Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-17, 12:22 PM   #776
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
個人覺得最大問題係畫面反而因為靚左,多左effect而太亂,以前4人近戰圍剿點亂我都一定睇到打緊怪既咩位置同知道自己企既位置,依家唔得,仲要冇左血既表現更加難定位
demo玩左幾十場都係覺得好亂,如果有出血表現我相信會有所改善

mh由射擴2開始就係射擊game(笑),而且有玩xx brave重弩一定知mhw既重弩機槍無論講爽快度同強度都係行埋一二邊啦

舊 12-11-17, 12:25 PM   #777
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
Frame rate 問題, 造吾到60fps就不如lock 死30fps算啦, 好似Horizon都係30fps但差吾多完全冇lag感, 覺得流暢度好過一般30fps act game, 浮動40-60真係吾用好過, 玩FFXV 果陣仲暈...........

舊 12-11-17, 12:33 PM   #778
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 雷火武 查看文章
我覺得好多人淨係睇片都無玩過,就話除左畫面靚左無分別
其實個系統同以往有幾樣改左

1.弓手同劍士用同一套裝
2.可以邊食藥邊行,食藥時會有幾秒時間先回到滿,如果回復緊期間比怪攻擊都可以照碌,但就會中止左條回血bar.所以要安全回復哂都要搵個安全timing食最好
3.裝備唔再係傳統咁砌10點技能點出技,而係每件裝都有一個lv既技能,如果幾件裝都有同樣技能就疊加效果上去
4.今集無左狩獵Style,無左狩技
5.弩系武器可以邊行邊射「For 某些技能」
6.騎怪時可以移動騎乘位置。以最大個隻蠻䪽龍為例,可以一開始騎落條尾,轉爬到背上,再爬去頭頂,針對唔同部位作出攻擊,作對應部位破壞/針對弱點攻擊
7.擴散彈唔再係傳統直線射出,變左迫擊砲咁既拋物線射擊模式
8.攻擊睇到傷害值,呢個其實好重要,知攻擊有無效

諗到再補充
呢樣想佢改番,最唔鍾意呢種拋物線射擊

舊 12-11-17, 12:47 PM   #779
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Eking 查看文章
試下4重弩打悟空吧.....
我表示輕鬆
前提要4個人都真係識用重弩
有回距同識睇通2帶調合 唔難

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 12:48 PM   #780
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: LR猫 查看文章
呢堆其實之前gagcom啲介紹都講過晒

beta test最感受到煩嘅係R分做R1同R2之後會禁錯
想擋時收咗武

之後就係操蟲又好似一定要L1瞄
無得以前咁直接向player前方直飛咁

但一啲好似銃槍咁,開槍中咗同唔中無乜特效中唔中都唔多知呢啲
有得睇傷害知唔知中會好啲
我已經轉番R2跑R1檔同L1瞄
今集Lance感覺上好有潛力 而家把Lance追人唔駛收槍真係爭好遠

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-11-17, 01:54 PM   #781
Nick_hk
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
請問用非pro PS4玩會明顯loss frame嗎
特別係4人online時
Nick_hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 01:57 PM   #782
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: STRIFE 查看文章
呢樣想佢改番,最唔鍾意呢種拋物線射擊
但係擴散應該係咁射吧

舊 12-11-17, 02:09 PM   #783
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我已經轉番R2跑R1檔同L1瞄
今集Lance感覺上好有潛力 而家把Lance追人唔駛收槍真係爭好遠
可以 step 前完全唔同晒

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 04:03 PM   #784
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: tallken 查看文章
其實有冇支持震動功能??
我記得有震

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 04:42 PM   #785
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
有無師兄撞到毒妖鳥?
聽講古代樹の森低機率亂入

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 04:54 PM   #786
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: STRIFE 查看文章
個人覺得最大問題係畫面反而因為靚左,多左effect而太亂,以前4人近戰圍剿點亂我都一定睇到打緊怪既咩位置同知道自己企既位置,依家唔得,仲要冇左血既表現更加難定位
demo玩左幾十場都係覺得好亂,如果有出血表現我相信會有所改善

mh由射擴2開始就係射擊game(笑),而且有玩xx brave重弩一定知mhw既重弩機槍無論講爽快度同強度都係行埋一二邊啦
真係好亂...有時打緊怪我都唔知做緊乜....
隻怪如果走失左仲煩....
我覺得應該要比返個remark提示下...唔係好亂...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 04:56 PM   #787
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: sgouki 查看文章
Frame rate 問題, 造吾到60fps就不如lock 死30fps算啦, 好似Horizon都係30fps但差吾多完全冇lag感, 覺得流暢度好過一般30fps act game, 浮動40-60真係吾用好過, 玩FFXV 果陣仲暈...........
日系廠比時間佢啦....講技術應該係外國廠勁好多....仲要係capcom
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 05:09 PM   #788
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
Beta係單機定可online?無續plus
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 05:10 PM   #789
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
真係好亂...有時打緊怪我都唔知做緊乜....
隻怪如果走失左仲煩....
我覺得應該要比返個remark提示下...唔係好亂...
開頭係有亂嘅
一來森林個場有D位又窄又暗又立體
沙模感覺好好多
二來界面同操控又有D重新適應位,開頭拿手唔成世正常

但打多十次八次其實習慣到

引用:
作者: ericwpk 查看文章
可以 step 前完全唔同晒
以前要專登望向後換方向, 再後step當前step用 依家機動力好左!

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 05:35 PM   #790
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
善用lock on功能
打部位同走位都好方便

今集乘騎隊友幫手打都好似無問題, 唔駛食花生

舊 12-11-17, 05:44 PM   #791
ryuma2005
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
係道具度有得裝麻飛票同毒上手,但係我唔識射佢,淨係又uneq反

請問太刀新招點打出來的?
ryuma2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 05:48 PM   #792
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
善用lock on功能
打部位同走位都好方便

今集乘騎隊友幫手打都好似無問題, 唔駛食花生
仲未慣, 反而仲唔lock仲就手

睇落應該係, 但見好多人都係唔夠膽打

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 05:48 PM   #793
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
Lance取消踏前刺同埋第3hit可以接counter
黏怪更順手,唔駛就住就住咁插
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 05:56 PM   #794
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
太刀除左氣刃突刺仲有什麼新招?

鎚仔多左一系列連按O制派生都好大力不過最好怪down左先好出full set
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 06:06 PM   #795
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Kain 查看文章
所有MODE都要ONLINE

舊 12-11-17, 08:13 PM   #796
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Gunlance支釘好浪漫
之前有段片見鎚有招飛鳥文化攻擊點出? a

舊 12-11-17, 08:18 PM   #797
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
Gunlance支釘好浪漫
之前有段片見鎚有招飛鳥文化攻擊點出? a
係斜坡度儲力放手就會飛鳥文化攻擊
不過solo既時候出反而會令你打慢左 因為一出就會騎左上去

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-11-17, 09:19 PM   #798
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: Kain 查看文章
冇plus可以download?
我以為係plus限定

舊 12-11-17, 09:51 PM   #799
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
網上有片睇,有高手 一鋪打晒 雄火,Great Jagras, 蠻顎龍。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:08 PM   #800
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
冇plus可以download?
我以為係plus限定
未所以無開機亦無DOWNLOAD
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 05:23 AM

手機版 | APP版