Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-03-17, 09:48 PM   #3026
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 信長 查看文章
我有老任電話,
PM 比你

唔該

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-03-17, 10:12 PM   #3027
felix1212
Junior Member

註冊日期: Mar 2013
唔好意思,想請問下係咪無得用返WiiU同3DS個Mii呀?用Nintendo network login埋都好似唔見邊度有得set既...
felix1212 目前離線  
舊 03-03-17, 10:14 PM   #3028
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問有冇 ching download 左 e-shop 隻 KOF98 ? 可唔可以兩部機對戰呢 ?

另想問下依家大型電器鋪仲有冇得訂呢 ?
何金水 - 阿水 目前離線  
舊 03-03-17, 10:20 PM   #3029
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 信長 查看文章
試左好多次, 終於成功將NNID 的錢過左去N acc...
我都終於得左了,要試好多次 ><
kita 目前離線  
舊 03-03-17, 10:38 PM   #3030
DreamyLuigi

你地左邊joy con 無問題咩
少少野擋住都會斷下斷下
右邊完全無事

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 03-03-17, 10:50 PM   #3031
芝麻糊

註冊日期: Oct 2006
你地主機後面個支撐架有無成日隻手掂到好易跌出黎?

舊 03-03-17, 11:12 PM   #3032
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
Walmart 真係有人排隊,不過唔多

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 03-03-17, 11:15 PM   #3033
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 野良猫 查看文章
WIIU都冇幫佢出過PRO類嘅制
得啲特別版同GC制

NS有冇都成問題

有出過 (這個),不過香港唔係咁多地方會入,
二來因為用得返 Wii 年代 Joystick 嘛。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 03-03-17, 11:15 PM   #3034
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: シェンムー 查看文章
係wo , 行貨等如日版, 我都中伏
不過玩老任機真係有日版情意結
重要星期二先到到
訂多左部, 到時會放一部日版

日版情意結呢點好似香港老任好清楚咁
最討厭PS4出日版行貨係印中文封面
明明隻game係日版
相信黎緊可能係無論咩版都會有多種語言等你自己選
真正將遊戲邁向世界
天野 目前離線  
舊 03-03-17, 11:21 PM   #3035
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
我左右joycon都有問題

插落dock 無阻擋 七呎左右就接唔到 一係就控制失靈亂咁按

金源買入 係咪應該拎去換?

tylau 目前離線  
舊 03-03-17, 11:25 PM   #3036
DreamyLuigi

引用:
作者: tylau 查看文章
我左右joycon都有問題

插落dock 無阻擋 七呎左右就接唔到 一係就控制失靈亂咁按

金源買入 係咪應該拎去換?

我都係咁
左邊問題大啲
你試下搵個大脾擋住佢, 或者背住佢
接收會即刻出問題

行返近啲就無事

外國reddit 同youtube 睇好多人都係咁

舊 03-03-17, 11:28 PM   #3037
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
咁攪法會唔會recall? 唔似firmware 可攪掂到wo

舊 03-03-17, 11:28 PM   #3038
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我都係咁
左邊問題大啲
你試下搵個大脾擋住佢, 或者背住佢
接收會即刻出問題

行返近啲就無事

外國reddit 同youtube 睇好多人都係咁

你哋有冇試過去設定度重置啲制?
如果都唔得咁可能真係要拎去換
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 11:34 PM   #3039
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
你地主機後面個支撐架有無成日隻手掂到好易跌出黎?

好實
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-03-17, 11:36 PM   #3040
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
我直頭放電視後面
但又唔覺有接收有大問題
但硬覺得有少少delay
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-03-17, 11:42 PM   #3041
tylau

PSN  IDkeithlau81
引用:

我成部機initialized都係咁

tylau 目前離線  
舊 03-03-17, 11:43 PM   #3042
DreamyLuigi

引用:

係咪要拎去維修到換

舊 03-03-17, 11:46 PM   #3043
DreamyLuigi

引用:

我都係
initialized 左但佢一開機就係2.0
有無辦法set 做1.0再黎過??

舊 03-03-17, 11:48 PM   #3044
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

你初始化咗部機咪即係有可能將個問題還原……
依家係制出問題唔係主機

試咗重置啲制先
真係唔得再諗辨法

P.S
重置個制時可以試搵嘢擋下接收,做多啲唔同測試睇下係咪感應唔到

此篇文章於 03-03-17 11:53 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 11:49 PM   #3045
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我都係
initialized 左但佢一開機就係2.0
有無辦法set 做1.0再黎過??

雖然我果架暫時無事,同女朋友玩得好開心。但係咁樣真係抵打,掃興,希望師兄盡快解決到問題。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 03-03-17, 11:53 PM   #3046
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
見網台D人玩話有連線分區問題

舊 03-03-17, 11:56 PM   #3047
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
12switch隻數波波真係好hd震
個感覺好神奇

舊 03-04-17, 12:06 AM   #3048
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

Nintendo Switch Joycon Colors
https://www.youtube.com/watch?v=SBbxl_YFIhM
引用:
Mario 色
引用:

此篇文章於 03-04-17 12:09 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線  
舊 03-04-17, 12:08 AM   #3049
DreamyLuigi

引用:
你初始化咗部機咪即係有可能將個問題還原……

依家係制出問題唔係主機

試咗重置啲制先

真係唔得再諗辨法

P.S

重置個制時可以試搵嘢擋下接收,做多啲唔同測試睇下係咪感應唔到

都係咁
拎去邊整都唔知
個行貨盒咩都無寫

舊 03-04-17, 12:13 AM   #3050
hihicdboy
Junior Member

註冊日期: Jan 2005
真係好好笑, 尤其ONLINE對打~
以前讀IVE成班同學NSD上堂連機打,
超好玩>3<

https://www.youtube.com/embed/0qVrD6tmNcE
hihicdboy 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5811 今天 04:40 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:24 PM

手機版 | APP版