Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-15-17, 04:48 PM   #5801
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
係呀,佢FB都有寫係比預購咗的客戶,
不過,我尋日見間間GAME舖都有現貨,個價錢又穩定維持係$2700左右,
咁個貨源應該幾充足。

咁有長假期補唔到貨,點都唔會平過之前的吧?

但睇個GAME LIST,出完MK8D之後其實算係淡季無乜注目新作,
到時應會正常返D吧?

到6月中先有ARMS,7月尾先有Splatoon2。

暫時買NS目標係:
灰色制主機+MK8D+ZELDA+一對黃色的Joy-con…

之後集中玩任系品牌的game及獨佔作,
其他距平台game買PS4版玩,加繼續續PS+及XBOX LIVE金會員玩佢送的免費game,
應該都幾滿足~!

https://acg.gamer.com.tw/index.php?t=2&p=NS

因為可以把責任推比人,自己做好人…

唔知其他S電器店、U百貨、H唱片舖的返貨情況又點?

有無人係經S電器店個網店買的?
佢係直接寄件貨去送貨地址,定訂完可以選擇去門市取機?
H今日仲見到3580食埋兩隻骨,應該唔會全力返貨

S 網店只有送貨
leungky1 目前離線  
舊 04-15-17, 04:52 PM   #5802
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: catho7 查看文章
結論咪又係製造追唔上需求

真係咁多貨既
點解宜家**做唔到$2480呢個價,大家都可以諗下

講到咁多內幕既
不如講下實際大約幾多貨,俾大家評下叫唔叫多
之後再用群眾壓力要佢嘔返d貨出黎囉
總公司一定想追銷售數字多過o個幾舊水

唔係唔信間外判hold黎炒
但係宜家講到好似一間外判hold住百幾萬貨
之後搞到全球缺貨咁

港產ns傳聞:
初出->香港先咁多人買,日本根本無咁多人搶
宜家->港任hold住d貨黎炒
下期唔知到咩
朋友你有無炒過股票?

一隻股票見頂,通常80-90%唔係尖頂,一係做雙頂一係做圓頂,點解?

你都未明,我就舉個最近期既例子

PS4PRO炒到上$4000左右,之後慢慢回到3600一段長時間,之後就係3400-3300一路派貨

咁你明點解行貨個大判要托住呢個價啦

重有我一直都係講香港,你又會話我講佢收曬全世界啲貨,好野

此篇文章於 04-15-17 04:59 PM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 04-15-17, 07:22 PM   #5803
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 信長 查看文章
只計NS 版都係多過機數... 有唔少人買兩隻,玩一隻,儲一隻
引用:
作者: lineage19 查看文章
呢個世界又唔係第一日出現"唔鎖區"的政策

如果真係走水貨導致GAME賣得多過主機的話,
友機就一早已經要出現過咁的情況先岩, 話晒友機的遊戲數量係多過NS好多倍

可以令海外咁驚訝報導, 可以話好大機會同水貨冇關
其實係實際賣出數量, 定只係出貨量?

如果只係出貨量, 咁多過機數都唔奇
yaya 目前離線  
舊 04-15-17, 07:46 PM   #5804
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
老任條數應該計實銷.... .
今日見KNOW 都有報.. 好抵死開玩笑話可能有D o靚仔先買GAME ,屈父母就範買機

信長 目前離線  
舊 04-15-17, 07:57 PM   #5805
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
老任條數應該計實銷.... .
今日見KNOW 都有報.. 好抵死開玩笑話可能有D o靚仔先買GAME ,屈父母就範買機
外國forum都有人話買唔到switch,買住game先
另外都有機會有些人一隻限定儲一隻普通版玩

條數仲機會未計DL版

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 04-15-17 08:00 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 04-15-17, 09:21 PM   #5806
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
我覺得港任都係叫剛剛上力... 仲要好靠外判.. 未做到罪大同 M$ 的程度
老任真係加把勁....
如果港任有實體店,分分鐘有好多獨家精品
獨家精品,不過應該長期無貨
香港呢方面好餓
以前返d club nintendo轉頭就比人掃走

