Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-11-10, 02:30 PM   #26
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
廿幾歲人三十都黎啦, 仲 CC 縮縮.

TVB 婆"娜"劇睇太多, 放工一齊就自自然然有機會慢慢了解 ??

香港地, 搵食姐, 仲唔返屋企咩

你又好多時間咩
十幾歲都可以返工架喎...................

樓主,你貴庚呀

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:31 PM   #27
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
十幾歲都可以返工架喎...................

樓主,你貴庚呀
樓主有講:

引用:
我今年25歲,佢唔知,但大約29-33歲都有可能,...
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 02:48 PM   #28
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
有D女仔好醒, 知你對佢有野就算有男朋友都唔會比你知, 想享受下比人追既感覺
又或者掉返轉, 個女仔想偷食都唔會比人知佢有男朋友
總之自己執生啦
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 03:51 PM   #29
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: Wayne L 查看文章
有D女仔好醒, 知你對佢有野就算有男朋友都唔會比你知, 想享受下比人追既感覺
又或者掉返轉, 個女仔想偷食都唔會比人知佢有男朋友
總之自己執生啦
樓上講出重點了, 到時真係兵已收
其實FEEL都FEEL到, 成日拎住電話SMS個D 九成九有
熟都免得過都唔好問, 問左都唔好顯得太介意
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 05:43 PM   #30
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
好簡單o者

捃次借o的而問
[咁夜都未走?唔洗陪男友咩?]
搞掂

不過你打定輸數啦

舊 06-11-10, 06:06 PM   #31
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
有d女仔,識個男朋友,只係想有個人陪,打發時間,但又唔係鍾意人
有個好既,就同而家那個分手
平時又會扮單身

[真實事例,聽我個女同事講既]
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 10:49 PM   #32
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
有d女仔,識個男朋友,只係想有個人陪,打發時間,但又唔係鍾意人
有個好既,就同而家那個分手
平時又會扮單身

[真實事例,聽我個女同事講既]
你好,多謝你及其他人的寶貴意見,
咁咪即係只要我好過佢身邊其他男仔/男人,
佢就會很同我一齊啦,例如:打多份兼職或者進修一下。

P.S.:不過你講個種人,佢地係咪會覺得愛情係一場「長期投資」,我地男仔/男人係佢地眼中係一隻「股」呢???
(先至聲明,我唔覺佢係o的緊勢利嘅人,因為我地公司係有o的好勢利嘅人)

此篇文章於 06-11-10 11:10 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 10:54 PM   #33
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: mrk 查看文章
佢就會很同我一齊啦。
咁又未必.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-10, 11:00 PM   #34
雷火武
ワールド・エンド

引用:
佢就會很同我一齊啦。
其實唔洗諗到咁多..
岩feel既話都會一齊的.
舊 06-11-10, 11:43 PM   #35
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: sgouki 查看文章
有時個膽吾係剩係為左表白, 更重要係之後煩果D野, 剩係為執返劑就冇野講啦...........
例如煩甚麼呢???
舊 06-12-10, 12:16 AM   #36
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
佢就會很同我一齊啦,例如:打多份兼職或者進修一下。
只可以講,你充實左自己,可能會令佢對你加分
但唔保証佢一定會揀你

又及,要好過佢身邊所有男人....你又知佢身邊有咩男人....
做左research?

以我為例(我大樓主你少少,女仔),我識好多碩士博士,年紀相近但搵好多,開名車的男人.

話欣賞都會....但唔代表一定要lum佢地架嘛

同埋我好欣賞樓上有人提出,有d女仔享受俾人追,或者唔想公開自己事,所以唔講你知佢有冇拍拖. 我都見唔少一拖三一拖四,大家都唔知對方存在.

或者明明已經結婚,仲出來扮單身溝仔都有架.

社會好複雜架小De De. 唔只今次, 第日大個都要小心. 我有個兄弟就俾個23歲美少婦人妻騙了金錢和感情了...

舊 06-12-10, 12:42 AM   #37
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: shiro_b 查看文章
只可以講,你充實左自己,可能會令佢對你加分
但唔保証佢一定會揀你

又及,要好過佢身邊所有男人....你又知佢身邊有咩男人....
做左research?

以我為例(我大樓主你少少,女仔),我識好多碩士博士,年紀相近但搵好多,開名車的男人.

