Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-05-23, 08:00 AM   #2326
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇完第4集變左鬼屋驚魂又改得唔錯
梅利號出海隻BGM
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-23, 03:37 PM   #2327
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
梅利號出海隻BGM
由手機版發出
另一樣要挑骨頭嘅係 OP 無咗,用返經典嗰個咪好囉~~~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-23, 03:51 PM   #2328
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
講真...人設我覺得路飛同巴基係最好, 其他叫OK, 最接受唔到係奈美........., 雖然話一集要推進2個主故事點都要CUT一堆, 但係有D野可以保留更好
卓洛,鷹眼我都覺得幾好。

舊 09-05-23, 05:47 PM   #2329
Eking

註冊日期: Feb 2006
CG做得唔錯...但反而動作戲唔係太好, 好似卓洛用劍好似好唔順...(唔知點講....怪怪地.....), 用拳腳反而幾好睇....... (鷹眼個演員都好正.....)

舊 09-06-23, 12:44 PM   #2330
wing
格鬥低手

引用:
作者: Eking 查看文章
CG做得唔錯...但反而動作戲唔係太好, 好似卓洛用劍好似好唔順...(唔知點講....怪怪地.....), 用拳腳反而幾好睇....... (鷹眼個演員都好正.....)
我覺得打鬥方面最唔掂係路飛.............

舊 09-06-23, 07:51 PM   #2331
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
"咪走雞" 續集.................

雞場事頭婆..............

英語配音員全換了.............

23年了..................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-23, 09:20 PM   #2332
肉羊哩咖
griffin611

David Fincher 無再玩套 Mindhunter,可惜;同 Netflix 拍咗套電影 The Killer,11 月 10 號上:

舊 09-11-23, 02:08 AM   #2333
肉羊哩咖
griffin611

【賀】One Piece 成為 Netflix 史上最受觀眾欣賞節目,同時破埋 Stranger Things S4 同 Wednesday 保持住最多國家第一位嘅節目。

https://www.independent.co.uk/arts-e...-b2406876.html

https://www.forbes.com/sites/paultas...e-scores-ever/

另,首個星期,Netflix 公怖全球觀看鐘數有成 1億 4千零十萬粒鐘,觀看人次有成 1千 852萬。上架排行塝排第二。單講 Netflix 原創劇集,2021 年有統計以嚟,首週時數排第三,佢之上Wednesday 第一,而 The Night Agent 跟第二。

可能要睇埋第二個禮拜有冇大跌,希望佢有得續。

舊 09-12-23, 06:58 PM   #2334
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
【賀】One Piece 成為 Netflix 史上最受觀眾欣賞節目,同時破埋 Stranger Things S4 同 Wednesday 保持住最多國家第一位嘅節目。

https://www.independent.co.uk/arts-e...-b2406876.html

https://www.forbes.com/sites/paultas...e-scores-ever/

另,首個星期,Netflix 公怖全球觀看鐘數有成 1億 4千零十萬粒鐘,觀看人次有成 1千 852萬。上架排行塝排第二。單講 Netflix 原創劇集,2021 年有統計以嚟,首週時數排第三,佢之上Wednesday 第一,而 The Night Agent 跟第二。

可能要睇埋第二個禮拜有冇大跌,希望佢有得續。
Stranger Things S5 幾時有呀...............

舊 09-12-23, 11:02 PM   #2335
肉羊哩咖
griffin611

本人都想知,不過無論點,而家肯定開唔到工~~~

HBO 早排同 Netflix 有互換內容協議,今個星期五會有 Band of Brothers 同埋 The Pacific 兩套二戰劇集上,未睇又鍾意戰爭片嘅千萬唔好錯過。

舊 09-15-23, 04:28 AM   #2336
肉羊哩咖
griffin611

有第二季!耶!

舊 09-18-23, 04:20 PM   #2337
肉羊哩咖
griffin611

睇咗《嘉美拉》第一話,有偷格,又有疾,班細路勁煩,但怪獸打得幾好~

Wes Andersen 會上幾套短片,第一套下個禮拜上:

(搵唔返動漫區條拎)《拳願阿修羅》唔聲唔聲星期四上 S3……

舊 09-18-23, 04:55 PM   #2338
wing
格鬥低手

引用:
睇咗《嘉美拉》第一話,有偷格,又有疾,班細路勁煩,但怪獸打得幾好~

Wes Andersen 會上幾套短片,第一套下個禮拜上:

(搵唔返動漫區條拎)《拳願阿修羅》唔聲唔聲星期四上 S3……
Dr. Strange個形象太深入民心

舊 09-19-23, 05:05 AM   #2339
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
Dr. Strange個形象太深入民心
Netflix 好似仲有套佢做主角嘅 The Electric Life of Louis Wain, 做「貓痴」。

舊 09-20-23, 04:28 PM   #2340
肉羊哩咖
griffin611

鬼!武!者!動畫!十一月二號上!

