Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-15-17, 03:17 PM   #6901
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
去望下可唔可以跟第2樣冇壞既
已有人匯報唔跟得其他game

舊 05-15-17, 03:19 PM   #6902
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
點講都無用,真係無興趣
故事背景等等都唔係我杯茶(以上列出果幾隻都只玩MGS)
同埋無咁多時間開多個新坑

淨係MK8應該都已經唔多夠時間煲了
咁買Game好個人喜好的,但部NS個設計真係好啱攝時間用。

引用:
作者: Kain 查看文章
講真我到今日都未見過有人係街/車/M記玩NS
由手機版發出
所以宣傳片玩NS或有助玩家溝到囡/囝的愉快畫面係無出現到…

舊 05-15-17, 03:41 PM   #6903
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
我朋友個FB見到有人係酒樓拎左9部SWITCH出黎開MK8
(雖然明明LOCAL 連線只能8P)
X&Y 目前離線  
舊 05-15-17, 03:58 PM   #6904
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 神龍 查看文章
收到amazon個改做dock殼
咁快,日森仲要等
新月 目前離線  
舊 05-15-17, 04:31 PM   #6905
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我見到當日就即落掛?

此篇文章於 05-15-17 04:33 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線  
舊 05-15-17, 04:41 PM   #6906
netfestv3v
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
引用:
作者: holsety 查看文章
請問大家wifi連線是多少?我得30M, type B.
用緊 Isp pccw 200M, ps4 check 速有170M.
但switch spec 寫AC制式。
henryeatworld
你用咩wifi router ,modem 同wifi router 之間用咩Lan cable connect 先,我測速係做倒870 mbps download , wifi 足速有Lan cable 既50 % 速度,通常都有4xx mb , 建議你用Apple AirPort Extreme , 夠穩定,靚仔,設定超容易
netfestv3v 目前離線  
舊 05-15-17, 05:01 PM   #6907
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: netfestv3v 查看文章
henryeatworld
你用咩wifi router ,modem 同wifi router 之間用咩Lan cable connect 先,我測速係做倒870 mbps download , wifi 足速有Lan cable 既50 % 速度,通常都有4xx mb , 建議你用Apple AirPort Extreme , 夠穩定,靚仔,設定超容易
你通常4XX mbps係講緊switch定講緊其他device?
我屋企router行netgear R8500, HKBN 1gbps 光纖
駁我另一部pc張943602CS wireless pci-e lan卡實際throughput先得6xx mbps
我駁switch 行5ghz AC都係測速得6x mbps

此篇文章於 05-15-17 05:18 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 05-15-17, 05:14 PM   #6908
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: X&Y 查看文章
你通常4XX mbps係講緊switch定講緊其他device?
我屋企router行netgear R8500, HKBN 1gbps 光纖
駁我另一部pc張943602CS wireless pci-e lan卡實際throughput先得6xx mbps
我駁switch 行5ghz AC都係測速得6x mbps
[OT]其實會唔會係線材規格唔係cat 5e/cat 6?(先唔講部NS)
正路線唔合規格先行唔到1GB(雖然實際應該都只有900mb)

舊 05-15-17, 05:19 PM   #6909
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
提醒:USB2.0係480Mbps,switch USB3 patch日後推出

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 05-15-17, 05:20 PM   #6910
X&Y
Game Master

引用:
[OT]其實會唔會係線材規格唔係cat 5e/cat 6?(先唔講部NS)
正路線唔合規格先行唔到1GB(雖然實際應該都只有900mb)

我線用緊CAT6E
主力機行LAN係有900mbps左右的

我另一部pc得6xxmpbs 個張943602cs係行wifi的

我係奇怪上面師兄講既4xx mbps係唔係講緊switch, 如果係既咁可能係我部機有問題
X&Y 目前離線  
舊 05-15-17, 05:27 PM   #6911
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
我線用緊CAT6E
主力機行LAN係有900mbps左右的