話欣賞都會....但唔代表一定要lum佢地架嘛

同埋我好欣賞樓上有人提出,有d女仔享受俾人追,或者唔想公開自己事,所以唔講你知佢有冇拍拖. 我都見唔少一拖三一拖四,大家都唔知對方存在.

或者明明已經結婚,仲出來扮單身溝仔都有架.

社會好複雜架小De De. 唔只今次, 第日大個都要小心. 我有個兄弟就俾個23歲美少婦人妻騙了金錢和感情了...
咁你lum唔lum我jack師姐~

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 12:44 AM   #38
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
佢就會很同我一齊啦
,例如:打多份兼職或者進修一下。

P.S.:不過你講個種人,佢地係咪會覺得愛情係一場「長期投資」,我地男仔/男人係佢地眼中係一隻「股」呢???
(先至聲明,我唔覺佢係o的緊勢利嘅人,因為我地公司係有o的好勢利嘅人)
通常係相反

你為左女迫自己做d唔好既野你一定唔會開心lor

by the way, 進修去見下多d人, 識多d女, 識多d野同target打開多d話題都ok
等你唔駛一路諗有男朋友沒

總之記實某登金句吧, 認真你就輸了~~~
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 12:46 AM   #39
baby仔
GeeGee獸

PSN  IDreyrey
引用:
作者: 管家婆 查看文章
如果佢敢直接問
駛鬼係度問我地外人咩

不過我都想同樓主講 有好多女仔鍾意隱瞞自己有男友或結左婚的
應同..

P.S..樓主不如主動一點問下個女仔啦...=]

主力隊長︰暗埃,勝負師,火/冰/暗赫拉,石川,火埃,大國主,木和神
隊員︰五色奶子,大魔王,濕婆,黎明天使神
尋找大量各埃及神、木和神、大國主、麒麟~隊友~
baby仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 08:12 AM   #40
mrk

引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
總之記實某登金句吧, 認真你就輸了~~~
我唔認同喎,因為我係一o的係鐘意,就好認真去「真」取嘅人,
難道你番事(或者係「愛情」)都唔認真的嗎???

P.S.:不過諗心一層,可能冇時間等個係我「自己」多o的,
   因為成25歲仔都未拍過1次拖
舊 06-12-10, 10:19 AM   #41
雷火武
ワールド・エンド

引用:
我唔認同喎,因為我係一o的係鐘意,就好認真去「真」取嘅人,
難道你番事(或者係「愛情」)都唔認真的嗎???

P.S.:不過諗心一層,可能冇時間等個係我「自己」多o的,
   因為成25歲仔都未拍過1次拖
咁都係.我認同鍾意一個人係應該認真.
玩玩下就唔好浪費大家時間.
除非雙方都係抱住玩既心態就另計.

X登毒男講既野都好認真?你認真睇佢地講既野就真係輸了.

給樓主聽聽.
http://www.youtube.com/watch?v=WNtY_2gI2B4

此篇文章於 06-12-10 06:24 PM 被 雷火武 編輯。
舊 06-13-10, 12:55 AM   #42
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
25歲未拍過拖, 即管去碰下釘, 撞下板啦
唔趁後生拎經驗好蝕底
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 10:52 AM   #43
shiro_b

引用:
作者: 碧克 查看文章
咁你lum唔lum我jack師姐~
我不知幾後悔那天冇去李惠珍搵你啦
原來約你食飯咁鬼難....
(聽聞早幾日你考試,所以冇出來)

舊 06-13-10, 02:57 PM   #44
mrk

再補充:哩幾日端午節將到,佢搵左我幫佢一齊出去幫手派粽,
    因為要去好遠嘅地方到派,佢呤唔曬,所以搵我全公司唯一一個男同事去(心中當然好開心啦),
    辦完公事後,一齊收工佢問我去唔去食「糖水」,我應承左佢去,食完之後(途中有講有笑啦),
    佢好主動咁比$$埋單(因為一來我平時食嘢好慢,二來我成日會幫佢(及其他女同事)食埋o的佢地唔食唔曬嘅餸菜或小食),
    之後我同佢講今次我請呀,佢話唔曬啦,下次先啦(心諗下次都唔知幾時,你個大忙人早出夜歸),
    同埋我突然間有種感覺係,佢之前幾次對我好好(好到係...#1),
    係因為佢想我比多o的心機幫佢做嘢(係公事上,因為公司成日人手不足),
    同埋我開始覺得係「個人收入」上,我真係好「書」洩比佢,
    (哩份工需然人工好低,但我勝在我唔曬養家及比家用阿爸阿媽,所以1個人生活都相可自給自足)。

