Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-12-18, 10:57 AM   #476
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
有時十幾隻開到埋去用招又唔夠氣力好煩
至少反擊都要人地郁你先+
我拿哂D pts去加stat,上開果D 400都仲有兩萬剩

不過你既玩法同我唔同,我正樹彭彭彭彭彭,希羅彭彭彭彭彭
熱血魂王就算
機戰就是大集合嘛
只用地圖炮射射 哂左隻game....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 11:00 AM   #477
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今集後期都唔少人有愛,勇氣順手加氣力
最主要果幾隻都有氣合氣迫所以氣力問題唔大
超級系打得係大力,但真實系未去到打唔入咁慘
Anyway,疊10層艦指揮保證咩都打得入
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 11:03 AM   #478
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我d戰艦好少殺到咁多野,好少exc用,通常都係其他機殺晒,除非d艦勁到大和號咁姐,唔係好少推艦上去清

10個指揮加得100格射應該唔係打痛好多?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 11:06 AM   #479
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我d戰艦好少殺到咁多野,好少exc用,通常都係其他機殺曬,除非d艦勁到大和號咁姐,唔係好少推艦上去清

10個指揮加得100格射應該唔係打痛好多?

魔神z的話240 格時 普通格鬥 扣12000
400 時19000-21000

正常玩應該200到 10次指揮變300
魔神z應該扣到15000 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 11:12 AM   #480
HakiK
Crazy Gamer
秋月

平均打多30%
但係打穿到對面裝甲值,傷害係直接加上去
100格射絕對高cp值
尼莫搵人期待佢1次已經開到4次決心
一關要疊一次10層唔難
部海洋艦其實好ok
有上代撫子級數嫁啦w
佢副駕又有愛

大和號就太逆天

此篇文章於 04-12-18 11:15 AM 被 HakiK 編輯。
舊 04-12-18, 11:15 AM   #481
ShinDou

我d決心通常用黎再動map砲清,冇心機慢慢1隻隻殺

舊 04-12-18, 11:32 AM   #482
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
玩到廿零關 d gundam機大招打d底力boss都係扣得一千幾百
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 11:35 AM   #483
ShinDou

0改?後期d大佬3千甲仲有底力真實系應該會扣十
,應該得超級系打得入

舊 04-12-18, 12:12 PM   #484
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
武器15改多10改800攻????a
冇記錯上集15改冇加得咁少a
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 02:50 PM   #485
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: pet3 查看文章
機戰就是大集合嘛
只用地圖炮射射 哂左隻game....
我開頭都好似你咁,隻隻慢慢上慢慢磨
但係全ACE哂又冇野玩叫做睇埋個劇情昨昨林就算

舊 04-13-18, 12:12 AM   #486
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
製作組懶到連西布頓用海盜高達都無特別台詞⋯⋯
有無大大試過馬沙用百式有沒有特別台詞?

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 04-13-18 12:17 AM 被 魔靈娘 編輯。
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 02:57 AM   #487
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: HakiK 查看文章
平均打多30%
但係打穿到對面裝甲值,傷害係直接加上去
100格射絕對高cp值
尼莫搵人期待佢1次已經開到4次決心
一關要疊一次10層唔難
部海洋艦其實好ok
有上代撫子級數嫁啦w
佢副駕又有愛

大和號就太逆天
大和號根本開荒用

舊 04-13-18, 08:55 PM   #488
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
聖戰士150氣1.2攻喎
坐雪霸有埋覺醒、又有4格part.
講真ace 能力加攻個d一定唔會弱
Code geass 個堆就真係無力啦
高達系⋯Hi New 裝加射程升埋高技術其實可以就咁開覺醒就屈last boss
夜鶯都可以,不過其他個d就⋯ZZ開map 清卒唔錯但大招太高消費。其他都係半斤八兩。W0就比較好d
Buddy complex 都係細力啦,唯一亮點咪精神共用,改爆10段武器、合體技都係得7千中
Ace 能力弱,機又唔係勁

而家2周就完⋯
講大力其實都係⋯天元,鐵甲萬能俠series,勇者特急,龍王丸呢幾架既姐⋯
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 12:13 AM   #489
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
剛剛爆左二週,機甲巴打故事最後係改得OK,竟然有最後BOSS打返自己既情節,不過三機出哂真係有D占位,EN消得快
聖戰士唔知點解係不斷聽到人講唔好用,都聽到人講好好用,我就係好用派,其實一週時無咩PP加,無加都真係幾好迴幾好攻,唔比高達低,二週加左130氣1.2攻變成兩段上升,150時有1.4倍,下下萬五

唔知下次會加D咩?應該都有革命機,近年既係得佢未出?

此篇文章於 04-14-18 12:26 AM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 12:33 AM   #490
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
拿超級比咪唔好用

果三部超級系機根本當無雙玩

舊 04-14-18, 01:49 AM   #491
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
成隻game得呀寶,龍神丸,雪霸有覺醒
雪霸仲要基本放到3個part,又1·2攻,出招en消費低,有分身
除左射程短之外其實都無咩特別缺點
反正射程同裝甲值都可以裝part解決

真實系來講算係中上有餘
同高達系比淨係1.2攻已經高輸出過佢地
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 01:57 AM   #492
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
革命機同銀河機攻隊 一直都等緊佢地參戰⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 04:12 AM   #493
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: Lamsze 查看文章
剛剛爆左二週,機甲巴打故事最後係改得OK,竟然有最後BOSS打返自己既情節,不過三機出哂真係有D占位,EN消得快
聖戰士唔知點解係不斷聽到人講唔好用,都聽到人講好好用,我就係好用派,其實一週時無咩PP加,無加都真係幾好迴幾好攻,唔比高達低,二週加左130氣1.2攻變成兩段上升,150時有1.4倍,下下萬五

唔知下次會加D咩?應該都有革命機,近年既係得佢未出
地球隊長、MJP算唔算?

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 07:07 AM   #494
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
Aldnoah Zero撈鐵血都好
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 11:06 AM   #495
HakiK
Crazy Gamer
秋月

一有火星又要搵埋黑百合同萬丈
鐵血個尾搵其他作品拉返大個格局應該會幾好睇
然後拆flag王萬丈仲可以救埋....何やってんだ?団長!
生還入IF線超易寫w
舊 04-14-18, 03:37 PM   #496
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔想見到鐵血
一係玩家係魔劍果邊打爆班白痴仔
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 03:44 PM   #497
yorkyork

註冊日期: May 2010
銀河機攻隊同地球隊長,
真機戰迷話佢係真機戰既手機遊戲有
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 06:08 PM   #498
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔想見到鐵血
一係玩家係魔劍果邊打爆班白痴仔
由手機版發出
除咗巴力,無乜邊個喺傻嘅
三明好醒架,
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 06:22 PM   #499
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
除咗巴力,無乜邊個喺傻嘅
三明好醒架,
我記得佢係坐巴力, 我記得三明叫佢做俾朱古力的人
我記得佢曾經既死黨叫咩名, 但佢本人叫咩名我真係完全忘記了
我比較期待if線修正下佢係s2入面既智力多過眾人擋唔擋到堆牙籤同大哥有無事
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 06:26 PM   #500
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: X&Y 查看文章
我記得佢係坐巴力, 我記得三明叫佢做俾朱古力的人
我記得佢曾經既死黨叫咩名, 但佢本人叫咩名我真係完全忘記了
我比較期待if線修正下佢係s2入面既智力多過眾人擋唔擋到堆牙籤同大哥有無事
巴力喺機戰吐唔吐到便當都喺一個問題
比部巴力我得架喇,人可以唔比
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版