Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-05, 09:48 AM   #226
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 阿聰
有關Q太郎既問題,我會再問下朋友先,多謝八爺既解答先!

八爺,實話實說,我睇中左隻赤色要塞,要係日本 yahoo bid 返黎,
緊住我去搵返部磁碟機返黎﹙係香港﹚,八爺有冇乜野好提議?
這個夜一點 PM 給你,
現在要出門口了。

PM 後再在此留言。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-05, 10:00 AM   #227
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
Cool

引用:
作者: 八仙果
這個嘛,
賣家只在拍賣標題說是「美品」及有說明書。
( 內文全是入扎前後的注意事項 )

價錢都 OK,沒有其他的賣家嗎?

佢都冇話 Load 唔 Load 到。(笑)
有其他賣家,不過一個賣 500 yen,一個賣 4750 yen,前者信唔過,後者太貴。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-05, 11:27 PM   #228
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
有其他賣家,不過一個賣 500 yen,一個賣 4750 yen,前者信唔過,後者太貴。
500yen?沒有底價而賣嗎?(迷)
如果係咁就真係平得可疑。(笑)

努力呀!不過都要好運先得。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 06-02-05, 08:00 AM   #229
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
500yen?沒有底價而賣嗎?(迷)
如果係咁就真係平得可疑。(笑)

努力呀!不過都要好運先得。
你係唔係有日本 yahoo a/c?
不如你幫我問下 1500 yen 那一隻赤色要塞係唔係「動作確認」。
磁碟機係香港都好容易搵得到,不過我諗住冇遊戲係手就唔買咁解。

舊 06-04-05, 03:31 AM   #230
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
你係唔係有日本 yahoo a/c?
不如你幫我問下 1500 yen 那一隻赤色要塞係唔係「動作確認」。
磁碟機係香港都好容易搵得到,不過我諗住冇遊戲係手就唔買咁解。
我沒有申請月費的戶口 ...
因為有都冇用。(汗)

舊 06-04-05, 09:18 AM   #231
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: yuhon
大家又冇玩過足球小將2(應該大把人玩過)
仲記得...

之前打幾場巴西聯賽 -> 日本高中全國大賽 (岬太郎 做隊長) -> 世界練習賽 (有一場 聖保羅 對 漢堡, 之後對 日本) -> 世界賽

最記得係儲得勁 level, 森崎球球都可打出猛虎射球... 聖保羅 鸁 日本 7:0 咁

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-05, 09:18 AM   #232
hkstoneboy
Junior Member
Freeman

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: neo2046
無意中搵返

I have this game!

國籍: 葡萄牙

冒險lv 14 交易lv 25 戰鬥lv 13
hkstoneboy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-05, 07:44 PM   #233
阿聰

wink

引用:
這個夜一點 PM 給你,
現在要出門口了。

PM 後再在此留言。
有冇新意見要發表?

舊 06-13-05, 11:57 PM   #234
八仙果
youtube 頻道

聰兄,其實 ...

我有沒有 PM 給你?年紀大 ...

舊 06-14-05, 07:08 AM   #235
阿聰

wink

引用:
聰兄,其實 ...

我有沒有 PM 給你?年紀大 ...
冇呢。

舊 06-26-05, 02:51 PM   #236
阿聰

wink

八爺,你知唔知道依家紅白機既雪人兄弟係日本既價錢如何?
我想有一個參考既價格睇下,因為我對呢隻野有興趣。

舊 07-02-05, 11:03 PM   #237
阿聰

wink

八爺,今日我終於都收購左月風魔傳! 花左 $420,主觀感覺有 95% 以上新,
唔知點解我隻 game 有兩張「咭仔」,個老細話佢返貨既時候已經係有兩張「咭仔」。

下次既收購目標應該輪到 toaplan 公司既雪人兄弟。

舊 07-03-05, 01:00 AM   #238
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
八爺,你知唔知道依家紅白機既雪人兄弟係日本既價錢如何?
我想有一個參考既價格睇下,因為我對呢隻野有興趣。
這個嘛,看看日本 Yahoo Auctions 就知道了。

