Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-08-17, 11:48 AM   #926
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
有無球隊試過全勝嬴冠軍
如果做到, 已經可以幫上年73勝平反
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 11:51 AM   #927
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
騎士爆seed爆到咁
估唔到輸收尾

KD真係要拿硬FMVP咁款

舊 06-08-17, 11:52 AM   #928
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
好恐怖....果斷急停3分穿針
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 11:56 AM   #929
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
今場贏最後兩分鐘D35

由第二節勇士失去節奏,偏偏JR 個三分球之後又變返正常勇士

從我的iPhone使用Tapatalk 發送
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 11:56 AM   #930
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
呢場真係超激烈 ... 唯一不滿係球證 d 雞 ...
有 d 亂吹的感覺
唔係話黑邊面,但吹得唔好 ...

球員方面就無得講 lbj, ki 對面 steph, klay, kd 輪住爆

但我真係唔知究竟 lbj 諗乜,次次都下半場無力消失的話
係咪應該上半場留力先呢?? 定抑或怕留力的話半場已經 gameover??

呢個 series 睇黎已經 gameover,今場 cavs 爆到咁,jr + korver 都做到野
但最後都輸 ... 要再進步的話只有 ki + love d 3pt 返黎 ... 不過好難咁完美 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 11:59 AM   #931
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
NBA 討論區 VOL. 41 - 球季開始了

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
呢場真係超激烈 ... 唯一不滿係球證 d 雞 ...

有 d 亂吹的感覺

唔係話黑邊面,但吹得唔好 ...

球員方面就無得講 lbj, ki 對面 steph, klay, kd 輪住爆

但我真係唔知究竟 lbj 諗乜,次次都下半場無力消失的話

係咪應該上半場留力先呢?? 定抑或怕留力的話半場已經 gameover?? :confus美 ...

係唔知點解最後兩分鐘放鬆左,仲要最後三個進攻都入
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 12:19 PM   #932
Sar8
The One

開頭以為LBJ見隊友打起就留力打第4節輕輕鬆鬆
睇落又好似冇咁...佢又未到隱型,但KI居然進取過佢有D諗唔明....

當然可能真係好勊...佢呢個年紀去維持佢而家呢個體格真係個負擔來...

此篇文章於 06-08-17 12:21 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 12:31 PM   #933
Sar8
The One

睇數據你完全睇到curry冇因為有KD放鬆,上年失敗過之後curry的確有成長到

不過KD真係蓋哂風頭....

舊 06-08-17, 04:14 PM   #934
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
睇數據你完全睇到curry冇因為有KD放鬆,上年失敗過之後curry的確有成長到

不過KD真係蓋哂風頭....
今場Curry 13reb, 當中有5個進攻籃板
真心痴線...

吾皇最大問題係對自己班隊友唔夠耐性...
聖誕節果陣Liggins完美封殺Curry, 結果竟然裁走左
跟住簽返黎既D Will X2, Jones 根本派唔到上場
舊 06-08-17, 04:15 PM   #935
Sar8
The One

D will真係得啖笑....

當年明明同CP對決...但而家..只係3場final都無辦法拿1分既男人.....

舊 06-08-17, 04:23 PM   #936
Penny仔

引用:

當年明明同CP對決...但而家..只係3場final都無辦法拿1分既男人.....
推到個節奏咁快, 佢好難打
而且佢要有波在手做組織
但對住勇士好難比機會佢Key Ball慢慢打,
其實Lue用人應該大膽D...
舊 06-08-17, 04:26 PM   #937
Sar8
The One

引用:
作者: Penny仔 查看文章
推到個節奏咁快, 佢好難打
而且佢要有波在手做組織
但對住勇士好難比機會佢Key Ball慢慢打,
其實Lue用人應該大膽D...
咁老實...D.Will都係第一次打final
自從教皇之後就一路都低潮
對佢冇乜信心好正常,不過因為太慢打勇士又守唔到....
變左成隻人都好似唔岩用

只能講當我皇話要PG既時侯,佢偏向用有名氣既球員先

舊 06-08-17, 10:43 PM   #938
Shadow 神
混沌與光明的創造者

講到尾其實都係個 system 問題
記者呢兩場賽後都勁問 lbj 覺唔覺輸波因為 fatigue
因為另一邊廂 kerr 就猛咁同隊波講 lbj, ki iso 48 分鐘最後一定攰,會有機會

