Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-18, 07:27 PM   #11526
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
師兄你似乎攻守混淆左
進攻而家當然係對咩陣都好似切豆腐咁

自己守陣,對面睇住你個陣黎擺,俾佢呃完珠就為所欲為架啦......邊會仲俾你放map
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 07:49 PM   #11527
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
守陣你好難防人呃珠架喎,你冇可能落晒5隻都輕減罩架麻,佢要屈你珠1隻純白任佢洗啦,你都唔會為左唔俾純白洗珠放隻擋送珠機落去啦,落少隻指又慢左,正常而家你盾筆後面果隻夠快帶直擊既MAP砲其他最快既指應該已經冇乜人夠膽打你啦,除非佢計過數佢有晒你最勁果D指仲要VPART快過你姐

你個陣快過佢既話就算俾佢呃珠先根本未開砲你已經開左MAP先啦﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 07:53 PM   #11528
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
已經lvl 14斬...睇黎lvl 20 埋單不是夢ww
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 07:55 PM   #11529
ShinDou

有白NU鬥滅1定快啦,仲要係成街都白NU XD

而家鬥雞先9千勝,淨係守得贏1119場 @@ 唔知守唔贏幾多場,以前成日俾人狂洗 XD
舊 01-18-18, 07:56 PM   #11530
dragonar226

洗珠機我只會防yf29,所以最前列個2部擋到就夠
舊 01-18-18, 07:59 PM   #11531
ShinDou

純白都快架喎,你守陣係射閣下開砲先防得到佢,如果係DESTROY開砲既話應該對面已經爆珠 @@

你而家守陣係用YF29送珠俾射閣下開砲﹖咁人地都係1樣搵D罩擋左佢唔俾你射閣下開砲先姐 XD
舊 01-18-18, 08:08 PM   #11532
dragonar226

純白而家標準計根本唔快,而且我守陣唔係射閣下開炮

而家進攻壓倒性優勢係點砌都豆腐架
我只係對自己砌出黎守陣有最基本要求姐,例如砌d一眼就知俾master/交響呢d一下秒到既,擺出黎都係送分俾人
舊 01-18-18, 08:31 PM   #11533
ShinDou

都係覺得你擺盾筆開場大馬沙白NU之類MAP砲其他最快既指黎守最好,門檻太高邊有咁多人齊機,佢要夠你快已經好難,企盾筆後面要1下秒到更加難,咁少人打你自然易高分啦

純白加1千行動仲有覺醒喎,就咁得隻DESTROY佢次次打中我都殺我唔到,我都有成60幾%耐異常,通常係佢企盾筆後面先會俾佢殺到,但見佢BUFF DESTROY我都唔落純白,玩死BUFF GB啦
舊 01-18-18, 08:47 PM   #11534
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: ShinDou 查看文章
都係覺得你擺盾筆開場大馬沙白NU之類MAP砲其他最快既指黎守最好,門檻太高邊有咁多人齊機,佢要夠你快已經好難,企盾筆後面要1下秒到更加難,咁少人打你自然易高分啦

純白加1千行動仲有覺醒喎,就咁得隻DESTROY佢次次打中我都殺我唔到,我都有成60幾%耐異常,通常係佢企盾筆後面先會俾佢殺到,但見佢BUFF DESTROY我都唔落純白,玩死BUFF GB啦
上到1500~1600成街都快到離譜㗎
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 08:50 PM   #11535
ShinDou

我知,咁唔係個個都有齊盾筆同其他加最多行動既指架麻,就算佢同你1樣有齊,仲要鬥VPART呢,都唔1定咁多人洗到夠你開砲果隻快既
舊 01-18-18, 09:06 PM   #11536
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
盾筆開場大梟速攻陣用盾筆+純白已經破左.....

守陣而家都唔識放.....基本都係冇得守格......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-18-18 09:09 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 09:28 PM   #11537
ShinDou

大馬沙應該快過純白喎﹖

驚既咪白NU開砲囉﹖
舊 01-18-18, 09:31 PM   #11538
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

可能我隻純白都係雙加速(鬥滅用w),我而家o係中遊見到o既盾梟速都唔夠我快...

