Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-15, 07:42 PM   #351
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
想問下如果初玩噴槍+pump 買邊隻好 ?
新手
Budget $2000 左右 , thanks

我都係新手,玩咗筆幾個月

依家用緊哩部
有AUTO CUT、穩定氣壓,$98X
http://www.sparmaxair.com/product_detail.php?id=1&r=5

唯一缺點係好嘈,夜晚噴包嘈住屋企人

筆我自己用HOBBY嘢,淘會平啲但唔包佢哋會唔會掟到支針斷
香港買的話我冇格價關係基本0.3頭我買咗$9XX
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 08:28 PM   #352
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我都係新手,玩咗筆幾個月

依家用緊哩部
有AUTO CUT、穩定氣壓,$98X
http://www.sparmaxair.com/product_detail.php?id=1&r=5

唯一缺點係好嘈,夜晚噴包嘈住屋企人

筆我自己用HOBBY嘢,淘會平啲但唔包佢哋會唔會掟到支針斷
香港買的話我冇格價關係基本0.3頭我買咗$9XX
Thanks C hing , 我詳細睇睇先

http://www.1999.co.jp/10250813
如果呢d 抵玩嗎 ?

舊 03-10-15, 08:41 PM   #353
野良猫
肥倫

引用:
Thanks C hing , 我詳細睇睇先

http://www.1999.co.jp/10250813
如果呢d 抵玩嗎 ?
未用過,但之前上網搵過資料多數都係講氣壓太低唔夠力、唔能夠長時間工作等等問題

但想試噴的話都可以淘隻嚟玩下,啱玩想入坑先買隻適合自己用嘅泵
因為泵可以貴到4、5千個
舊 03-11-15, 02:19 AM   #354
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
作者: 野良猫 查看文章
未用過,但之前上網搵過資料多數都係講氣壓太低唔夠力、唔能夠長時間工作等等問題

但想試噴的話都可以淘隻嚟玩下,啱玩想入坑先買隻適合自己用嘅泵
因為泵可以貴到4、5千個
明白, 唔該晒CHing , 再睇下先
Thanks

舊 03-13-15, 12:21 PM   #355
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
http://p-bandai.jp/chara/c0053/item-1000096702/

Norn 再販, 之前香港有無開過?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-15, 05:10 PM   #356
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
PG UNICRON 係咪今個月再販?

舊 03-14-15, 08:54 AM   #357
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
紅zeta已訂

部多II係唔係部份街舖都有賣?

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 06:00 AM   #358
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

廢問題
請教下我連續兩部高達模型都將脚的部份整隻砌好
然後用了mr. Color no. 28 隻黑鐵色整隻油
兩部都油完後即刻脆晒爛了
是模型問題還是不可以這樣上色 ????
Thanks

舊 03-15-15, 09:13 AM   #359
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
引用:
廢問題
Thanks
可能天拿水成份過高引致模型脆裂
又或者模型件本身脆化(主要現在改用左另一種質料較差模型物料)

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 03:29 PM   #360
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
http://p-bandai.hk/hobby/item-1100002676/

MG 1/100 RX-O[N] UNICORN GUNDAM02 BANSHEE NORN [FINAL BATTLE Ver.]

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 04:18 PM   #361
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: mikemike 查看文章
http://p-bandai.hk/hobby/item-1100002676/

MG 1/100 RX-O[N] UNICORN GUNDAM02 BANSHEE NORN [FINAL BATTLE Ver.]

已訂,行貨比日版平成舊水
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-15, 05:42 PM   #362
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-26-15, 09:57 AM   #363
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
訂三月果轉多2&多3 終於收到但個紙箱洗唔洗咁大

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:21 AM   #364
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
廢問題
Thanks
有沒相睇下個情況?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 04:01 PM   #365
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
有沒相睇下個情況?
已知道問題所在
ABS膠件遇到多MR.COLOR 油性THINNER 會脆化

我果次已經嬲到將成部MG重砲掉左
而家砌緊RX78 3.0 ,3.0得隻手掌係ABS
已買左水性黑鐵色準備

舊 03-26-15, 08:56 PM   #366
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
多2多3仲終到
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 09:45 PM   #367
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: MS331 查看文章
多2多3仲終到
師號,你收到個箱係唔係都超大

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 07:53 AM   #368
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
師號,你收到個箱係唔係都超大
有一半係紙
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:34 PM   #369
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
隻RG 的兩個隆幾時到貨架?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:34 PM   #370
野良猫
肥倫

引用:
作者: nakakula 查看文章
隻RG 的兩個隆幾時到貨架?
一早公佈咗4月29嘛
舊 03-27-15, 04:20 PM   #371
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: MS331 查看文章
多2多3仲終到
盾個II 水貼直係好核突

想買返部1 用佢鷹個張
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 04:21 PM   #372
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
dx係咪見咗街?
咩價錢?

舊 03-27-15, 04:22 PM   #373
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
引用:
作者: 神龍 查看文章
dx係咪見咗街?
咩價錢?
見過298
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 05:02 PM   #374
野良猫
肥倫

引用:
作者: 神龍 查看文章
dx係咪見咗街?
咩價錢?
188有,2百尾
舊 04-19-15, 04:16 AM   #375
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
求指導
之前睇日本BLOG改造隻HG GAEON好正,我又買足晒料
問題係去到呢度

我唔見模型內有類似既連接件可用...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 12:00 PM

手機版 | APP版