Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-12, 10:12 PM   #51
cm2010
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
豪到係無記7點幾晚飯時間賣幾廿秒廣告
呢本高達有得做,試想每期賣500本(好保守估計,一定唔止)
佢兩年已經有超過一千五百萬收入。幾萬廣告費真係抵番
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-12, 11:00 PM   #52
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
有冇人會陪我一齊癲, 儲日本而家個套perfect file?? XD

舊 02-09-12, 01:15 AM   #53
RX-93-2

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: wyvern 查看文章
有冇人會陪我一齊癲, 儲日本而家個套perfect file?? XD
其實唔好畀個名(Perfect)呃倒,其實都是主要講Fact File之後的新作品,而修補之前Fact File未講的料。
當然!只對新的些自稱是高達的作品喜歡的人當然會喜歡新File,但我歡喜舊作,而且想要較完整的官方確認的高達史和設定。而現在除非買日本版的資料集,而網上找到的亦非完全正確。
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:43 AM   #54
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
可惜無中文配音

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:54 AM   #55
ra2hk

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
有少少興趣,不過賊船時有時冇攪到我中間甩左好多期唔知邊度有得搵番......
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 06:04 AM   #56
wyvern
Game Master

引用:
作者: RX-93-2 查看文章
其實唔好畀個名(Perfect)呃倒,其實都是主要講Fact File之後的新作品,而修補之前Fact File未講的料。
當然!只對新的些自稱是高達的作品喜歡的人當然會喜歡新File,但我歡喜舊作,而且想要較完整的官方確認的高達史和設定。而現在除非買日本版的資料集,而網上找到的亦非完全正確。
我知係補完fact file,不過見佢補完好多野,先想儲
由手機版發出
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 06:07 AM   #57
wyvern
Game Master

引用:
作者: ra2hk 查看文章
有少少興趣,不過賊船時有時冇攪到我中間甩左好多期唔知邊度有得搵番......
原來賊船晤係期期有!?
咁其實有冇得訂閱?
我都係剛剛由日本y拍bid左1~17期返來…
另一問題就係每期價錢,真係幾貴…
由手機版發出
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 08:05 AM   #58
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
原來賊船晤係期期有!?
咁其實有冇得訂閱?
我都係剛剛由日本y拍bid左1~17期返來…
另一問題就係每期價錢,真係幾貴…
由手機版發出
日本出版社仲有得補購。

真係想儲齊咪搵日本書店訂囉,不過要成13算。

要唔要買埋封面folder,共三款,amazon可以寄海外。
http://www.amazon.co.jp/dp/B006WP6DUI
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 10:53 AM   #59
cm2010

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
日本出版社仲有得補購。

真係想儲齊咪搵日本書店訂囉,不過要成13算。

要唔要買埋封面folder,共三款,amazon可以寄海外。
http://www.amazon.co.jp/dp/B006WP6DUI

FACEBOOK 個專版嗌交咁濟 , fans 係咁質問點唔係出perfect file

此篇文章於 02-09-12 10:56 AM 被 cm2010 編輯。
舊 02-09-12, 10:55 AM   #60
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
有無連結睇

這本的意思是要一百期慢慢買?
一期得幾頁 ?
如果佢定期出合集就好
慢慢跟我一定唔記得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 02-09-12 11:01 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 11:17 AM   #61
cm2010

引用:
作者: pet3 查看文章
有無連結睇

這本的意思是要一百期慢慢買?
一期得幾頁 ?
如果佢定期出合集就好
慢慢跟我一定唔記得
1) 你入香港官會睇到條廣告
2) 無合訂本ga , 你要期期買, miss 左就要補購
(在日本可以去大書店買番back issue)

(比個貼士大家, 北角的書報灘有 2-3 蚊減價)

此篇文章於 02-09-12 11:27 AM 被 cm2010 編輯。
舊 02-09-12, 12:15 PM   #62
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
其實值唔值得買呀?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:17 PM   #63
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
其實值唔值得買呀?
如果你想有d 野可以sum up d高達資料o既話係幾值得
如果只係d"嘩freedom好型呀?咩歷史,咩設定關我鬼事?" o既fans就去買張海布好過....

舊 02-09-12, 12:26 PM   #64
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Rance 查看文章
如果你想有d 野可以sum up d高達資料o既話係幾值得
如果只係d"嘩freedom好型呀?咩歷史,咩設定關我鬼事?" o既fans就去買張海布好過....
如果多背景資料都好喎
最驚係得d基本到唔基本嘅野

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:31 PM   #65
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
連娜娜o係妓院做過都有寫都算深入架

舊 02-09-12, 01:27 PM   #66
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
perfect file預計有幾多期?

PS:原來日本出版社有出Eva大百科 woo~如果出一定支持

此篇文章於 02-09-12 01:30 PM 被 nds新手 編輯。
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:38 PM   #67
cm2010

引用:
作者: nds新手 查看文章
perfect file預計有幾多期?

PS:原來日本出版社有出Eva大百科 woo~如果出一定支持
但不幸香港跟台灣, 台灣唔出香港都唔會有
舊 02-09-12, 02:13 PM   #68
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

想問之後出o既folder係唔係有 file邊no.1 2 3 4......o既貼紙(因為第1期個folder邊係空白)

舊 02-09-12, 03:18 PM   #69
cm2010

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
想問之後出o既folder係唔係有 file邊no.1 2 3 4......o既貼紙(因為第1期個folder邊係空白)

唔係, 貼紙會係 第11,12 或者 21,22 期附送
舊 02-09-12, 03:19 PM   #70
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
點解冇外傳架頂你
冇blue destiny,冇igloo,冇不孝子
連crossbone都冇頂你

話說好似唔見OO係個年表入面...

此篇文章於 02-09-12 03:22 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 03:36 PM   #71
cm2010

引用:
作者: Sar8 查看文章
點解冇外傳架頂你
冇blue destiny,冇igloo,冇不孝子
連crossbone都冇頂你

話說好似唔見OO係個年表入面...
我睇番日本版144期, Fact file 101期之後再加多5 套作品:

IGL -- MS IGLDO
RIDE -- THE RIDE
GD -- GREEN DIVERS
DES -- SEED DESTINY
SG -- CE 73 STARGAZER

00 係而家日本賣緊的 PERFECT FILE 有
舊 02-09-12, 03:41 PM   #72
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

引用:
作者: cm2010 查看文章
唔係, 貼紙會係 第11,12 或者 21,22 期附送
thanks

之後出o既folder係唔係同第1期送o既一樣...

舊 02-09-12, 03:50 PM   #73
cm2010

引用:
thanks

之後出o既folder係唔係同第1期送o既一樣...
對, 一set 兩個 , 不過無分頁卡
舊 02-09-12, 03:57 PM   #74
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

引用:
作者: cm2010 查看文章
對, 一set 兩個 , 不過無分頁卡
冇分頁卡d filing咪會好亂...

唔通真係要我買10本第1期儲folder+分頁卡...

請問知唔知會有eva版出

舊 02-09-12, 04:11 PM   #75
cm2010

引用:
冇分頁卡d filing咪會好亂...

唔通真係要我買10本第1期儲folder+分頁卡...
請問知唔知會有eva版出
1) 日本的 concept 係只會分類一次

2) 唔樂觀囉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:25 AM

手機版 | APP版