Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-18-13, 10:48 AM   #4726
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: doomgun 查看文章
係只係遊戲內以 X 制做確認, 定係連開機畫面 / XMB 都係以 X 做確認?
只係遊戲內

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 10:50 AM   #4727
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: doomgun 查看文章
係只係遊戲內以 X 制做確認, 定係連開機畫面 / XMB 都係以 X 做確認?
某D game入面係, 本身PS4系統設定同XMB果D就O制確認, X制取消
game入面XO制其實冇乜大問題, 最重要佢顯示叫你按X確認就真係按X, 唔會叫你按X但其實要按O, 咁好好多

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 10:55 AM   #4728
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: 川上双葉 查看文章
之前個QUOTA冇用到
有冇講過話SONY,藍店果D幾時有WALKIN貨賣街
昨日 quarry Bay 萬利地庫 藍店 " K1" , 加一game有加一年保仲有現貨,我買game時有人WALKIN 買。 係你就打去" K1" 問仲有冇貨。我7點幾放工再落去買手制,仲見到二十幾盒.

最好lunch 蛇出來買,放工唔知仲有冇貨
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 10:58 AM   #4729
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: sorlohk 查看文章
試過好多次啦 機都閂埋再開都唔得 用第二部機都唔得
打字同人 TEXT CHAT 應該係最正
不過同駁唔駁到 PS4 無關係架喎, LOGIN PSN 都已經可以用
有關
連ps4 後 選第2畫面
再按鍵盤
可以直接打字在ps4 中

有一些遊戲要係打字的話就有用 (例如 TOV要你打"太陽" 這字)
另外在商店找東西
打字找尋 之類

引用:
作者: wlng00 查看文章
ps4 係唔係打唔到倉頡?
找台灣輸入

不過沒速成

-----------------------------------
有沒有人用過聲控 ?
係唔係無得聲控開機 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:00 AM   #4730
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
你有冇係ps4個到新增左裝置先?
我就係新增裝置,ps4比個代碼你係電話app入返
有呀, 佢有 300秒倒數俾我係電話APP 度入架嘛
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:04 AM   #4731
pet3
The One

引用:
作者: sorlohk 查看文章
有呀, 佢有 300秒倒數俾我係電話APP 度入架嘛
300秒出左之後先開APP 應該就得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-18-13, 11:04 AM   #4732
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
邊到CHECK到PSN PLUS仲有幾耐會值?
揾左好耐都揾唔到

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:10 AM   #4733
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: DC 97 查看文章
邊到CHECK到PSN PLUS仲有幾耐會值?
揾左好耐都揾唔到
通常都係響ACCOUNT > SERVICE LIST入面
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:19 AM   #4734
doomgun
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
PSN  IDdeldoomgun
XBox Live Gamertagdeldoomgun
Thumbs up

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
只係遊戲內
引用:
作者: whassupbun 查看文章
某D game入面係, 本身PS4系統設定同XMB果D就O制確認, X制取消
game入面XO制其實冇乜大問題, 最重要佢顯示叫你按X確認就真係按X, 唔會叫你按X但其實要按O, 咁好好多
OK Thanks ~

其實我比較習慣 X 做確認, O 做取消, 本身玩開歐美機, 第一次玩香港 PS3 以 O 做確認, X 做取消反而有 d 唔慣。

此篇文章於 12-18-13 12:12 PM 被 doomgun 編輯。
doomgun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:19 AM   #4735
益優格

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: pet3 查看文章
有關
連ps4 後 選第2畫面
再按鍵盤
可以直接打字在ps4 中

有一些遊戲要係打字的話就有用 (例如 TOV要你打"太陽" 這字)
另外在商店找東西
打字找尋 之類

找台灣輸入

不過沒速成

-----------------------------------
有沒有人用過聲控 ?
係唔係無得聲控開機 ?
PS3果時倉頡可以照打速成
PS4未試
益優格 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:22 AM   #4736
pet3
The One

