Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-17, 11:26 PM   #33351
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
爪唔好趺
由星期五知道打40AP開始每日自然回體好似先趺3隻

舊 03-22-17, 11:49 PM   #33352
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
爪唔好趺
由星期五知道打40AP開始每日自然回體好似先趺3隻
10場1爪(第9場)2種
唔理想

諗緊如果番去等活地獄都起碼有英雄之證跌下

舊 03-23-17, 02:16 AM   #33353
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: rinxlun 查看文章
E~~我依幾日仲響度打眾合地獄 (殺職果關)
貪佢咩野都跌咁
如果無特效農具打佢都無乜問題ge...
抱大腿農具就打返其他會有效率d
引用:
作者: gingq7 查看文章
金果已食左20幾粒了, 農具少都係早d打定安心d
+1,之前掛住刷鎖而家有d擔心唔夠時間打

舊 03-23-17, 06:00 AM   #33354
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 血之淚 查看文章
結果茄子最好出嘅關係大叫喚地獄
我頭先咁辛苦食蘋果刷等活地獄為咗d乜
等活地獄(茄子)事少,其實食果刷都唔係用左幾多
知道碗可以呢兩日唔駛打住就好, 平蜘蛛呢2日都係自然回體算
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 08:45 AM   #33355
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
等活地獄(茄子)事少,其實食果刷都唔係用左幾多
知道碗可以呢兩日唔駛打住就好, 平蜘蛛呢2日都係自然回體算
我想吓
碗同干蜘蛛係打邊兩關架??

尋晚開果個新關跌茄子一流
茄子已經夠數…

但其他果兩種就有排麵未望到終點…

舊 03-23-17, 08:49 AM   #33356
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
我想吓
碗同干蜘蛛係打邊兩關架??

尋晚開果個新關跌茄子一流
茄子已經夠數…

但其他果兩種就有排麵未望到終點…
蜘蛛暫時可打ap40 騎關,碗是ap20或ap40劍關(不過還是再等一等吧,應還會有更高掉落的關卡)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 08:56 AM   #33357
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
蜘蛛暫時可打ap40 騎關,碗是ap20或ap40劍關(不過還是再等一等吧,應還會有更高掉落的關卡)
兩種素材都仲有更好跌既關會開?
咁自然回ap咁打住先喇

舊 03-23-17, 09:00 AM   #33358
細路翔
The One

唔計綠方既話,我差幾支針就已經無野可以換

黎緊應該插ぐたお剩打分

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:13 AM   #33359
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 細路翔 查看文章
唔計綠方既話,我差幾支針就已經無野可以換

黎緊應該插ぐたお剩打分
不如你幫我打埋 大把野換

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:16 AM   #33360
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
兩種素材都仲有更好跌既關會開?
咁自然回ap咁打住先喇
呢度應該無人能100%肯定,
不過照估仲有3關未開,應該一關係打碗,一關係平蜘蛛,最後一關全部boss集合(好難估會趺乜..)
所以呢兩日都係自然回體打騎關算
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:31 AM   #33361
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
不過實在不喜歡營運那種經常將最有效率的Free Quest藏在最後幾日的作法.(應該也沒人喜歡)
逼玩家一係早期爆果打沒有效率的關, 一係最後幾日爆肝

也沒有空境, F/Z, 魔伊這些活動那種自己完成各種MISSION來開新關的樂趣.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:37 AM   #33362
Sar8
The One

其實復刻好心就搞好D....

不過聽講鹽川上左之後.....

舊 03-23-17, 09:38 AM   #33363
細路翔
The One

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
不如你幫我打埋 大把野換
換QP?

老實講手遊製作人口流動性咁大真係唔明點解要請鹽川庄司依D無能黎擔大旗

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-23-17 09:41 AM 被 細路翔 編輯。
舊 03-23-17, 09:47 AM   #33364
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
不過實在不喜歡營運那種經常將最有效率的Free Quest藏在最後幾日的作法.(應該也沒人喜歡)

也沒有空境, F/Z, 魔伊這些活動那種自己完成各種MISSION來開新關的樂趣.
我記得當年戰力上都有D難打
所以大家比較諗點樣通關多過好似依家點樣農

(儘管活動第一日已經比人破解晒D關卡名稱出黎)

可能focus既野唔同
所以今次大家都打得好躁底

尤其你個掉落率咁差
其實唔需要驚我地會刷得太多素材喎
尋晚試左十場之後根本唔想再打個關了..

