Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-17-08, 05:34 PM   #426
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
http://av.watch.impress.co.jp/docs/20081017/sony.htm

Sony XB 系列的公佈

======================================================================

仲有ATH...........................

http://av.watch.impress.co.jp/docs/20081016/autech2.htm
http://av.watch.impress.co.jp/docs/20081016/autech1.htm

萌え!!!~~~

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 10-19-08, 03:21 AM   #427
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
今晚上完十六樓
朋友買了無耐的Panasonic HX-70竟然關節位斷了orz(保養受唔受理,唔夠三個月)
毒了佢買Sennheiser MX-760
好快就會買埋 Panasonic RP HTX9 <---我曾經同DENON 1001二擇過

--------------------------------------
自己試了ES-7, downgrade feel
ESW9 感覺ok, 但同自己聽開的1001比沒有巨大的驚喜,所以還是放下換耳筒念頭...
另外ATH W-1000 同 A-900/950LTD 都想研究研究

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線  
舊 10-19-08, 01:41 PM   #428
ICil
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Jonney 查看文章
今晚上完十六樓
朋友買了無耐的Panasonic HX-70竟然關節位斷了orz(保養受唔受理,唔夠三個月)
毒了佢買Sennheiser MX-760
好快就會買埋 Panasonic RP HTX9 <---我曾經同DENON 1001二擇過

--------------------------------------
自己試了ES-7, downgrade feel
ESW9 感覺ok, 但同自己聽開的1001比沒有巨大的驚喜,所以還是放下換耳筒念頭...
另外ATH W-1000 同 A-900/950LTD 都想研究研究
玩到W1K o個個level最好有個唔太差o既source同埋好amp
如果唔係無謂sai咁多錢.....

W1K好重音染,雖然好舒服,睇吓你自己鐘唔鐘意啦

ば ゲージがアップ!
レーディ~ ゴゥゥーーーー!!!
ICil 目前離線  
舊 10-19-08, 02:30 PM   #429
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: ICil 查看文章
玩到W1K o個個level最好有個唔太差o既source同埋好amp
如果唔係無謂sai咁多錢.....

W1K好重音染,雖然好舒服,睇吓你自己鐘唔鐘意啦
玩Headphone同IEM簡直就係兩樣野
玩IEM求其整個Source都OK(ER4SB果啲例外)
你買個HP,又要整個咁上下價位既AMP又要整DAC,價錢分分鐘係個HP本身既兩三倍
Whirlwind 目前離線  
舊 10-19-08, 05:46 PM   #430
ICil
Crazy Gamer

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
你買個HP,又要整個咁上下價位既AMP又要整DAC,價錢分分鐘係個HP本身既兩三倍
係ar

IEM衰極有個譜,推得好都可以好聲好多
但Headphone推得唔好真係可以俾D爛聲你,source幾好都無乜用
有張唔錯o既soundcard巳經可以花多少少買好D個amp,之後慢慢升級
amp貴過headphone好正常

ば ゲージがアップ!
ICil 目前離線  
舊 10-19-08, 05:57 PM   #431
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
所以我有時都懷疑SA28 推唔推得郁ES7...

一小英口 目前離線  
舊 10-19-08, 06:10 PM   #432
ICil
Crazy Gamer

引用:
作者: 一小英口 查看文章
所以我有時都懷疑SA28 推唔推得郁ES7...
實推得郁,以前部creative zen mini都推得郁HD650
不過SA28嘛
買得amp黎不如買個好耳筒/player

ば ゲージがアップ!
ICil 目前離線  
舊 10-19-08, 07:09 PM   #433
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
實推得郁,以前部creative zen mini都推得郁HD650
不過SA28嘛
買得amp黎不如買個好耳筒/player
SA28的推力
初版的FW很地獄
完全聆聽不能
只是一格聲量
16抗阻的小IEM一配之下出來的聲量己經無法聆聽
還有,調到零聲量還是有聲的a
舊 10-19-08, 08:22 PM   #434
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
係ar

IEM衰極有個譜,推得好都可以好聲好多
但Headphone推得唔好真係可以俾D爛聲你,source幾好都無乜用
-skip-
話説去日本時試聽過denon D-5000................

完全没有令我有"好感動"的感覺................

似乎都係推得唔好的問題

引用:
SA28的推力
初版的FW很地獄
完全聆聽不能
只是一格聲量
16抗阻的小IEM一配之下出來的聲量己經無法聆聽
還有,調到零聲量還是有聲的a
初版bios 就算啦.............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-19-08, 08:35 PM   #435
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
話説去日本時試聽過denon D-5000................

完全没有令我有"好感動"的感覺................

似乎都係推得唔好的問題

初版bios 就算啦.............
你有咩推呀a
舊 10-19-08, 09:20 PM   #436
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
話說...為滿足俾貴啲價錢買A2000X的消費者們的虛榮心...
A2000X係咪應該用A1000X個殼先啱呢...?
a

引用:
作者: Jonney 查看文章
聞說PRO700都有繼關節位的情況~
H大淆唔淆底?淆唔淆底?
ビスケット 目前離線  
舊 10-20-08, 07:09 AM   #437
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
你有咩推呀a
我也不知 yodobashi 係用咩造source & amp

不過没記錯 " 上野yodobashi " 對d-5000 右聲道無聲的説.............

