Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 48 88 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 108 148 198  ... 最後
手機平板遊戲討論版>「スーパーロボット大戦X-Ω」討論區。サービス終了しました
ShinDou 10:40 PM 04-01-16
隻THE END廢到同亡國主角差唔多,岩岩先講完魔神唔應該勁過石抽咁多,真係咁聽話整到咁弱,創性有3萬2,佢足足扣左5千

不過我覺得佢個方向錯左,其實應該整到D新既石抽PICK UP打完個活動都屈過現有既機先會引到人抽

而家俾埋人知隻野得2萬7能力,仲有邊個課落去抽﹖打完得個吉,隻野都唔知入唔入到主力隊,除非要用D回避機打既版

仲打緊既相信都係0課既多,冇人課真係唔知佢可以點賺錢
LordofNightmare 11:29 PM 04-01-16
作者: ShinDou:
隻THE END廢到同亡國主角差唔多,岩岩先講完魔神唔應該勁過石抽咁多,真係咁聽話整到咁弱,創性有3萬2,佢足足扣左5千

不過我覺得佢個方向錯左,其實應該整到D新既石抽PICK UP打完個活動都屈過現有既機先會引到人抽

而家俾埋人知隻野得2萬7能力,仲有邊個課落去抽﹖打完得個吉,隻野都唔知入唔入到主力隊,除非要用D回避機打既版

仲打緊既相信都係0課既多,冇人課真係唔知佢可以點賺錢
啱啱高登有人自爆課咗3K追交響詩篇.......
yorkyork 01:36 PM 04-02-16
作者: LordofNightmare:
啱啱高登有人自爆課咗3K追交響詩篇.......
佢應該知遲D會有SP2 同SP3掛
ryvius123 01:50 PM 04-02-16
自從比隔離隻DIGIMON手遊虐待完, 先知道呢隻SRW十分佛心, 起碼都有正常攻略法唔洗無限掉石, 而且掉率比較上來係超級高, 又唔使博機率抽招式技能, 等我一直覺得隻機戰咁少人玩過唔到今年, 真心希望呢d良心game唔好咁快摺

順便報告今次抽到step 4得sr特效, 要靠大家了
LordofNightmare 02:05 PM 04-02-16
作者: ryvius123:
自從比隔離隻DIGIMON手遊虐待完, 先知道呢隻SRW十分佛心, 起碼都有正常攻略法唔洗無限掉石, 而且掉率比較上來係超級高, 又唔使博機率抽招式技能, 等我一直覺得隻機戰咁少人玩過唔到今年, 真心希望呢d良心game唔好咁快摺

順便報告今次抽到step 4得sr特效, 要靠大家了
我比你更爆, 都係到STEP4, 但只比咗4隻SR, 一隻特效都冇.
最仆街係其中3隻SR都係射穆, 我未抽之前已經爭一就突爆.....
clie 02:28 PM 04-02-16
作者: ryvius123:
所以問卷有關報酬我都填滿足,而家真係成日派鑽
clie 11:27 AM 04-02-16
我超鍾意TYPE THE END,故事裡面好有性格
如果從營運設計角度諗,今次應該都係同阿基德差唔多,易玩,大家都會有隻16 COST 高攻技能(BUFF陸地) 高地型適性既4凸拳機
反正超強鐵膽大家都有兩部,再出更強既一黎唔夠COST,二黎隻GAME會死得更快,三黎都係時候靠課金賺你$$(今次キングゲイナー大範圍唔駛拉後出都唔錯)
以後啲EV機可能都唔會強得去邊
yorkyork 02:13 PM 04-02-16
因為背後都係bandai?
ShinDou 02:35 PM 04-02-16
打過CC就知咩先叫易抽,寫到明有7% SSR

機戰1%都唔知有冇,所以咪俾個6倍UP你,但6倍完都係唔中
ryvius123 02:50 PM 04-02-16

你睇佐隔離隻digimon先講, 初級掉率2-3%要博7次, 中級5%-8%博7次, 上級估算25%博7次, 但問題中上級要不斷con石先有可能打嬴, 比你博盡打到, 要生蛋就要用兩隻做祭品, 要完美的話呢個過程估計要loop 4-5次, 做一隻完美既寵既機率同課金額完全係天文數字, 呢隻srw仲唔算極度有良心
LordofNightmare 02:52 PM 04-02-16

