Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-11-15, 01:30 AM   #401
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: will1223 查看文章
隊友買wels就夠
G-BUSTER夠實用

自己用建議用middle / heavy type既doll
可以先買部wels拆曬D裝落黎賣番部doll出去
再買部MIDDLE/HEAVY裝番把G-BUSTER上去用
聽你講拆左武器落黎
把G-Buster 勁到呢
一野秒殺低Lv怪
好好用
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 08:13 AM   #402
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
以為 level 16-15 打 chapter 4 唔會太辛苦, 太部分怪都係12-14
點知都係咁難

做完救人 quest 被 d 貓圍攻都捱唔住
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 09:07 AM   #403
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
停在11章開始前解支線..
解下解下..就快過90小時._.||

但看上去每個地圖還有一半東西未清..XD

全商店總算開出來._.
機械和探索升到Lv5

解支線途中..拿到3個超兵器設計圖..
強歸強..但吃燃料也很大~xd

舊 05-11-15, 09:11 AM   #404
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
以為 level 16-15 打 chapter 4 唔會太辛苦, 太部分怪都係12-14
點知都係咁難

做完救人 quest 被 d 貓圍攻都捱唔住
由手機版發出
職業/招/技升咗rank差好遠,武器記得升能力,執返嚟嘅能力永遠好過買嘅。

此篇文章於 05-11-15 09:14 AM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 09:15 AM   #405
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

其實電腦算唔算笨 ? 識唔識打 down 人時先用 arts ?

外星女一戰我想試下做 forcer , 等電腦打 a
舊 05-11-15, 09:37 AM   #406
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
果場都係用focer
結局都係得番我一個打
npc信唔過的

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 10:39 AM   #407
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
絆任パスファインダー
而家已經lv22,23但都打唔贏隻猩猩怪
大家點過嘅?請俾多d心得我

除左line群組果邊教我用無敵閃,用格combo,仲有無咩好方法?
因打落隻猩猩怪都幾硬下......

舊 05-11-15, 11:16 AM   #408
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
其實電腦算唔算笨 ? 識唔識打 down 人時先用 arts ?

外星女一戰我想試下做 forcer , 等電腦打 a
電腦最大問題係成日亂用TP,想佢救返生真係好難
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 11:21 AM   #409
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
電腦最大問題係成日亂用TP,想佢救返生真係好難
可以用R+右叫佢哋唔用TP。
舊 05-11-15, 11:25 AM   #410
fortel
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章

其實戰鬥系統仲有無D特別野,我玩到而家都仲係一知半解
舊 05-11-15, 11:26 AM   #411
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
有 short cut 既咩 ?

唔係要戰鬥中按 + 出 menu 再選 ?
舊 05-11-15, 11:29 AM   #412
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
有 short cut 既咩 ?

唔係要戰鬥中按 + 出 menu 再選 ?
有四個shortcut,自已睇menu第6節啦。

http://www.nintendo.co.jp/wiiu/ax5j/...anual_ax5j.pdf

此篇文章於 05-11-15 11:32 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 05-11-15, 11:35 AM   #413
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

好多野記

但真係好玩

原初都無乜探險 feel, 一入夜森就開始刺激, d 怪低 lv 都難打
舊 05-11-15, 11:38 AM   #414
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
好多野記

但真係好玩

原初都無乜探險 feel, 一入夜森就開始刺激, d 怪低 lv 都難打
戰鬥中隻手唔可以離開個gamepad,唔係miss咗個soul voice/challenge回唔到血就大大鑊。

此篇文章於 05-11-15 11:40 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 05-11-15, 11:47 AM   #415
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
戰鬥中隻手唔可以離開個gamepad,唔係miss咗個soul voice/challenge回唔到血就大大鑊。
問, soul voice/challenge 係咪指打打下出現按 B ?

其實發生呢個既條件係乜 ? 只需同色 ARTS 同時使出?

但 SOUL VOICE 果度好多 SET GA WOR ?
舊 05-11-15, 12:09 PM   #416
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
問, soul voice/challenge 係咪指打打下出現按 B ?

其實發生呢個既條件係乜 ? 只需同色 ARTS 同時使出?

但 SOUL VOICE 果度好多 SET GA WOR ?
Soul voice係隊友要求你用某一種顏色嘅art,電腦角色冇得改條件但可以睇,可以改電腦角色嘅art嚟配合,自己就最好有兩紅兩黃,四隻色有齊。

Soul challenge係要你按B,按中咗就全隊加HP,係主要回血嘅方法,發生條件不明,目前只係知道Boss出大招時有機會出,復活完隊友後必出。

按中Soul challenge會升Soul stage,會增加出Soul voice 嘅機會。

此篇文章於 05-11-15 12:16 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 05-11-15, 02:14 PM   #417
Hisashi
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Reticence 查看文章
單體同範圍技既分別, 打BOSS得一隻既一定係3萬果把
Thanks Ching!
仲想問問接11章之前有個kitzuna quest (護リな人) 係咪要升同Green個關系先可以接到?
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 03:39 PM   #418
Reticence

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
引用:
作者: Hisashi 查看文章
Thanks Ching!
仲想問問接11章之前有個kitzuna quest (護リな人) 係咪要升同Green個關系先可以接到?
佢有比你睇要幾粒心先做到, 禁果個任右邊SHOW左幾粒心就係個要求
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 05:08 PM   #419
ZOMA
Crazy Gamer

問個新手問題
其實係點CAP圖?

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 05:10 PM   #420
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
街仲會唔會有同梱版?

舊 05-11-15, 05:39 PM   #421
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
R+十字制有快速指領
R+上 好似係集合
其它唔記得。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。

此篇文章於 05-11-15 09:33 PM 被 Y.Bird 編輯。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 05:44 PM   #422
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: ZOMA 查看文章
問個新手問題
其實係點CAP圖?
http://www.nintendo.co.jp/wiiu/hardw...age/index.html
舊 05-11-15, 05:45 PM   #423
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: ZOMA 查看文章
問個新手問題
其實係點CAP圖?
按home鍵,開網頁入facebook,email之類可以貼圖send出去

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 07:01 PM   #424
Reticence

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
按home鍵,開網頁入facebook,email之類可以貼圖send出去
我直接開imgur upload, 開acc最好
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 07:15 PM   #425
fortel
Game Master

引用:
作者: Fungfelix 查看文章
街仲會唔會有同梱版?
真係有排等,因為日本果面都無貨

我入左盒都貴到癲

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 11:15 PM

手機版 | APP版