Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-06-17, 10:26 AM   #326
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Gustavi 查看文章
話說, 見有人話某某戰迫兩人打呢....

其實如果個隊突然得番兩個人 + 一個待機既人
係個"隊伍變更" 畫面指住第三個人按 "X" 可以即入番隊.
咁就可以3個打
我試過有D關真係迫住2個人打,王子同G櫻都係得返2個位,X完都係第2個角色SWITCH
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 10:36 AM   #327
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我都係日森買又貼下,順便買埋壽屋上集XBX 隻doll

圖圖圖

Xbx 機設真係正好多

舊 12-06-17, 10:44 AM   #328
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: fortel 查看文章
我試過有D關真係迫住2個人打,王子同G櫻都係得返2個位,X完都係第2個角色SWITCH
唔係switch第二同第三個角色 ,
係直接指第三個角色按 X 放入隊
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 10:47 AM   #329
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
Lv冇低最多都係慢人哋半條exp
反而hp之前好低,仲低過貓娘
如果單係講3隻主線色角我就係慢半條EXP

不過比起公子同龜仔個LV真係差好多,接近4~5個LV

劇情需要?
舊 12-06-17, 10:51 AM   #330
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
如果單係講3隻主線色角我就係慢半條EXP

不過比起公子同龜仔個LV真係差好多,接近4~5個LV

劇情需要?
劇情需要吧,我都係俾佢哋低
不過我冇去宿屋升LV,升埋應該同佢哋差唔多
反正唔影響進度又唔係難打咗,所以冇理
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 10:58 AM   #331
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
劇情需要吧,我都係俾佢哋低
不過我冇去宿屋升LV,升埋應該同佢哋差唔多
反正唔影響進度又唔係難打咗,所以冇理
就算去INN了
第5章為止,主角等級還是最低

比剛加入的中二低到快7~8級~XD
倒是比當進度的主線敵人高1~2級

畢竟新加入有一個優勢就是
加入基礎等級本身就是較高,再加一直有累計下來的獎勵EXP,所以會較高不奇啦

舊 12-06-17, 11:09 AM   #332
fortel
Game Master

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
就算去INN了
第5章為止,主角等級還是最低

比剛加入的中二低到快7~8級~XD
倒是比當進度的主線敵人高1~2級

畢竟新加入有一個優勢就是
加入基礎等級本身就是較高,再加一直有累計下來的獎勵EXP,所以會較高不奇啦
佢有個ITEM叫"由零開始" 係EXP上升25%,我本身打算裝係REX到追下LEVEL 點知原來成隊都有份升25%
舊 12-06-17, 11:49 AM   #333
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
話時話誠實慈愛果d點升
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 12:04 PM   #334
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
話時話誠實慈愛果d點升
升blade牽絆技能 你移去個技能到 右上有標示加乜

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 01:01 PM   #335
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
終於收到email話今日派貨…

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 12-06-17, 01:09 PM   #336
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我上兩個星期隻GAME星期六到左香港要下星期五先派,
今次又係星期六到左到而家都未有聲氣,呢間ecms越來越慢

舊 12-06-17, 01:11 PM   #337
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
慢打中,第三章一開始已經搵唔到路,因為我返左去城,搵唔返路行主線
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 01:30 PM   #338
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: stephen1980 查看文章
慢打中,第三章一開始已經搵唔到路,因為我返左去城,搵唔返路行主線
我都卡左好耐好耐!!!
你依家係要去邊架
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 01:40 PM   #339
野良猫
肥倫

死火
用光配啱飾物後原來可以狂放技,普攻仲有咩用
舊 12-06-17, 01:43 PM   #340
細路翔
The One

引用:
大背骨?

穿過上層北部好多猩猩個度就得

會覺得男主角弱應該係因你地剩用homura無用過其他雜魚blade

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 01:43 PM   #341
細路翔
The One

引用:
死火
我根本當ff14咁玩
依隻唔係mmo黎架咩

一開波得隻老虎仔係坦,所以你砌得太高攻好容易就令到男主角搶仇恨值比人打到七個一皮

你玩到中期開始多d屈機晶片就ok架啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-06-17 01:49 PM 被 細路翔 編輯。
舊 12-06-17, 01:47 PM   #342
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
死火
用光配啱飾物會變左音game

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 01:48 PM   #343
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 細路翔 查看文章
大背骨?

穿過上層北部好多猩猩個度就得

會覺得男主角弱應該係因你地剩用homura無用過其他雜魚blade
唔係掛?? 點解咁講既??

其實打到依家我都係靠住技1去回hp
但正常既野法唔係咁?
舊 12-06-17, 01:54 PM   #344
細路翔
The One

引用:
作者: rinxlun 查看文章

但正常既野法唔係咁?
一開始homura把大劍攻速好低

你有個d靠攻擊回hp既雜魚blade的話可以用d輕武器黎磨,有遠程武直程可以死埋一邊全程頹射

但中-後期主角基本上係屈機級無咩需要咁玩

英國說大家抱團死
舊 12-06-17, 01:55 PM   #345
fortel
Game Master

引用:
死火
用黎cancel
引用:

但正常既野法唔係咁?
rex唔廢,係太易死姐

不過呢個設定估唔到都係同劇情有關系 幾貼心

提提大家,唔好一尾谷死天之聖杯,有時間升下其他BLADE
舊 12-06-17, 01:58 PM   #346
野良猫
肥倫

引用:
用黎cancel
已經無限技駁技去取消啦,駛乜仲用普攻去取消
唯一缺點係100%敵人淨係打男主
舊 12-06-17, 01:59 PM   #347
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
我都卡左好耐好耐!!!
你依家係要去邊架
第三章一開始已經搵唔到路
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 02:00 PM   #348
fortel
Game Master

引用:
已經無限技駁技去取消啦,駛乜仲用普攻去取消
唯一缺點係100%敵人淨係打男主
我好堅持用焰 不過火力真係差好遠

引用:
我琴日打冰果關卡到我差d掉制
舊 12-06-17, 02:07 PM   #349
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
要經過大背骨再去另一度??

其實我既感覺係,唔好盡信隻GAME個距離提示同方向,有D位我覺得都係幾Fake人
舊 12-06-17, 02:08 PM   #350
野良猫
肥倫

引用:
我好堅持用焰 不過火力真係差好遠
我依家都未試過順利出最大技
依家反而想火力細啲,但太細打卒又好煩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 01:00 AM

手機版 | APP版