Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-11-09, 12:57 AM   #51
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
我覺得男女之間係可以有純友誼既關係...
你覺得個女既對你男友有意思, 但男既又可能唔想冇左個好朋友咁.
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 01:02 AM   #52
敏敏*cat
Senior Gamer
俺、参上!!

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 管家婆 查看文章
我都等緊機會....如果個女仔打來 男友又行開左
我會好溫柔聽個電話
喂~ 佢行開左 我係佢女友 你搵佢有咩事? 我叫佢一陣覆你丫~
最好唔好咁做~一來你唔知你男朋友介唔介意~
2來好似侵犯緊佢私隱咁~
你有朋友打黎(男)~都唔會想男朋友聽~仲要講埋d咁既野啦~~
俾佢感覺好似好明顯地懷疑佢咁~

舊 09-11-09, 01:05 AM   #53
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: mmssm 查看文章
我覺得男女之間係可以有純友誼既關係...
你覺得個女既對你男友有意思, 但男既又可能唔想冇左個好朋友咁.
唔係唔俾佢有純友誼既異性朋友
而係, 究竟維持幾close 既關係, 都要睇分寸

要知道樓主既愛侶既另一身份
係最要好最close既異性!!

引用:
作者: 敏敏*cat 查看文章
最好唔好咁做~一來你唔知你男朋友介唔介意~
2來好似侵犯緊佢私隱咁~
你有朋友打黎(男)~都唔會想男朋友聽~仲要講埋d咁既野啦~~
俾佢感覺好似好明顯地懷疑佢咁~
所以我都係鍾意"差人查牌"咁要佢繳械

舊 09-11-09, 01:51 AM   #54
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Seppie 查看文章
好兇狠....................

舊 09-11-09, 02:08 AM   #55
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
我都講左
呢個係我個case當時set既底線。
管家婆既情況唔同的話,唔一定會適用。

重點係對方踩唔踩到自己底線個一下而已
至於底線是甚麼,根本因人而異,真係要問當事人先知。
每人做法都唔同, 好明顯我同你唔係同一類人
引用:
唔係唔俾佢有純友誼既異性朋友
而係, 究竟維持幾close 既關係, 都要睇分寸

要知道樓主既愛侶既另一身份
係最要好最close既異性!!

我都覺得戀人其實都同時兼具異性朋友的角色的!
可以同其他女仔fd, 但太過親密就唔得~

差人查牌型呀!
停call!熄機!記憶咭!<------咁樣?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 05:26 AM   #56
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
我係男仔可能咁睇
我覺得只得自己女朋友一個女性朋友係唔夠
一個人對伴侶,對某件事有咩諗法未必可以憑空想像
所以同女性朋友甚至知己互相傾訴,可以更加清楚自己心裡O既諗法
好的男友,自然會檢討自己有咩做得唔夠或者會有新諗法對自己女友好

如果女友技巧好的話,大方接受吧,等男友信任你自然會講多d自己同佢o既關係.話題
更好就同個女仔都做埋朋友~不過都係果句執生
唔想分手唔想嘈但又要懷疑其實好辛苦的,倒不如積極d諗
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 06:44 AM   #57
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
我覺得有時可能你反應越大
越做得多野
你男友可能由冇意思變成有

2個基本問題
如果你男友真係對佢有野
你可以做到d咩野

如果你男友對佢冇野只係當朋友
但你係咁反對
你覺得佢會點諗呢

有時係唔係要大家做到
對自己任何異性講明
「我有男/女朋友嫁哪,公事/唔係大事以外野唔好搵我」咁呢
我明白拍拖時應該要同異性有一個距離
但邊個去定這個距離?
拍拖後一個傾得埋的異性朋友都唔可以!?

重點人性係好奇怪的
當自己覺得你對佢又冇野傾下吹下水係冇問題時
你情人就話介意叫你唔好同佢再傾咁多時
你會點諗呢?
你會答佢「你想太多哪」定「我會同佢保持距離」呢?

而家係講緊人性
唔係講緊作為男女朋友時應該唔應該
人性好多時係你反對
先有念頭有意思去做

引用返"中間"咁講
佢可能搵緊新鮮感
睇自己點可以比返多d新鮮感佢
冇大害的
佢對人有野你可以留住佢
佢對人冇野時就當增進感情
我上面咁多廢話都係想出
改變自己往往比阻止他人有用

此篇文章於 09-11-09 07:05 AM 被 麥C 編輯。
麥C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 07:56 AM   #58
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
今次阻止完,咁下次呢?其實主動權在男方身上,佢識得控制自己你以後都唔需要擔心呢種事情,如果佢唔識呢,你真係阻止左佢今次做出軌既事情,一樣會有下次......

舊 09-11-09, 08:00 AM   #59
Norm
=_="""""

上面講到怎樣令到男方對自己有新鮮感,我覺得係白費氣力,相處左兩三年就話可以用呢個做理由,咁10年呢?如果男方用新鮮感來為自己偷食作理由,這個世界没有人可以白頭偕老吧....

