Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-13-16, 09:01 PM   #1926
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
魔都算易過,唔係掛
爆完的技10分1血都扣唔倒
又全體異常,又單體物攻1野6-7千,三二回行動
吓?BUFF+NERF之下,噴一野四條友各中2百幾3百渣喎
仲要有一ROUND儲力…?
撳唔切大招,受多TURN都瀕死過到
在下隊魔隊
弓乙LV70
光1 LV70
雷 LV77?
冰 LV60

此篇文章於 10-13-16 09:03 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-16, 09:03 PM   #1927
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
劍隊就易,噴野真係扣幾百,不過俾佢撞1野都5,6千

開始覺得個任係迫你換晒佢堆特效武升黎用先夠打

我淨係換得把6星弓唔夠
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-16, 09:07 PM   #1928
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ShinDou 查看文章
試唔到魔隊,我隊野廢得濟,打完第1場卒得番萬4血 XD
打完最尾隻黑怪我都係得返少過1/4血
有帶補血弓補血,帶得補血弓,又冇得帶栽弓
等load倒崩劍fd燒石過左佢算
頭先死時,連隻小怪都仲未打得死
隻boss仲有8成血
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-16, 09:09 PM   #1929
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
戰力最盡得 38000, 感覺到左樽頸位, 好難再升咁.
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-16, 09:12 PM   #1930
神人ではない!新人だ

引用:
劍隊就易,噴野真係扣幾百,不過俾佢撞1野都5,6千

開始覺得個任係迫你換晒佢堆特效武升黎用先夠打

我淨係換得把6星弓唔夠
劍在下反而真係跑唔贏,用弓乙唔硬,用蘿神又唔夠力…
引用:
作者: rhgab 查看文章
戰力最盡得 38000, 感覺到左樽頸位, 好難再升咁.
<--這裡有一件目前36000左右的垃圾

舊 10-13-16, 09:13 PM   #1931
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
吓?BUFF+NERF之下,噴一野四條友各中2百幾3百渣喎
仲要有一ROUND儲力…?
撳唔切大招,受多TURN都瀕死過到
在下隊魔隊
弓乙LV70
光1 LV70
雷 LV77?
冰 LV60
我冇BUFF+NERF,就算佢唔係咁大力
我都冇咁大力係佢BUFF+NERF完之前ko倒佢
佢一turn三回,1turn二回
點儲戰力
佢係咪冇對你出過一野拍落黎果招物攻

弓乙 82
光1 70
光2 51
黑魔 57

LV係低左的,但應該唔會差咁遠
戰力係40041架
舊 10-13-16, 09:16 PM   #1932
ShinDou

我劍隊係

HP2萬8,戰力4萬

弓乙女84裁弓LV30幾,劍豪80神劍特大技1,雷妹83降神劍,龍女73加神劍

第1TURN計埋FD崩劍打左佢1半,之後磨左3TURN度,打完果陣仲淨1半血
舊 10-13-16, 09:19 PM   #1933
神人ではない!新人だ

引用:
我冇BUFF+NERF,就算佢唔係咁大力
我都冇咁大力係佢BUFF+NERF完之前ko倒佢
佢一turn三回,1turn二回
點儲戰力
佢係咪冇對你出過一野拍落黎果招物攻

弓乙 82
光1 70
光2 51
黑魔 57

LV係低左的,但應該唔會差咁遠
戰力係40041架
埋黎踩一野就好似有既,不過印象中唔係咁痛,2-3K?
唔知點解最後有一TURN佢噴完一野就收皮…?唔通冰咗佢

舊 10-13-16, 09:24 PM   #1934
ShinDou

大劍隊都過唔到,扣得1半多D

5星特效太低倍率冇用,要凸到上6星先有用

隻巨人淨係驚魔招,又迫你帶3隻大劍打,根本屈機,冇升神羅利應該唔駛打,我果隻得LV40,就算支5星杖上左6星都冇用

諗諗下淨係升把5星特效算,見佢招邪神劍有特大

淨係狂刷中線算

中線好似難過劍線,不過係隻卒難,有隻無啦啦狂擋,要晒多一兩TURN普攻打隻卒

此篇文章於 10-13-16 09:45 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-13-16, 09:45 PM   #1935
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
埋黎踩一野就好似有既,不過印象中唔係咁痛,2-3K?
唔知點解最後有一TURN佢噴完一野就收皮…?唔通冰咗佢
你buff+nerf左後2-3k應該正常既

