Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-29-18, 12:04 PM   #101
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: JoJo 查看文章
又唔好見親佢就X 講真戲入面個角色 根本行行企企
呀茂做效果都係一樣 就算揾欣兒或阿姐做都唔會影響個故事
的確呢個角色唔係非景甜不可既...

不過咁,如果係欣宜既我一定唔會入場,再好睇都咁話

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 01:35 PM   #102
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我唔討厭景甜, 講真佢都係靚女一名.

同意呢次唔好睇既地方同佢無關.

不過最尾安排佢救全家就幾格硬. 之前都無交代過佢識渣jaeger, 又無交代話佢渣得好叻. 成間機構咁大點解係要佢呢位大老細出擊.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 03:39 PM   #103
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: ahleung 查看文章
我唔討厭景甜, 講真佢都係靚女一名.

同意呢次唔好睇既地方同佢無關.

不過最尾安排佢救全家就幾格硬. 之前都無交代過佢識渣jaeger, 又無交代話佢渣得好叻. 成間機構咁大點解係要佢呢位大老細出擊.
唔討厭+1

我覺得都合理既嘛,拾荒死小孩都識,一個老細冇咩理由唔識

非洲人...
舊 03-29-18, 05:56 PM   #104
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: fami~yan 查看文章
其實佢今次做得比以前好左好多囉...
認同!(佢今集算係我有睇過佢拍既咁多套戲中,郁得最多架啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 06:06 PM   #105
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
注:今朝睇左3D IMAX版,套戲假3D戲呢,
評價遲下後補番!

PS:最後大戰有D驚喜野客串,所以成套都唔算太差,但就一定超越唔到第1集架啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 06:27 PM   #106
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
:)
其實佢居然夠膽比d小朋友上場仲要做瓜埋個印度仔依點我幾鐘意

唔會話青少年第一次上場就有免死金牌

雖然套野一定無得同第一集比,但係咁多debuff既情況下又換埋導演我覺得已經拍得好過星戰8
設定都係跟返前作去延伸,前作角色惡墮都算係交代得合理

咩話?你話因為星戰8太垃圾先令我有依套野ok既錯覺?

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-29-18 06:31 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-18, 12:26 AM   #107
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
完全唔明

佢講十年前D怪物的目標由此至終都係富士山。
破壞其他國家只係因為路過而已

但十年前個突破點係太平洋深處
D怪物也是在突破點游出來

日本已經係上集各國中最近太平洋的國家

咁堆怪物點樣會路過中澳俄………

大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-18, 07:25 PM   #108
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 第1集真係好睇好多...

景小姐...只要套戲有佢份就可以好快响大陸上畫, 所以想賺到盡就會有佢份...

但講到尾係咪真係會有埋金剛同C奶架????

此篇文章於 03-31-18 07:31 PM 被 HON HON 編輯。
HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 01:18 PM   #109
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無景甜或者話無晒D入侵式中國資金會好好多,我以為我睇緊機人版戰狼2,個種腥臭味。

舊 04-01-18, 02:42 PM   #110
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
睇完
睇完你地壞評先去睇,冇期望就吾駛失望

第一集太好無得超越
今集一般質素,有機械人cg片睇下又吾係老變, 滿足了

最吾開心就某人領便當啦

引用:
作者: 大破人間 查看文章
完全唔明

佢講十年前D怪物的目標由此至終都係富士山。
破壞其他國家只係因為路過而已

但十年前個突破點係太平洋深處
D怪物也是在突破點游出來

日本已經係上集各國中最近太平洋的國家

咁堆怪物點樣會路過中澳俄………

...

依個就真係鑑粗嚟,整左個大bug.....
好心諗都諗過好d嘅解釋,
d怪獸又吾係游水吾叻,要先行陸路去最近岸邊再過對面海

相薄

此篇文章於 04-01-18 02:58 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 03:34 PM   #111
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
但求睇下拆樓打機人打怪獸我好滿足覺得都唔錯呀
最後自由落下質量彈都幾燃

想問黑人主角上集有冇出過場定只係背景設定角色?
冇乜印象
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 09:01 PM   #112
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
但求睇下拆樓打機人打怪獸我好滿足覺得都唔錯呀
最後自由落下質量彈都幾燃

想問黑人主角上集有冇出過場定只係背景設定角色?
冇乜印象
由手機版發出
上集司令的兒子,今回才出場

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 09:05 PM   #113
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
有D問題
其實部黑耀石走出來做乜,如果整死咗景甜豈不是破壞咗個量產無人機計劃。

舊 04-01-18, 09:28 PM   #114
大破人間

引用:
作者: 44264 查看文章
有D問題
其實部黑耀石走出來做乜,如果整死咗景甜豈不是破壞咗個量產無人機計劃。

黑耀石

悉尼襲擊事件是為了說服班高層「如果當時已經有無人機實拖,這種事件就可以避免」
事後景甜有提到就是因為這件事,所以安理會批准了無人機計劃的實行

景甜死唔死應該對牛頓計劃無咩影響,當時間公司已經上哂軌道,景甜死左佢可能做野仲方便

此篇文章於 04-04-18 10:28 AM 被 大破人間 編輯。
舊 04-03-18, 03:39 AM   #115
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
上網睇話第一集個男主角中毒死o左,但係點解第二集電影唔覺有交代過?