引用:
作者: 益優格 查看文章
PS3果時倉頡可以照打速成
PS4未試
我見唔到佢出

反正這代有得用IPHONE 幫手打
沒所謂了

FGO 目標預算
舊 12-18-13, 11:48 AM   #4737
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
我到依家都仲未開部機
好忙呀~~~~~
希望今晚可以破到佢
再加埋老婆出埋trip, 冇人可以再阻到我喇, 我唔客氣喇
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 11:49 AM   #4738
pet3
The One

引用:
作者: 卡柏 查看文章
我到依家都仲未開部機
好忙呀~~~~~
希望今晚可以破到佢
設定到一次之後有PSV 就唔怕老婆要睇電視啦

FGO 目標預算
舊 12-18-13, 12:01 PM   #4739
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
設定到一次之後有PSV 就唔怕老婆要睇電視啦
我想快D拎到部PSV TV, 可以o係房打唔駛o係廳打真係爽歪歪.....
psv remote play係咪一定要o係wifi下玩, 我出左街, 如果用電話share wifi玩得唔得??
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:21 PM   #4740
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 卡柏 查看文章
我到依家都仲未開部機
好忙呀~~~~~
希望今晚可以破到佢
我都諗緊換左部PS4 老婆會唔會睇得出
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:21 PM   #4741
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
其實ps4 同ps3 有咩大分別???我睇晒你地d留言都唔係太明...
係咪你地都用ps4玩番ps3既game????畫面自動會有提升??

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:21 PM   #4742
tinemail

註冊日期: May 2005
我只係買了機沒買game
Download 所有免費game 後
warframe都ok 好玩
係coop 槍game玩法
tinemail 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:26 PM   #4743
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
其實ps4 同ps3 有咩大分別???我睇晒你地d留言都唔係太明...
係咪你地都用ps4玩番ps3既game????畫面自動會有提升??
一部將360優點再加強畫面個ps3

我係咁理解

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:32 PM   #4744
LemonCoke

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: J.kidd 查看文章
我都諗緊換左部PS4 老婆會唔會睇得出
同感....
不過, PS4點都冇可能代替到PS3, 即係PS3都要企番係度喎....
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:36 PM   #4745
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
垃圾SONY,以後都唔再買PS,個垃圾cs已經打成個鐘先通,個headset已經一買就壞,個死人制個R1又卡下卡下,用iphone個耳機d frd係聽到我講野,但佢地話有好嘈既雜音,個手制既耳機插口位都唔知係唔係有問題,個死人藍牙又唔support 3.0,用唔返之前xbox360個hand free,現在打去CS,佢竟然叫我連埋機成set野拎返去比佢check,仲要check幾日,你估個個都咁得閒既咩,好明顯係手制同耳機有事啦,駛鬼check部機咩,你估特登拎出旺角好輕呀,d服務真係不知所謂

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:43 PM   #4746
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: LemonCoke 查看文章
同感....
不過, PS4點都冇可能代替到PS3, 即係PS3都要企番係度喎....
過左海就神仙啦~~~
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:51 PM   #4747
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
300秒出左之後先開APP 應該就得
完全找不到部ps4啊
JoJo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:53 PM   #4748
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: LemonCoke 查看文章
同感....
點解? PS4 PLAY 唔到 BLURAY?

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 12:58 PM   #4749
陳永仁

註冊日期: Jan 2004
買唔到實game,用左隻blue ray試個BD Driver,播到片不過個BD Driver發出D芝芝聲我覺得嘈過PS3
陳永仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 01:02 PM   #4750
doomgun

註冊日期: Nov 2011
PSN  IDdeldoomgun
XBox Live Gamertagdeldoomgun
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
PS4 玩唔到 PS3 既 game

例: 好似 AC4 呢種同時有 PS3 版又有 PS4 版的 game, 一定要買隻 PS3 碟 for PS3 機, 再另買一隻 PS4 碟 for PS4 機, 無得買一隻碟又同時放落兩部機。
doomgun 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 02:48 PM

手機版 | APP版