Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-07-15, 09:28 AM   #276
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: ZOMA 查看文章
打左咁耐都唔知有Figure
邊度有得睇番
定係要Blade Level夠高
升blade lv找NPC後會比部機放你blade home

引用:
作者: abs90273 查看文章
根據上面提示,你應該去準一個Ares 比較經濟

個人剛開始刷卷用的是超兵器加50lvl doll
ares其實唔建議
燃費太高
對住個幾隻80UP超大形怪都係打唔嬴
當然大部份係秒

刷票整60doll+超兵應該好玩D

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
下? 即係個 ONLINE MODE 都係幾個人一齊打呢 D MAP 同怪 ?
仲以為係另一隻 MMO TIM
只係corp任打BOSS/幾波怪/借隻人比人地用

引用:
作者: 天野 查看文章
聽你地講連線咁鬼煩
又要刷卷等

到我lv60時可能已經冇人打
引用:
作者: 代官 查看文章
連線要素依家係打兩隻世界王 (其中一隻今晚十點完),
單機打square mission, 完成條件後會開放小型副本同人一齊玩(但單機打快d)

但如果為左報酬卷而打連線,
依家有個單機方法快好好好好多
我估個刷票方式應該好快UPDATE改番

佢個流程原本要你刷野生超大型怪刷料/世界BOSS刷票先整到部60doll
平時squad任刷票就算啦

係未換60lv doll前
超大型怪我用50doll*4 隻怪高過55lv就唔一定嬴 唔好講個批75lv以上
打死又唔一定有材料比你
60 doll D黃字素材我刷左晚都係得幾粒
最後都係作業式loop
所以大家都去作業式loop joker

望住個批galaxy級既device
正常刷法真係打到2046

部ares90唔解到一定normal任未必夠塔砌10萬礦(最少8貯存,1強化G2,2強化G1,3個COPY)

blade home個57絆任好伏

此篇文章於 05-07-15 09:33 AM 被 will1223 編輯。
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 09:34 AM   #277
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
有無人有係MAP SET鑛同收入心得
因為唔識set現在d鑛上限得7000,好快就爆
有圖睇(分享)就最好
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 09:46 AM   #278
abs90273
Junior Member

註冊日期: May 2011
Wii U IDken3345
3DS Friend Code4768 7487 8038
PSN  IDabs90373
個人整左部60 lvl 輕型 doll,覺得強度還可以

打ゼ=ラア素材雖然辛苦,不過都學到點素材知識
素材又唔算難跌

結晶打腳,手部素材打肩
古代裝甲打背後的翼

此篇文章於 05-07-15 10:05 AM 被 abs90273 編輯。
abs90273 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 09:51 AM   #279
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
twitch有個日本玩家台主講既野好認同
爆左機再刷券依家隻game唯一動力就係同其他玩家鬥快儲開裝備....
世界BOSS?人地單機諗下點直接打夜光隻テレシア就算
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 10:22 AM   #280
Reticence
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
其實隻GAME係單機, online係bonus黎既...
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 10:36 AM   #281
Reticence

問 爆機之後先有d lv60 doll開發? 我岩岩11章完都未見有doll開發, d機多唔多其實, 又係得果幾type既升級版?
舊 05-07-15, 10:37 AM   #282
will1223
Crazy Gamer

講開隻テレシア
個幾隻9Xlv 世界boss
部ares90都係幾下就爆得
第一輪攻擊入唔到駕駛視點應該可以收手走佬
舊 05-07-15, 10:38 AM   #283
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
用are70 都已經好勁
唔知可唔可以重複開發多幾隻

未礦石儲量未夠10萬,夠料都整唔到
點樣放先做到10萬... 我點放都係得7萬多d....

引用:
作者: will1223 查看文章
講開隻テレシア
個幾隻9Xlv 世界boss
部ares90都係幾下就爆得
第一輪攻擊入唔到駕駛視點應該可以收手走佬
擦料做4件 冷卻短縮25% 部件,唔知夠唔夠抽

此篇文章於 05-07-15 10:42 AM 被 kowloon 編輯。
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 10:43 AM   #284
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: Reticence 查看文章
問 爆機之後先有d lv60 doll開發? 我岩岩11章完都未見有doll開發, d機多唔多其實, 又係得果幾type既升級版?
都係個幾款外型 只係能力大幅提高
另多2部ares

引用:
作者: kowloon 查看文章
點樣放先做到10萬... 我點放都係得7萬多d....
我用8支貯藏+1支強化G2+2支強化G1+3個COPY達成10萬(101100)

