Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-22-17, 06:52 PM   #7101
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
佢地個團購網就係唔駛會員都買得先咁多人
F5 D 時間成本都係度
打多兩鋪機好過
ipchow 目前離線  
舊 05-22-17, 06:54 PM   #7102
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
仲有老任自家套+貼對好多有要求嘅人黎講係舊大骨黎
自家套不知幾好用
有網袋可以裝其他嘢又有放咭位,又可以當座用

跟機貼就…算吧啦
一張靚貼用到出下代機都得啦,貴啲都值
野良猫 目前離線  
舊 05-22-17, 06:57 PM   #7103
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 野良猫 查看文章
自家套不知幾好用
有網袋可以裝其他嘢又有放咭位,又可以當座用

跟機貼就…算吧啦
一張靚貼用到出下代機都得啦,貴啲都值
呢個貼救命用囉
始終部機係膠mon

一時未揀好用咩就用呢個膠貼頂住先

舊 05-22-17, 07:56 PM   #7104
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
好似多數人6點先叫買到,真好嘢
由手機版發出
leungky1 目前離線  
舊 05-22-17, 08:10 PM   #7105
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 忍者 查看文章
呢個貼救命用囉
始終部機係膠mon

一時未揀好用咩就用呢個膠貼頂住先
我已經花左,不過有張貼頂住(但唔知有冇傷及內臟....)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 05-22-17, 08:16 PM   #7106
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
dock

到左,食埋野開工
新月 目前離線  
舊 05-22-17, 08:28 PM   #7107
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
結果個網而家load空氣
個網明顯頂唔住咁多人搶機
引用:
大家都估計錯了
似乎好多人都想簽卡黎出機(百貨公司嘅好處,唔會加收手續費嘛)
至而家個網都仍然死緊
AEON FB更加係苦主不斷
我見同日有人報價話U百貨的A店有得賣,NS主機(紅藍)+MK8D,$2750。

舊 05-22-17, 08:48 PM   #7108
益優格
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: 新月 查看文章
dock

到左,食埋野開工
裝好快,拆煩啲
益優格 目前離線  
舊 05-22-17, 09:11 PM   #7109
新月
Game Master

完工

拆機比較多螺絲,十幾粒
裝就好快,好簡單

不好的地方:無燈位

如我所料一插入去就會自動變TV MODE

不過電流不足情況下(用其他TYPE C線)
就會出WARNING叫你插返AC電
但仍然可以運作同叉電
新月 目前離線  
舊 05-22-17, 10:04 PM   #7110
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我見同日有人報價話U百貨的A店有得賣,NS主機(紅藍)+MK8D,$2750。
today?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送

舊 05-22-17, 10:15 PM   #7111
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
簡訊:《塞爾達傳說:黃昏公主》出現在中國音數協遊戲工委網站

中國音數協遊戲工委網站顯示,任天堂旗下遊戲《塞爾達傳說:黃昏公主》出現在了審核列表中,遊戲內容類別為 「未知分類」,出版單位為江蘇鳳凰電子音像出版社。

尚不知曉目前是什麼情況,目前消息稱《塞爾達傳說:黃昏公主》過審 登陸國行 NV Shield

黃昏公主出去 NVIDIA Shield ...

信長 目前離線  
舊 05-22-17, 10:20 PM   #7112
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
today?

fb有相,應該係今日
每人限購一套,先到先得,售完即止

PS A百貨紅藍只出左22部,唔知實唔實時

此篇文章於 05-22-17 10:31 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線  
舊 05-22-17, 11:09 PM   #7113
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ipchow 查看文章
F5 D 時間成本都係度
打多兩鋪機好過
哈,個個咁諗就唔會有之前 "港版 "未必賣" HKD2,340" 的討論
12號四分衛 目前離線  
舊 05-23-17, 12:19 AM   #7114
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 新月 查看文章
完工