唔熟隻 game,唔知係咪原創故事。

舊 09-20-23, 06:30 PM   #2341
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
大塚明夫

應該係原創
隻英文歌好唔襯
明明係古代日本
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-23, 08:02 PM   #2342
肉羊哩咖
griffin611

《拳願阿修羅》新一輯,最觸目有兩樣,真係唔知佢係第二季定第三季,有啲位講係第二,又另一啲位講就係第三,好鬼死亂~~~ 另一樣就係「主角」王馬,事關佢大部份時間都係「失咗縱」~~~

單睇打就好好睇,除咗招牌嘅拳拳到肉之外,啲氣氛都好殺食,尤其講摔角手嗰場,型!係唔多接受到完全 CG 人物,爭咗啲嗰種質感,尤其係面部表情表演方面,不過呢套都算好少事,嘉美拉嗰啲細路成舊木咁~

舊 09-28-23, 12:31 AM   #2343
肉羊哩咖
griffin611

Wes Andersen 個人特式好重,佢呢度替 Netflix 拍咗幾套短片,頭炮係改篇小說 The Wonderful Story of Henry Sugar,影像極有個人風格,色彩濃厚,好會用濾鏡做出氣氛。 場景同更換嘅位好似舞台劇,亦做得好細緻,故仔係由啲演員對住觀眾講出嚟,好似讀小說咁。演員唔多但個個都好戲;故仔有意義同有趣,但係未必個個都鍾意呢種手法。

追加: Devil May Cry 來也

此篇文章於 09-28-23 12:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-28-23, 08:29 PM   #2344
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Netflix《今際之國的闖關者》真人影集第三季製作確定https://www.4gamers.com.tw/news/deta...lix-season-3rd

竟然拍第三季 仲有野講咩
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-23, 03:00 AM   #2345
肉羊哩咖
griffin611

CastleVania Nocturne 唔係外傳,亦勉強算係續集;故事係大革命時代嘅法國,市民推翻天主教教會同王室(吸血鬼)嘅統治。故仔比較個人咗,亦無咗上一章鬥氣鬥咀嗰種樂趣,但亦少咗啲講大道理嘅悶場,有個角式個玩法幾新吓,畫功好咗,打鬥繼續上乘,但最後一話啲大場面居然有偷格嘅衰嘢~

故仔 8 話未完,希望有下一季,因為最後嗰幕~~~~~

舊 10-04-23, 08:51 AM   #2346
wing
格鬥低手

引用:
CastleVania Nocturne 唔係外傳,亦勉強算係續集;故事係大革命時代嘅法國,市民推翻天主教教會同王室(吸血鬼)嘅統治。故仔比較個人咗,亦無咗上一章鬥氣鬥咀嗰種樂趣,但亦少咗啲講大道理嘅悶場,有個角式個玩法幾新吓,畫功好咗,打鬥繼續上乘,但最後一話啲大場面居然有偷格嘅衰嘢~

故仔 8 話未完,希望有下一季,因為最後嗰幕~~~~~
呢排追韓劇,我連嘉美拉都未睇完

舊 10-04-23, 03:30 PM   #2347
肉羊哩咖
griffin611

呢套睇咗一話提唔起勁睇落去, 陰功!

舊 10-04-23, 06:42 PM   #2348
wing
格鬥低手

引用:
呢套睇咗一話提唔起勁睇落去, 陰功!
你講加美拉?

舊 10-04-23, 06:59 PM   #2349
肉羊哩咖
griffin611

係喔,睇咗 Sex Education 最終季先。

舊 10-04-23, 08:34 PM   #2350
wing
格鬥低手

引用:
係喔,睇咗 Sex Education 最終季先。
依家真係太多節目,太少時間

加美拉睇多兩集都係引唔起我繼續追,但惡魔城一開始睇就一次過煲哂。

惡魔城幾好睇,可惜最後果集的戰鬥明顯偷格

不過如果未睇上一輯, 建議睇番上一輯先。有舊角出場.

此篇文章於 10-06-23 04:26 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:52 AM

手機版 | APP版