Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-26-17, 02:23 AM   #7176
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
其實NS個TV底座

正面塊大膠除左cover部機之外

入面有冇電子野??

冇就想据左佢幫助散熱
拆咗佢換個縮細dock算啦

舊 05-26-17, 06:36 AM   #7177
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
用上較大容量256gb sd card, 讀取遊戲或sleep mode是否相較為食電?
即是,於大容量下尋找遊戲執行檔兼讀取遊戲卡帶引致電量流失的說法成唔成立
事緣我部sleep mode 9個鐘再開番冇左6%電,算唔算正常?
奇妙Go1 目前離線  
舊 05-26-17, 06:46 AM   #7178
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
SLEEP MODE果陣,主機幫手制充電流失左電量?

舊 05-26-17, 06:53 AM   #7179
奇妙Go1

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
SLEEP MODE果陣,主機幫手制充電流失左電量?

未拆joy con來玩過, 不嬲當成手提機玩
奇妙Go1 目前離線  
舊 05-26-17, 08:15 AM   #7180
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
capcom 想睇反應,點解唔出action game, 好出唔出出格game.
炒冷飯,可出依前橫向動作多人合作,吞食天地,final fight, 3d 立體game gundam vs.....etc , 炒都唔識炒

舊 05-26-17, 09:21 AM   #7181
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 信長 查看文章
Capcom thinking out Switch support, talks about Capcom's future and IP revivals
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1379973

睇泠飯反應,先投入幾多NS支持...
引用:
作者: holsety 查看文章
capcom 想睇反應,點解唔出action game, 好出唔出出格game.
炒冷飯,可出依前橫向動作多人合作,吞食天地,final fight, 3d 立體game gundam vs.....etc , 炒都唔識炒
同感, CAPCOM 跟本出錯GAME...仲要睇反應, 定係她想逆思維唸野....
就係因為預左沒人玩, 所以先出神級冷門的野出黎, 睇下買到幾多千隻再唸投唔投重資原去做野

雖然我覺得SF 未去到神級冷門...不過見E-SHOP 咁多KOF的GAME 人地都係買緊8XXYEN, 妳買成5千羊咁滯...
玩格GAME, 係SWITCH 又真係可以玩壞一對制最多換JOY-CON

此篇文章於 05-26-17 09:24 AM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 05-26-17, 09:25 AM   #7182
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
咁C記得番sf,mh同bio啫
小心投資都應該嘅
野良猫 目前離線  
舊 05-26-17, 10:05 AM   #7183
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
第一沖擊波....
https://www.famitsu.com/news/201705/26133893.html
MultiPASS 目前離線  
舊 05-26-17, 10:16 AM   #7184
outlineman2003
Insane Gamer

PSN  IDjonathantso
師兄們,我係第二個forum 見,話底座散熱唔好,同底座刮機

你地會點搞?

舊 05-26-17, 10:20 AM   #7185
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
睇怕PSV今次真係重傷死...

今朝先講緊CAPCOM 揀錯GAME炒....而家就出隻咁的野炒=W=...
作死了

舊 05-26-17, 10:22 AM   #7186
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
兩睇
作為佢眼中的”試機石”
C記佢一定唔捨得放資源攪3D,要人要錢要時間
一係好似NHK咁擺明模擬器式直出,否則要做HD更新又係要洗資源
SFII反正已經有HD Resource做左係手,SF個Brand又一定知名度,加上Joycon一分為二又方便(Casual)雙打,出呢隻都唔係話好意外
由手機版發出
12號四分衛 目前離線  
舊 05-26-17, 10:23 AM   #7187
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
PSV一早死左啦
手制黎者

舊 05-26-17, 10:45 AM   #7188
rayho

註冊日期: Sep 2006
其實想GAPCOM出biohazard revelations NS

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線  
舊 05-26-17, 10:47 AM   #7189
野良猫
肥倫

引用:
作者: rayho 查看文章
其實想GAPCOM出biohazard revelations NS
遲啲
Ps4版出完應該到佢
野良猫 目前離線  
舊 05-26-17, 11:17 AM   #7190
Game Master
ChiHaNa

其實去到呢個情況, 我已經覺得任記再出3DS 後繼真係推自己去死....

NS 定位真係一流....感覺上, 可以追住PS4黎打...又平過PS4, 任記大作又......
PM快D出REMAKE 係SWITCH啦=W=

舊 05-26-17, 11:18 AM   #7191
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: outlineman2003 查看文章
師兄們,我係第二個forum 見,話底座散熱唔好,同底座刮機

你地會點搞?
唔駛理
散熱正常,我有ps4,玩完附近一堆熱風
成部機面滾嘅我都未質疑佢嘅散熱
底坐我貼左玻璃貼成日攞出攞入一啲事都冇
就算真係有機會刮到少少,又得佢啦
呢部係遊戲機,用嚟玩,有花係正常
唔係藝術品用嚟擺or睇

舊 05-26-17, 11:20 AM   #7192
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
兩睇
作為佢眼中的”試機石”
C記佢一定唔捨得放資源攪3D,要人要錢要時間
一係好似NHK咁擺明模擬器式直出,否則要做HD更新又係要洗資源
SFII反正已經有HD Resource做左係手,SF個Brand又一定知名度,加上Joycon一分為二又方便(Casual)雙打,出呢隻都唔係話好意外
由手機版發出
直出都打死好多人啦
插MON/大電視online打

總好過坐係屋企都係DUP住個頭打

如果佢磨滑少少先出喇喎

舊 05-26-17, 11:21 AM   #7193
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
其實去到呢個情況, 我已經覺得任記再出3DS 後繼真係推自己去死....

