Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62 112  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
leungky1 10:56 PM 07-22-17
Lv10初心者覺得搶雨彈幾好玩
前提係有足夠空間你來我去

音樂堂太快
(頭先寫錯)
由手機版發出
年輕所犯下的錯誤 11:19 PM 07-22-17
想問下第三支油碌個副武係有咩效果? 見佢擺左個好似收發站咁既野係到 但唔明用途
DreamyLuigi 11:24 PM 07-22-17
作者: 年輕所犯下的錯誤:
想問下第三支油碌個副武係有咩效果? 見佢擺左個好似收發站咁既野係到 但唔明用途

多啲用地圖啦
唔睇地圖好難玩. 有睇就搵到個發射站可以比隊友jump 過去

Sent from my iPhone using Gaforum
Nicklaus 11:51 PM 07-22-17
玩十場左右就會斷一次, 係咪正常...? 大家係咪都係咁
lunn 12:07 AM 07-23-17
作者: Nicklaus:
我玩咁耐一次都未斷過喎
我只係用wifi連,唔係用lan添
IDGAF 12:44 AM 07-23-17
正式版暫時就無打打下中途斷過,
反而之前DEMO係配對時有時會等好耐都開唔到場就有出現過。

我都係用WiFi連線玩咋~!
DMRevolution 12:48 AM 07-23-17
WIFI打冇斷過+1
琴日癲到, IPHONE SHARE WIFI 打到沒斷過....XD
leungky1 01:28 AM 07-23-17
玩玩下開始理解雙槍點充分利用去集中殺人同左右fing咁擴散式填地
有兩樣武器啱用都算好
由手機版發出
DMRevolution 01:42 AM 07-23-17
當然奶桶同油轆係最好, 不過我都開始習慣用雙槍去填地, 填地用體感周圍FING, 近攻打潛地又唔錯而且回SP技又快....幾鐘意用雙槍

---------------------------------------------------------------------------------

話說, 我有D想買個個HANDSET, LINK機一齊玩好似幾開心
神名レオ 06:16 AM 07-23-17
問一個白痴問題
打三文魚係咪你自己嘅裝冇影響?
呢個mode所有野都係講個人實力?
同有冇咩心得可以快刷到分?
尋晚4個friend打一升左評價已經贏唔到wave3
每場得幾十分咁加(我見人地每場可以攞百幾分....)
Nicklaus 09:48 AM 07-23-17
作者: 神名レオ:
問一個白痴問題
打三文魚係咪你自己嘅裝冇影響?
呢個mode所有野都係講個人實力?
同有冇咩心得可以快刷到分?
尋晚4個friend打一升左評價已經贏唔到wave3
每場得幾十分咁加(我見人地每場可以攞百幾分....)
無影響, boss同環境係隨機, 呢一樣真係睇運
睇準放大技, 同埋做夠數又唔夠打時就走.....拖到夠時間完場好過輸

作者: rubyyu:
Regular battle同rank battle有乜分別?
用開油轆玩佔地,去到rank完全唔識玩

Sent from my iPhone using Gaforum
我都係琴晚開始打rank

rank 三個玩法根本唔同同regular...
頭post有解釋, 我個人覺得玩多一兩次留意隊友同敵人就好易上手
rubyyu 09:50 AM 07-23-17
無影響, boss同環境係隨機, 呢一樣真係睇運

睇準放大技, 同埋做夠數又唔夠打時就走.....拖到夠時間完場好過輸

我都係琴晚開始打rank

rank 三個玩法根本唔同同regular...

頭post有解釋, 我個人覺得玩多一兩次留意隊友同敵人就好易上手

有睇過,不過D人太勁,走到過去未攪清件事已被秒咗,所以都係糊呢糊塗完一局

rubyyu 09:25 AM 07-23-17
Regular battle同rank battle有乜分別?
用開油轆玩佔地,去到rank完全唔識玩

捲毛老爺 09:46 AM 07-23-17
對住 大碌碌 有咩好應對方法...
潛落去又死
中距離佢又跳射
一死又比佢洗地

10場有9場都佔多過一半
野良猫 09:59 AM 07-23-17
新武器已追加
leungky1 09:59 AM 07-23-17
搶左地其實可以出去限制敵人路徑
唔駛三個人都留哂裡面......

武器Update 要強制出外睇新聞

表演劇場真係玩咩rank都快......
會唔會改大個範圍?
由手機版發出
leungky1 11:07 AM 07-23-17
打塔防場場都起碼兩個唔識跟住個塔防護
真係睇係咪幸運抽到同隊
由手機版發出
野良猫 11:18 AM 07-23-17
作者: leungky1:
打塔防場場都起碼兩個唔識跟住個塔防護
真係睇係咪幸運抽唔抽到同隊
由手機版發出
我試過玩搶地見條友去油靚唔係目標範圍嘅地方
鈴蘭 01:42 PM 07-23-17
作者: 野良猫:
我試過玩搶地見條友去油靚唔係目標範圍嘅地方
睇下油咩位 油其他位儲sp都有用既
同埋目標範圍附近既位都好重要 次次都同一兩個位出去打既比人camp爆好難打
野良猫 01:49 PM 07-23-17
作者: 鈴蘭:
睇下油咩位 油其他位儲sp都有用既
同埋目標範圍附近既位都好重要 次次都同一兩個位出去打既比人camp爆好難打
佢唔似儲SP,係每個角落都油靚佢
leungky1 01:56 PM 07-23-17
作者: 野良猫:
佢唔似儲SP,係每個角落都油靚佢
剛剛搶雨砲又係咁
人地都就到勝點,仲去中間唔知油乜
信長 11:33 AM 07-23-17
個塔唔係一味死推,兩邊膠著
你要有人前面前面開路,大家圍住塔死,有咩戰略
3-4分鐘都同一模式死/番生,真係睇好唔好彩... 兜路截佢地
闇影風 12:04 PM 07-23-17
三文魚升左兩次評價之後已經覺好難打

打到第3WAVE敵人太多根本處理唔切
信長 12:59 PM 07-23-17
有無咁多毛筆,輸死人
leungky1 01:03 PM 07-23-17
又一場45.6%破45.5%

頭幾次玩塔防都知唔係死攻
但都無理由攞住把槍準確瞄人嗰啲
點都要死等個攞油轆上塔推進......
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62 112  ... 最後

返回主題版面