Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-08-12, 10:46 AM   #76
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章
用乜都好廚, 個計勁到爆.
不過我見過人賴野, 對面用周瑜軍師...踩正就
對藍色, 對面未出奧義係唔拍得真桃
除非用轉進
灰色都要留心馬鹿

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 10:57 AM   #77
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
真桃最煩係張飛關羽都可以入號令
玩唔到真桃都可以同你打

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 11:00 AM   #78
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: b_boy 查看文章
想轉玩一陣真桃園
大槍要關定張好?
打雙十張松啦

一係就師教神虎

舊 10-08-12, 11:25 AM   #79
鬼哥是god
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
真桃最煩係張飛關羽都可以入號令
玩唔到真桃都可以同你打
個計屈到爆, 勁又勁過5虎, 但只係用9士氣.
9士氣個差別好大, 可以用虎鬚/忠義號令打壓埋敵方打, 對方大都要開計頂; 頂完關張死唔死都好夠時間開真桃...真係硬推打死人.

5虎開咗老當差6士氣就難續好多, 唯一缺點係死一死晒. 但武力的話近20武難攪, 有燒可以用兵法或22counts的師教.

舊 10-08-12, 11:34 AM   #80
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
打雙九馬姬啦

唔駛開真桃園,虎髭馬姬已經嬴左

舊 10-08-12, 11:47 AM   #81
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
個計屈到爆, 勁又勁過5虎, 但只係用9士氣.
9士氣個差別好大, 可以用虎鬚/忠義號令打壓埋敵方打, 對方大都要開計頂; 頂完關張死唔死都好夠時間開真桃...真係硬推打死人.

5虎開咗老當差6士氣就難續好多, 唯一缺點係死一死晒. 但武力的話近20武難攪, 有燒可以用兵法或22counts的師教.
幾時先改版下修兩張ex卡呀

舊 10-08-12, 11:49 AM   #82
b_boy
↘呆~

引用:
作者: DavidH 查看文章
打雙九馬姬啦

唔駛開真桃園,虎髭馬姬已經嬴左
用雷神會好D, 主力得5, 4, 4知, 遇大範圍妨害好難打
& 馬姬遇到D輪, 長槍, 加速槍亦好難攪

淯底可保一世平安
舊 10-08-12, 12:04 PM   #83
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
正常要輪心口先實追得番, 走散一定追唔番. 如果掉轉用2.5馬打心口可能追得
點都好過俾你單槍守四隻喇吓嘩
仲要特攻唔用,用人馬,堅玩野
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 12:55 PM   #84
鬼哥是god

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
點都好過俾你單槍守四隻喇吓嘩
仲要特攻唔用,用人馬,堅玩野
應該唔夠氣開特攻(大虎用晒12氣, 跟住開埋神速, 應唔夠氣用)

意識錯晒, 唔打門口實追唔到, 點完美打邊都無用. 點都追唔番無用O既PLAN係唔應該用

依家磨死隻雄極打一下心口, 隻至高出唔及時佢打多下就輸咗.
突到就最好, 突唔到磨死守城的跟住輪心口, 我諗係最正確打法.

舊 10-08-12, 02:50 PM   #85
b_boy
↘呆~

http://www.youtube.com/watch?v=0uR4m...ature=youtu.be

大會片, LEE副浪漫DECK 2W7L, 其中一WIN仲要係未開大計就推爆咗
真桃+9 知至少有20C

淯底可保一世平安
舊 10-08-12, 02:53 PM   #86
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
http://www.youtube.com/watch?v=0uR4m...ature=youtu.be

大會片, LEE副浪漫DECK 2W7L, 其中一WIN仲要係未開大計就推爆咗
真桃+9 知至少有20C

此篇文章於 10-08-12 03:36 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 03:23 PM   #87
b_boy
↘呆~

引用:
作者: maxwaver 查看文章
-SKIP-
淨ICON, 想BAN?

淯底可保一世平安
舊 10-08-12, 03:36 PM   #88
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
淨ICON, 想BAN?
http://www.nicovideo.jp/watch/sm19055272

你唔夠佢廚

舊 10-08-12, 03:38 PM   #89
b_boy
↘呆~

引用:
我認
但至少我浪漫過開到夢COMBO

淯底可保一世平安
舊 10-08-12, 03:59 PM   #90
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
應該唔夠氣開特攻(大虎用晒12氣, 跟住開埋神速, 應唔夠氣用)

下刪..... 我諗係最正確打法.
唉,大虎之後係...人馬

引用:
夢幻中之夢幻,No other comment~
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 06:29 PM   #91
小備兵

註冊日期: Mar 2012
引用:
我認
但至少我浪漫過開到夢COMBO
B大計算血量的能力太好. 咁樣劈完, 重有一條線血比你走到.
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 06:36 PM   #92
DavidH
ケロ⑨

To 風神:
五將軍段片已收,thanks
我嬴得應該唔夠2%,嬴好彩
估唔到得2cost但18武既除晃打城門扣咁多
仲要一打完即刻變番8武,之後時間切
真係同您打咁多場店內最刺激既一場

舊 10-08-12, 09:42 PM   #93
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
To 風神:

link 呢?

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 10:04 PM   #94
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: gafstar 查看文章
link 呢?
呢樣野唔到小弟話事

由up片主決定吧

舊 10-09-12, 07:20 AM   #95
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:

夢幻中之夢幻,No other comment~
又真係o咀

引用:
呢樣野唔到小弟話事

由up片主決定吧
ok

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 10:25 AM   #96
鬼哥是god

引用:

~
你可以話我up錯 人馬/神速號,....
計係條數22 counts 跳大虎清光士氣.
哩個version 3counts 有1士氣多小小.

對方係剩番10counts時 應只係剛剛好夠4士氣按人馬, 跟住餘10counts邊夠4士氣按特攻?

舊 10-09-12, 10:50 AM   #97
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
你可以話我up錯 人馬/神速號,....
計係條數22 counts 跳大虎清光士氣.
哩個version 3counts 有1士氣多小小.

對方係剩番10counts時 應只係剛剛好夠4士氣按人馬, 跟住餘10counts邊夠4士氣按特攻?
算啦, 總之張雙炎就係都聖帝啦但都唔識走散啦

4隻冇加速馬呢邊雙馬守我都唔知點可以走散打番咁多囉

此篇文章於 10-09-12 10:53 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 11:22 AM   #98
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
算啦, 總之張雙炎就係都聖帝啦但都唔識走散啦

4隻冇加速馬呢邊雙馬守我都唔知點可以走散打番咁多囉
你仲乜仲會理佢?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 12:36 PM   #99
kameojisan

註冊日期: Dec 2011
引用:
To 風神:
贏多0.9%
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121006134853
Video link
http://www.youtube.com/watch?v=Bp0Xy...eature=mh_lolz

最緊要玩得開心姐, 得到一肚氣又有咩為呢?
下次再砌多d有趣的deck啦!!

舊 10-09-12, 01:04 PM   #100
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 小備兵 查看文章
B大計算血量的能力太好. 咁樣劈完, 重有一條線血比你走到.
關咩事, 好運咋, 中三下一定死

淯底可保一世平安

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 11:17 PM

手機版 | APP版