Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-18, 12:44 PM   #326
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: D.K. 查看文章
今次有D難碌, 以前一入門狗衝上樓梯好易, 今次好易...被狗前後block實
要睇定D衝先得
引用:
作者: padage 查看文章
一入門口用黑火壺掉死第一隻狗先,再衝入去殺另一隻,跟住同羊頭係樓梯玩轉圈落下斬
今集有咁難咩...睇定d碌就得啦....
衝上樓梯殺兩隻狗...然後就點玩都得...
新手就係樓梯玩落下斬....
老手就慢慢玩啦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 12:48 PM   #327
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
飛龍劍
但燙斗盾無強化過
基本上只係功成過一次上樓梯
飛龍劍真心沒咩用...
用黑騎劍+草紋盾啦, 屈機到呢..
舊 06-07-18, 02:19 PM   #328
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
飛龍劍真心沒咩用...
用黑騎劍+草紋盾啦, 屈機到呢..
開局黑騎劍要刷
力敏要求高過飛龍劍
重8,好易似冇了A級翻滾,新手會難d走上樓梯
飛龍劍斷尾必出,力敏要求冇咁高又恆定200攻
正路打山羊d初期Boss
自己數值唔高飛龍劍易打d

當然如去黑森林睇人跳山後刷飽魂升能力就唔係咁計

舊 06-07-18, 02:25 PM   #329
麥C
專業R水吹

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
飛龍劍
但燙斗盾無強化過
基本上只係功成過一次上樓梯
睇下自己負重
少過上限1/4會翻滾得最快同平行都快d
咁會易避野一d
1/4-1/2中間會翻滾得慢d行都慢d
唔好過1/2,翻滾完都俾人追到

舊 06-07-18, 03:10 PM   #330
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
被DS3 縱慣左,
打左幾日終於回復返DS1手感...
BOSS除左唔知乜事被卡死外, 都冇乜機會出事

反而成日道中身亡, 例如病村升降機...已經交左幾次學費

大જિંગ
大징

此篇文章於 06-07-18 03:16 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 04:03 PM   #331
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 麥C 查看文章
開局黑騎劍要刷
力敏要求高過飛龍劍
重8,好易似冇了A級翻滾,新手會難d走上樓梯
飛龍劍斷尾必出,力敏要求冇咁高又恆定200攻
正路打山羊d初期Boss
自己數值唔高飛龍劍易打d

當然如去黑森林睇人跳山後刷飽魂升能力就唔係咁計
從來黑魂都唔係易玩...
呢隻GAME...先學識左玩法..盾擋完再斬, 背刺, 盾反, 學識咩招可擋, 咩招一定要碌...
學完重開GAME刷黑騎劍...
一定一定易過用飛龍劍...因為中後已經不夠力....龍鱗又難拎...
隨時用大劍/雙手巨劍仲易...

如果用死飛龍劍...隨時去到病村/賽恩古城都未必夠打...好易棄GAME~
舊 06-07-18, 04:06 PM   #332
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: D.K. 查看文章
被DS3 縱慣左,
打左幾日終於回復返DS1手感...
BOSS除左唔知乜事被卡死外, 都冇乜機會出事

反而成日道中身亡, 例如病村升降機...已經交左幾次學費
死好正常....最緊要執返D人性...
病村真心易玩....相比起巨人墓穴/王城....
病村玩得多直接連續碌就可一下到底....
其實PS4版好順, 好多動作都做到......PS3版個時LAG到喊....死左都唔知咩事...
舊 06-07-18, 04:13 PM   #333
麥C
專業R水吹

引用:
從來黑魂都唔係易玩...
呢隻GAME...先學識左玩法..盾擋完再斬, 背刺, 盾反, 學識咩招可擋, 咩招一定要碌...
學完重開GAME刷黑騎劍...
一定一定易過用飛龍劍...因為中後已經不夠力....龍鱗又難拎...
隨時用大劍/雙手巨劍仲易...

如果用死飛龍劍...隨時去到病村/賽恩古城都未必夠打...好易棄GAME~
我冇叫用死一把
只表達正路打山羊d初期Boss
自己數值唔高時
用飛龍劍易打d

舊 06-07-18, 04:44 PM   #334
charcsc2000
J神哥

引用:
我冇叫用死一把
只表達正路打山羊d初期Boss
自己數值唔高時
用飛龍劍易打d
沒計, 好多人比飛龍劍 攻200 呃左...
其實好低攻...

新手最好都係玩大劍/雙手大劍...又易升, 範圍又大...足夠爆機...

此篇文章於 06-07-18 05:02 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 06-07-18, 05:05 PM   #335
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
咁一開始如果刷唔到黑騎士劍, 飛龍劍同墓王劍的確係神兵

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 06-07-18 05:07 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 05:11 PM   #336
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
老實講...一開波拎到墓王劍已經唔係新手啦....
正常新手點拎呀...

