
但其實a係唔打機的
之後b就其實已經對佢有啲煩厭就話
「吓 我聽日好忙唔得閒」
a話好
之後當晚a就係咁打俾b
b就cut線cut線再cut線
大家覺得a佢想點?
會唔會好拖泥帶水 <-- 如果你想清楚想翻兜既, 又覺得有機, 咪做lor
但如果佢冷淡, 甚至表明左唔受, 而你仲要堅持咁做既話, 就真係拖泥帶水喇

1. 想問a 同b 係唔係是但一個係你
2. 擺明a想翻兜啦, 又擺明b 唔受啦

此篇文章於 08-17-10 11:49 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 08-17-10, 11:49 AM   #29
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
請問係a定b提出左手架?差巧遠喎。

舊 08-17-10, 11:51 AM   #30
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: beagleflash 查看文章
我又唔覺....
因為呢,
飛人既固然可以好快死哂心啦
但俾人飛果個都可以覺得對方好狠, 而令自己好快咁死心
而另一方面,
飛人果個可以後悔, 想翻兜
但俾人飛果個都可以覺得唔甘心, 想翻兜架wor

舊 08-17-10, 11:53 AM   #31
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Seppie 查看文章
呢排忽然有d野好擔心.......不過算啦...9月先算......
擔心咩嘢?
阿聰 目前離線  
舊 08-17-10, 11:55 AM   #32
wongmspk

引用:
會唔會好拖泥帶水 <-- 如果你想清楚想翻兜既, 又覺得有機, 咪做lor
但如果佢冷淡, 甚至表明左唔受, 而你仲要堅持咁做既話, 就真係拖泥帶水喇

1. 想問a 同b 係唔係是但一個係你
2. 擺明a想翻兜啦, 又擺明b 唔受啦
一段:咁我__算了~
二段Q1:唔係
Q2:問題係最初b同a講不如係番一齊,個a唔受先好笑
引用:
作者: beagleflash 查看文章
係a提出分手
引用:
我又唔覺....
因為呢,
飛人既固然可以好快死哂心啦
但俾人飛果個都可以覺得對方好狠, 而令自己好快咁死心
而另一方面,
飛人果個可以後悔, 想翻兜
但俾人飛果個都可以覺得唔甘心, 想翻兜架wor
好複雜x_x..

btw a同b都係女仔黎

舊 08-17-10, 11:55 AM   #33
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 阿聰 查看文章
擔心咩嘢?
我唔係講緊事業方面. 而係第2d 野
一個人有野心, 另一個冇咩野心
如果唔理會, 最後可以搞到好大問題......

不過都要真係9月落實左某d事先

舊 08-17-10, 11:58 AM   #34
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
一段:咁我__算了~
二段Q1:唔係
Q2:問題係最初b同a講不如係番一齊,個a唔受先好笑
係a提出分手

好複雜x_x..

btw a同b都係女仔黎
又唔係既
例如: 我上星期同ex講我想同番佢一齊
點知佢唔理我
一星期後佢先搵番我, 我覺得佢冇誠意, 甚而俾我知佢只係退而求其次追唔到另一個先想翻兜既
我死心唔再show 佢
一d都唔出奇

舊 08-17-10, 12:00 PM   #35
wongmspk

引用:
又唔係既
例如: 我上星期同ex講我想同番佢一齊
點知佢唔理我
一星期後佢先搵番我, 我覺得佢冇誠意, 我死心唔再show 佢
一d都唔出奇
問題係個a之前都已經同b講過幾次分手
但係b佢果陣好傷心,日日隊酒
個a「可憐」(唔知佢係唔係咁諗,至少我係咁覺得)b,同番佢一齊

btw我之前約b出黎打機
之後個a同b講佢又出黎,之後係我面前搞曖昧激我sosad
之後出到黎,我係佢面前拖住b sosad
番到去,a打俾b之後話「點解俾佢拖架妳?!」
我gag左

舊 08-17-10, 12:01 PM   #36
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
問題係

問題係個a之前都已經同b講過幾次分手
但係b佢果陣好傷心,日日隊酒
個a「可憐」(唔知佢係唔係咁諗,至少我係咁覺得)b,同番佢一齊

我之前約b出黎打機
之後個a同b講佢又出黎,之後係我面前搞曖昧激我sosad
之後出到黎,我係佢面前拖住b sosad
番到去,a打俾b之後話「點解俾佢拖架妳?!」
我gag左
咁就好易明啦
b 唔想a 可憐佢而同佢一齊lor!!
唔係真心鍾意就唔好同佢一齊~

!?
咁a 同b 同你又咩野關係

舊 08-17-10, 12:08 PM   #37
wongmspk

引用:
咁就好易明啦
b 唔想a 可憐佢而同佢一齊lor!!
唔係真心鍾意就唔好同佢一齊~

!?
咁a 同b 同你又咩野關係
所以b琴日好決絕咁同a講清講楚~
b重話之前俾晒機會a做番好朋友
但a唔珍惜呢個機會咁無辦法,以後都唔會理佢~

我係大約一年前暗戀過b以及表白過
而家為好朋友~
a同我無關係
但最近a add左我msn sosad

舊 08-17-10, 12:21 PM   #38
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
我唔係講緊事業方面. 而係第2d 野
一個人有野心, 另一個冇咩野心
如果唔理會, 最後可以搞到好大問題......

