Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-14-13, 11:11 AM   #976
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
唔需要太在意挑,洗番入deck,對面再挑出黎都要一換一
尤其你講既白挑綠挑(另加藍挑吸血挑)本身蝕牌
如果唔係combo就好似你咁講賺晒 , 如果係combo key 卡就麻煩D
睇落去紅色果隻最有Combo味道
etwithme 目前離線  
舊 09-14-13, 12:12 PM   #977
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Cancer 查看文章
你們是什麼化學物品嗎?
暴露在空氣下會爆炸那種?lol
你們打字那麼快
如果就快要開新thread 請提我(send pm ,whatsapp也可以)
我想維持頭個幾post 的內容

===
www.magicspoiler.com/mtg-spoiler/fade-into-antiquity/

為什麼不是instant?

oh..我忘了, 1張fade into antiquity 就可以攪掂個5隻神...太正了
加快幫到你

舊 09-14-13, 01:15 PM   #978
星星之火

註冊日期: Sep 2006
想問下兩星期出新PACK?

我前日同左2個朋友爆左盒M14 啦~
另外買左D地~
不過好似唔多夠大怪都COUNTER 卡....

星星之火 目前離線  
舊 09-14-13, 01:18 PM   #979
星星之火

我而家手上既卡砌到呢副, 仲可以有咩改進?

http://forums.mtgsalvation.com/showthread.php?t=527596

星星之火 目前離線  
舊 09-14-13, 01:31 PM   #980
孫伯符

註冊日期: Jul 2011
引用:
http://magiccards.info/ddl/en/69.html
http://magiccards.info/mma/en/152.html

即刻拎兩張同分卡比較一下
不過綠色本身唔係放逐色,限制大一點好合理
新set總算有強力C卡去除了
體內野獸雖說是少數較全面的解牌,但畢竟有副作用(不當是不代表沒有),今set這只就直接一勞永逸,輸時機但它畢竟是元件級別的C卡,已經很OK。何況本來這張要跟體內野獸啊,轉瞬啊相比就有點越級挑戰的味道。

引用:
作者: etwithme 查看文章
其實仲有呢個東東 , 當然你可以話對手可以再挑出黎啦 不過兩分又瞬間
喔,這個我副ERDIC DECK也有在用,的確是相當強的卡。
話說對方一挑再挑當然也沒辦法啦,但只是用兩分去拖延對手的計劃(特別是COMBO DECK),我也覺得已經不錯了。
孫伯符 目前離線  
舊 09-14-13, 01:35 PM   #981
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 星星之火 查看文章
想問下兩星期出新PACK?

我前日同左2個朋友爆左盒M14 啦~
另外買左D地~
不過好似唔多夠大怪都COUNTER 卡....
下兩星期將會出的
正好今日Spoiler晒
http://www.mtgsalvation.com/theros-spoiler.html#7851

你同fd一齊爆
互相有對方想要既咭咪交換囉

此篇文章於 09-14-13 01:39 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線  
舊 09-14-13, 02:38 PM   #982
ammms
渣根懦夫

"唔多夠大怪都COUNTER 卡"?

同埋條 link 係 draft/seal 牌組?
正常 60 張 key 牌 4 copy

此篇文章於 09-14-13 02:40 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線  
舊 09-14-13, 03:04 PM   #983
星星之火

引用:
作者: ammms 查看文章
"唔多夠大怪都COUNTER 卡"?

同埋條 link 係 draft/seal 牌組?
正常 60 張 key 牌 4 copy
我係話好似唔多夠COUNTER 既卡同埋唔夠大怪

唔識同唔明咩叫DRAFT / SEAL , 我上網搵D DECK SAMPLE 黎跟住砌先咋.....因新手唔識砌

星星之火 目前離線  
舊 09-14-13, 03:35 PM   #984
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:

唔識同唔明咩叫DRAFT / SEAL , 我上網搵D DECK SAMPLE 黎跟住砌先咋.....因新手唔識砌
如果你有興趣出黎就pm我啦 , 逢星期五晚上有故定聚會 , 有心學玩可以教你 , 不過我個人唔會係網上教 , 會面對面了解左你既認識去到邊度先
舊 09-14-13, 04:24 PM   #985
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 孫伯符 查看文章
明顯就是對神專用核子兵器,不是INSTANT因為要平衡強度吧。
倒是在EDH裡有先制地脈沒問題(拖)
也是...
不過用先制地脈應該會被人圍毆吧lol

引用:
http://magiccards.info/ddl/en/69.html
http://magiccards.info/mma/en/152.html

即刻拎兩張同分卡比較一下
不過綠色本身唔係放逐色,限制大一點好合理
新set總算有強力C卡去除了
你講個2張...感覺都勁過新set 呢張
fade into antiquity 唯一優勝應該係exile 吧?

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 09-14-13, 04:27 PM   #986
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
加快幫到你

我用Return to dust仲好lol

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 09-14-13, 04:34 PM   #987
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:

看頭post 的教學相關:

Formats/格式介紹

Sealed Deck
在一個Sealed Deck的擂台賽, 每位玩家會收到6包補充包.
規則限定玩家要用收到的6包卡組成一副卡組, 基本最少的卡數為40張卡.

