Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-14, 12:06 PM   #801
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: 尼路 查看文章
24集都係講ggo?用足一集去打……
GGO我諗應該做一半嘅, 然後另一半做聖劍+絕劍篇,
都有可能加埋作者原作劇情落去都唔出奇
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 12:47 PM   #802
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
二、三、四奶工作,大婆恩愛
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 01:16 PM   #803
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
西莉卡無論去到邊都總會有觸手纏身(字面上)

班薄本作者又有題材可以畫。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 02:18 PM   #804
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
果然loli配触手才是王道,甚麼時候有触手裝

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 06:00 PM   #805
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: casio 查看文章
果然loli配触手才是王道,甚麼時候有触手裝
psv 的第4套衣服是不是就是現在這套?

話說1.02更新後遊戲卡了好多?

和戶松離婚後

再結婚的其中一個條件是穿果體圍裙XD

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 07-13-14 06:06 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 06:15 PM   #806
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: 野良猫 查看文章
人生贏家

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 08:39 PM   #807
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 野良猫 查看文章
唔通比佢地兩個出場放閃光,其他人唔駛打啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 09:30 PM   #808
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
真2奶都未出XD

GGO真係多時間。。。那段野戰可以用成話來講

不得不講A1把著彈預測那到做得不錯。。。只係打後的設定會否用時間來講。。。

桐人的著彈預測同現時表達的著彈預測有點不同。。。桐人係根據對方的眼去予計會射去邊。。。會比系統的著彈預測發生先。。。所以桐人能夠做到近接戰。。。但如果用系統的著彈預測因為發生時間慢冇足夠距離走。。。

拿返本第5/6期出來睇多次先。。。大多SETTING都不記得了
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 09:45 PM   #809
casio

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
GGO我諗應該做一半嘅, 然後另一半做聖劍+絕劍篇,
都有可能加埋作者原作劇情落去都唔出奇
如果有投票選,我諗比嘉出場同決戰一定贏硬

引用:
作者: ouki 查看文章
真2奶都未出XD

GGO真係多時間。。。那段野戰可以用成話來講

不得不講A1把著彈預測那到做得不錯。。。只係打後的設定會否用時間來講。。。

桐人的著彈預測同現時表達的著彈預測有點不同。。。桐人係根據對方的眼去予計會射去邊。。。會比系統的著彈預測發生先。。。所以桐人能夠做到近接戰。。。但如果用系統的著彈預測因為發生時間慢冇足夠距離走。。。

拿返本第5/6期出來睇多次先。。。大多SETTING都不記得了
其實今話有BUG,真三奶因為負重上限只有黑卡蒂同補充子彈,但係裝備畫面表示佢有帶手槍

此篇文章於 07-13-14 09:58 PM 被 casio 編輯。
舊 07-13-14, 11:54 PM   #810
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
想問下而家變態子安被收監後、ALO而家係咩狀態?由桐人佢地非牟利私人經營?同埋忘記左點解要將SAO座飛行城堡併入ALO入面?
由手機版發出
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:27 AM   #811
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: casio 查看文章
如果有投票選,我諗比嘉出場同決戰一定贏硬

其實今話有BUG,真三奶因為負重上限只有黑卡蒂同補充子彈,但係裝備畫面表示佢有帶手槍
沒bug, 第5本第3章有描述;
sinon是有副裝, 之後在BoB都會出現 (所以子彈數才不多);
反而machine gun那個是過重外, 自負下才不要什麼副裝
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 01:14 AM   #812
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 07-14-14, 02:03 AM   #813
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
真係玩隻 Game 玩到班人咁淆底係咩事

有波蘿唔掉你係咪想俾班 FPS玩家笑 , 仲話有職業玩家, (笑

有埋彈道預知真係有咩咁好玩ww

此篇文章於 07-14-14 02:08 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 04:18 AM   #814
casio

引用:
作者: digiharuka 查看文章
沒bug, 第5本第3章有描述;
sinon是有副裝, 之後在BoB都會出現 (所以子彈數才不多);
反而machine gun那個是過重外, 自負下才不要什麼副裝
但那是小型機關槍吧

引用:
作者: Van仔 查看文章

有波蘿唔掉你係咪想俾班 FPS玩家笑 , 仲話有職業玩家, (笑

咁現實都有唔少小學雞玩玩下輸唔起離線,以前玩遊戲王遇過唔少,雖然感覺真係誇咗D

此篇文章於 07-14-14 04:29 AM 被 casio 編輯。
舊 07-14-14, 06:14 AM   #815
ouki
戸松控

引用:

冇記錯GGO子彈同波蘿都要錢。。。唔可以當一般FPS計

同埋現實大把人會淆底。。。怕輸怕個RECORD死得多的人大有人在
舊 07-14-14, 06:21 AM   #816
ouki
戸松控

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
想問下而家變態子安被收監後、ALO而家係咩狀態?由桐人佢地非牟利私人經營?同埋忘記左點解要將SAO座飛行城堡併入ALO入面?
由手機版發出
新生ALO由一班VRMMO愛好者收購左(但到SAO WEB完都冇明確講過係咩人士。。。到底點搞到劍技系統都係一個問題)。。。飛行城係新生ALO官方加入ALO的新地圖。。大約每2個月開十層。。。(時間不太確定。。。好似1個月定2個月。。。不記得了。。E D好似係絕劍到講)
舊 07-14-14, 06:24 AM   #817
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
殺人但冇被殺既覺悟,好可笑

