Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-06-17, 10:02 AM   #101
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
>>不過硬係覺得撈根同X-23爭啲, 可能兩父女啲表達方式幾怪, 係去到依顛, 個女仔識開口就好啲

就係兩個個性格成個餅印咁唔識表達,最後突然嗰句先窩心
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 10:24 AM   #102
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
嗰幕嘅講法暗示係不滅鋼嘅毒(好似IM2), 但無講撈根點解啲自復能力慢慢消退

係咪日本風情畫有解過?

推測

有兩三個暗示位, 買船嗰度唔係真係出海避世, 撈根袋住嗰粒不滅鋼子彈, 係想死, 不過開隻船出大海同教授一齊死, 唔想佢哋啲有咩剩底益班賤人

腦退化症無人想故噃; 晚飯嗰幕暗示咗係撈根好心幫教授, 而撈根拉埋卡利班落水

以教授個能力, 佢可能估到大限將至, 所以洗開撈根, 同個獨白, 佢想安然死嚮床度, 不過佢預唔預計到X-24嚟 -- 佢應該感應到 -- 就唔係咁重要

-----
趁機講多少少

1. 有唔少評論講呢套其實係溫情片, 教授對撈根都明, 不過硬係覺得撈根同X-23爭啲, 可能兩父女啲表達方式幾怪, 係去到依顛, 個女仔識開口就好啲

2. 三級有另一個好處係啲對白唔再就住就住(動畫版個撈根好多咒罵), 教授同撈根都好「直腸直肚」有來有往; 反而代入到幾暢快

3. 唔知會點, 不過X-23咁細個啲骨就套晒不滅鋼, 會唔會唔再高大㗎?

4. 幾多笑位, 不過有啲真係唔識笑; 無喇喇又露兩點, 幾無謂

5. 撈根無再畀人追殺, 有少少唔慣~
我覺得買遊艇是為了讓教授這頭號通輯犯安享晚年, 在海上也不怕教授能力失控害了其他人

咁自靈鳥領便當後, 勞根咁耐以來都一直有種想死的情緒, 袋著粒子彈睇下等幾時有機會用吧
不過佢有講粒子彈都係MAYBE殺得死自己

講開又講,以前粒亞德曼金屬子彈打中狼人都只係令佢失憶同昏迷,今次個粒威力高咁多

另外忘記左講...敵方個博士真係死於話多
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 10:40 AM   #103
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
>>不過硬係覺得撈根同X-23爭啲, 可能兩父女啲表達方式幾怪, 係去到依顛, 個女仔識開口就好啲

就係兩個個性格成個餅印咁唔識表達,最後突然嗰句先窩心
由手機版發出
(無透)最後最後嗰度個女交足晒戲, 無對白, 不過如果你有個女嘅會心裡面喊晒~

引用:
作者: 大破人間 查看文章
我覺得買遊艇是為了讓教授這頭號通輯犯安享晚年, 在海上也不怕教授能力失控害了其他人

講開又講,以前粒亞德曼金屬子彈打中狼人都只係令佢失憶同昏迷,今次個粒威力高咁多
咁講有道理, 不過孤伶伶一隻船撐唔到幾耐; 本人承認呢部戲睇得好灰, 睇九點半場, 到第二朝醒咗心情都唔多好

可能呢粒係另製(?其實點嚟?) 口徑大啲, 初速高咗, 先爆到掛

舊 03-06-17, 10:54 AM   #104
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 大破人間 查看文章

或者因為老左,復元能力救唔番吧?
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 11:27 AM   #105
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
作為一個世代X men 完結唔錯,又開多條X23 line
200%希望Fox繼續拍埋X23條Story Line,
或者係呢緊「死侍2」客串下都好呀!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 11:30 AM   #106
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
或者因為老左,復元能力救唔番吧?
唔‧‧‧‧‧‧

被爆嗰位係X-24, 理論上後生啲;而不滅鋼係好似唔會因年紀而衰變~~~
要打穿金屬, 一係要夠硬夠尖同夠動能(即係夠快)嘅嘢打
另一個係個彈頭辣得溶個金屬咁穿法
所以估呢粒彈頭係勁過上次嗰粒

舊 03-06-17, 11:30 AM   #107
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: rubyyu 查看文章
點解fb影外國片尾有彩蛋?!

Sent from my iPhone using Gaforum
其實個「彩蛋」應該係成套戲開始之前,(依家YouTube有得睇番 死侍又黎惡搞個段)
不過係香港電影公司無加埋入去!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 03-06-17, 11:39 AM   #108
mrk

引用:
(無透)最後最後嗰度個女交足晒戲, 無對白, 不過如果你有個女嘅會心裡面喊晒~
認同!好感動呀!(由其Logan死時,阿女最後1句對白)

PS:希望出BD碟時,整多個導演版/加長版!

舊 03-06-17, 01:31 PM   #109
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
ot

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:51 PM   #110
david
The One

註冊日期: Mar 2002
預計聽晚開完無料OT去睇CHEAPER TUESDAY夜場。

雖然METACRITIC不論專業影評員同用家都幾乎一面倒正評,但O係呢度學到O既就係呢O的評價係一O的可信性都無O既,再加上日本風情話O既陰影,所以我都係唔會抱任何期望咁入場。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 02:11 PM   #111
david
The One

引用:
唔‧‧‧‧‧‧

被爆嗰位係X-24, 理論上後生啲;而不滅鋼係好似唔會因年紀而衰變~~~
要打穿金屬, 一係要夠硬夠尖同夠動能(即係夠快)嘅嘢打
另一個係個彈頭辣得溶個金屬咁穿法
所以估呢粒彈頭係勁過上次嗰粒
要打穿ADAMANTIUM無記錯就只可以用ADAMANTIUM製O既子彈。

---
舊 03-06-17, 04:44 PM   #112
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
想問問

有一幕,狼人睇x23果份information,入面寫基因提供者唔係狼人個名,係咪即係x23根本唔係狼人個女?