拆機比較多螺絲,十幾粒
裝就好快,好簡單

不好的地方:無燈位

如我所料一插入去就會自動變TV MODE

不過電流不足情況下(用其他TYPE C線)
就會出WARNING叫你插返AC電
但仍然可以運作同叉電
可唔可以影一張側90度
我想睇下用左玻璃貼會唔會卡到

舊 05-23-17, 12:42 AM   #7115
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
好順利咁訂到aeon了

舊 05-23-17, 12:43 AM   #7116
新月
Game Master

側面,只有小小虛位
新月 目前離線  
舊 05-23-17, 12:50 AM   #7117
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
壓就應該無壓住嘅, 我放咗幾日都唔見塊貼有乜變化

舊 05-23-17, 12:54 AM   #7118
新月
Game Master

引用:
作者: 神龍 查看文章
壓就應該無壓住嘅, 我放咗幾日都唔見塊貼有乜變化
佢驚張 玻璃貼太厚,會放唔入
新月 目前離線  
舊 05-23-17, 01:07 AM   #7119
IDGAF
The One

引用:
today?

係呀,佢22號3點幾出post的,
不過,其他地方都開始可以$2340買淨機了。

舊 05-23-17, 02:33 AM   #7120
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線  
舊 05-23-17, 09:26 AM   #7121
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: Rance 查看文章
好順利咁訂到aeon了
竟然有人用巫術訂到

舊 05-23-17, 10:32 AM   #7122
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

豐澤FB確認買NS可以信用卡分期了
(要唔要跟game唔知,相信都要)
詳細請自入FB參考
裡面有埋邊間門市有貨(截至5/22)

舊 05-23-17, 11:01 AM   #7123
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 信長 查看文章
黃昏公主出去 NVIDIA Shield ...
睇黎呢個就係同NVIDIA合作老黃開的條件呢...
lineage19 目前離線  
舊 05-23-17, 12:13 PM   #7124
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
睇怕馬車去到7月都有排第一.....
7月就要睇下預約都要暫停的SPATLOON2有冇馬力追埋後半年
有的話, 我唸下年大作有望

BTW, 回回之前CHING
我未試上網呀, 我個日都係拿左去同人1機4玩, 只係覺得隻GAME 1個人就唔好玩, 要同FD先好玩...
呢隻GAME的設定對單人來說....唔抵買, 屬於多人玩向

同炸彈人一樣, 屬於低能得黎易上手的遊戲, 都係方向十字 + 一個製. 就算冇打過機都識玩系列
----------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.gamespot.com/articles/to.../1100-6450174/

Titles marked with an asterisk do not include digital sales
1 Mario Kart 8 Deluxe*
2 Persona 5*
3 Legend of Zelda: Breath of the Wild*
4 MLB The Show 17
5 Ghost Recon: Wildlands
6 Grand Theft Auto V
7 Mass Effect: Andromeda
8 NBA 2K17
9 Overwatch*
10 Call of Duty: Black Ops II

April 2017 Top Nintendo Switch

1 Mario Kart 8 Deluxe*
2 Legend of Zelda: Breath of the Wild*
3 Lego City Undercover*
4 1-2-Switch*
5 Puyo Puyo Tetris*
6 Super Bomberman R*
7 Binding of Isaac: Afterbirth + *
8 Just Dance 2017*
9 Skylanders Imaginators*

舊 05-23-17, 12:19 PM   #7125
IDGAF
The One

想問下目前有幾多款NS遊戲可以好似Mario Kart 8 Deluxe咁用單邊Joy-Con操作?

又有乜game可以一機2-4p的呢?

另外,想問下Joy‑Con Grip,
即係用嚟合埋兩Joy-Con做完整手掣果個架,有無得單賣的?
唔係可以充電果個Joy‑Con Charging Grip喎。

又有無其他廠出過,可以摺合式的Grip可以方便人帶出街時用嚟係Tablet mode時用?

關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5806 03-11-24 11:04 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版