飛龍劍不差...如果乜都拎唔到都可用住先...我初初玩都係用佢殺飛龍...
舊 06-07-18, 05:13 PM   #337
麥C
專業R水吹

我到而家都覺得玩魔術最易玩
山羊頭只係3-4飛強力靈魂巨箭

舊 06-07-18, 05:17 PM   #338
charcsc2000
J神哥

引用:
我到而家都覺得玩魔術最易玩
山羊頭只係3-4飛強力靈魂巨箭
其實呢隻GAME去到後期都係全能型...
分別在於你想一開波就用魔法做BASIC定係近戰做基本...
舊 06-07-18, 05:31 PM   #339
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
死好正常....最緊要執返D人性...
病村真心易玩....相比起巨人墓穴/王城....
病村玩得多直接連續碌就可一下到底....
其實PS4版好順, 好多動作都做到......PS3版個時LAG到喊....死左都唔知咩事...

我係指打其他怪死左, 執魂道中經過升降機時摔死, 呢種情況

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 06:56 PM   #340
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
話時話 HD有無改到書庫cut同病村cut? a

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 07:10 PM   #341
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
おっ ツヴァイか?

其實真正既新手神兵係クレイモア同ツヴァイ....
墓王劍都係 不過開幕囉得墓王劍都即係識得Skip古墓啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 07:19 PM   #342
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
剛係王城被人召,跟住入去有一堆紅魂銀騎既?
有冇人都見過@@

修改黨唔好累我又被人ban呀,尋晚登入唔到
轉英文就已經收到警告信

Ps:冇做任何修改,刷魂bug,複製道具
只係被ban前,比個鎖血紅魂殺咋,仲以為只係lag機。。。

此篇文章於 06-07-18 07:23 PM 被 jeffyen83 編輯。
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 09:29 AM   #343
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
早幾日買左, 買時冇細心睇, 以為紫色字「曠世巨作」PLAYSTATION UNIVERSE係印喺膠袋, 點知原來係印落封面

好心啦, 好加唔加, D字款又求其, 污染晒成個封面, 搞到成隻老翻咁

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:16 AM   #344
david
The One

ORPG唔用CLOUD SAVE就要有預佐會有東東開金手指O既覺悟。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:18 AM   #345
david
The One

引用:
作者: whassupbun 查看文章
早幾日買左, 買時冇細心睇, 以為紫色字「曠世巨作」PLAYSTATION UNIVERSE係印喺膠袋, 點知原來係印落封面

好心啦, 好加唔加, D字款又求其, 污染晒成個封面, 搞到成隻老翻咁
香港寒貨,不論機種,都係海軍鬥水兵啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:23 AM   #346
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: david 查看文章
ORPG唔用CLOUD SAVE就要有預佐會有東東開金手指O既覺悟。
都冇緊要既,最緊要唔好拉錯人

舊 06-08-18, 11:40 AM   #347
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
剛係王城被人召,跟住入去有一堆紅魂銀騎既?
有冇人都見過@@

修改黨唔好累我又被人ban呀,尋晚登入唔到
轉英文就已經收到警告信

Ps:冇做任何修改,刷魂bug,複製道具
只係被ban前,比個鎖血紅魂殺咋,仲以為只係lag機。。。
咩事被人召????
唔想煩offline mode算啦...
舊 06-08-18, 11:43 AM   #348
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: whassupbun 查看文章

yes...一早講左...
個曠世巨作都唔知加來做乜...
就算加都麻煩改到背面...
美版好靚仔, 咩都沒..
歐版先有呢個字...
舊 06-08-18, 11:44 AM   #349
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: david 查看文章
而加玩熟左...我offline玩算啦....
想召人或幫人先online....
反正ds都係習慣一個人戰鬥...
舊 06-08-18, 11:53 AM   #350
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
おっ ツヴァイか?

其實真正既新手神兵係クレイモア同ツヴァイ....
墓王劍都係 不過開幕囉得墓王劍都即係識得Skip古墓啦
同意...識得skip古墓入到底, 仲可以避隻楔形石惡魔入到墓王拎劍...
已經不可能新手做到....就算老手都要有返咁上下實力先得...
lv1入去你估人人做到嫁...

新手可以參考呢度...
好正宗的玩法...
如果真係覺得太難就拎雙手巨劍/大劍...真心超強..易拎又易升~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Dark Souls 3 - 已售 Hello MiMi 電視遊戲討論版 332 12-19-17 03:09 AM
收PS4 dark souls 3 $200 咩Feel 買賣專區 0 05-23-16 04:26 PM
求 PS3 DARK SOULS 第一集及第二集皆可 hyakki 買賣專區 0 05-10-15 06:01 PM
賣ps 3 dark souls 2 中英文版 gameky2012 買賣專區 0 05-01-14 10:30 AM
賣 PS3 Dark Souls 2 中文版 zero0417hk 買賣專區 1 04-19-14 02:51 AM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版