Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-18, 01:05 PM   #301
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
明顯係特登咁做...所以個波個定價和pro制差不多...
真心用pro制玩掟波...隨時玩得多都要睇醫生...

just dance都唔比用pro制玩啦...你試唸下用pro制玩just dance....
我意思係用PRO制就跟手提咁操作,體感較準A制掟波

依家單手只靠姆指又移動又要禁A制係唔太方便嘅行動嚟
尤其打慣係雙手操作
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 01:30 PM   #302
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章

尤其打慣係雙手操作
講到尾任天堂都係想人買個波姐
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 01:37 PM   #303
野良猫
肥倫

引用:
作者: fortel 查看文章
講到尾任天堂都係想人買個波姐
咁嘅話唔係應該
TV MODE就正常用手制,想體驗一下做訓練員掟波嗰種感覺就買波咩?
唔買波嘅人都要迫做掟波訓練員我就覺得唔夠貼心
舊 11-15-18, 01:40 PM   #304
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
報告: SSP 藍店已有售, 日版set 裝@$75X
同場已有舖開來玩

舊 11-15-18, 01:42 PM   #305
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
會通知你有怪可以捉...
如果沒呢舊野...係要成日開app睇...超級麻煩...
其實係街捉有咩問題....佢係設計比你捉...
佢最麻煩係香港人生活太忙....邊有時間去捉呀...
香港地少人多,企係到捉阻到人,行住捉怕撞到人
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 01:56 PM   #306
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: terryskw 查看文章
報告: SSP 藍店已有售, 日版set 裝@$75X
同場已有舖開來玩
咁即係行未派?
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 01:57 PM   #307
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
會通知你有怪可以捉...
如果沒呢舊野...係要成日開app睇...超級麻煩...
其實係街捉有咩問題....佢係設計比你捉...
佢最麻煩係香港人生活太忙....邊有時間去捉呀...
最大問題係唔鍾意長開住個apps去孵蛋啫
同埋行街我都係鍾意望住條街多D
下下要碌stop捉怪好煩...

keep住有玩都得lv35,因為太懶...

舊 11-15-18, 01:57 PM   #308
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

尤其打慣係雙手操作
如果商家好似你咁唸就唔會出波啦...
事實係好多game都係不support pro制...

引用:
咁嘅話唔係應該
TV MODE就正常用手制,想體驗一下做訓練員掟波嗰種感覺就買波咩?
唔買波嘅人都要迫做掟波訓練員我就覺得唔夠貼心
所以d人咪話呢隻唔係正傳....
你買呢隻game唔係就係想有掟波feel咩...

引用:
作者: Akira 明 查看文章
香港地少人多,企係到捉阻到人,行住捉怕撞到人
呢個真...仲要好多地點都一班人衝去玩....
所以我fd買左ns版...就係唔想成日走來走去...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 01:59 PM   #309
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wongdee 查看文章
咁即係行未派?
日森咁平....商人仲會唔會拎行貨賣都係問題...
隨時行貨少到賣左都唔知...

引用:
作者: 忍者 查看文章

keep住有玩都得lv35,因為太懶...
呢個真....個波出來食兩邊game....
純用手機玩要長開app+尿袋...勁麻煩...
舊 11-15-18, 02:03 PM   #310
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
哩排更新左,唔使開APP都計到步數

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 02:04 PM   #311
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
日森咁平....商人仲會唔會拎行貨賣都係問題...
隨時行貨少到賣左都唔知...

呢個真....個波出來食兩邊game....
純用手機玩要長開app+尿袋...勁麻煩...
community day
淨係3個鐘夠玩晒D電
同老婆落街兜晒D stop,如果iphone 7plus 唔開low battery mode
應該得返10-20%左右返屋企

同埋有粒波唔知會唔會捉得快D
次次掟完等陣掙扎O個下好煩

引用:
作者: catho7 查看文章
哩排更新左,唔使開APP都計到步數
我都有開
次次一耐左,開GAME即彈apps
唔知關唔關事

我宜家都關左....