此篇文章於 05-07-15 10:45 AM 被 will1223 編輯。
舊 05-07-15, 10:47 AM   #285
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: will1223 查看文章
都係個幾款外型 只係能力大幅提高
另多2部ares

我用8支貯藏+1支強化G2+2支強化G1+3個COPY達成10萬(101100)
正! 今晚返去試下
話說升好感度(某程度係一種痛苦)
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 10:47 AM   #286
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩完 chapter 3, 以為自己得閒打下怪都算練過 level, 點知一返城更新下 d 裝備又無晒錢
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 12:13 PM   #287
Hisashi

註冊日期: Nov 2002
一句講哂今次依隻 Xenoblade 感覺係嘗試打造成 sandbox sci-fi型 Mon Hun
為下一集舖路、可能下集先更好更豐富
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 12:36 PM   #288
Reticence

聽講賣得唔好, 唔知老任仲落唔落本做下集, 之不過就算有下集都可能係新機NX ?
舊 05-07-15, 12:52 PM   #289
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
快快手手出dlc補完留個故事仲好啦
依家根本disc1泥

用得xenoblade個名
但又睇唔出有咩直接關係
Mira有咩秘密又收收埋埋
連cross班人我都係覺得搞笑
仲有件章魚女好似無提下場?
劇情方面真係好多不滿

此篇文章於 05-07-15 01:00 PM 被 代官 編輯。
代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 01:18 PM   #290
abs90273

引用:
作者: 代官 查看文章
快快手手出dlc補完留個故事仲好啦
依家根本disc1泥
個故事題材,背景設定還有美工我都很喜歡,明日DLC會買來支持下

disc2或許要靠歐美重銷量支持下

有沒人知道點開第五級filed skill ?

此篇文章於 05-08-15 12:47 AM 被 abs90273 編輯。 原因: 文意有誤引誤會 修正一下字眼
舊 05-07-15, 01:35 PM   #291
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: abs90273 查看文章
個故事題材,背景設定還有美工我都很喜歡,明日DLC會買來支持下

不過disc2只能祈禱歐美有銷量奇蹟啦
或許只能期待小說化

有沒人知道點開第五級filed skill ?
lv5那些全都要用解任方式來解
技能到4後就會出現
シークレットオーダー

內容沒據體說明,只會說一堆隱喻,叫你去某處打某怪w

舊 05-07-15, 01:37 PM   #292
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

唔係話日版賣得幾好咩?
由手機版發出
舊 05-07-15, 01:58 PM   #293
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
其實上集經玩家推介逐少逐少咁先達成百萬 所以首週銷量呢D冇意思

此篇文章於 05-07-15 02:03 PM 被 噹噹dondon 編輯。
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 05:43 PM   #294
Hisashi

註冊日期: Nov 2002
黑任嘅人太多、可以不理
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-15, 07:00 PM   #295
abs90273

唔記得check文意,sorry

我都知上集美國區有個典故,先有Xenoblade Chronicle
因為這個典故我也買了日文版xenoblade

我都只係怕沒得玩續集姐

此篇文章於 05-07-15 07:04 PM 被 abs90273 編輯。
舊 05-08-15, 01:09 AM   #296
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
請問license試驗7 那三把武器在那裡?,我看不到商店有得賣

此篇文章於 05-08-15 07:33 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-15, 08:09 AM   #297
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
係其它論壇講隻GAME 係唔係SAVE 跟MII?
係唔係真?
係可以開多個SAVE 玩。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-15, 08:37 AM   #298
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: holsety 查看文章
請問license試驗7 那三把武器在那裡?,我看不到商店有得賣
佢派左比你上身 你睇睇自己item list
舊 05-08-15, 08:55 AM   #299
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩可以隨便搵人入隊, 係咪去第四章 ? 有 d 過片行開左無睇到.

劇情講到 blade 既主要工作係討伐對人類有害既原生物.

但 quest 果一欄搵唔到紅色既 story quest 去推進劇情, 要點做 ?
舊 05-08-15, 09:05 AM   #300
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
岩岩可以隨便搵人入隊, 係咪去第四章 ? 有 d 過片行開左無睇到.

劇情講到 blade 既主要工作係討伐對人類有害既原生物.

但 quest 果一欄搵唔到紅色既 story quest 去推進劇情, 要點做 ?
唔記得左,
係咪要去小任務皮個邊接任? (休息室左邊斜對面)
一係休息室將枱接任。 (的要完成佢講條件)

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 10:21 PM

手機版 | APP版