NS 定位真係一流....感覺上, 可以追住PS4黎打...又平過PS4, 任記大作又......
PM快D出REMAKE 係SWITCH啦=W=
便利性就打得贏PS4, 不過買得PS4都係為左高畫質, NS點都贏唔到, PSV就打得贏~

舊 05-26-17, 11:28 AM   #7194
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: Eking 查看文章
便利性就打得贏PS4, 不過買得PS4都係為左高畫質, NS點都贏唔到, PSV就打得贏~
所以就要睇PSV 後繼做成點, SONY 有技術 不過次次頭啖湯都比任記食左先...有時都覺得她真係幾唔抵....
不過兩隻機都唔同定位, 有時又真係好難比較
學上面CHING 話齋 PSV 都死左一半啦...PSP 都仲話可以玩H GAME, PSV 真係唸唔到咩理由開叉番電去買GAME玩....
不過...就算有...又有幾多GAME會買PSV版....PS4自己都打死左她....成日都同平台....差100蚊左右, 我都買PS4版啦

舊 05-26-17, 11:30 AM   #7195
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

你地會點搞?
我試過放溫度計起機頂(音量制上面), 都係三十幾度(室溫27~28度到)

另怕刮花-就貼左4條天鵝絨起凸出果4個位
lodoss 目前離線  
舊 05-26-17, 11:31 AM   #7196
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:

係SWITCH啦=W=
用年齢層去分,2DS或後繼以學生為目標,NS就偏向成年層。就算兩部都係portable依然都可以並存。
MultiPASS 目前離線  
舊 05-26-17, 11:33 AM   #7197
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: lodoss 查看文章
我試過放溫度計起機頂(音量制上面), 都係三十幾度(室溫27~28度到)

另怕刮花-就貼左4條天鵝絨起凸出果4個位
下次試下玩完量機底~ 應該有4x度
由手機版發出
12號四分衛 目前離線  
舊 05-26-17, 11:37 AM   #7198
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
所以就要睇PSV 後繼做成點, SONY 有技術 不過次次頭啖湯都比任記食左先...有時都覺得她真係幾唔抵....
不過兩隻機都唔同定位, 有時又真係好難比較
學上面CHING 話齋 PSV 都死左一半啦...PSP 都仲話可以玩H GAME, PSV 真係唸唔到咩理由開叉番電去買GAME玩....
不過...就算有...又有幾多GAME會買PSV版....PS4自己都打死左她....成日都同平台....差100蚊左右, 我都買PS4版啦
呢個就係取向問題, 像之前出的機戰同GGEN我是買PSV版, 戰棋類我比較鍾意隨時玩, GUNDAM BREAKER3 我反而買PS4, ACTION GAME可以出60FPS會睇得舒服些, 對我而言PSV還是必須

舊 05-26-17, 11:48 AM   #7199
outlineman2003
Insane Gamer

PSN  IDjonathantso
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
唔駛理
散熱正常,我有ps4,玩完附近一堆熱風
成部機面滾嘅我都未質疑佢嘅散熱
底坐我貼左玻璃貼成日攞出攞入一啲事都冇
就算真係有機會刮到少少,又得佢啦
呢部係遊戲機,用嚟玩,有花係正常
唔係藝術品用嚟擺or睇
我又唔係吹毛求疵
但都想好好保養

我只係mon 貼左保護貼,仲可以貼邊度?

舊 05-26-17, 11:51 AM   #7200
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
用年齢層去分,2DS或後繼以學生為目標,NS就偏向成年層。就算兩部都係portable依然都可以並存。
又岩....我已經忘記左...3DS本身係學生 --> 老人

引用:
作者: Eking 查看文章
呢個就係取向問題, 像之前出的機戰同GGEN我是買PSV版, 戰棋類我比較鍾意隨時玩, GUNDAM BREAKER3 我反而買PS4, ACTION GAME可以出60FPS會睇得舒服些, 對我而言PSV還是必須
可能我比較貪心, 始終都係想一部高清 + 便擕, 唔洗買咁多次隻GAME...
NS 未去到十分高清, 但至少唔係3DS個種起格, 不過而家個畫面已經十分十分接受...
返到屋企插電視個下真係...感覺良好...
(明明係一個半SONY粉, 係咁讚NS)

引用:
我又唔係吹毛求疵
但都想好好保養

我只係mon 貼左保護貼,仲可以貼邊度?
錫機個個都會...
不過我應該都係頭半年, 之後都係啪..啪...啪係台面

保護貼唔係有全包咩?
不過好似話包完會甩後面D LOGO

此篇文章於 05-26-17 11:53 AM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5806 03-11-24 11:04 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:03 PM

手機版 | APP版