我另一部pc得6xxmpbs 個張943602cs係行wifi的

我係奇怪上面師兄講既4xx mbps係唔係講緊switch, 如果係既咁可能係我部機有問題
樓上已有講問題重點,NS個firmware仲係usb 2.0所以得480Mbps

舊 05-15-17, 05:34 PM   #6912
X&Y
Game Master

引用:
樓上已有講問題重點,NS個firmware仲係usb 2.0所以得480Mbps
如果講緊LAN我明
但唔係講緊WIFI?
即係點?
switch 粒wifi chip係用usb 2.0 bus黎同粒SoC駁埋一齊?
X&Y 目前離線  
舊 05-15-17, 05:46 PM   #6913
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
如果講緊LAN我明
但唔係講緊WIFI?
即係點?
switch 粒wifi chip係用usb 2.0 bus黎同粒SoC駁埋一齊?
NS無lan插頭,要usb轉lan,所以網速受usb直接影響

舊 05-15-17, 05:58 PM   #6914
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
totolink a2004ns, 我用的wifi, 有ac制,但switch 只search到 2.4G.search 唔5G connection.

原來你地都係用lan玩架。

此篇文章於 05-15-17 06:14 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線  
舊 05-15-17, 06:55 PM   #6915
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 可樂@@ 查看文章
回望返過去呢兩個幾月嘅銷售境況
我覺得可能係老任刻意為之
三月頭開賣,全球反應出乎意料熱搶
貨量全球嚴重短缺
我覺得
老任為咗喺過去呢兩個月爭取時間調整生產線以滿足買機需求
但又唔想出現鋪頭斷貨境況
老任自己同埋代理就用捆綁式再加炒價嚟賣
為咗減少機迷嘅不滿
就好間唔中放少量正價機出嚟以減些少民憤
因此,就會有一部份準買家(包括我)就選擇唔買住
其目的就係想鋪頭唔會冇貨賣
假如以上嘅推測係正確
我覺得老任處理今次嘅貨量不足嘅危機上
撇除個人利益,只係以事論事
策略同反應上其實做得幾唔錯
(雖然呢一刻我都未買)
引用:
唔關事
香港無法例管制捆綁行銷
亦無限制定價
所以鋪頭開咩價點法港任都無符

而且正路搞饑餓行銷係要令市場出現唔夠貨賣嘅景象
唔會特登令市場夠貨賣(咁就唔係饑餓行銷啦)

再者,老任努力增產係為全球供應(而唔係單睇香港)
睇野眼光要望遠d
其實我一路都係咁睇
唔係話佢搞饑餓行銷之類,反而認為佢抑壓左進一步既炒風
否則係解釋唔到件事
真係要炒既,佢左手交右手扮斷貨
又點止炒貴兩、三舊水

而且街鋪定價幾乎一樣,多少證明佢地來貨成本接近
唔係d鋪主動炒起

---

一直對孖車麻麻,不過今集係做得幾好
純以賽車角度都覺得好玩,第一次150cc同鏡mode拎齊金盃

無買wiiu版,但睇d舊片發覺
雙道具同紫火既影響都幾大

catho7 目前離線  
舊 05-15-17, 09:46 PM   #6916
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
岩岩試下WIFI速度
都幾大穫

上下唔夠10MB, 得LAN的1/10
已經係O係ROUTER旁邊(但ICON得2格信號)

*ROUTER係用R7000, 5G CH48
lineage19 目前離線  
舊 05-15-17, 10:21 PM   #6917
新月
Game Master

咁其實game data transfer 又唔洗好快o既
最緊要係有無delay姐...
新月 目前離線  
舊 05-15-17, 10:25 PM   #6918
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: lineage19 查看文章
岩岩試下WIFI速度
都幾大穫

我同你相反,wifi快過Lan 完全找不出原因

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 05-16-17, 12:37 AM   #6919
益優格
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
我見到當日就即落掛?
我美森取消左我訂單
話唔送香港

