Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 01-25-07, 10:34 PM   #1
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
〔轉〕得一句話既鬼故

1、我一個人要乘計程車,司機問我:你們兩個要去哪?

2、一人從車禍的現場走開,迎面有人攔住他:唏!你的一隻手還在車上呢!

3、車開得飛快,一個老太婆趴在窗外看著我。

4、開摩托車接女朋友下班,後半夜有點涼,女友溫柔的張開雙手摟住我。忽然她摸我臉:"冷嗎?"剛想接口,忽然發現腰際女友的雙手一直沒離開,啊!

5、昨夜上網,朋友突然來敲我家窗戶叫我出去玩~!正準備開窗說不去,才突然想起自己搬家了,從1樓搬到10樓~那是誰啊??

6、午夜裏,由噩夢中驚醒的我,看到哥哥坐在床邊,輕輕地問我:"怎麼了?",我說:夢見一群抱著自己腦袋的鬼追我!是不是這樣的?說著,哥哥把他的頭摘下來了。

7、辦公室的高層電梯只停15-30樓,在30樓工作的小F,一天加班到深夜後獨自坐電梯下樓,電梯每層都停下開門,門外沒人,最後,停在了14樓,門外一白衣女子說:好擠喲,我也要進來......

8、del

======================================================

此篇文章於 01-25-07 11:30 PM 被 NoxHY 編輯。
NoxHY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-07, 10:37 PM   #2
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
睇鬼故區, 最憎就係見到咁ge 迫人回topic...

舊 01-25-07, 10:44 PM   #3
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

引用:
作者: luciferdark 查看文章
睇鬼故區, 最憎就係見到咁ge 迫人回topic...
唔關我事~轉返黎的
舊 01-25-07, 10:47 PM   #4
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
其實一直想講
呢個區有變成笑話區既潛質

舊 01-25-07, 10:47 PM   #5
luciferdark

引用:
作者: Hyegun 查看文章
唔關我事~轉返黎的
..........
咁罪不在你...因為d度唔計威望同回覆數
但有時係第二度見到d咁ge post都立即唔睇...
真係好煩...

舊 01-25-07, 10:50 PM   #6
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

引用:
作者: luciferdark 查看文章
..........
咁罪不在你...因為d度唔計威望同回覆數
但有時係第二度見到d咁ge post都立即唔睇...
真係好煩...
下次幫你del左先post~
舊 01-25-07, 10:53 PM   #7
luciferdark

引用:
下次幫你del左先post~
麻煩晒

舊 01-25-07, 11:28 PM   #8
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
.....又黎.....
不如第時呢類topic出面咁樣 [回帖注意] 啦

舊 01-25-07, 11:30 PM   #9
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
.....又黎.....
不如第時呢類topic出面咁樣 [回帖注意] 啦
最尾果句del左la~愁一兄
舊 01-26-07, 12:05 AM   #10
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
4, 5, 6, 7 都唔止一句喎

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-07, 09:51 PM   #11
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

引用:
作者: 真!DC 查看文章
4, 5, 6, 7 都唔止一句喎
得4係有d問題ge...其他都係最後先有句號,一句o既定義係到句號完
舊 01-27-07, 12:20 AM   #12
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
個topic我諗起麥太同麥兜講過既一個故事.....
從前有個小朋友唔做功課,結果他死了~

舊 01-27-07, 11:42 AM   #13
赤青焚風
Senior Gamer
Dante

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 91 查看文章
個topic我諗起麥太同麥兜講過既一個故事.....
從前有個小朋友唔做功課,結果他死了~
好似應該係:
從前有個小朋友唔做功課, 第二日, 佢死左

個人喜歡(?)第4句, 幾搞笑

赤青焚風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 11:49 AM   #14
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
得4係有d問題ge...其他都係最後先有句號,一句o既定義係到句號完
"!" 同 "?" 都可以係一句句子ge完結

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 12:13 PM   #15
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
好笑多過恐怖~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-07, 09:22 PM   #16
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

我都係覺得好笑先post
舊 01-27-07, 11:41 PM   #17
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: R222 查看文章
其實一直想講
呢個區有變成笑話區既潛質
吓?唔係一早已經係的嗎?

舊 01-28-07, 02:28 AM   #18
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
房裡沒有人,卻有屁味

舊 01-28-07, 03:42 PM   #19
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
笑死我既故仔

舊 01-28-07, 11:13 PM   #20
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 赤青焚風 查看文章
好似應該係:
從前有個小朋友唔做功課, 第二日, 佢死左

個人喜歡(?)第4句, 幾搞笑
差唔多啦~

舊 01-28-07, 11:44 PM   #21
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: elmond 查看文章
房裡沒有人,卻有屁味
thanks!
i like this one most!
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 12:25 PM   #22
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
引用:
作者: 真!DC 查看文章
"!" 同 "?" 都可以係一句句子ge完結
6,7其實只係將D句號變晒豆號. 根本係幾句句子黎.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-07, 06:59 PM   #23
vincent01
Senior Gamer
夢蛋

註冊日期: Jan 2006
頭一個幾傳統丫~
唔錯呀~
thx~

舊 03-03-07, 01:36 PM   #24
Kees
Insane Gamer