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 06:26 AM   #818
ouki
戸松控

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
殺人但冇被殺既覺悟,好可笑
GVG大把人一LOSE就CUT線
舊 07-14-14, 06:32 AM   #819
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
新生ALO由一班VRMMO愛好者收購左(但到SAO WEB完都冇明確講過係咩人士。。。到底點搞到劍技系統都係一個問題)。。。飛行城係新生ALO官方加入ALO的新地圖。。大約每2個月開十層。。。(時間不太確定。。。好似1個月定2個月。。。不記得了。。E D好似係絕劍到講)
補充一下:

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%88%...A8%AD%E5%AE%9A

須鄉伸之的事件曝光後,負責ALO營運的「RECT製造」解散,ALO也陷入停止營運的狀態。但ALO的玩家之中有幾位的本業是風險投資,他們組成新公司並以極低價向RECT買下了ALO的所有遊戲資料,讓ALO以The seed的環境重新營運。因RECT所賣出的ALO資料內意外地包含了SAO的資料,讓再次營運的ALO除了有九成舊ALO玩家願意留下之外,前SAO玩家的帳號也可轉換過來,原ALO玩家與前SAO玩家的比例約為7比3。

經營方並根據SAO的資料進行了一連串大規模系統升級,包括解除飛行的滯空限制、「世界樹都市」的實裝、浮游城「艾恩葛朗特」與「劍技系統」的導入等,並在此基礎上開發了可讓玩家自行錄製招式的「原創劍技系統」。此外,在玩家住宅中可以連結外部網路,因此可以收看由其他VRMMO播送的網路節目。

引用:
GVG大把人一LOSE就CUT線
玩Game玩到咁輸打嬴要真係不如唔好玩

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 07:41 AM   #820
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:

你玩過crysis2就知有彈道預測都只係由唔知點死變成睇住自己點死(?

你剩係睇個高手高手高高手比人殺到埋身都唔換手槍就知依套野入面玩fps最重要係潮指數而唔係智商同技術

邊個叫佢造型一副80年代既風格,去死啦(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 07:55 AM   #821
casio

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章

玩Game玩到咁輸打嬴要真係不如唔好玩
大把呢d人啦,好似GAF呢度都有唔少只係回對自己有利,無視對自己論點不利嘅「神人」啦

舊 07-14-14, 08:13 AM   #822
細路翔
The One

仲有個彈道預測明明係根據玩家個大腦既意識表現出黎,所以先會有讀人個腦就可以預測彈道黎劈子彈既搞笑論點
但開槍唔係應該會有後座力令個彈道偏移?

步槍連續開火同今集咁樣玩衝狙應該飄得仲勁

咁個彈道預測應該擺明老點先係仲點可能靠個預測黎作準,對於一般正常玩法用黎預測邊個位會集火唔行過去可能仲有d用
仲有如果對面全隊玩散彈個場景咪會比d彈道預測線整到乜q都睇唔到

定係隻game入面d槍無後座力設定(?

其實根本唔清楚現實槍械同FPS又唔想做資料搜集點解唔直接比D玩家用光學武器算,咁就可以真係抄足星戰玩埋反射(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-14-14 08:41 AM 被 細路翔 編輯。
舊 07-14-14, 09:28 AM   #823
ouki
戸松控

引用:
作者: 細路翔 查看文章
仲有個彈道預測明明係根據玩家個大腦既意識表現出黎,所以先會有讀人個腦就可以預測彈道黎劈子彈既搞笑論點
但開槍唔係應該會有後座力令個彈道偏移?

步槍連續開火同今集咁樣玩衝狙應該飄得仲勁

咁個彈道預測應該擺明老點先係仲點可能靠個預測黎作準,對於一般正常玩法用黎預測邊個位會集火唔行過去可能仲有d用
仲有如果對面全隊玩散彈個場景咪會比d彈道預測線整到乜q都睇唔到

定係隻game入面d槍無後座力設定(?

其實根本唔清楚現實槍械同FPS又唔想做資料搜集點解唔直接比D玩家用光學武器算,咁就可以真係抄足星戰玩埋反射(?
=.=這不是VRMMOFPS是VRMMORPG.....有能力值同LV GA=.=....
舊 07-14-14, 09:33 AM   #824
pet3
The One

引用:
=.=這不是VRMMOFPS是VRMMORPG.....有能力值同LV GA=.=....
上次就講左遊戲不是現實
好多參數不會寫落去

因為玩家能力有差別
完全真實班廢既人生存不到
就不無人玩
就無錢呃

上次講到無睇小說就閃人消失
下集又重複過

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 09:59 AM   #825
細路翔
The One

關完全真實咩事

十年前既cs、r6果一堆就經有連續開槍會比後座力影響既設定架喎

就算誇張到left 4 dead果類都會有

有得升lv同點技能既話人地border land都係一樣超級系但作為用槍做主題既game要有既都有

然後依度同我講一款賣投入感既VR作品開槍無後座力,但今集開場明明見到詩奶SM隻怪打裝時支槍會退膛架喎,後面仲莫明奇妙咁連帶係現實都射得準左

仲有話睇對方視線黎確認子彈會射去邊就更好笑,望去邊就射到邊既話好似素材忍者咁用瞳術決勝負咪得洗咩整做槍game(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-14-14 10:09 AM 被 細路翔 編輯。

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 05:27 PM

手機版 | APP版