Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-11-16, 10:50 PM   #2401
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
何解?
完全唔覺
3珠打橫掃晒第一排+魂+15COST+4 PARTS+超高速+空宇A,兩招技能加攻,盾機唔會被射機屈距離
範囲上の敵全てに大ダメージ+吹き飛ばし+當てるごとに威力アップ(每命中一次加攻力)

仲唔係「呢期」大獎?兩隻BOSS招大絕唔係好掂喎

此篇文章於 03-11-16 10:56 PM 被 clie 編輯。
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 10:51 PM   #2402
yorkyork

註冊日期: May 2010
少過一半血係咪好避得?
見佢有分身
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 10:55 PM   #2403
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
乜唔係見到盾機就等於垃圾咩
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 10:58 PM   #2404
clie

引用:
作者: yorkyork 查看文章
少過一半血係咪好避得?
見佢有分身
係喎仲有分身
舊 03-11-16, 11:02 PM   #2405
clie

引用:
作者: heyman774 查看文章
乜唔係見到盾機就等於垃圾咩
SSR盾鉄也、美少年、斷空我、三一、重高都係好嘢
SR就盾LOCKON、肥仔德、毛小姐、閃電高達
純個人觀感
舊 03-11-16, 11:07 PM   #2406
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: clie 查看文章
係喎仲有分身
BUFF極都唔到3成迴避, 有用咩?
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 10:39 AM   #2407
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
第3章d挑戰關好噁心, 限時關d boss厚度到用4部4突拳先剩幾秒, 有d關有即死攻擊, 又有d小兵逆屬性打4突機都只頂到3-4下, 只蝦人是部分關S條件限死要多盾機什至唔比你出朋友, 無課金機暫時應該搞唔掂

再補充下, 之後有4行超高速射機專打戰艦, 全拳必死, 全射可過但沒s, 即是又要你出全盾隊

此篇文章於 03-12-16 11:35 AM 被 ryvius123 編輯。
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 12:10 PM   #2408
clie

引用:
BUFF極都唔到3成迴避, 有用咩?
之前官攻測咗運動性過5000既機迴避成功率都唔到30%,加多30%已經大大增加生還率
至少當我打剩一機一敵血先搞掂個大佬時,都會慶幸隻機避得吓換返黎呱
舊 03-12-16, 12:21 PM   #2409
clie

引用:
作者: ryvius123 查看文章
再補充下, 之後有4行超高速射機專打戰艦, 全拳必死, 全射可過但沒s, 即是又要你出全盾隊
小弟暫時盾隊,無乜強機,科連熱血都無,招大絕用黎清卒唔錯
舊 03-12-16, 12:28 PM   #2410
yorkyork

好多盾,平時唔掛下?
掛緊光速電神
舊 03-12-16, 12:32 PM   #2411
clie

掛嘅話得科有人用,但成日被借唔超過十次
初仔就簡簡地2,30次,EV嗰陣有80次,唔係為儲雞碎FD COIN,都係睇大家需要邊部多
我都唔想個封面成日都係佢,又唔係靚仔
舊 03-12-16, 01:07 PM   #2412
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
大佬必殺必中,回避幾多都冇用,打勁野正常都係出晒D5千幾攻防既拳機

掛野通常掛馬沙,加攻有得疊
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 01:14 PM   #2413
clie

打大佬前都要打幾WAVE卒架嘛,都要避架
打大佬前剩八成血抑或剩六成血,最終生還率唔一樣

不過各人有各人觀感啦

此篇文章於 03-12-16 01:18 PM 被 clie 編輯。
舊 03-12-16, 01:32 PM   #2414
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
高回避唔代表去到大佬果陣會剩多D血架喎

高回既機多數都攻低,甲厚拳機多數攻高攻速快,攻高殺快D俾人打少幾下都爭好遠,俾人打中又冇咁痛

你下次打魔神試下用回避機就明

打UNICORN EVENT我試過升左隻亡國主角改埋拎黎用,佢有3招加回避,裝埋支援回避大,用埋00艦加回,都唔係好避得,結果都係用番JS反而剩多好多血
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 02:20 PM   #2415
clie

原來大大係用厚甲拳機打EV後期大佬做比較,所以話佢無用,咁就一定,打EV我都唔敢防真實系
但我係用同一隻登霸,有分身同無分身會有分別,無嗰隻會更加快死
另外我講既大佬其實包括埋挑戰模式嗰啲
舊 03-12-16, 03:37 PM   #2416
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
打過第3章挑戰模式就知道有幾關官方迫你用盾機, 但我自己沒盾機, 都唔敢講沒4突的話過唔過到, 而家盾機弱勢主要沒ev出強力盾機, 如果之後ev打法同挑戰模式差不多的話就死得人多了

另外有沒人打緊第3章挑戰模式? 我只S到1,2,4, 過到第7, 3,5,7要S一定要有盾唔使打, 8要微操唔想打住, 之後唔想試了, 有沒人講下6同9點打?
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 03:54 PM   #2417
yorkyork

光速電神第三個技同原作有冇關係
舊 03-12-16, 04:02 PM   #2418
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
光速電神第三個技同原作有冇關係
一直搵唔到嚟睇……
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 04:02 PM   #2419
yorkyork

引用:
一直搵唔到嚟睇……

http://wiki.dengekionline.com/srw-x/...BD%9C%EF%BC%89
舊 03-12-16, 04:09 PM   #2420
Crazy Gamer

我指原作動畫……
舊 03-12-16, 04:12 PM   #2421
Crazy Gamer

引用:
作者: ryvius123 查看文章
打過第3章挑戰模式就知道有幾關官方迫你用盾機, 但我自己沒盾機, 都唔敢講沒4突的話過唔過到, 而家盾機弱勢主要沒ev出強力盾機, 如果之後ev打法同挑戰模式差不多的話就死得人多了

另外有沒人打緊第3章挑戰模式? 我只S到1,2,4, 過到第7, 3,5,7要S一定要有盾唔使打, 8要微操唔想打住, 之後唔想試了, 有沒人講下6同9點打?
未打第三章,打清緊新一章
盾我有斷空,春香,sr毛姐二突,三一三,應該ok?
舊 03-12-16, 04:17 PM   #2422
clie

幼稚園啲封塵記憶,等如問電子神童招大絕叫咩
舊 03-12-16, 10:04 PM   #2423
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

6張卷抽到隻拳OO.......不過技能拖爛衫好似唔咁好用.....?另外一招一珠一格好似仲難用......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 10:17 PM   #2424
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
見到射宗介立即射了三石
中左大鐵牛

然後一張sr up 的券抽極東, 中拳宗介
以後在不能選朋友的掉落活動中也有強運用了
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 10:29 PM   #2425
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
歐洲人湧現:0
等貳號機up果時all in
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版