#1:有次我同佢放工坐車時,我怕羞唔咁同佢講嘢(個時我已經鐘意左佢),佢好主動用佢雙手咁住我嘅手肘位,
咁住又立刻放手(我當時立刻面紅),跟住就問下我o的濕碎嘢(個一刻我真係意為佢對我都有意思),令我地有計傾。

p.s.:同埋平時加班時間,佢手機成日有把女仔/女人聲搵佢約左係「唔知邊到」等緊你,
   令我陳經一到意為佢係女同志,
   今日我諗通左一樣,可能係佢約左班girl fd成日收工去玩啦!!!(但咁樣我都知唔排除佢100%係冇男朋友架)
   不過我已經覺得佢身邊有冇男朋友已經唔重要啦,因為同樓上所講「女未嫁,男未聚」,成功與否,平常心啦,就算失敗
   左,...

就算只有一個人能活下來,雖然會非常弧寂,但只要繼續活下去的話...(出自於—新世紀戰音戰士劇場版)

此篇文章於 06-13-10 04:12 PM 被 mrk 編輯。
舊 06-13-10, 03:14 PM   #45
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
可以由0去1當然最好啦, 去番0都冇損失, 真係岩既去盡博下佢
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 03:36 PM   #46
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
好一個香港小男人, 無膽無能力無學養, 最終又係去到一樣野, 無錢 (當然我地都知道個邏輯好似媽同女人既關係, 有錢亦未必改善)

不過呢個世界咩人都有, 百貨應百客既姐.

試都唔試你真係小男人都不如
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 04:07 PM   #47
mrk

引用:
好一個香港小男人, 無膽無能力無學養, 最終又係去到一樣野, 無錢 (當然我地都知道個邏輯好似媽同女人既關係, 有錢亦未必改善)

多謝你的好心的回覆,
不過講諗到$$同自己副身家,我都諗過不如唔好做哩份工,
返去個「死人老豆」到幫佢打理盤生意,
可能重有前途得多啦(不過會少左好多「私人時間」同埋冇咁多「精力」啦)。

P.S.:同埋我都話左我咪拍過拖攞,點都係個男仔
   無膽無能力我認架,但我又點樣無學養,請問你又睇點得出呢???
舊 06-13-10, 04:08 PM   #48
碧克

註冊日期: Aug 2003
我又覺得試都要有萬全準備既.
睇樓主冇乜戀愛經驗,你地個個叫佢去馬咪即係叫個新手去送死?
而家唔係十幾歲就算拍散拖都冇所謂,對方係即將步入三十路的女性,唔係食散餐就一定想搵個終身伴侶.
貿然進攻,小心傷亡慘重呀.尤其是雙方仲要朝見口晚見面

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 04:12 PM   #49
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
樓主,建議你再擴闊自己o既眼界。
其實如果講比較,你漸漸會發現原來仲有更多野可以同你鍾意o既人比較,
例如學識、修養、內涵、人際、理想、家庭、甚至過去,
但比得上或比唔上,
又未必同愛情可唔可以開花結果有關係,有時無需睇得太重。

引用:

說話留返D 餘地喇

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 04:17 PM   #50
mrk

引用:
作者: 碧克 查看文章
我又覺得試都要有萬全準備既.
多謝你的回覆
我都正在秘密地準備緊萬全嘅準備中(生活左係哩個世界上25個年頭,哩o的嘢點都識少少架)

p.s.不過你地大家都比左好多我諗唔到嘅意見比我參考,再次多謝
  夠鍾去放狗仔啦(講多左秘密比大家知o的姑娘見人就見得多,原來見到o的貓貓狗狗係會走夾唔「頭」架
  當你睇見佢[或者其他姑娘]個X青樣,就好笑到

此篇文章於 06-13-10 04:27 PM 被 mrk 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:02 AM

手機版 | APP版