崩劍fd打完隻boss剩幾多?
我諗如果可以打倒一半左右,咁應該真係唔難算難打
我頭先一路同隻小怪打
都未用普攻打過Boss
舊 10-13-16, 09:48 PM   #1936
minazuki

引用:
試唔到魔隊,我隊野廢得濟,打完第1場卒得番萬4血 XD
正路打後排先
後排會用異常 (根據初期果的係咁,之後我次次都殺左佢先)
之後係物攻既雀
最後係隻法師
咁應該會好的
舊 10-13-16, 09:52 PM   #1937
ShinDou

打多次劍線無啦啦隻卒又狂擋,隻牛勁過中線果隻,輸少少炒左,同埋我兩次都淨係搭5星響劍唔FD,得1下 XD

都係打番中線算
舊 10-13-16, 09:53 PM   #1938
神人ではない!新人だ

引用:
你buff+nerf左後2-3k應該正常既

崩劍fd打完隻boss剩幾多?
我諗如果可以打倒一半左右,咁應該真係唔難算難打
我頭先一路同隻小怪打
都未用普攻打過Boss
一半掛…?好似唔只一半,半身隻野D血就少過其餘4路…

舊 10-13-16, 09:58 PM   #1939
ShinDou

嘩,原來今次D5星特效又係唔俾升上6星﹖

HEA打算,當打肥升下我本身D武好過

銀盾可以打咩版刷﹖XD

要換番3張金紙
舊 10-13-16, 10:03 PM   #1940
神人ではない!新人だ

引用:
嘩,原來今次D5星特效又係唔俾升上6星﹖

HEA打算,當打肥升下我本身D武好過

銀盾可以打咩版刷﹖XD

要換番3張金紙
AN極級中路以外…
本身5星上6星就冇咩意思,SKL唔會升,除非你6星凸石真係多到用唔晒…

舊 10-13-16, 10:08 PM   #1941
ShinDou

THANKS,刷番極級算 XD
舊 10-14-16, 12:05 AM   #1942
minazuki

原來把裁弓勁到癲
劍隊又係guts左1次先打得贏
佢單體果招實在太大力,而我又1把nerf野都冇,
buff左都1野7-8000,如果冇buff直頭過萬。
舊 10-14-16, 12:48 AM   #1943
minazuki

魔隊又係guts一次ko
第1turn buff+爆晒技+崩劍fd先打倒佢三分一
不過今次的小怪就死晒喇
雖然有兩個聖魔紅字,但打出黎既數字都係唔高
都係靠弓乙女裁弓多…
打剩佢四分一倒,隻怪真係會儲力 (晦冥xxxx力)
我當然秒唔佢,俾佢秒左
之後guts完好似用多2turn先打得死佢
舊 10-14-16, 01:40 AM   #1944
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
有冇資料列出各級アナザー的5個寶箱裡面的係甚麼?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 09:28 AM   #1945
minazuki

引用:
作者: 十一月 查看文章
有冇資料列出各級アナザー的5個寶箱裡面的係甚麼?
極級中路外係1金
神級係7星肥
舊 10-14-16, 11:09 AM   #1946
神人ではない!新人だ

啱啱先見跑塔同呢個EVENT係一齊完,要抽時間跑塔添…

舊 10-14-16, 06:29 PM   #1947
ShinDou

1把保底智杖,技3了
舊 10-14-16, 07:04 PM   #1948
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
今次event除了裁弓之外,好似冇乜特別值得換。
那些乜乜UP Ⅱ,加得果少少,好唔吸引。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 07:42 PM   #1949
ShinDou

有空SLOT既武應該唔會點勁得去邊,因為要平衡番冇SLOT既武器

而家加既SKILL又唔會勁得去邊,真係冇乜必要刷,我都係換番3張金紙就算
舊 10-14-16, 07:57 PM   #1950
minazuki

又係guts一次完埋弓
蘿神 69lv 65lv垃圾冰杖
性弓 69lv 40lv裁弓
那智 55lv 40lv神弓
爸爸 65lv 65lv補血弓

戰力37932
基本上好彩既話係可以唔使guts
總括黎講我覺得最難係魔

此篇文章於 10-14-16 08:27 PM 被 minazuki 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版