另外真子最後msg點解會叫獵人去雪地?打完都唔知有乜意義.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 10:57 AM   #116
fami~yan
Game Master

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
上網睇話第一集個男主角中毒死o左,但係點解第二集電影唔覺有交代過?

另外真子最後msg點解會叫獵人去雪地?打完都唔知有乜意義.....
係交接漫畫有提到男主角中左毒,但電影唔想講到咁白話佢死左先冇交代

雪地係因為黑曜石係果度出廠

非洲人...
舊 04-03-18, 11:10 AM   #117
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
勉強收貨
套野明明有好多日系機械人浪漫元素, 唔知點解拍出黎一d都唔燃...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 05:17 PM   #118
david
The One

註冊日期: Mar 2002
https://www.kickstarter.com/projects...on/description

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 05:55 PM   #119
大破人間

引用:
作者: DevilElvis 查看文章

堅係無意義

個秘密工廠一見到就被黑曜石炸左
最多叫做引左黑曜石出來同成功捕獲

但捕獲左黑曜石又係無意義,因為當主角發現到黑曜石D零件係景甜間公司出品→叫博士搵牛頓幫手去查景甜間公司,其實都已經趕唔切阻止個無人機量產計劃實行。

你會發覺呢段劇情斬哂佢都無影響成個主線

舊 04-03-18, 07:48 PM   #120
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
景甜係其中一個我唔滿意既地方 佢擺明搶左妹妹同博士D戲黎做啦.....根本最後其實係應該叫妹妹去渣部細細粒去幫拖
但真係仲有好多位唔滿意 打得真係無上集好睇,上集睇到熱血沸騰
同埋堆角色真係太平面 我敢講好多人都唔知究竟唯一一個死左既學員係邊個

合體怪獸幾有型,呢點我讚

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 07:53 PM   #121
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
勉強收貨
套野明明有好多日系機械人浪漫元素, 唔知點解拍出黎一d都唔燃...
出招唔叫招名
兩個駕駛員又無咩內心戲
老實講,其實我覺得話牛頓比人感染左係一大敗筆
其實根本就可以將牛頓塑造成一個怪獸信徒...

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 04-03-18, 09:40 PM   #122
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
咁多負評,但我又想睇景甜…

舊 04-03-18, 10:35 PM   #123
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
咁多負評,但我又想睇景甜…
其實又未到會睇完覺得想回水既
只係你抱著重燃睇第一集果種想跟著一齊叫既熱血就會失望
同埋真係好多犯駁位

最明顯就係 邊有可能發生咁大件事但好似全世界得番基地入面果四部機用得咁架.....
話就話有成堆無人機係度班人就可以退休 都唔係威到全世界得番4部掛......

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 04-03-18 10:40 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 04-03-18, 10:56 PM   #124
大破人間

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實又未到會睇完覺得想回水既
只係你抱著重燃睇第一集果種想跟著一齊叫既熱血就會失望
同埋真係好多犯駁位

最明顯就係 邊有可能發生咁大件事但好似全世界得番基地入面果四部機用得咁架.....
話就話有成堆無人機係度班人就可以退休 都唔係威到全世界得番4部掛......

說得沒錯

一開始講到咁多零件俾人執左去賣去砌非法機人,一開始個城仲有部November去巡邏捉非法機人,個世界D機人應該幾普及下。

我都好想吐嘈相隔左十年,個基地竟然得現任駕駛員同幾個學生,唔係應該訓練成堆候補機師咩…

無人機又係蠢到爆既構思,當初我仲以為是AI操作咁先進,結果只係遙控……

十年前香港一戰已經講明俾班人類聽,班先軀外星人整怪獸會針對D機人弱點去改進。
個時連電磁脈衝都已經識玩。

而家見你地全部玩無人遙控機,下次幫隻怪獸整D訊號干擾既系統有幾難……

此篇文章於 04-04-18 10:27 AM 被 大破人間 編輯。
舊 04-03-18, 11:25 PM   #125
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實最搞笑係佢無人機係一個人控40部 咁搞法個失誤機率肯定高到爆.....
你估真係玩aoc咩 aoc叫你分開控40隻都已經控到跳樓啦

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[業界] IGN宜家有中文的亞太版(Asia Pacific) IDGAF 電視遊戲討論版 25 06-20-12 10:50 AM
[美劇] The Pacific 肉羊哩咖 Neo Entertainment TREND 7 11-09-11 08:27 AM
pacific super net seraph 手機資訊/電腦軟硬討論 4 02-13-06 08:17 PM
MOH PACIFIC OCEAN 中文版 α+β PC電腦遊戲討論版 0 10-23-05 01:48 PM
Starbucks 定 Pacific Coffee? 寇維克斯 飲食版 28 12-29-04 04:45 AM

現在的時間是 04:37 PM

手機版 | APP版