Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-14, 03:49 PM   #976
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
真係咁弱......

故事別說桐人/阿絲娜/克萊因/艾基爾 E D最前線玩家
莉茲也因工作要上打一D上位素材
但西莉卡基本上都係係下層玩....同埋冇人物戰力定位.....雖則上面講的人都係輸出型

松鼠是指圈內的npc 小動物

順便一提
女友中她是我的lv最高的....
明明和澤城一起帶
但她吸exp 吸超多...

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 07-29-14 03:59 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-14, 03:16 PM   #977
pet3
The One

引用:
比psp 版強n倍已好吸力
https://www.youtube.com/watch?v=UPw1Luu1NJk

補網址.....

已能更新

幸(虛空) 追加劇情 可攻略

------------------------------------------------------------------
遊戲是很好啦
但就是不肯開放wifi連線 / 容許用ps3 連線OTL

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 07-30-14 03:22 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-30-14, 08:00 PM   #978
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-14, 02:10 PM   #979
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
KADOKAWA アスキー・メディアワークスブラ ンドカンパニーの電撃文庫レーベルより発行され ている『ソードアート・オンライン』シリーズが 、8月9日に国内累計発行部数1,000万部を突破す る。なお、全世界累計発行部数は1,400万部突破 となる。

舊 07-31-14, 06:36 PM   #980
money
◆.西野司命.◆

舊 07-31-14, 08:08 PM   #981
money
◆.西野司命.◆

ソードアート・オンラインⅡ
『ソードアート・オンラインⅡ』 Gun Gale Online set
お1人様5セットまで購入可

¥6,000(税込)
「フォトンソード型ペンライト」

ペンライトの持ち手は、フォトンソードの持ち手に近づけるため型からオリジナルデザインされました。
ライト(発光)部分も、フォトンソード同様に、ピンク色に輝きます。
スイッチの切り替えで、点灯、点滅と切り替わります。
「Tシャツ(キリト)」

(1サイズ:身丈70cm/身巾51cm/袖丈19cm)
キリトの原画イラストを使用した限定デザインとなっています。
「Tシャツ(シノン)」

(1サイズ:身丈70cm/身巾51cm/袖丈19cm)
シノンの原画イラストを使用した限定デザインとなっています。

コミケ86限定特典
トートバッグ

此篇文章於 07-31-14 08:17 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 11:02 PM   #982
money
◆.西野司命.◆

『ソードアート・オンラインII』ではシノンの着替えシーンやキリトの光剣アクションに注目! 第5話先行カット&あらすじをお届け http://t.co/DpT2Iex5bh

舊 08-03-14, 12:31 AM   #983
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
節奏好慢..... 拖得好慢..
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 01:07 AM   #984
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
難怪激光劍係一擊必殺,中一次狂扣血.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 02:17 AM   #985
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
個路人好慘,「啊~~~~~~~」成十秒都未死得

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 02:19 AM   #986
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
A1阿,死槍嘅身份你唔好再整得明顯D?我呢個未睇過小說嘅人都大約可以有8,9成把握估到係邊個.
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
咁你估錯喇
引用:
我予定你唔會中
引用:
作者: pet3 查看文章

公平點
你講左估邊個先

怕你之後公布後又說一早估到
引用:
作者: harakuma 查看文章
我都認為你會錯, 原因係, 未睇過小說係"絕對"估唔到的

而睇到第三集, 你就認為你估係"某某"的話, 唔係你的錯, 係A1功力差, 比咗個錯覺比你
如果話死槍其實係SAO嘅微笑棺木成員,咁冇睇過小說確實係估佢唔到。

但我唔認為我有估錯係
死槍
詩乃嗰個朋友
囉。你唔比佢或同佢關係密切嘅朋友親戚係SAO生還者啊?

此篇文章於 08-03-14 02:34 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 02:59 AM   #987
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
一報名就即玩 唔好再痴線d
結果唔係因為玩咩game同電單車 係個名同劍術 成件事簡直係錯晒
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 03:24 AM   #988
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
辛苦晒餓丸san咁敬業叫足10秒咁滯叫到死為止www
有睇小說可能覺得好拖,淨睇動畫依然覺得還好 同樣訊息量用12話同18話,24話做有唔同做法
主要體現係分鏡,劇情推進速度,內心描繪...etc度
睇過交響詩篇eureka7呢類年番自然明,bones同樣做eureka ao用兩季,玩法同速度又唔同,上季起播既captain earth同樣兩季番, 節奏都係咁上下
照原作黨咁講,即係話動畫製作方面,金主有意慢慢做sao呢個題材,用兩季做ggo同之後既劇情,加上原作川原既寫作速度,可能好快又到saoIII
其實從商業方度同忠實fans方面諗,作品襟玩襟播d都值得高興
以夏娜為例,動畫2期為求趕住熱潮在原作進度未如理想情況下急急製作結果弄出來的作品不論不類才是可悲
結果光看動畫的人搞不清2期跟3期如何接上,連原作黨都看得頭大,何苦呢

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 11:11 AM   #989
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
今集感想,有絕地武士亂入……動作都要跟足……

舊 08-03-14, 11:29 AM   #990
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
除咗遮帶, 仲有T2

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 01:39 PM   #991
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
响人哋除剩內衣後先表明身份,「我係男人」

figma版桐子,應該會入手

此篇文章於 08-03-14 01:41 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 02:10 PM   #992
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
其實唔講都得, 由佢誤會到底

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 05:16 PM   #993
seed0.0
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
唔講..點納入後宮團 (其實係亞斯娜ge後宮先係)
seed0.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 05:37 PM   #994
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

此篇文章於 09-01-14 01:52 PM 被 事丫娃些 編輯。
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 07:19 PM   #995
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
原來死槍係基神配,真係聽唔出
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 01:17 PM   #996
pet3
The One

如果是春雪來玩這遊戲
我覺得他會比桐人更快

FGO 目標預算
舊 08-05-14, 08:44 AM   #997
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
問題係絕地唔係靠動作同反射神經快

而係原作者一開始就講明佢地係靠原力黎預知
加上就算係一開始就講明非人類既絕地都要由細練到大或者練最少三年

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 09:20 AM   #998
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
如果是春雪來玩這遊戲
我覺得他會比桐人更快
咁無得講,春雪單論玩VR嘅時間明顯已經超過咗桐子啦
而且佢設定上仲係槍game無敵

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 09:23 AM   #999
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 058719057 查看文章
原來死槍係基神配,真係聽唔出
昌一把聲明顯有用聲效改過

引用:
作者: casio 查看文章
咁無得講,春雪單論玩VR嘅時間明顯已經超過咗桐子啦
而且佢設定上仲係槍game無敵
計唔計UW.....計GE話我想川原手筆未有人長過桐人.......

此篇文章於 08-05-14 09:25 AM 被 ouki 編輯。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 10:14 AM   #1000
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:

計唔計UW.....計GE話我想川原手筆未有人長過桐人.......
咁依家到GGO,當然唔計UW啦

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 06:33 PM

手機版 | APP版