舊 11-15-18, 02:06 PM   #312
野良猫
肥倫

引用:

所以d人咪話呢隻唔係正傳....
你買呢隻game唔係就係想有掟波feel咩...
..
我個人係鐘意原祖哩隻多過新派
起碼簡單啲睇CP值嚟定強弱,唔駛又花時間捉指定咩個性嘅怪又要生蛋搞一大輪先拎同人對戰

而且唔駛踩地雷遇怪,可以望住啲怪周圍走,咁先有PM FEEL
想捉指定怪都易啲
舊 11-15-18, 02:26 PM   #313
charcsc2000
J神哥

引用:
community day
淨係3個鐘夠玩晒D電
同老婆落街兜晒D stop,如果iphone 7plus 唔開low battery mode
應該得返10-20%左右返屋企

同埋有粒波唔知會唔會捉得快D
次次掟完等陣掙扎O個下好煩

我都有開
次次一耐左,開GAME即彈apps
唔知關唔關事

我宜家都關左....
呢個要等人測試下...
好似話遲d手機版都要改版???
舊 11-15-18, 02:29 PM   #314
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
咁即係行未派?
行要六點後

舊 11-15-18, 02:30 PM   #315
charcsc2000
J神哥

引用:
我個人係鐘意原祖哩隻多過新派
起碼簡單啲睇CP值嚟定強弱,唔駛又花時間捉指定咩個性嘅怪又要生蛋搞一大輪先拎同人對戰

而且唔駛踩地雷遇怪,可以望住啲怪周圍走,咁先有PM FEEL
想捉指定怪都易啲
都係個句啦...呢隻外傳都係吸引本身手機版玩家...

我自己係like傳統...
pm一定要係練招先有意思...
而且踩地雷捉怪打怪好正,
所以我不買呢隻....幫朋友買算...
舊 11-15-18, 03:20 PM   #316

註冊日期: Nov 2006
引用:
都係個句啦...呢隻外傳都係吸引本身手機版玩家...

我自己係like傳統...
pm一定要係練招先有意思...
而且踩地雷捉怪打怪好正,
所以我不買呢隻....幫朋友買算...
對,我都係岩岩同朋友傾開先知今集無得靠戰鬥升lv,好在問清楚,咁應該忍手唔買了,等正傳。
由手機版發出
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 03:23 PM   #317
野良猫
肥倫

引用:
作者: 19909696 查看文章
對,我都係岩岩同朋友傾開先知今集無得靠戰鬥升lv,好在問清楚,咁應該忍手唔買了,等正傳。
由手機版發出
正確啲講係冇咗野生戰鬥
同人打一樣有EXP,捉嘢亦會得到EXP

今集係鼓勵捉嘢為主
舊 11-15-18, 03:29 PM   #318

註冊日期: Nov 2006
引用:
正確啲講係冇咗野生戰鬥
同人打一樣有EXP,捉嘢亦會得到EXP

今集係鼓勵捉嘢為主
咁又唔同講法
由手機版發出
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 04:14 PM   #319
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
咁即係行未派?
咁波+GAME行定價(或者合理價)幾多?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 04:25 PM   #320
charcsc2000
J神哥

引用:
根據aeon個定價係739...
剩game $439
剩波 $369
舊 11-15-18, 04:27 PM   #321
wongdee

註冊日期: Jun 2011
引用:
訂時話730,但未收到通知取貨
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 04:31 PM   #322
charcsc2000
J神哥

引用:
訂時話730,但未收到通知取貨
呢兩日點都拎到貨喎...
日森已準備明天發貨....預計星期二三拎到....
舊 11-15-18, 05:05 PM   #323
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
葵芳4點幾成3-40人排隊買game, 好耐無見過

Sent from my iPhone using Gaforum
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 05:07 PM   #324
野良猫
肥倫

今次可以測試個JOYCON有幾耐玩
玩咗近5個鐘顯示依然係滿電
舊 11-15-18, 05:55 PM   #325
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
今次可以測試個JOYCON有幾耐玩
玩咗近5個鐘顯示依然係滿電
官方JoyCon電量續航力:約20小時
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 05:11 PM

手機版 | APP版