舊 07-03-05, 01:01 AM   #239
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
八爺,今日我終於都收購左月風魔傳! 花左 $420,主觀感覺有 95% 以上新,
唔知點解我隻 game 有兩張「咭仔」,個老細話佢返貨既時候已經係有兩張「咭仔」。

- skip -

下次既收購目標應該輪到 toaplan 公司既雪人兄弟。
恭喜呀!終於買了心頭好!
有兩張咭咁攪野?
隻 Game 手入後玩過了沒有?

雪人兄弟,我都想玩 ...

舊 07-03-05, 10:38 AM   #240
阿聰

wink

引用:
這個嘛,看看日本 Yahoo Auctions 就知道了。
日本 yahoo auctions 有一隻有盒有說明書可即決,11800 yen,
直覺上我認為係非常新淨,但係你覺得呢個價 ok 嘛?
http://page8.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/h26256178

因為我唔知日本市面既價格係點。yahoo auctions 未必可以作準,
因為之前超級 bb 都係 9280 yen 攪掂,同我預計既 13000 ~ 15000 yen 差好遠,
只能作參考之用。不過我仲想等多一陣先,睇下有冇一隻係有埋 d 宣傳單張之類既附屬品。
引用:
恭喜呀!終於買了心頭好!
有兩張咭咁攪野?
隻 Game 手入後玩過了沒有?

雪人兄弟,我都想玩 ...
係喇!就係咁先至攪野!正常係跟一張咭架嘛!冇啦啦一整就有兩張,真係執到寶!
我覺得 $420 真係好值,除左因為有兩張咭之外,整體上我覺得同「新品」差唔多。
而且月風魔傳個包裝盒真係夠晒劃時代,konami 當年真係好鬼有個性,
同依家既 konami 要靠 winning 同 mgs 頂住成間公司,真係差天共地。
不過我仲未有時間玩月風魔傳啊!尋晚我買左返屋企之後即刻搵 dc 影相然後 upload。
隻月風魔傳要靠攻略玩,我會去日本 yahoo search 下邊度有攻略﹙我知道有唔少﹚。

至於雪人兄弟……買左一定公告天下,毒下你地,嘿嘿。

此篇文章於 07-03-05 11:08 AM 被 阿聰 編輯。
舊 07-03-05, 11:57 AM   #241
阿聰

wink

各位,補返一張相先,暫時我收購左既任天堂紅白機遊戲。

舊 07-03-05, 07:59 PM   #242
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
日本 yahoo auctions 有一隻有盒有說明書可即決,11800 yen,
直覺上我認為係非常新淨,但係你覺得呢個價 ok 嘛?
http://page8.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/h26256178

因為我唔知日本市面既價格係點。yahoo auctions 未必可以作準,
因為之前超級 bb 都係 9280 yen 攪掂,同我預計既 13000 ~ 15000 yen 差好遠,
只能作參考之用。不過我仲想等多一陣先,睇下有冇一隻係有埋 d 宣傳單張之類既附屬品。

係喇!就係咁先至攪野!正常係跟一張咭架嘛!冇啦啦一整就有兩張,真係執到寶!
我覺得 $420 真係好值,除左因為有兩張咭之外,整體上我覺得同「新品」差唔多。
而且月風魔傳個包裝盒真係夠晒劃時代,konami 當年真係好鬼有個性,
同依家既 konami 要靠 winning 同 mgs 頂住成間公司,真係差天共地。
不過我仲未有時間玩月風魔傳啊!尋晚我買左返屋企之後即刻搵 dc 影相然後 upload。
隻月風魔傳要靠攻略玩,我會去日本 yahoo search 下邊度有攻略﹙我知道有唔少﹚。

至於雪人兄弟……買左一定公告天下,毒下你地,嘿嘿。
價錢個人覺得都 OK,可以接受,
不過正如你所說,沒有了單張之類的附屬品,
有點美不足。

因我沒有留意這遊戲,
所以不知道是否較少人會放,
若果不多的話,就不要等了,
馬上行動吧!(笑)

想不到月風魔傳還有不少接近新品。
有兩張咭才是奇怪之處。(迷)

話說回來,
我那隻月風魔傳買了回來後也沒有玩過 ...