Booster Draft
遊戲通常需要幾位玩家一同進行(通常8位).
玩家們將會在一張長桌/圓桌上進行遊戲, 每位玩家將會先收到3包補充包.
當遊戲開始, 每位玩家先開啟一包卡, 從卡包中選擇一張卡, 然後把餘下的卡傳到左方.
然後左邊的玩家將要在餘下14張卡裡選擇一張卡, 然後再把剩餘下的卡傳下, 如此類推, 一直傳下去, 直到再沒有卡能傳下去的情況.
那麼接著的就是開啟第二包卡, 重覆以上的步驟, 不同的地方就是今次會把卡傳到右方; 第三包則會是左方.
三包卡的步驟完成後, 玩家利用他們所選出的卡牌組成牌組, 然後任意加入想要的basic land數量.
牌組最少的卡數為40張卡.

===
如果你睇salvation
就睇:
http://forums.mtgsalvation.com/forumdisplay.php?f=5

limited,Casual & Related Formats 以外的都可以
最重要係睇你想打咩format

此篇文章於 09-14-13 04:46 PM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線  
舊 09-14-13, 06:40 PM   #988
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
例子黎者,冇1,2張中等卡價既卡,但有上級卡價既BRAINSTORM閃&玉苗地既TOKEN大大都叫連中等都不如?咁我只係一個好普通既伏伏人
現在的我連普通BRAINSTORM到差d用唔起,張閃係朋友比我的。
挑牌又貴到收唔起,好用少少得張吸血鬼導師的巫術版,穩定幾乎同我無緣。
育苗地我得張浸過水既爛左既普通同中學唔玩果時記念而收既閃,
你如果要我再收番育苗地,我情願用同一價錢收一堆好玩既伏卡。

BRAINSTORM閃$0
吸血鬼導師的巫術版$100
苗地$400
我個人唔覺得有咩特別

此篇文章於 09-14-13 06:52 PM 被 Gary_Token 編輯。
Gary_Token 目前離線  
舊 09-15-13, 02:04 PM   #989
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

有興趣出席 本星期MTG 活動可以盡早通知我 , 現在進行統計 , 請告 知 希望活動日期和時間
初步建議: 星期四 晚上 星期五下午 , 星期五晚上 , 星期六下午
最後會結算最多人出席的時間為活動時間
舊 09-15-13, 08:24 PM   #990
ammms
渣根懦夫

如無意外應該星期五下午
過幾日再 confirm

舊 09-15-13, 09:47 PM   #991
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
如無意外應該星期五下午
過幾日再 confirm
ok 而家都係暫時統計下先 希望星期三有結果出
舊 09-15-13, 11:56 PM   #992
Gary_Token
我希望下世係樹妖

星期四晚上,星期五全日ok 星期六我只能晚上

舊 09-16-13, 01:41 AM   #993
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: Gary_Token 查看文章
星期四晚上,星期五全日ok 星期六我只能晚上
收到 我當你星期五先
舊 09-16-13, 12:23 PM   #994
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
騎士要收Thundermaw Hellkite可以上tcgforum揾人收,$80,不過就rotate走,如果唔打modern唔太建議收

此篇文章於 09-16-13 01:51 PM 被 mgsyfw 編輯。
mgsyfw 目前離線  
舊 09-17-13, 06:08 PM   #995
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
作者: etwithme 查看文章
有興趣出席 本星期MTG 活動可以盡早通知我 , 現在進行統計 , 請告 知 希望活動日期和時間
初步建議: 星期四 晚上 星期五下午 , 星期五晚上 , 星期六下午
最後會結算最多人出席的時間為活動時間
我得星期六ok

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線  
舊 09-18-13, 12:19 PM   #996
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: 26378669 查看文章
我得星期六ok
經一輪投票後定左星期五(淚~~)
舊 09-19-13, 05:31 AM   #997
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

太早醒+太悶
砌左新deck(重新砌過)
http://tappedout.net/mtg-decks/norin-18-09-13-1/

大將:Norin the Wary

放一堆想用的結界+神器+Spell再隨意 放D地 就係deck了

Cancer 目前離線  
舊 09-19-13, 07:58 AM   #998
ammms
渣根懦夫

我上次去日本都專登收左張 Krark's Thumb
不過好似唔係日版
下次我又砌副類似O既落埋 Donate

舊 09-19-13, 06:31 PM   #999
Gary_Token
我希望下世係樹妖

引用:
作者: Cancer 查看文章
太早醒+太悶
砌左新deck(重新砌過)
http://tappedout.net/mtg-decks/norin-18-09-13-1/

大將:Norin the Wary

放一堆想用的結界+神器+Spell再隨意 放D地 就係deck了
我好似感覺到一股強烈的惡意(稱讚的意味

舊 09-19-13, 10:52 PM   #1000
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: Gary_Token 查看文章
我好似感覺到一股強烈的惡意(稱讚的意味
邊有惡意
一看到我用Timesifter
就知道我想大家都有extra turn

只有善意
===
Impulsive Maneuvers

Chance Encounter

之前有諗過用呢2張,可以善用張手指
不過冇位orz

Cancer 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM

現在的時間是 02:56 AM

手機版 | APP版