而家我再用代運都趕唔切旅行前買啦

BTW,有無圖睇下
益優格 目前離線  
舊 05-16-17, 01:30 AM   #6920
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
是但影, 懶得縮圖

舊 05-16-17, 02:07 AM   #6921
新月
Game Master

引用:
是但影, 懶得縮圖

做功幾靚~
新月 目前離線  
舊 05-16-17, 05:50 AM   #6922
IDGAF
The One

引用:
請問大家wifi連線是多少?我得30M, type B.
用緊 Isp pccw 200M, ps4 check 速有170M.
但switch spec 寫AC制式。
引用:

Hkbn 100mb

----

sor
冇留意係問wifi,
Wifi冇試

Sent from my iPhone using Gaforum
其實係咪要Dock Mode,用LAN Adapter駁落佢唯一果個USB 3.0位,
行LAN線(CAT 6或7)去Router咁test先會出NAT TYPE A?

因為我無買LAN Adapter,用WiFi試就一定係NAT TYPE B的,
但暫時又唔覺有咩實際的影響,
可能我暫時得MK8D一隻GAME要Online玩,而且又無乜點斷過線。

引用:
totolink a2004ns, 我用的wifi, 有ac制,但switch 只search到 2.4G.search 唔5G connection.

原來你地都係用lan玩架。
NS WiFi搵唔到5GHz訊號問題,
我Google完跟住Set返就用到。
你都可以試下,應該唔係NS壞了的。

任天堂Switch不支援WiFi 5G訊號? 原來只是部分頻道不支援
https://www.kocpc.com.tw/archives/138973

引用:
岩岩試下WIFI速度
都幾大穫

我係用PCCW 300M CAT7線去Router,
再WiFi 5GHz訊號,CH 48咁去試,
結果如下圖所示,下載速度游走係5X-6X Mbps左右,上載速度就2X-3X Mbps左右。
NAT TYPE就一直係B的,唔知仲有無咩設定上的事可以再改善了,
但暫時呢一刻我覺得夠駛夠用,(下載DEMO、MK8D網戰)

舊 05-16-17, 05:57 AM   #6923
IDGAF
The One

引用:
是但影, 懶得縮圖

咦睇清潔D,駁上所有線之後,
個火牛線同HDMI線會唔會屈晒係機身左側,
D線的力聚住,搞到個座會向果邊左傾呢?

如果個需長期接駁的火牛線同HDMI線位可以放到係機身後方就更好,
可能佢個設計係方便一般玩家拆原裝Dock之後容易組裝返先咁設計吧?

舊 05-16-17, 08:13 AM   #6924
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實係咪要Dock Mode,用LAN Adapter駁落佢唯一果個USB 3.0位,
行LAN線(CAT 6或7)去Router咁test先會出NAT TYPE A?

因為我無買LAN Adapter,用WiFi試就一定係NAT TYPE B的,
但暫時又唔覺有咩實際的影響,
可能我暫時得MK8D一隻GAME要Online玩,而且又無乜點斷過線。

NS WiFi搵唔到5GHz訊號問題,
我Google完跟住Set返就用到。
你都可以試下,應該唔係NS壞了的。

任天堂Switch不支援WiFi 5G訊號? 原來只是部分頻道不支援
https://www.kocpc.com.tw/archives/138973

我係用PCCW 300M CAT7線去Router,
再WiFi 5GHz訊號,CH 48咁去試,
結果如下圖所示,下載速度游走係5X-6X Mbps左右,上載速度就2X-3X Mbps左右。
NAT TYPE就一直係B的,唔知仲有無咩設定上的事可以再改善了,
但暫時呢一刻我覺得夠駛夠用,(下載DEMO、MK8D網戰)

channel 149~165 only, i found. shall i change a new router?

舊 05-16-17, 08:22 AM   #6925
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 新月 查看文章
咁其實game data transfer 又唔洗好快o既
最緊要係有無delay姐...
買數碼版都要download架

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5806 03-11-24 11:04 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:00 PM

手機版 | APP版