Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87 137  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
STRIFE 10:11 AM 02-09-18
cRapom 今次做野做乜咁快手,呢個唔係我識既cRapom
大覺屋師真 10:19 AM 02-09-18
斬裂彈終於要下修喇
鈴蘭 10:35 AM 02-09-18
好事 咁我可以囉番把重弩出黎玩
STRIFE 10:43 AM 02-09-18
斬裂果實帶得30發,通3時代?!
BTW,彈速你又唔加有Q用咩,裝填數,反動,reload又唔調整
最擔心係矯枉過正,斬裂彈直頭廢到用唔到

トレモでパワーシューターIIで検証してみた
通常弾lv2 27 34 → 36 45
通常弾lv3 36 45 → 58 72
貫通弾lv1 11 14 → 13 16
斬裂 17 13 → 11 14
散弾lv1 11 14
散弾lv2 13 16
竜撃弾 170+42
徹甲榴弾 28
拡散弾 45×3

貫通弾lv1のクリ距離はタル爆弾から3、4歩下がったところが限界だったのがアプデ後14歩まで下がれた
弾速は変わらず
上記の散弾以降はアプデ前後の変化なし
大覺屋師真 10:52 AM 02-09-18
斬裂彈其實正常嚟講係,用來幫下手斷尾快d就夠
其他彈有上修goodjob,好過冇先
睇佢之後再點tune
鳳熾魂 12:14 PM 02-09-18
作者: 大覺屋師真:
斬裂彈其實正常嚟講係,用來幫下手斷尾快d就夠
其他彈有上修goodjob,好過冇先
睇佢之後再點tune
斬裂仲快過近戰斷尾先誇張飛雷重弩之前射好開心
雷火武 12:29 PM 02-09-18
好彩未整火龍輕弩

通常貫通唔上修唔得啦
用重弩輸出仲低過輕弩斬裂

而家可以試試拎番把冥燈弩試炮
STRIFE 12:38 PM 02-09-18
升左1.5有bug,斬裂果實可以帶哂上身Wwwwwww
2千幾粒w
這不是超絕加強嗎?(滑稽
nomezero 12:51 PM 02-09-18
作者: STRIFE:
2千幾粒w
咁都要睇駕駛員
傷害砍左,唔中弱點再減半
亂射果班用多4倍都唔知得唔得
ALEX CHOW 01:01 PM 02-09-18
冥燈龍有冇太刀?
Kain 01:10 PM 02-09-18
尋日終於享受合作既樂趣
不過有場同一條友坐晒3貓
由手機版發出
大覺屋師真 01:54 PM 02-09-18
作者: STRIFE:
2千幾粒w
其實capcom係咪外判出去做架
咁嘅錯都得, 調低最大max數之後都諗到會有機會有bug啦
加番行除錯嘅code吾係咁難姐下?

作者: Kain:
尋日終於享受合作既樂趣
不過有場同一條友坐晒3貓
由手機版發出
3貓都係合作嘅樂趣之一
charcsc2000 03:08 PM 02-09-18
不好意思, 想問問大家..
呢排我先開始玩mhw, 因為朋友昨日先拎到機...
想問入集會所係咪見唔到朋友??
沒得好似平時mh咁見到條友係度???
咁樣ready咪好麻煩??
一定要開咪玩???
大覺屋師真 03:30 PM 02-09-18
作者: charcsc2000:
不好意思, 想問問大家..
呢排我先開始玩mhw, 因為朋友昨日先拎到機...
想問入集會所係咪見唔到朋友??
沒得好似平時mh咁見到條友係度???
咁樣ready咪好麻煩??
一定要開咪玩???
入左同一個區域後, 要上集會所個area先可以見到面
平時你喺番條村area吾會見到其他人

但今集好方便,村入面整裝,搞農場個area, 一樣可以接到fd嘅任
亦有訊息知道有人開左任
亦會會見到邊個ready,吾駛mic.
今集亦可以host同部份人出發左先
執野慢/整緊裝/未上線嘅人可以隨後加入
(不過超過10分鐘先入會減少報酬)

因為今集太方便,多數人都喺村join任,冇人會上集會所(一來loading耐)
tao08 03:48 PM 02-09-18
今晚有冇人一齊刷juno寶玉同大角?孤獨獵人想搵人打素材
赤兵尉SETH 04:04 PM 02-09-18
尋日街場仲係成日有兩三支斬裂弩, 依家正常返
LR猫 04:07 PM 02-09-18
因為今集太方便,多數人都喺村join任,冇人會上集會所(一來loading耐)
但最笨嘅地方係係集會所出任
返嚟都係係村
再上集會又要load
而且集會又無得整武
所以今集個集會所真係廢嘅
只有接鬥技先會用到
大覺屋師真 04:14 PM 02-09-18
作者: LR猫:
但最笨嘅地方係係集會所出任
返嚟都係係村
再上集會又要load
而且集會又無得整武
所以今集個集會所真係廢嘅
只有接鬥技先會用到
只求可以將集會所看板娘換落去村度
DanielDaniel 08:13 PM 02-09-18
只求可以將集會所看板娘換落去村度
講出左我心聲
Tannhauser Gate 08:14 PM 02-09-18
無擊珠拯救片手
tao08 09:57 PM 02-09-18
招人打juno,有2格金

6v6QFpGcWWH8
shooter 11:17 PM 02-09-18
https://youtu.be/fqrf2B42zWs

弓都可以用拔刀術。
龍之矢射中的話,所有貫通都會當係會心。
Tannhauser Gate 11:26 PM 02-09-18
CAPCOM係就改埋個聯機強化佢
d二人十五分古龍任
赤兵尉SETH 11:40 PM 02-09-18
過埋真最終任hr100, 龍結晶地打三隻歷戰古龍(鋼> 炎> 滅)
打完一隻先會出下隻, 而且血量少, 所以唔難, 過左無特別獎勵...
自由任全紅Clear
仲未睇到古龍隻秋
ALEX CHOW 11:56 PM 02-09-18
作者: 赤兵尉SETH:
過埋真最終任hr100, 龍結晶地打三隻歷戰古龍(鋼> 炎> 滅)
打完一隻先會出下隻, 而且血量少, 所以唔難, 過左無特別獎勵...
自由任全紅Clear
仲未睇到古龍隻秋
滅盡龍要再打??
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87 137  ... 最後

返回主題版面