引用:
作者: ビスケット 查看文章
話說...為滿足俾貴啲價錢買A2000X的消費者們的虛榮心...
A2000X係咪應該用A1000X個殼先啱呢...?
a
金屬拉絲手工難過上銅色油喎.................

引用:
作者: ビスケット 查看文章
聞說PRO700都有繼關節位的情況~
H大淆唔淆底?淆唔淆底?
大家噤話啦!!!~~~

不過我對HP-1000 好快會放盤的説...............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-20-08, 10:43 AM   #438
Galaxy Fox
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
wonder

請問師兄門, 小弟想在今年尾買一個5.1聲道headphone, $3,000或以下的, 請問有沒有好介紹呢, 另外有個問題, 我買左隻blueray "Iron Man", 佢既5.1係叫ture hd, 咁ture hd 同以前dvd用開既有咩吾同呢? 另外有冇耳機係support呢個format既呢?
吾該晒各位師兄
Galaxy Fox 目前離線  
舊 10-20-08, 03:32 PM   #439
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Galaxy Fox 查看文章
請問師兄門, 小弟想在今年尾買一個5.1聲道headphone, $3,000或以下的, 請問有沒有好介紹呢, 另外有個問題, 我買左隻blueray "Iron Man", 佢既5.1係叫ture hd, 咁ture hd 同以前dvd用開既有咩吾同呢? 另外有冇耳機係support呢個format既呢?
吾該晒各位師兄
應真的説..................

5.1聲道headphone 是否出到ture hd 的應有音質也成疑問..............?!

至於所為ture hd.................是指 HD Audio / LinkPCM ?

大至上係壓縮度較小的音樂格式

比如MP3 的192kpbs 和 352kpbs 壓縮度的分別

LinkPCM 則是指以無壓縮的 WAV file 作音樂格式

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-21-08, 09:45 PM   #440
Whirlwind
Crazy Gamer

出現了
D-7000 AND ESW10
不過有人說ESW10和ESW9差不多~~~
舊 10-21-08, 10:17 PM   #441
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
出現了
不過有人說ESW10和ESW9差不多~~~
一隻二千蚊, 一隻四千蚊,

一小英口 目前離線  
舊 10-21-08, 10:25 PM   #442
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: 一小英口 查看文章
一隻二千蚊, 一隻四千蚊,
恭喜,你突破盲點了

我有個FD想聽Rock And R&B有咩推介?a
Budget Free
舊 10-22-08, 07:01 AM   #443
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
恭喜,你突破盲點了

Budget Free
................GRADO ?!

但我未試過用GRADO 聽R&B

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-22-08, 04:45 PM   #444
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
................GRADO ?!

但我未試過用GRADO 聽R&B
RS-1還是GS-1000比較好?
舊 10-22-08, 06:33 PM   #445
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
RS-1還是GS-1000比較好?
我邊有噤富貴啊!!!~~~

SR-125 就試過.............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-22-08, 09:10 PM   #446
ICil
Crazy Gamer

引用:
恭喜,你突破盲點了

Budget Free
Edition 9 with 10' Blue Dragon Headphone Cable
http://www.moon-audio.com/Ultrasone%20Headphones.htm
聽過ED9真係好energetic,MP3機直推都唔太差

GS-1000無聽過,睇review話佢比較冷靜,難推一族
RS-1唔容易推得靚聲,唔係求其仿個RA-1就得,如果好似仙人咁玩法淨係電容都幾千
同埋RS-1風格好強烈,未必人人接受到

ば ゲージがアップ!
ICil 目前離線  
舊 10-22-08, 10:34 PM   #447
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
Edition 9 with 10' Blue Dragon Headphone Cable
http://www.moon-audio.com/Ultrasone%20Headphones.htm
聽過ED9真係好energetic,MP3機直推都唔太差

GS-1000無聽過,睇review話佢比較冷靜,難推一族
RS-1唔容易推得靚聲,唔係求其仿個RA-1就得,如果好似仙人咁玩法淨係電容都幾千
同埋RS-1風格好強烈,未必人人接受到
咁有無啲大路啲既Rock +R&B推介?a
舊 10-23-08, 02:33 PM   #448
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
預算買2隻平平地既隔音耳機 出街聽ipod 同 屋企電腦用的
2隻預算共500蚊....budget 咁少 有咩介紹
LIGHTTHELIGHT 目前離線  
舊 10-23-08, 05:19 PM   #449
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
預算買2隻平平地既隔音耳機 出街聽ipod 同 屋企電腦用的
2隻預算共500蚊....budget 咁少 有咩介紹
隔音耳機...........你指NC耳機?! (noise canal)

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-23-08, 05:22 PM   #450
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
引用:
隔音耳機...........你指NC耳機?! (noise canal)
yes...
LIGHTTHELIGHT 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
雙星體育新聞(永久集中區)30-5-02 龍寶寶 體育版 0 05-17-02 10:57 AM

現在的時間是 02:21 PM

手機版 | APP版