Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-28-09, 04:25 AM   #1
Master
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
女朋友送禮物給你, 會唔會覺得瘀而唔收?

即係會唔會覺得其他人唔知點諗
自己會有難為情的想法, 所以就唔想女朋友送禮物給你?
Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 07:34 AM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
多數唔會吧?
收到果下應該唔會太去理人地點諗,
除非份禮物本身有d 怪?
又除非......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 09:45 AM   #3
豆腐
God of Gamer
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
我身上好多野都係gf送俾我....
又銀包又卡套又手錶...

其實送野俾你就係想你開心je
唔駛咁愁wo...

舊 08-28-09, 09:47 AM   #4
Eking

註冊日期: Feb 2006
明顯地你想你愛佢多過佢愛你....

舊 08-28-09, 10:31 AM   #5
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
開心都黎唔切...即收啦...
女友送野比自己都唔收,咁邊個送野比自己先收?

不過,我會好傻咁送返野比佢
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 10:33 AM   #6
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: Master 查看文章
你唔講,鬼知果樣嘢係女友送咩。

定係d好激既嘢,例如印左兩人合照加肉痲字句既任何東西?

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 10:33 AM   #7
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
唔覺有咩野要難為情....

舊 08-28-09, 10:45 AM   #8
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
買左包好哂送俾我就唔瘀
如果係鋪頭當面叫我揀跟住佢去俾錢就有小小..
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:17 AM   #9
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:

點解會難為情? 唔通因為你未送過禮物俾佢?

舊 08-28-09, 11:41 AM   #10
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
唔通係綠帽?(拖走)

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:42 AM   #11
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
講開我銀包 +散子包 + 手錶 + 電話都係女友送既....

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:58 AM   #12
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
大男人思維

人o地愛你著緊你o既感覺先會送禮物比你咋,咁都唔想要,o係度怕乜怕物

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 12:01 PM   #13
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
唔通佢買左~送到你手~你都話唔要~
人地一番心意~送野比你~點解會瘀??
開心咁接受~唔好諗咁多啦~=]

舊 08-28-09, 12:30 PM   #14
加瑪
奧脫福的一條小草

唔好話女友
有fd送禮物已經應該開心啦
女友送應該更開心tim
不過學樓上話譙
只要唔係叫我揀完之後佢比錢就ok喇

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 12:39 PM   #15
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
開心都來唔切,點會瘀

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 01:22 PM   #16
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
買得比你,岩唔岩用都收左先啦
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 03:02 PM   #17
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
佢成日請我食飯喎...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 03:55 PM   #18
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
難為情在邊一度呢? 你送比我,我送比你係戀人間的玩意黎喎

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 04:00 PM   #19
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
作者: 司狼神威 查看文章
講開我銀包 +散子包 + 手錶 + 電話都係女友送既....
諗諗下好似連副眼鏡都係女友送既...

收女友野覺得瘀而唔收實有d 野既
樓主有冇興趣講埋個下文?

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 04:52 PM   #20
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
拍拖唔係你送我(禮物)就係我送你(禮物)架啦, 點解樓主會有咁奇怪既諗法架?

咁女友關心你會唔會覺得唔好意思?
佢陪你行街會唔會覺得唔好意思?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 09:08 PM   #21
Master

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
你唔講,鬼知果樣嘢係女友送咩。

定係d好激既嘢,例如印左兩人合照加肉痲字句既任何東西?
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
唔好話女友
有fd送禮物已經應該開心啦
女友送應該更開心tim
不過學樓上話譙
只要唔係叫我揀完之後佢比錢就ok喇
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
買左包好哂送俾我就唔瘀
如果係鋪頭當面叫我揀跟住佢去俾錢就有小小..

我就係想講這種情況

禮物可能係一餐飯, 又或者衣服之類

食飯唔洗講, 一定係一齊的
買衣服又要親身去試過先知岩唔岩身, 好唔好睇

係依兩種情況由女方比錢, 難道大家真係完全唔介意第三者(waiter / sales) 的目光嗎?
Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 09:17 PM   #22
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
我就係想講這種情況

係依兩種情況由女方比錢, 難道大家真係完全唔介意第三者(waiter / sales) 的目光嗎?
食飯可以埋單時去一去洗手間
唔好話女友請
就算係fd請食飯我好多時都係會咁

買衫唔o岩size可以換..........

拍拖係兩個人o既事
真係咁mind比人(仲要係路人)以為你食拖鞋飯?

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 10:02 PM   #23
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
完全唔介意,佢都唔識我,背後唱我都唔會知ww

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 10:53 PM   #24
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
我就係想講這種情況

咁你咪同d第三者逐個講逐個解釋,又或者錄定音不停播嘛~!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:21 PM   #25
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
其實駛乜怕, 有好多情侶都係女方替男方理財
男方交左筆錢比女方 於是就變成由女方付錢
又或者你請我一餐我請你一餐
女友堅持要請唔通唔比佢請
呢D野邊有得估 咁多軟飯王咩

Lost In Paradise