Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-19-17, 08:21 AM   #7026
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: leungky1 查看文章
1.強烈建議
因為每次轉地區會清空將來多數有用嘅回贈金幣
而且開定唔同地區戶口較方便自己格價,同埋盡早玩到齊地區首發或限定遊戲
2.無特別限,自己可以查番銀行匯率同手續費抵唔抵過買實體卡或點數卡(暫時有實體卡嘅多數係實體卡平,相對回贈金幣較少)
3.點數卡坊間有,但只有對應戶口地區貨幣先有得入賬,所以暫時港紙點數卡無用。其他就同樣要自己比較折合個價錢抵唔抵
由手機版發出
1. 清空金幣? 即係吾好?金弊有咩用?

舊 05-19-17, 09:32 AM   #7027
益優格
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
唔好拎孖車連線黎比
孖車大部份時間自己跑自己 其實成日都好lag
有堆人好高ping自己唔知

留意下就會發現 你望到道具打中人但係人地根本無中到仲行緊無減過速
有時抽道具抽極抽唔到咁

呢隻同炸彈人一樣即時對戰 連線影響咪大啲囉
如果你唔係用5g wifi真心建議你地用返lan線
由手機版發出
益優格 目前離線  
舊 05-19-17, 09:52 AM   #7028
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 益優格 查看文章
唔好拎孖車連線黎比

留意下就會發現 你望到道具打中人但係人地根本無中到仲行緊無減過速
有時抽道具抽極抽唔到咁

由手機版發出
打中都照行,係有delay
但實際情況係佢有防具
顯示唔到比你睇
新月 目前離線  
舊 05-19-17, 10:02 AM   #7029
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: holsety 查看文章
金幣用途

https://my.nintendo.com/
MultiPASS 目前離線  
舊 05-19-17, 10:09 AM   #7030
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
四人限時(default 2分鐘可自己調)內不斷霸地、食power up item 吹飛敵人,簡單又幾刺激,霸地要有啲策略尤其是最後十五秒。

夜晚十二點後玩連線順暢,可以諗下~
好, 今晚返去買

引用:
唔好拎孖車連線黎比

有時抽道具抽極抽唔到咁

由手機版發出
引用:
作者: 新月 查看文章
但實際情況係佢有防具
顯示唔到比你睇
我又冇呢個問題喎....

利申

NETGEAR 5G WIFI + PCCW 200MB光千獨立

舊 05-19-17, 10:12 AM   #7031
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: holsety 查看文章
個人覺得,
金幣的用途,相比起之前的 Club Nintendo 點數,
可說是十分雞肋,可有可無。

以下是 My Nintendo 的簡介,
有些資料不是最 update,
可以參考一下:

https://youtu.be/VZPDx4-OLq4

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 05-19-17, 10:42 AM   #7032
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
1.強烈建議
因為每次轉地區會清空將來多數有用嘅回贈金幣
而且開定唔同地區戶口較方便自己格價,同埋盡早玩到齊地區首發或限定遊戲
岩岩試左,係唔會清空回贈金幣的

本身600銀67金
去左nintendo.com profile轉日本
(之前轉地區要我入一次Password,但今次無問,只係Agree個terms 就得,唔知係咪改左,定只係因為browser有save password)
入nintendo.co.jp
都係600銀67金
之後我claim左20銀 (620銀67金)
之後再轉番美國
入nintendo.com
620銀67金

同埋日本Profile個陣我Check過Point History
同時搵到日本及美國的Purchase History 的,即係兩邊買野回贈金幣落同一個Pool

---

不過呢,轉地區始終要入一次網頁去改,一定無分開Profile轉得咁爽快 lo ~

此篇文章於 05-19-17 12:45 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線  
舊 05-19-17, 10:48 AM   #7033
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 八仙果 查看文章
個人覺得,
金幣的用途,相比起之前的 Club Nintendo 點數,
可說是十分雞肋,可有可無。
我唸她未搞好掛...
望望SPLATOON 個度, 她話D衫遲下可以係個度買.....

舊 05-19-17, 12:09 PM   #7034
益優格

引用:
作者: 新月 查看文章
但實際情況係佢有防具
顯示唔到比你睇
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
好, 今晚返去買

我又冇呢個問題喎....

利申

NETGEAR 5G WIFI + PCCW 200MB光千獨立

佢有防具但你睇唔到都係因為DELAY XD

我1000mb + netgear r7000 都會咁

當然唔係場場有啦
有時唔係你問題,係對手問題,尤其是玩worldwide,你可以試下留意下,佢隱藏得好,你唔細心係留意唔到
要易留意到係佢係正你前面幾個車位你打佢,佢都會有比你打中個動畫,但係你唔會追到佢

此篇文章於 05-19-17 12:15 PM 被 益優格 編輯。
益優格 目前離線  
舊 05-19-17, 12:12 PM   #7035
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
我唸她未搞好掛...
望望SPLATOON 個度, 她話D衫遲下可以係個度買.....
http://7net.omni7.jp/general/010007/...platoon#menu04
7-11 限定,日本人就當地好易得到
T-shirt 就買nanaco魷魚形匙扣/精品 得到 (nanaco 類似八達通.Nanaco)
jacket 買主機/game 得到

佢地一行細字,以上衫有可能2018在 my nintendo 公開開放比人後追....