舊 09-11-09, 09:29 AM   #60
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 麥C 查看文章
我覺得有時可能你反應越大
越做得多野
你男友可能由冇意思變成有

2個基本問題
如果你男友真係對佢有野
你可以做到d咩野

如果你男友對佢冇野只係當朋友
但你係咁反對
你覺得佢會點諗呢

有時係唔係要大家做到
對自己任何異性講明
「我有男/女朋友嫁哪,公事/唔係大事以外野唔好搵我」咁呢
我明白拍拖時應該要同異性有一個距離
但邊個去定這個距離?
拍拖後一個傾得埋的異性朋友都唔可以!?

重點人性係好奇怪的
當自己覺得你對佢又冇野傾下吹下水係冇問題時
你情人就話介意叫你唔好同佢再傾咁多時
你會點諗呢?
你會答佢「你想太多哪」定「我會同佢保持距離」呢?

而家係講緊人性
唔係講緊作為男女朋友時應該唔應該
人性好多時係你反對
先有念頭有意思去做

引用返"中間"咁講
佢可能搵緊新鮮感
睇自己點可以比返多d新鮮感佢
冇大害的
佢對人有野你可以留住佢
佢對人冇野時就當增進感情
我上面咁多廢話都係想出
改變自己往往比阻止他人有用

多謝你既回覆丫
呢段時間我會信任他
但如果我再發現有甚麼曖昧事..
我會直接說的了

舊 09-11-09, 10:42 AM   #61
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
以新鮮感作為偷食o既理由係唔應該,
但一段戀情無論到左咩階段,
都應該要不時注入新元素,兩人同步向前;
無理由話你愛我就唔應該變心、而自己就一直不變等對方愛自己嘛。
有d 人可以白頭偕老,如何Keep 得住果段戀愛o既質量係一個重要因素。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 06:07 PM   #62
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
有黎D事真係好煩架~大家灘出黎講陳解決咗佢...
我都係女仔,知道會好敏感...
不過我都羡慕你可以知道自己男朋友D野,
我...我吾敢問太多,想問但吾敢...
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 06:48 PM   #63
貓又股宗
Ultimate Gamer
K on本命~

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDsiusiufai
其實男仔同女仔既反應可以好唔同,
什麼程度的距離才算是過份親密?合照一幅相算是嗎?

我贊成作為別人的男/女朋友,
自己要有d分寸去阻隔一些敏感事件既出現,
但不代表你要閉起對其他異性既相處。

另外,
灘唔灘牌見人見志,
其實是十分危險的事,
除非你一向食住你既伴先好咁做,
硬鬥硬一定傷感情,傷,是會累積的,
總有一日過底線就爆,最後,係你自己羅黎。

其實,
唔可俾d信心出黎?
不止是伴侶,我指是你自己,
如果對方要揀第三者,
係咪代表自己遜色左或者綁得對方太緊,
大方一點,
對自己有信心,你既吸引力係大過那人的,
你自己不會顧慮什麼。

當然啦,底線係你set,有d行為見到你個伴做得太過份,
一不做二不休,休左佢。
唔好拖!

舊 09-11-09, 11:25 PM   #64
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

我都曾經試過呢個情況
一開始我只係暗示過我介意呢個人,叫佢自己好自為之
跟住一個月左右,情況都未有改善....我就同佢講:你要做咩,我管唔到,不過你自己收好d,唔好俾我知!
佢既回應當然係契晒弟咁道歉
我知道我再同佢嘈,只會令佢有機會同個女仔數我既不是....
我當然知道,佢同個女仔都仲有來往
最後.....
有一日,佢send俾個女仔既sms.....send錯左俾我......................
-完-

舊 09-11-09, 11:33 PM   #65
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 蘿莉星人 查看文章
我都曾經試過呢個情況
一開始我只係暗示過我介意呢個人,叫佢自己好自為之
跟住一個月左右,情況都未有改善....我就同佢講:你要做咩,我管唔到,不過你自己收好d,唔好俾我知!
佢既回應當然係契晒弟咁道歉
我知道我再同佢嘈,只會令佢有機會同個女仔數我既不是....
我當然知道,佢同個女仔都仲有來往
最後.....
有一日,佢send俾個女仔既sms.....send錯左俾我......................
-完-
咁你最後點丫?

舊 09-11-09, 11:44 PM   #66
綾小路雷太

引用:
咁你最後點丫?
俺相信好大機會係斬立決.....

舊 09-11-09, 11:55 PM   #67
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

引用:
咁你最後點丫?
最後咪就係- 完 - 左囉

同得你一齊,我就信你
討厭既說話,我都只會講一次
佢係在乎你,自然會避免呢d情況
等於我都唔會做一d令對方不安既事

明知灘完牌,大家都唔開心
自己知唔捨得對方,我情願唔嘈

所以我既做法係暗示俾對方知我既不滿,跟住佢想點做....都會影響大家既關係
留俾對方自己決定

舊 09-11-09, 11:56 PM   #68
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

引用:
俺相信好大機會係斬立決.....
你說得一點也沒錯

仲要係d情慾sms,心死

舊 09-11-09, 11:57 PM   #69
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
好兇狠....................
你都唔係第一日識我架啦!!