舊 03-06-17, 04:52 PM   #113
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ase 查看文章
想問問

有一幕,狼人睇x23果份information,入面寫基因提供者唔係狼人個名,係咪即係x23根本唔係狼人個女?
呢個同劇透無關, 恕我唔用SPOILER:
狼人原名係James Howlett, 我反而唔知佢點解叫"LOGAN"

舊 03-06-17, 05:06 PM   #114
david
The One

引用:
作者: ase 查看文章
想問問

1. WOLFIE出世時個名係JAMES HAWLETT,後O黎佢用佢親生老豆THOMAS LOGAN個姓去隱姓埋名,其實O係X-MEN ORIGIN: WOLVERINE有交代過。

2. X-23只係WOLFIE O既CLONE,嚴格O黎講唔係佢個「女」,WOLFIE只有兩個親生仔。

---
舊 03-06-17, 06:02 PM   #115
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
出credit個度, 係咪Johnny Cash嘅Hurt變奏版?

舊 03-06-17, 06:13 PM   #116
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: luciferdark 查看文章
出credit個度, 係咪Johnny Cash嘅Hurt變奏版?
無留意, 不過有一個 Trailer 用, 唔知 Sound Track 有冇

舊 03-06-17, 06:16 PM   #117
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
無留意, 不過有一個 Trailer 用, 唔知 Sound Track 有冇
節奏輕快左, 但把聲似係Johnny Cash

舊 03-06-17, 09:04 PM   #118
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: david 查看文章
2. X-23只係WOLFIE O既CLONE,嚴格O黎講唔係佢個「女」,WOLFIE只有兩個親生仔。
咦,但係我睇套戲入面位護士話果度D細路都係由代母生,男方就係果D變種基因,咁我諗23叫老豆都冇錯喎 XDD

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 11:39 PM   #119
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
咦,但係我睇套戲入面位護士話果度D細路都係由代母生,男方就係果D變種基因,咁我諗23叫老豆都冇錯喎 XDD

佢講緊漫畫吧?

舊 03-06-17, 11:41 PM   #120
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Eking 查看文章
佢講緊漫畫吧?
真係?我睇唔似嘅 XDD

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 12:38 AM   #121
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: ahleung 查看文章
So......

唔知有無理解錯:
- 初段狼人臨訓前做乜割手自殘?
應該係佢已經身體機能差到D爪出左來都唔能夠自然排直, 你會見佢果支爪係縮左D落去, 佢係度拉番支爪出來(可能要拉番三支平排平先收得埋?)

.
最後果個問題的個人估計
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 06:56 AM   #122
david
The One

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
其實戲入面都講得好清楚
She's a clone of Wolverine

One thing that Logan got right was that X-23 was a clone of Wolverine. In Logan, though, their project was more cloning children to be super weapons based on DNA from a multitude of mutants; in the comics, X-23 was the 23rd attempt in a top-secret program set to replicate the Weapon X process that turned Logan into Wolverine. Apparently, the original DNA sample taken from Wolverine is damaged, and after 22 attempts at failing to regenerate the Y chromosome, one doctor, Sarah Kinney, came up with the idea of just duplicating the X chromosome, which ends up being a success. While the suits decided to go forth with Kinney's project, she is forced to become the surrogate mother for X-23, giving birth to Laura, the cloned genetic twin of the man we all know as Wolverine.

---
舊 03-07-17, 09:35 AM   #123
肉羊哩咖
griffin611

要自我更正一下, 漫畫入面X23係只得啲骨爪套咗不滅鋼, 如果都係咁佢長高應該無問題。導演話好有興趣開X23 做主角嘅戲, 咁等吓有無機會繼 Hit Girl 後另一個三級少女殺手

另一點漏咗嘅係:
博士

會唔會誤認咗殺佢嘅係撈根呢?

舊 03-07-17, 03:03 PM   #124
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
博士咁走法真係好偒感, 話哂都係X-MEN之父, 最後狼人更加唔洗講
雖然知道冇彩蛋, 但都係睇哂字幕先走, 幻想有隻爪由石伸出黎

另外, 想問吓白化人出處响邊, 點解佢會照顧博士
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 03:19 PM   #125
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
係咪我諗多左
套戲有幾個位暗示美國沒落
周圍搵傭兵執自己手尾..
25年沒變種人出世,如果如X教授變種人=進化說法,25年無進化無精英...
各變種細路都係來自墨西哥代母.. 要出走, 排外, 精英都不能容身
講到好白無自由神像(可能係比喻),中資入主美企業, 年輕一代不濟,只識"哩"去軍隊後面大叫美國萬歲同露點 (美國萬歲 定FXXK America ,唔太記得了)
象徵好人的農夫一家生活受大企業壓迫,又死得最慘

此篇文章於 03-07-17 03:25 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Wolverine (狼人, 曉治積曼| 2013年7月) ahleung 電影版 44 05-18-14 10:04 PM
徵求 x-men origins wolverine ps3 joker321 買賣專區 1 08-15-13 05:44 PM
[多機種] X-Men Origins: Wolverine 神祕人1號 電視遊戲討論版 102 03-09-10 01:20 PM
Team ICO working on 'the sequel' romrom2004 電視遊戲討論版 15 06-23-08 10:21 PM
Wolverine 信長 Cosplay同人MIX討論區 6 07-18-05 07:23 PM

現在的時間是 04:57 AM

手機版 | APP版