信長 目前離線  
舊 05-19-17, 12:16 PM   #7036
益優格

引用:
我唸她未搞好掛...
以前NINTENDO CLUB好多GAME同實體配件換,真係好正
益優格 目前離線  
舊 05-19-17, 12:46 PM   #7037
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
不過開幾個唔同地區a/c都要留意下,
遲下玩連線可能要每個地方分開來付款,
最好要玩連線既game都集中一個地區a/c
lodoss 目前離線  
舊 05-19-17, 01:03 PM   #7038
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
岩岩試左,係唔會清空回贈金幣的

本身600銀67金
去左nintendo.com profile轉日本
(之前轉地區要我入一次Password,但今次無問,只係Agree個terms 就得,唔知係咪改左,定只係因為browser有save password)
入nintendo.co.jp
都係600銀67金
之後我claim左20銀 (620銀67金)
之後再轉番美國
入nintendo.com
620銀67金

同埋日本Profile個陣我Check過Point History
同時搵到日本及美國的Purchase History 的,即係兩邊買野回贈金幣落同一個Pool

---

不過呢,轉地區始終要入一次網頁去改,一定無分開Profile轉得咁爽快 lo ~
似乎睇錯左啲野,唔好意思
由手機版發出
leungky1 目前離線  
舊 05-19-17, 01:06 PM   #7039
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
以前NINTENDO CLUB好多GAME同實體配件換,真係好正
仲要好多都好有收藏價值,GameCube 手掣、Wii、NDS 實體遊戲,復刻主機,
限定實體版遊戲,年度禮物等等,
真心諗,佢每年究竟花了多少錢?
而且是全部免費換、免費送。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 05-19-17, 01:08 PM   #7040
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
似乎睇錯左啲野,唔好意思
由手機版發出
哦之前都聽人講過
不過今朝login過,見無咩想好換,先即管試一試

另外Google 過如果個Account有錢,就算只有$0.01, 都唔比你轉地區,比錢就要用credit card la
由手機版發出
12號四分衛 目前離線  
舊 05-19-17, 01:49 PM   #7041
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
以前club nintendo每一件都好靚
o個陣放門口賣,賣貴都好快比人掃走
E.g.mario紅色帽型nds機袋
Sfc樣式wii classic controller
新月 目前離線  
舊 05-19-17, 02:07 PM   #7042
八仙果
youtube 頻道

有興趣,記得入返件,還有其他任天堂的角色!

https://www.facebook.com/myTVgames/p...069227587153:0

八仙果 目前離線  
舊 05-19-17, 02:21 PM   #7043
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 八仙果 查看文章
有興趣,記得入返件,還有其他任天堂的角色!

https://www.facebook.com/myTVgames/p...069227587153:0

香港UNIQLO是否要5月26日才發售?
sugoteam 目前離線  
舊 05-19-17, 02:31 PM   #7044
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
嚇死我,意為記錯日子
香港應該26號

信長 目前離線  
舊 05-19-17, 02:32 PM   #7045
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
係拉,唔係 26日先有咩?
貓太部 目前離線  
舊 05-19-17, 02:49 PM   #7046
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 信長 查看文章
http://7net.omni7.jp/general/010007/...platoon#menu04
7-11 限定,日本人就當地好易得到
T-shirt 就買nanaco魷魚形匙扣/精品 得到 (nanaco 類似八達通.Nanaco)
jacket 買主機/game 得到

佢地一行細字,以上衫有可能2018在 my nintendo 公開開放比人後追....
係呀....就係見到最後一行字....所以先覺得她個SYSTEM未整好....

引用:
作者: sugoteam 查看文章
香港UNIQLO是否要5月26日才發售?
引用:
作者: 信長 查看文章
嚇死我,意為記錯日子
香港應該26號
引用:
作者: 貓太部 查看文章
係拉,唔係 26日先有咩?
係26號, 嚇死...我都以為我記錯時間....
我要買鯉魚王!

舊 05-19-17, 04:21 PM   #7047
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
可以問一台灰機幾錢左右?

舊 05-19-17, 04:49 PM   #7048
益優格

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
可以問一台灰機幾錢左右?
當然可以啦
益優格 目前離線  
舊 05-19-17, 04:52 PM   #7049
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
當然可以啦
可以問...但係未必有人答XD

舊 05-19-17, 04:52 PM   #7050
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ニャニャニャ! ネコマリオタイム ニャンディーズ スペシャル
(nyanyanya! Neko Mario Time Nindies Special)
https://youtu.be/Lp3aUyEEyWY
引用:

neo2046 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5806 03-11-24 11:04 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 07:38 PM

手機版 | APP版