不過都要真係9月落實左某d事先
GOOD LUCK
阿聰 目前離線  
舊 08-17-10, 01:53 PM   #39
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 阿聰 查看文章
GOOD LUCK
thx ar......

舊 08-17-10, 03:49 PM   #40
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
點解冇左小TAM個topic?

(`・ω・´)
才子 目前離線  
舊 08-17-10, 03:49 PM   #41
Diana

註冊日期: Aug 2002
第一印象,係一個人對另一個人或事物的尊重。
Diana 目前離線  
舊 08-17-10, 03:50 PM   #42
Diana

........del topic會無晒D發文次數>.<
Diana 目前離線  
舊 08-17-10, 03:51 PM   #43
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 芭比添丁 查看文章
........del topic會無晒D發文次數>.<
當冇事發生過~~
都好既~~~

頭先好似講緊剩女...!?
可以開topic 講wor~?

舊 08-17-10, 03:53 PM   #44
wongmspk

引用:
第一印象,係一個人對另一個人或事物的尊重。
問題係根本果班人唔尊重你既「第一印象」
咁你又有冇需要去尊重佢地?
引用:
當冇事發生過~~
都好既~~~

沙皮姐開啦~

舊 08-17-10, 04:01 PM   #45
Diana

沒有人不尊重我,我活得好開心,
其實睇人,點會分唔到邊個係play邊個唔係paly,
只雖要一開始表明自己就唔會比人有期望,
唔食,食唔到,都可以做朋友,唔駛甘複習。

不過,
要別人尊重前,首先要學識尊重自已
Diana 目前離線  
舊 08-17-10, 04:04 PM   #46
wongmspk

引用:
沒有人不尊重我,我活得好開心,
其實睇人,點會分唔到邊個係play邊個唔係paly,
只雖要一開始表明自己就唔會比人有期望,
唔食,食唔到,都可以做朋友,唔駛甘複習。

不過,
要別人尊重前,首先要學識尊重自已
其實(以下係講朋友論)
根本我俾班所謂既同學朋友搞到就精神崩潰
唔搞佢,佢又要搞我
搞佢,佢又要話我搞佢
想點?
先撩者賤係佢地犯賤關我_事?
樣樣都懶落我到
班老師又係食_大
上堂明知佢地班人係咁抽我水
重可以玩埋一份
痴_線
尊重?
我係佢地身上完全睇唔到

舊 08-17-10, 04:08 PM   #47
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
當冇事發生過~~
都好既~~~

幫到小tam係好
但其實咁樣鏟topic唔好, 大家出topic前應該諗清楚
而且我唔應該咁樣一口應承 因為我已經不是版主
仲阻住左middle

開丫, 講剩女幾好呀
引用:
其實(以下係講朋友論)
根本我俾班所謂既同學朋友搞到就精神崩潰
唔搞佢,佢又要搞我
搞佢,佢又要話我搞佢
想點?
-skip-
尊重?
我係佢地身上完全睇唔到
如果大部分人都唔尊重你, 咁你可能要檢討自己

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-17-10, 04:11 PM   #48
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

再講, 如果版主唔在香港
又或者大家搵唔到相應的人物去幫忙
又, 如果對方已經睇左......

所以, 出topic真係要諗清楚
同埋呢頭del, 果頭已經有網友問我點解成日del topic

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-17-10, 04:14 PM   #49
wongmspk

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
幫到小tam係好
但其實咁樣鏟topic唔好, 大家出topic前應該諗清楚
而且我唔應該咁樣一口應承 因為我已經不是版主
仲阻住左middle

開丫, 講剩女幾好呀

如果大部分人都唔尊重你, 咁你可能要檢討自己
即係咁
我已經收晒所有刺
唔再亂黎亂發脾氣
去對身邊每一個人都好好
so what?
人地只會繼續對你差

舊 08-17-10, 04:17 PM   #50
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
即係咁
我已經收晒所有刺
唔再亂黎亂發脾氣
去對身邊每一個人都好好
so what?
人地只會繼續對你差
唔係你收晒所有刺人地就必須對你好返。
如果你曾經比人一個好惡劣的印象
好多時你需要付返幾倍的努力去改變享人地心目中已定形的 你的定位
而且未必 可以成功

藍莓咖啡 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:27 PM

手機版 | APP版