引用:
作者: 赤武神 查看文章
外國forum都有人話買唔到switch,買住game先
另外都有機會有些人一隻限定儲一隻普通版玩

條數仲機會未計DL版
正常應該買兩隻限定
唔係邊有個zelda case 用

此篇文章於 04-15-17 09:24 PM 被 新月 編輯。
新月 目前離線  
舊 04-15-17, 11:26 PM   #5807
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
http://jp.automaton.am/devlog/interview/20170411-44492/

残念ながらローンチタイトルにはUnreal Engineのタイトルはなかったんですけど、3月の末にアメリカとヨーロッパでは『Snake Pass(スネークパス)』というGDCでもプレイアブル出展したタイトルが発売されましたし、Nintendo Switchの発表会では『真・女神転生』なども登場しました。日本でも20タイトルくらいUnreal Engineを使って開発いただいているタイトルがあるので、これからどんどん発表されていくと思います。

------

而家日本開發 confirm 用 UE4 又公佈有 Switch 版暫時得呢幾隻:

1. Bloodstained
2. 真・女神転生
3. Dragon Quest XI (未確定)
enishi 目前離線  
舊 04-16-17, 12:08 AM   #5808
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://sega.jp/topics/170414_soft_3/

SEGA SONIC ! https://sega.jp/soft/switch/
PS4 / XB1 / NS

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線  
舊 04-16-17, 06:07 AM   #5809
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: ayane123 查看文章
朋友你有無炒過股票?

一隻股票見頂,通常80-90%唔係尖頂,一係做雙頂一係做圓頂,點解?

你都未明,我就舉個最近期既例子

PS4PRO炒到上$4000左右,之後慢慢回到3600一段長時間,之後就係3400-3300一路派貨

咁你明點解行貨個大判要托住呢個價啦

重有我一直都係講香港,你又會話我講佢收曬全世界啲貨,好野
香港既NS同其他國家既NS係同一部NS
宜家咪外國既同一隻股帶動埋香港同一隻股升囉

如果全球供貨穩定既
個個都上日亞買/入貨炒喇,到時香港個價可以唔跌?

你講緊香港個莊既運作
我講緊成個地球村既供求關係,就算大判嘔哂d貨出黎,都滿足唔到全球既需求

平心而論
宜家香港個莊令個價唔會過熱或過冷

catho7 目前離線  
舊 04-16-17, 10:33 AM   #5810
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: catho7 查看文章
香港既NS同其他國家既NS係同一部NS

宜家咪外國既同一隻股帶動埋香港同一隻股升囉

如果全球供貨穩定既

個個都上日亞買/入貨炒喇,到時香港個價可以唔跌?

你講緊香港個莊既運作

我講緊成個地球村既供求關係,就算大判嘔哂d貨出黎,都滿足唔到全球既需求

平心而論

宜家香港個莊令個價唔會過熱或過冷

你既思維方式非常獨特
在下佩服
這話題到此

Sent from my iPhone using Gaforum
ayane123 目前離線  
舊 04-16-17, 12:07 PM   #5811
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
諗住上ESHOP買隻巫女,點知今次唔受JCB玩
點會咁架
野良猫 目前離線  
舊 04-16-17, 01:19 PM   #5812
enishi

引用:
作者: 野良猫 查看文章
諗住上ESHOP買隻巫女,點知今次唔受JCB玩
點會咁架
上 amazon.jp 直接買 point card, 或者試下 visa/master, 之前都 ok (不過上次 amazon 做緊 point card 特價買完仲未用哂,有半年以上未用返 credit card 去 eshop 買)
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-16-17, 01:26 PM   #5813
野良猫
肥倫