白nu我冇用map.....都係鬥滅關係成日唔記得轉...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-18-18 09:34 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 01-18-18, 09:34 PM   #11539
ShinDou

應該就係因為你雙SPEED佢唔係,正常大馬沙應該快少少,擺得開砲果隻正常都係雙SPEED再嚴選攻/速既,唔雙SPEED既話人地照抄佢個陣換個雙SPEED都秒到佢啦 @@
舊 01-18-18, 09:37 PM   #11540
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

等見到上位有呢個陣再試....不過我遇到o個d係仲快1/5速度的.....(我隻純白係黑滑板之後第二高速的....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-18-18, 10:19 PM   #11541
Crazy Gamer

我隻大沙係978+250.6+20+1300自身,行動力算中間,因為谷咗cit dmg去響冇指情況下要打大激勵23000,唔係好易會比佢1隻返晒

因為我冇destory,好難玩後手

此篇文章於 01-18-18 10:22 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 10:47 PM   #11542
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
PVP而家我來來去去都係用5-6隻, 純白, 黑白膠, 射閣已經沒咩機會出場, 佢地攻得入既陣我用其他機都攻得入, 仲穩陣D, 不過射閣應該好用過盾閣既, 間唔中仲見有人用, 但盾閣已經消失哂
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 11:03 PM   #11543
ShinDou

低分帶仲有盾閣下既,射閣打人係大力過盾閣既,但射機都係屬於易死,同埋其實射同盾兩隻閣下而家都係補助,我都係GB互踢陣出黎吊命,因為可以食好多次飛腳先死,叫做多隻BUFF機俾我隻GB起飛腳

你高分帶個個個都白NU盾筆咁梗係唔駛玩閣下啦 XD
舊 01-18-18, 11:16 PM   #11544
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
GB咪仲易死, 而家最屈果幾部攻人主力都係拳機, 真三一4G大沙大贊卡OVERMAN, 好似沒咩機會生存到WOR....

此篇文章於 01-18-18 11:28 PM 被 ryvius123 編輯。
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-18, 01:01 AM   #11545
Crazy Gamer

上位見盾閣大創魔神最爽,大沙一下變光,反而射閣大王者j對近來啲拳攻陣嚟講先麻煩

盾gb都唔難,大沙4g贊卡兩三下普攻渣都冇晒喇

此篇文章於 01-19-18 01:03 AM 被 LordofNightmare 編輯。
舊 01-19-18, 07:21 AM   #11546
ShinDou

其實都係睇下你用咩機攻,我冇落晒d指盾閣下就咁1下必都秒到射閣下,所以我會覺得射閣下易死好多,同埋我1隻屈機拳都冇,所以體驗唔到gb點樣易死,平時打大馬沙積加果d我都係yf29純白真上屈死佢地

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 01-19-18, 07:24 AM   #11547
ShinDou

J我都係用分身機擋佢,盾閣同gb秒佢好易,部機係勁但感覺唔到難打,所以都係睇你出咩機

舊 01-19-18, 07:42 AM   #11548
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
引用:
作者: ShinDou 查看文章
J我都係用分身機擋佢,盾閣同gb秒佢好易,部機係勁但感覺唔到難打,所以都係睇你出咩機

無大沙大前卡真31路過

同樣覺得King J唔難殺,可能我同師兄都係無勁拳機,感受唔到果種快感

不過,我都仲係覺得射閣下超勁,秒七成以上機 不過我都係無.....
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-18, 07:51 AM   #11549
ShinDou

但就咁得隻射閣唔夠力,佢打我盾閣都扣好少,最少都要有埋destroy同其他加好多攻既指先感覺到佢勁,我成日打盾筆buff射閣開場map砲陣,1隻gb就夠打

舊 01-19-18, 04:52 PM   #11550
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
呢round冇new comer?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 01:10 AM

手機版 | APP版