舊 07-03-05, 08:02 PM   #243
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
各位,補返一張相先,暫時我收購左既任天堂紅白機遊戲。

- SKIP-
嘩!好正呀!
有沒有計過這裡值幾多錢?

有冇買保險呀?

舊 07-03-05, 08:33 PM   #244
阿聰

wink

引用:
價錢個人覺得都 OK,可以接受,
不過正如你所說,沒有了單張之類的附屬品,有點美不足。
其實我隻火之鳥都係冇附屬品,不過佢又好新淨,所以當年就買左喇。
當然,買中古品,有 d 附屬品唔齊全都好正常,有盒有說明書最緊要。

引用:
因我沒有留意這遊戲,所以不知道是否較少人會放,
若果不多的話,就不要等了,馬上行動吧!(笑)
呢隻真係唔多,之前試過 bid 過一次,去到 14000 yen 左右結標﹙仲要未計郵便振替﹚
同埋最重要係雪人兄弟可以雙打,同埋佢既畫面色彩絕對係紅白機頂級水準。

引用:
想不到月風魔傳還有不少接近新品。
有兩張咭才是奇怪之處。(迷)
呢樣野係最奇怪,不過呢 d 野當係額外獎賞,買全新都冇機會有兩張咭﹙笑﹚。

引用:
嘩!好正呀!
有沒有計過這裡值幾多錢?

有冇買保險呀?
冇認真計過值幾多錢,我諗應該至少值一萬五千蚊港幣吧?

我就冇買保險呢,不過如果你話要上黎我屋企的話,我實會買定一份保險先﹙笑﹚。

舊 07-10-05, 09:33 PM   #245
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
DELETE

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-05, 09:33 PM   #246
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

估唔到o里個 topic 會沉得咁快(比起講"世嘉"那一個).........
好!!!又發o下毒先~~~
這個由 IREM CORP. 作原廠移植的 IMAGE FIGHT,不知有無人玩過呢???

舊 07-10-05, 09:48 PM   #247
beerman
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
呢個淨係玩過PC-Engine版,估唔到有出FC版。

舊 07-10-05, 09:49 PM   #248
八仙果
youtube 頻道

哎呀,想 post 相,
點知忘了這是 FC 的討論區,
還想 post 一些 SFC 的 ...

舊 07-10-05, 10:59 PM   #249
阿聰

wink

引用:
作者: beerman
呢個淨係玩過PC-Engine版,估唔到有出FC版。
我都見過好多地方都有得賣,唔知道好唔好玩呢?劉公子有乜野評價。

我覺得 final mission 同 over horizon 都係紅白機好玩既射擊遊戲。

此篇文章於 07-10-05 11:02 PM 被 阿聰 編輯。
舊 07-10-05, 11:17 PM   #250
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
我都見過好多地方都有得賣,唔知道好唔好玩呢?劉公子有乜野評價。

我覺得 final mission 同 over horizon 都係紅白機好玩既射擊遊戲。
玩法同原版一樣,只係畫面差一點,不過俾我揀的話,我仍然會揀 ZANAC 為首選~~~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志IX 攻略集 Janus PC電腦遊戲討論版 26 03-07-09 05:16 PM
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
GAF GFDM-CWM 團 第四十六章 『Mr.Orange』 真仔 街機心得交流討論區 1000 09-15-06 05:39 PM
[GBA] 火炎之紋章 ~烈火之劍~ 討論區 t-cup 手提遊戲機討論版 350 07-03-03 06:34 PM

現在的時間是 05:23 AM

手機版 | APP版