但 lbj 無計,我諗佢都心知,但黎到呢一刻唔可能突然轉打 off ball 走位
對家就互相分工,輕輕鬆鬆

最欣賞其實反而係 curry,雖然 3 場都俾 KD 搶哂風頭
但今年佢成熟左好多,做的決定好正路,無放鬆之餘又有決心

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 06-09-17, 01:34 AM   #939
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
騎士打到盡都輸都無計,只能講
KD最後表演左咩叫上身
Kyrie就表演咩叫上腦
最後個球3分判斷真係差到嚇死人
輸1分剷入去摶foul啦,場波成場都吹得咁嚴,仲要佢成晚d 3分都唔準

最後騎士犯規停鐘又等成十幾秒先犯,仲要有Green唔犯走去犯KD...

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
講到尾其實都係個 system 問題
記者呢兩場賽後都勁問 lbj 覺唔覺輸波因為 fatigue
因為另一邊廂 kerr 就猛咁同隊波講 lbj, ki iso 48 分鐘最後一定攰,會有機會

但 lbj 無計,我諗佢都心知,但黎到呢一刻唔可能突然轉打 off ball 走位
對家就互相分工,輕輕鬆鬆

最欣賞其實反而係 curry,雖然 3 場都俾 KD 搶哂風頭
但今年佢成熟左好多,做的決定好正路,無放鬆之餘又有決心
隊波根本唔識第2個打法...

LBJ今場又45分鐘

引用:

Deron Will跌Watt到我以為佢40歲

不過騎士簽2個D Will番黎又唔比機會佢地常規賽用多D
到Playoff又完全唔敢用, 都唔知騎士想點... Lue用人同Kerr差太多

此篇文章於 06-09-17 08:16 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 01:23 PM   #940
Sar8
The One

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
騎士打到盡都輸都無計,只能講
KD最後表演左咩叫上身
Kyrie就表演咩叫上腦
最後個球3分判斷真係差到嚇死人
輸1分剷入去摶foul啦,場波成場都吹得咁嚴,仲要佢成晚d 3分都唔準

最後騎士犯規停鐘又等成十幾秒先犯,仲要有Green唔犯走去犯KD...

隊波根本唔識第2個打法...

Deron Will跌Watt到我以為佢40歲

不過騎士簽2個D Will番黎又唔比機會佢地常規賽用多D
到Playoff又完全唔敢用, 都唔知騎士想點... Lue用人同Kerr差太多
騎士果團大團亂咁來...
兩個主將夾LOVE係OK,但一個打既時侯另一個只可以睇,又打唔到catch & shoot,其他三分炮台都定點射,上年靠班工兵奪冠,今年唔講少左D有用既球員,有個直頭隱型

勇士果隊三個都帶到波,三人各有優點,最重要係三人都係每次進攻上冇持球時都有影響力

LBJ組親既大團其實都麻麻地夾到,不過勝在LBJ真係強橫既實力只要有人分擔體力消耗就ok
結果打到咁都頂唔順勇士,勇士final既穩定性的確高左一個lvel....

舊 06-10-17, 09:43 AM   #941
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
第一節勇士已經3個2犯...

舊 06-10-17, 09:49 AM   #942
okabe

註冊日期: Aug 2002
尼場可以熄機
球証
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 09:52 AM   #943
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
聯盟真係做到出哂面

舊 06-10-17, 09:53 AM   #944
Penny仔

一節差唔多打左一個鐘.......
舊 06-10-17, 10:00 AM   #945
Penny仔

甩手backcourt 都唔吹
舊 06-10-17, 10:05 AM   #946
Shadow 神
混沌與光明的創造者

呢場吹到咁更加想 gsw 爭氣贏埋佢

舊 06-10-17, 10:05 AM   #947
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
今場騎士都拎唔到就.....
今朝熄机打機算

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 10:10 AM   #948
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
1 Quarter 20個FT

take that for data

不過CAV 3分真係起哂Q

此篇文章於 06-10-17 10:24 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 10:35 AM   #949
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
半場

騎士 86 : 68

痴線....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 11:10 AM   #950
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
Green 唔係雙T咩....好迷....

望落去明明好多主場雞...係呢個判決又....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 02:24 PM

手機版 | APP版