Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-17, 02:23 PM   #2901
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
其實用閃貼貼底再用uv膠水都可以做到你想要既效果

舊 02-16-17, 04:08 PM   #2902
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
呢d半圓粒粒當然走賣指甲補品買啦,一大張過百粒用到你唔要
由手機版發出
Gel 甲o個o的? 真係長知識了

舊 02-16-17, 04:26 PM   #2903
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: J+1 查看文章
呢d半圓粒粒當然走賣指甲補品買啦,一大張過百粒用到你唔要
由手機版發出
身邊無女人玩依D野
長知識了

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 04:54 PM   #2904
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
咁我都冇幫襯過...

咁電話殼場嗰d啦,應該都有d貼bringbring貼紙
(汽車裝飾都好似有...

再唔係去福榮街大把
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 08:50 PM   #2905
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: ycyleo 查看文章
多謝你地情報先
希望星期五去睇唔會太遲
剛行過旺角電腦中心見到3樓個扭蛋天地有得抽,1/3滿

相薄
舊 02-16-17, 09:42 PM   #2906
地獄黑仔王

引用:
作者: Rance 查看文章
百幾蚊隻扭蛋...
ENSEMBLE 兩隻都 $100 鳥...

舊 02-16-17, 09:43 PM   #2907
地獄黑仔王

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
原來blog有更新

Ensemble EX02 3,500円
行過孤扭見已開訂

舊 02-16-17, 09:44 PM   #2908
地獄黑仔王

引用:
原來 ENSEMBLE 係街有得扭...
仲以為只係 toyr o個o的貴價地方先有

舊 02-17-17, 10:50 AM   #2909
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
原來blog有更新

Ensemble EX02 3,500円
唔係好鐘意個頭新比例。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 09:39 AM   #2910
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有舖番了.....

實物睇對眼用透明+銀底又真係好靚...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-18-17 09:42 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 11:24 AM   #2911
Fio

可能neo隻眼大d效果好d?hi nu我返而覺得好暗,油返銀底加透明黃
睇吓ooq會唔會好d

此篇文章於 02-18-17 11:27 AM 被 Fio 編輯。
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 12:00 PM   #2912
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
最後去左沙田反嘔城見到有就抽左,仲抽齊
但唔講蝕左幾多了總之好辛苦先中到隻UC,我當多左果D玩合體同複數武裝算
不過唔知係咪太耐無抽蛋
我發覺呢隻D蛋既色係分晒類,即係高達一定係綠蛋咁

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 02-18-17 12:02 PM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 12:11 PM   #2913
大覺屋師真
The One

引用:
作者: Fio 查看文章
可能neo隻眼大d效果好d?hi nu我返而覺得好暗,油返銀底加透明黃
睇吓ooq會唔會好d

hi nu其實係設計有問題. 透明位做得太深, d光入到咁入已無幾多剩可以反出來,再加個反射角度都錯
試過自己cut薄佢效果會好d(但手殘的我就整爛左隻眼 好彩我買左兩set有多隻). 不過當然都吾夠你直接銀底+透明黃落去咁好
f01其他機隻眼本身做番薄已無依個問題.

引用:
但唔講蝕左幾多了總之好辛苦先中到隻UC,我當多左果D玩合體同複數武裝算
不過唔知係咪太耐無抽蛋

恭喜

咁你真係好耐無玩, next已經有分色(再之前我吾知了)
係dash尾同forte01又吾分

相薄

此篇文章於 02-18-17 12:47 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 02-18-17, 12:44 PM   #2914
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
不過唔知係咪太耐無抽蛋
有冇多套武器set?抽唔到

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-18-17, 02:41 PM   #2915
ycyleo
Game Master

武器set只係中左兩set
因為要雙782大砲,所以都係剛剛好

舊 02-18-17, 03:33 PM   #2916
地獄黑仔王

引用:
不過唔知係咪太耐無抽蛋
[放毒] 呢 set 同款都可以玩合體點叫做蝕 [/放毒]

不如樓主答下張 8 達 do 係唔係自動增值 $500?

上次行過見到都想爆機,
但停一停, 諗一諗張 8 仔就算自動增值都未必抽齊一 set (都唔好講話抽多幾隻武器)

舊 02-18-17, 03:34 PM   #2917
地獄黑仔王

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
有冇多套武器set?抽唔到
之前見過有人原價放, 但幾日就無o左...

舊 02-18-17, 03:38 PM   #2918
地獄黑仔王

引用:

咁你真係好耐無玩, next已經有分色(再之前我吾知了)
係dash尾同forte01又吾分
仲有 E00 都無分 (兩款亂入五隻色殼)

forte01 仲諗住照下機, 不過睇返係全白色殼...

舊 02-18-17, 05:30 PM   #2919
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
武器set只係中左兩set
因為要雙782大砲,所以都係剛剛好
記唔記得武器係咩色殼?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-18-17, 06:26 PM   #2920
大覺屋師真
The One

引用:
有舖番了.....

實物睇對眼用透明+銀底又真係好靚...
今日行過个和孤仔$19x一set. 都算抵玩. 但都係忍手無買.

另外渣古頭果set一套咁鬼貴....睇怕係地獄級配率?

相薄
舊 02-18-17, 08:30 PM   #2921
地獄黑仔王

引用:
今日行過个和孤仔$19x一set. 都算抵玩. 但都係忍手無買.

另外渣古頭果set一套咁鬼貴....睇怕係地獄級配率?
睇高登話信和只有綠渣散賣 ($70), 紅渣黑渣無.
唔係返o左貨? 睇o的人話炒都好貴又話要團購

舊 02-18-17, 09:23 PM   #2922
ycyleo
Game Master

引用:
作者: martinnitram 查看文章
[放毒] 呢 set 同款都可以玩合體點叫做蝕 [/放毒]

不如樓主答下張 8 達 do 係唔係自動增值 $500?

上次行過見到都想爆機,
但停一停, 諗一諗張 8 仔就算自動增值都未必抽齊一 set (都唔好講話抽多幾隻武器)
中左兩隻g戰機同3隻782,我覺得好傷感

你係問我張八達窿?我係行左兩轉七仔增值呀

引用:
記唔記得武器係咩色殼?
完全透明無色or叫白透明
我兩隻都係呢個殻

紅色就g戰機
藍就渣
綠就782
黃就uc

p.s.頭先手痕去埋第0彈,唔信邪搞到變左3膠達0紅渣

舊 02-19-17, 10:50 AM   #2923
地獄黑仔王

引用:
中左兩隻g戰機同3隻782,我覺得好傷感

你係問我張八達窿?我係行左兩轉七仔增值呀

p.s.頭先手痕去埋第0彈,唔信邪搞到變左3膠達0紅渣

咁多盾, 砌 thunderbolt gundam 有什麼不好 , g戰機 又可以同 Rx-78 合體 (好似係)
要自己去增值, 爆機爽度減半啦

此篇文章於 02-19-17 10:53 AM 被 martinnitram 編輯。
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 10:59 AM   #2924
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

新舊甲神...

http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1044214.html

引用:
作者: martinnitram 查看文章
要自己去增值, 爆機爽度減半啦
仲記得上個禮拜C3就係得40蚊抽得一次渣古頭

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-19-17 01:53 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 02-19-17, 08:26 PM   #2925
地獄黑仔王

引用:
仲記得上個禮拜C3就係得40蚊抽得一次渣古頭
咪當手痕圓o左心願就算
btw, 睇貓店o的 post, 都好似幾大隻, 而個蛋殼都係個頭一部分?

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 10:40 PM

手機版 | APP版