Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 04-05-08, 12:43 PM   #151
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 天立﹏. 查看文章
有咩藍色未洗水牛牛推介下?
想買返501, 但見到STORE賣799很不智=.=
平既uniqlo unwash also ok ar!!

levis 501 $799 but quality 好d lor!

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-08, 12:47 AM   #152
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
平既uniqlo unwash also ok ar!!

levis 501 $799 but quality 好d lor!
始終喜歡501 CUTTING
有冇街鋪低過STORE 價錢?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-08, 10:20 AM   #153
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
請問牛仔褲點洗可以令佢縮水?

又, 如果真係會縮的話, 會縮大約幾多? 會唔會又長返?
謝謝!
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 11:23 AM   #154
SamTse
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
想縮水可以用熱水去浸1個鐘
越熱的水可以縮得越勁
不過又唔好太熱(>60度), 唔係的話皮牌會乾

縮率條條牛都唔同
unwash 一般縮waist 1~2吋, length 2~3吋
如果washed..應該最多縮半吋~1吋

著耐左腰圍會闊返
但長返我就唔覺
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 11:34 AM   #155
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
用熱水, 可能會影響本身顏色

舊 04-09-08, 04:24 PM   #156
SamTse
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
凍水和熱水在顏色的影響上沒有甚麼分別
(個人經驗, 有錯指正)
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 01:08 PM   #157
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: SamTse 查看文章
想縮水可以用熱水去浸1個鐘
越熱的水可以縮得越勁
不過又唔好太熱(>60度), 唔係的話皮牌會乾

縮率條條牛都唔同
unwash 一般縮waist 1~2吋, length 2~3吋
如果washed..應該最多縮半吋~1吋

著耐左腰圍會闊返
但長返我就唔覺
唔該晒!
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-08, 10:26 PM   #158
kissemem
Senior Gamer
MHP2初學者

註冊日期: Dec 2005
有幾個問題想問下
1. 日本買DIOR HOMME牛會唔會平過HK呢?
2. TAB DEVICE 買 FENOM其實多唔多款?
3. 南青山既LVC專門店係唔係未停產既LVC都有?

THX

舊 06-22-08, 11:15 PM   #159
Final
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
想問版主JEAN HOUSE有冇得訂南青山限定版LVC
如果有要幾多錢?
THX
Final 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 05:14 PM   #160
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: kingpeggy1014 查看文章
有幾個問題想問下大家

1,JOE MCCOY有無LABEL的(就好像其它牌子果D洗水麥)????????/

2,如果銅釘變左色點辦?????(有D變左黑色,有D變左綠色)

3,JOE MCCOY 901A 好定 905 好(吾計褲型!)

4,香港仲有邊度有的賣全新的JOE MCCOY??????

5,香港邊度有全新的555廠的LEVIS

麻煩晒大家!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. 唔太明咩叫洗水o麥,可以貼圖嗎?

2.變左都冇辦法..氧化係無可避免

3.布料應該差唔多

4.joe mccoy已經停產+上左神檯..香港已經冇零售店賣全新o既joe mccoy..建議你上yahoo睇睇

5.555 levi's 你要lvc定普通levi's..不過全新o既兩者一樣難搵..都係建議你上yahoo睇睇

4,5 勸你有絕望o既心理準備好d..全新都係天價..
見過大陸有人放全新joe mccoy(唔記得咩lot)..賣$9500

引用:
作者: henryhhh 查看文章
小弟想買一條深藍 窄筒 unwash 嘅牛件褲~

因為之前未買過牛件褲 所以希望大家比d意見~ 買乜睇牌子好~? 大概去where買果隻牌子會 平d + 同多d choice

P.S budget around$1200-1400, 腰圍26
幾多budget?
w26 可以睇睇A.P.C. new cure jeans..最細應該有w25
A.P.C. jeans係又一城I.T.有得賣..$1700
不過apc d jeans要買細兩個碼

想快d脫苦海

此篇文章於 06-24-08 05:22 PM 被 Sebastian veronique 編輯。
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-08, 01:05 AM   #161
二伍

註冊日期: Sep 2002
想買條牛仔褲,價錢約$1000,襯普通adi鞋
除左levis仲有乜選擇
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-08, 02:26 PM   #162
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 二伍 查看文章
想買條牛仔褲,價錢約$1000,襯普通adi鞋
除左levis仲有乜選擇
好多選擇啦, chevignon, edwin, wrangler, lee..等等

視乎你想要咩shape同cutting喎~!
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-08, 11:31 PM   #163
二伍

引用:
作者: kin~kin 查看文章
好多選擇啦, chevignon, edwin, wrangler, lee..等等

視乎你想要咩shape同cutting喎~!
去LEVIS揀501,d色麻麻地,同埋好多係用鈕唔用拉鍊,感覺不太方便
跟住都係去CHEVIGNON買多條
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-08, 01:40 AM   #164
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
我覺得 hk 好似通常都無乜地方賣收腳同 skinny d既牛咁既??
好難搵咁
Levis, chevignon呢d都覺得褲管太闊......

舊 07-10-08, 01:46 AM   #165
tetsu

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
我覺得 hk 好似通常都無乜地方賣收腳同 skinny d既牛咁既??
好難搵咁
Levis, chevignon呢d都覺得褲管太闊......
我諗可以試下cheap monday...
tetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-08, 01:51 AM   #166
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: tetsu 查看文章
我諗可以試下cheap monday...
響邊度架
同埋最緊要, 咩價位先

唔該晒先

舊 07-11-08, 11:17 PM   #167
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

收腳同 skinny d既牛..see see uniqlo S series
S-001 and S-002 ok slim ar

舊 07-30-08, 12:48 AM   #168
kissemem
MHP2初學者

註冊日期: Dec 2005
harajuku LVC store and tab device closed?

舊 07-30-08, 04:59 PM   #169
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

Harajuku where have LVC and Tab device =.=

both of it stable in 南青山

舊 08-01-08, 03:13 AM   #170
Master

註冊日期: Nov 2006
請問牛仔褲有沒有二手市場的?
Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 02:48 PM   #171
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: Master 查看文章
請問牛仔褲有沒有二手市場的?
Some of limited or special jeans
will have such as fragment, LVC

舊 08-03-08, 05:17 AM   #172
Master

註冊日期: Nov 2006
咁請問這件野有無甚麼特別? 又或者值唔值錢? 定係要影其他地方先可以判斷到?

Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-08, 12:31 PM   #173
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

值唔值錢好多時係睇牌子的

你photo那Tab, 淨咁睇好難判斷倒喎

舊 09-19-08, 08:52 PM   #174
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
我想問下邊到有白色窄牛賣 (直腳都ok既)
最好唔係太貴
因為少出街 唔知邊到有
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-08, 11:55 PM   #175
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: 古烈特 查看文章
我想問下邊到有白色窄牛賣 (直腳都ok既)
最好唔係太貴
因為少出街 唔知邊到有
廟街 褲城

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介 八仙果 電視遊戲討論版 1507 03-20-24 10:46 AM
[粉絲區] 燕姿 fans專區vol 2: 11 年最新大碟 ”It's Time”是時候, 3月8日是時候了 JACKY Neo Music UNIVERSE 799 04-12-11 09:56 PM
[SEGA] SEGA HI-SATURN 及 DC 的 KARAOKE UNIT (P.20) - 大家的世嘉年代續集 鳴謝劉公子提供 八仙果 電視遊戲討論版 1001 10-24-09 05:19 PM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM

現在的時間是 08:34 PM

手機版 | APP版