Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-17, 10:51 AM   #551
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
…仲以為真係咁好賣,點知原來係連KOEI自己都覺得喺日本唔會賣得出
賣唔到10萬已經消化率80%以上
https://www.famitsu.com/biz/ranking/

話時話,尋晚打完蜘蛛女,體驗版出佢應該嚇走少好多人…唔係中一套旋轉舞就死,分分鐘初見就已經殺到。

此篇文章於 02-16-17 10:55 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 11:24 AM   #552
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: newlife2010 查看文章
我都想知 X 2
會唔會同GUNDAM BREAKER 3 一樣, 代表稀有度?

我有時奉獻武器個陣, 都會提示武器係名器以上(黃色字個D), 是否確認賣出既提示

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 11:49 AM   #553
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實體驗版出鐵球巨鬼我覺得仲易打
佢右手屁股係死角來

舊 02-16-17, 11:52 AM   #554
神人ではない!新人だ

打到近畿中段為止,最難打係冇點火既海坊主
不過原來逢魔隻船大鬼會多招推波仔,戰鬥即刻麻煩唔少…

另外,魂合好似分段升平過一野升
尋晚
2X西國弓>44 26萬
>48 40萬
44西國弓>48 6萬

愛用武器最好KEEP住升?

此篇文章於 02-16-17 11:58 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 12:20 PM   #555
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
打到近畿中段為止,最難打係冇點火既海坊主
不過原來逢魔隻船大鬼會多招推波仔,戰鬥即刻麻煩唔少…

另外,魂合好似分段升平過一野升
尋晚
2X西國弓>44 26萬
>48 40萬
44西國弓>48 6萬

愛用武器最好KEEP住升?
經驗談:用死一把紫武然係keep著一級一級昇方法(越級昇太多會俾多d錢),但去到最後又會因為合魂次數而令價錢再上。

所以去到一定級數後就係時候打多把紫武換黎用

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 12:40 PM   #556
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
隻game係咪冇地圖, 開頭响塔度係咁亂行
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 12:47 PM   #557
半熟くん
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
隻game係咪冇地圖, 開頭响塔度係咁亂行
無MAP 睇雷達粒白點行

半熟くん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 01:56 AM   #558
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
長舌大隻佬其實要點打......有地形都盡量屈.....但平地好難入手.........
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 09:52 AM   #559
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
長舌大隻佬其實要點打......有地形都盡量屈.....但平地好難入手.........
習慣咗既,基本上一般大鬼攻略差唔多,手殘如在下既話最好都係用刀/雙刀中段。
基本打法斬>踢>迴避(殘心),不過由於佢時不時長脷360,迴避最好撳埋擋。
其他既就…儘量靠牆企吧,突進連拳可以易D追打/斬多野,頭撞撞牆佢會暈。

雙刀擋招好似硬過斧咁?
尋晚打雪女,佢射三冰,用斧頭會第二下爆擋,用雙刀擋晒三粒都扣唔到一半氣

舊 02-17-17, 12:15 PM   #560
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
我覺得要先研究左隻野o既攻擊模式
同埋唔好貪刀, 我用槍中段, 打兩下就迴避, 避完條脷就沖上去打兩野 > 迴避, 不段重複
用多d防禦, 佢打你一野打唔爆你條精力 (連環拳除外)
最麻煩我覺得係佢身邊果兩隻鬼火....
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 01:50 PM   #561
Sar8
The One

其實條利只要你係背面佢就大機會出
所以一入左背其實斬一刀就要準備閃
不過唔係閃後面,而係往條利既方向閃
如果你往反方向閃/後閃好大機會因為無左無敵判定而條利仲發緊就會中

其實呢種game越係大型既怪越要往前靠

舊 02-17-17, 02:51 PM   #562
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Sar8 查看文章
其實呢種game越係大型既怪越要往前靠
其實真係好神奇,隻隻GAME都係咁。
D 大隻既永遠唔會有又快又痛既360近身攻擊

舊 02-17-17, 02:57 PM   #563
Sar8
The One

其實唔洗360度範圍
只要cover度大概270度我覺得大部份都要向後退先安全...

其實仁王槍玩家下段普攻.你向前閃左/右其實有機會都中

舊 02-17-17, 03:03 PM   #564
神人ではない!新人だ

引用:
其實唔洗360度範圍
只要cover度大概270度我覺得大部份都要向後退先安全...

其實仁王槍玩家下段普攻.你向前閃左/右其實有機會都中
其實迴避冇無敵已經可以差好遠,不過咁SET應該真係會有銷量危機

下段真係好少用,迴避太短,攻擊力又好似細唔少…

舊 02-17-17, 03:25 PM   #565
Sar8
The One

下段我成日用
反正上段只要合適既時侯用就好

舊 02-17-17, 03:36 PM   #566
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
趴地果隻下段先易斬中
反而上段我好少用
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 03:51 PM   #567
Sar8
The One

其實下段迴避性能好似先高...
雖然短但係其實可以連發+速度快+空隙最少(中段第二次好似係滾)

舊 02-17-17, 03:53 PM   #568
神人ではない!新人だ

中段刀MAIN
打爬地就用上段槍/鐮鎖多…

其實D大怪整一兩野好似雪女果下穿心刀都OK啦,雖然唔係女既咁死法好唔甘心
雪女CV似係田中理惠?
引用:
其實下段迴避性能好似先高...
雖然短但係其實可以連發+速度快+空隙最少(中段第二次好似係滾)
在下都知,不過用慣中段就好難用下。
畢竟中段個二段真係長無敵

此篇文章於 02-17-17 03:56 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 02-17-17, 08:54 PM   #569
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
東西無雙一齊果關勉強靠塊石拉打過到
另一關果兩件真系合拍到完全無能為力
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 01:05 AM   #570
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
想問一下pro同普通版個畫質差得遠唔遠

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-18-17, 01:15 PM   #571
Faiz_ko

註冊日期: Oct 2013
終於爆左次
不過真正既開始先係2週目。。
玩左咁耐 發覺其實學左槍同雙刀上段 果d招就已經屈左機左
Faiz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 07:23 PM   #572
hkpm

註冊日期: Nov 2010
下段要配合屬性攻擊
對方中晒兩次combo就好大機會中屬性攻擊持續傷害
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 08:12 PM   #573
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
水神社打海坊主果關
最入有溫泉果個點火位入左去有冇得出番尼?
我搵唔到路走最後死左出番尼
剛剛過左哩關不過想知點走番出去
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 08:34 PM   #574
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: 真!DC 查看文章
水神社打海坊主果關
最入有溫泉果個點火位入左去有冇得出番尼?
我搵唔到路走最後死左出番尼
剛剛過左哩關不過想知點走番出去
由手機版發出
望向打海坊主個邊,左面有副牆係怪黎,撕走道符就走到

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 08:49 PM   #575
TURN-A

註冊日期: Jan 2017
PSN  IDTURN-A_CYS105
引用:
作者: 淡水 查看文章
東西無雙一齊果關勉強靠塊石拉打過到
另一關果兩件真系合拍到完全無能為力
先打信長
濃姬除左衝過黎打你之外六其實好慢,不過要留意佢出飛刀
TURN-A 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版