舊 03-23-17, 09:53 AM   #33365
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
呢個活動都幾難打, 好難快刷

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:55 AM   #33366
細路翔
The One

正常營運調整難度=增加玩家原本無既選項分散玩家投資既資源

FGO營運調整難度=減少玩家原本應該有既基本資源
八奇思維

英國說大家抱團死
舊 03-23-17, 10:03 AM   #33367
Sar8
The One

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

可能focus既野唔同

尤其你個掉落率咁差
好似上次月神咁可以有效率咁去farm咪幾好
而家差唔多照板煮碗唔知諗乜.....

舊 03-23-17, 10:10 AM   #33368
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
呢度應該無人能100%肯定,
不過照估仲有3關未開,應該一關係打碗,一關係平蜘蛛,最後一關全部boss集合(好難估會趺乜..)
所以呢兩日都係自然回體打騎關算
照上兩回睇 全boss 一次掉棋後就沒有吧 (不過難度不高, 不要忘記這是早期event, 以現在陣容一定很易)

引用:
作者: 大破人間 查看文章

早期event 正是這樣, 而且要改就等同寫過event, 那就不是復刻了

任務往後越掉越多素材, 不正是每次event 都是這樣? 這個gameplay 就是fgo 的特性 (至少可以用少蘋果)

===============

空境邊個做? f/z 邊個做? 無能? 收聲啦
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:22 AM   #33369
digiharuka

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

可能focus既野唔同

尤其你個掉落率咁差

當時掉率都不是高啦, 年久太長忘了?而且當時也有拆檔知後面關名, 唯一估唔到是 種火越後越掉越多過晒數而已

家下好躁囉, 望住堆回應(忍手下删--------)
舊 03-23-17, 10:25 AM   #33370
細路翔
The One

有咁既資源同放手任你搞既老頂都交D咁既貨同拖時間企劃出黎唔係無能係乜

你自己問心如果唔係掛住FATE系列個羊頭咁既GAMEPLAY同掉落率你會唔會繼續玩
FZ同空境都係因為兩套作品本身已經用左幾年積落固定客層你先覺得正

係一個競爭咁大既市場你情人節企劃玩大左個頭無理由係消費者負責架喎
又唔好見人地GBF之前70萬猴女單野CY賠完石就頹搞D EVENT同削減玩家獲取素材黎拖時間(雖然果邊都已經好唔掂

課長每個月基本比十單去撞個0.05%既平均值已經盡晒消費者責任有突啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-23-17 10:29 AM 被 細路翔 編輯。
舊 03-23-17, 10:26 AM   #33371
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
追多pack繼續乜都冇....

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:38 AM   #33372
細路翔
The One

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
追多pack繼續乜都冇....
又追沖田?

唔係話半夜少人抽野易出貨D架咩(迷信

英國說大家抱團死
舊 03-23-17, 10:48 AM   #33373
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
今次田event我唔滿意掉落裝冇增加掉落率迫人課(雖然擺到明沖田d人實衝)
其他都冇乜問題
係月神同情人節易farm就好容易有對比
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:50 AM   #33374
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 細路翔 查看文章
有咁既資源同放手任你搞既老頂都交D咁既貨同拖時間企劃出黎唔係無能係乜

你自己問心如果唔係掛住FATE系列個羊頭咁既GAMEPLAY同掉落率你會唔會繼續玩
FZ同空境都係因為兩套作品本身已經用左幾年積落固定客層你先覺得正

係一個競爭咁大既市場你情人節企劃玩大左個頭無理由係消費者負責架喎
又唔好見人地GBF之前70萬猴女單野CY賠完石就頹搞D EVENT同削減玩家獲取素材黎拖時間(雖然果邊都已經好唔掂

課長每個月基本比十單去撞個0.05%既平均值已經盡晒消費者責任有突啦
問心,我還是會繼續玩的

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:54 AM   #33375
digiharuka

瓶頸位係磨菇, 基本咩野都要經佢, 有什麼劇本就有不同演出玩法, 復刻既定了就別有多改

還有既係會因為fate 名而來玩, 但玩下去既gameplay 係這樣而又繼續玩就變成玩家自身問題, 不喜歡就走, 冇人逼你留低;

付了錢又要說什麼要玩家負責? 那最初"覺得"好玩之時, 又邊個支持(負責) ? (再講就會loop 到有雞先還是有蛋先的情形)

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:16 AM

手機版 | APP版