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
每人做法都唔同, 好明顯我同你唔係同一類人

我都覺得戀人其實都同時兼具異性朋友的角色的!
可以同其他女仔fd, 但太過親密就唔得~

差人查牌型呀!
停call!熄機!記憶咭!<------咁樣?

冇ar, 唔駛熄既,
俾我, 我自己睇下有咩野新相ar, 有咩野新女既contact, 有咩野新sms record 咁je

不過話時話,
尋日我得閑得滯拎佢mobile 睇下
點知俾我發現佢識左個新女ar
之前佢真係隻字不提呢個人ar!!

雖沒性慾成份, 只在傾閑計,
不過佢好人好姐叫個女仔做"女王"
即刻食食下dinner 興到我面燶燶ar!!

好在我尋日心情算係不錯, 否則我相信我會二話不說行出去賣左佢部mobile

之後又sa 哂lum, 又話同個女仔冇野, and so on
不過我係極極極極極極極為介意佢叫個自稱冇野既女仔做"女王"lor!!!!!
因為以前我男友係咁叫我! 我唔明點解佢會咁叫第2個
真係好嬲

我興到成晚都唔出一句聲, 自己行左去唔理佢
佢死跟住我, 又解釋
我問佢: 你明知我見到d sms知你咁同第2個女仔friend 一直sms, 仲要係我唔知存在既異性, 我會唔開心, 點解你要咁做
佢就話自己係錯在冇顧我感受云云

不過我之後成程都冇理佢~~ 唔出聲,
自己行去入$打機, 要佢罰企

引用:
作者: Middle 查看文章
以新鮮感作為偷食o既理由係唔應該,
但一段戀情無論到左咩階段,
都應該要不時注入新元素,兩人同步向前;
無理由話你愛我就唔應該變心、而自己就一直不變等對方愛自己嘛。

有d 人可以白頭偕老,如何Keep 得住果段戀愛o既質量係一個重要因素。 =)
好同意!!!

此篇文章於 09-12-09 12:00 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 11:59 PM   #70
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
唔想追POST

問題如下:

o係你向佢表達左你唔開心之後, 佢有乜反應?有冇多左同你去街?有冇了解你既需要?有冇氹你多d?

如果冇, 斬之哉

舊 09-11-09, 11:59 PM   #71
綾小路雷太

引用:
作者: 蘿莉星人 查看文章
你說得一點也沒錯

仲要係d情慾sms,心死
你一早講呢個重點,大家就唔駛估得咁辛苦嘛

舊 09-12-09, 12:01 AM   #72
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
你一早講呢個重點,大家就唔駛估得咁辛苦嘛
係你笨吧

舊 09-12-09, 12:07 AM   #73
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
你都唔係第一日識我架啦!!

冇ar, 唔駛熄既,
俾我, 我自己睇下有咩野新相ar, 有咩野新女既contact, 有咩野新sms record 咁je

不過話時話,
尋日我得閑得滯拎佢mobile 睇下
點知俾我發現佢識左個新女ar
之前佢真係隻字不提呢個人ar!!

雖沒性慾成份, 只在傾閑計,
不過佢好人好姐叫個女仔做"女王"
即刻食食下dinner 興到我面燶燶ar!!
好在我尋日心情算係不錯, 否則我相信我會二話不說行出去賣左佢部mobile

之後又sa 哂lum, 又話同個女仔冇野, and so on
不過我係極極極極極極極為介意佢叫個自稱冇野既女仔做"女王"lor!!!!!
因為以前我男友係咁叫我! 我唔明點解佢會咁叫第2個
真係好嬲

我興到成晚都唔出一句聲, 自己行左去唔理佢
佢死跟住我, 又解釋
我問佢: 你明知我見到d sms知你咁同第2個女仔friend 一直sms, 仲要係我唔知存在既異性, 我會唔開心, 點解你要咁做
佢就話自己係錯在冇顧我感受云云

不過我之後成程都冇理佢~~ 唔出聲,
自己行去入$打機, 要佢罰企

好同意!!!

咁佢點解釋要叫個女仔做女王?
個女仔又係乜頭乜路, 點識架?

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-09, 12:10 AM   #74
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
咁佢點解釋要叫個女仔做女王?
個女仔又係乜頭乜路, 點識架?
之前一班FRIEND 去飲野慶祝個男仔FRIEND生日識既 (我唔識果班friend, 我果日冇出席)
之前係男友facebook 都見到一大班人一齊影相既
我之前話條女幾靚wor, 佢話: 係ar 果日有friend帶去識既!!

不過佢一直都冇講我知佢日日同人sms 咁開心lor

佢解釋: 果日猜枚輸左, 要叫佢女王,
所以佢一直咁叫人

不過我個人覺得...呢個解釋真係好牽強

舊 09-12-09, 12:12 AM   #75
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
咁你最後點丫?
結果係點你睇到啦
聖姑你唔想無左個男友真係要主動D先得

論壇跳轉

現在的時間是 02:40 AM

手機版 | APP版