引用:
作者: enishi 查看文章
上 amazon.jp 直接買 point card, 或者試下 visa/master, 之前都 ok (不過上次 amazon 做緊 point card 特價買完仲未用哂,有半年以上未用返 credit card 去 eshop 買)
由手機版發出
係咪買完會即時發CODE過嚟?
野良猫 目前離線  
舊 04-16-17, 02:03 PM   #5814
enishi

引用:
係咪買完會即時發CODE過嚟?
係,可以 link 埋上 Nintendo web store 入埋錢
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-16-17, 02:15 PM   #5815
野良猫
肥倫

引用:
係,可以 link 埋上 Nintendo web store 入埋錢
由手機版發出
佢要日本地址先俾買
野良猫 目前離線  
舊 04-16-17, 02:29 PM   #5816
enishi

引用:
佢要日本地址先俾買
一直用轉運倉地址...
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-16-17, 02:31 PM   #5817
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
由出前出後的大量流言
又或是過去幾年社會上的種種

不管是行內、行外,是否都應該反思一下
那些不知第幾手的資訊是否真確呢?
就算真確,解讀又是否正確呢?
散播目的為何呢?
流傳出來的,總不是事實的全部,不足以令你看透世事

對於江湖傳聞中大判的操作
在之前的碰撞下,我有了多一重解讀

一方面大判依靠獨市散貨獲利
但同時,大判的做法亦減低了被狙擊的風險
有效避免有心人入市操控價格

大判跟外來炒家有個決定性的不同
他們跟港任有合作關係,正常情況下決不會玩到一時天價一時值崩
但若是外來炒家就難講了

客觀上的理據是,炒價基本穩定,沒有過熱或過冷
沒有太大波幅,價錢亦並非天價
而且重點是,買的人自用多於炒賣

如果睇法正確,百貨公司會保持有限量食骨套裝供應
但要正價唔食骨,應該真係要等全球貨源充足了

catho7 目前離線  
舊 04-16-17, 04:39 PM   #5818
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
新聞話咩zelda銷量好賣過部機好奇怪
其實你見連啲行貨都可以一車車送上大陸
零售當走水咁做生意.

啲數據仲邊到準確講真
咁樣走水都當左係銷量嘅,咁game緊係多過機

Sent from my iPhone using Gaforum
有説是有人又買限定版收藏,
又買普通版玩。

引用:
作者: sonic 查看文章
請問我在amazon jp 裏見到有DL版mario kart 8的預售版,我係咪買左到當日就會比code我下載??
個code係會點比我架?
你去返注文履歴揾到。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 04-16-17 04:42 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線  
舊 04-16-17, 06:27 PM   #5819
koreating

註冊日期: Jan 2006
新手on9問題
唔識上網連線,話咩好似唔係嗰個區,求教,想上網打tetri
koreating 目前離線  
舊 04-16-17, 08:21 PM   #5820
WAL1

註冊日期: Oct 2002
用日本a/c玩
WAL1 目前離線  
舊 04-16-17, 08:48 PM   #5821
koreating

引用:
作者: WAL1 查看文章
用日本a/c玩
點set嫁?:
舊 04-16-17, 09:53 PM   #5822
koreating

已解決,原來係自己ac轉國家就ok
舊 04-16-17, 09:54 PM   #5823
WAL1

你可以入eshop揀開新a/c..
地區揀日本囉
btw..我都想搵對手打tetris..add你frd code?
WAL1 目前離線  
舊 04-16-17, 10:46 PM   #5824
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
引用:
由手機版發出
買CODE係唔係要連VPN ?
上次MK8 CODE好似日本限定, 海外網絡都買唔到

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知

此篇文章於 04-16-17 10:48 PM 被 bonedog 編輯。
bonedog 目前離線  
舊 04-16-17, 10:48 PM   #5825
WAL1

用visa買game..隻game幾錢畀幾錢,日美皆可
WAL1 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5806 03-11-24 11:04 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:57 PM

手機版 | APP版