咁戰鬥女子高校咪重好, 差唔多每次新卡出時有幾日一日一次10抽保底4星(佢現時最高4星).
ShinDou 02:56 PM 04-02-16
CC都成日有活動派SSR,雖然派既係廢D

同埋CC真係送石送野多過機戰好多,D飛又可以抽活動,你地打下就知好過機戰幾多,機戰都係抄CC咋麻

我都係同時打緊4隻GAME,機戰, CC, FFBE, FFRK,機戰冇活動果陣真係只會入黎打3個5AP任拎完石就閃人,其他3隻都多野玩好多
LordofNightmare 03:17 PM 04-02-16
CC都成日有活動派SSR,雖然派既係廢D

同埋CC真係送石送野多過機戰好多,D飛又可以抽活動,你地打下就知好過機戰幾多,機戰都係抄CC咋麻

我都係同時打緊4隻GAME,機戰, CC, FFBE, FFRK,機戰冇活動果陣真係只會入黎打3個5AP任拎完石就閃人,其他3隻都多野玩好多
我就打緊機戰,GBF,FGO, バトルガール ハイスクール

FGO抵死在4月1玩野話有不明DATA入侵, 今日攪番掂都照送石~~~~
GBF就慶祝1000萬就至少送7日1日1次免費10抽, 重要係SSR機率UP POOL.
ryvius123 03:20 PM 04-02-16
問題對囡囡沒愛呢, 機戰呢d由細打到大, cc除佐cross over其他都是原創唔識, 實在是興趣不大
clie 04:13 PM 04-02-16
我玩機戰都係因為有愛機,CC一堆原創人無性格無故事背景好難吸引到我玩
不過見好多GAME開咗一兩年少咗人玩先派課金點數,而機戰一開服就派所以覺得好佛
其實睇佢介面BUTTON咁精美故事多對白/廢話都覺得佢有心整既,可能慳水無乜PROGRAMMER寫好個系統
yorkyork 04:25 PM 04-02-16
作者: clie:
我玩機戰都係因為有愛機,CC一堆原創人無性格無故事背景好難吸引到我玩
不過見好多GAME開咗一兩年少咗人玩先派課金點數,而機戰一開服就派所以覺得好佛
其實睇佢介面BUTTON咁精美故事多對白/廢話都覺得佢有心整既,可能慳水無乜PROGRAMMER寫好個系統
對白係多但無配音好似少咁D野咁,
平時無但至少出超必都應該要有配音,
好似玩緊以前GBA D啞巴機戰咁
ShinDou 05:13 PM 04-02-16
新GAME黎講FFBE仲派得多過機戰,日日都派石連任都唔駛打,主線D版每版打完都係派石,升RANK又派石,平時D生放送又係咁派石派飛,D PICK UP係真PICK UP唔同機戰果D抽極都唔知PICK左D乜,支線D鬥雞場同強敵版打完真係有勁野拎,機戰除左等活動就冇野搞

CC出必殺有配音,我覺得SEGA係特登唔整到機戰咁好,整到咁好既話CC果邊D人就會過晒黎
元首KFC 06:59 PM 04-02-16
玩緊clash of clan, clash royale, 機戰
唔派野唔緊要, 好玩就得
J+1 08:24 PM 04-02-16
問題真係好玩?
由手機版發出
LordofNightmare 08:50 PM 04-02-16
除咗機戰, 我真係覺得其他三隻好玩......
機戰只係未過到我底線唔玩.
ShinDou 11:38 AM 04-03-16
地形原來可以上到S,S左淨係行快D唔會加命回防﹖咁同移速有咩分別﹖
clie 10:35 PM 04-03-16
我理解既係地形B既超高速及唔上地形A既高速,地形重要啲
ShinDou 11:05 PM 04-03-16
岩岩抽2野又中多隻特效,不過只係SR盾JS
yorkyork 11:58 AM 04-04-16
好似聖鬥士早排出個隻game都係bandai+sega做,
有冇人玩過同機戰比係點?
亍 ◣ 12:27 PM 04-04-16
o個個睇完畫面連dl都冇意欲喎
標籤:スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω
第一 ... 48 88 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 108 148 198  ... 最後

返回主題版面