Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-01-13, 10:42 PM   #201
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008

http://inews.mingpao.com/htm/INews/2...1/gb21009y.htm
「辭職加油!」

Google今日幅圖別有用意?

發現者係"大俠巴打"

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 10-01-13 10:57 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 07:35 PM   #202
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
CY再升3.7分
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 11:59 PM   #203
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
CY再升3.7分
一千人

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 10-11-13, 09:23 AM   #204
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

真心痴線呢條廢柴
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...31010/51800196

舊 10-11-13, 09:41 AM   #205
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: ZlWS 查看文章
如果係真既話,
佢真係垃圾都不如...
貪曾咁垃圾都唔會咁做.....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 10:16 AM   #206
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
CY可以會爆句: 「我冇講過()我冇Put behind them。」 中間(逗號)因應情況可加可減。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 10:19 AM   #207
yorkyork

註冊日期: May 2010
又冇記者在場,
8成死都唔認
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 02:07 PM   #208
雷切爾
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2013
古有石敬瑭 今有梁振英
雷切爾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 02:25 PM   #209
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
思歪都__
咁都做得出..

咁多人死佢唔死?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 05:05 PM   #210
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://thehousenews.com/politics/%E7.../#.Ule__6dus-o

引用:
作者: yorkyork 查看文章
又冇記者在場,
8成死都唔認
香港記者冇啫,人哋有
由手機版發出

此篇文章於 10-11-13 05:09 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 05:52 PM   #211
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
http://news.tvb.com/local/5257c0826db28cb12a000006/

邱騰華鬼拍後尾枕

引用:
接近中午時安排
下午我們就即刻要會面
唔係記者提問出事,根本就冇打算約傾

舊 10-11-13, 06:10 PM   #212
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我就有啲保留
CY係就係賤賤格格
但未必代表菲律賓記者講嘅野係100%真
菲律賓今次啲小動作做得太低莊, 就算佢地嗰邊作料都唔奇

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 07:30 PM   #213
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
我覺得CY連內政都做唔好 根本唔夠膽講外交 無咩可能講啲咁嘢 除非佢真係唔想做了
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 07:40 PM   #214
dust11

註冊日期: Aug 2010
http://rthk.hk/rthk/news/expressnews..._55_955900.htm
引用:
梁 振 英 : 不 存 在 主 動 向 阿 基 諾 說 放 低 人 質 事 件
行 政 長 官 梁 振 英 澄 清 , 在 印 尼 峇 里 與 菲 律 賓 總 統 會 面 時 , 不 存 在 主 動 約 見 對 方 提 及 「 放 低 」 人 質 事 件 , 又 說 , 特 區 政 府 如 要 放 低 , 先 要 處 理 好 事 件 , 盡 快 滿 足 家 屬 要 求 。
他 又 說 , 未 來 需 要 空 間 處 理 事 件 , 做 好 與 菲 方 商 談 工 作 。 他 又 感 謝 人 質 家 屬 理 解 特 區 政 府 的 工 作 , 適 當 時 候 會 公 布 進 度 。

梁 振 英 離 開 的 時 候 , 有 記 者 問 他 有 意 見 指 , 當 日 會 面 的 座 位 , 不 符 外 交 禮 節 , 影 響 香 港 的 國 際 地 位 , 梁 振 英 折 返 回 應 , 解 釋 在 亞 太 經 合 組 織 會 議 期 間 , 只 有 一 次 機 會 可 以 與 菲 律 賓 總 統 就 事 件 傾 談 , 如 果 當 時 「 行 開 」 , 就 會 錯 過 3 年 來 的 第 一 次 機 會 。 他 說 , 作 為 行 政 長 官 , 當 時 希 望 為 死 者 家 屬 及 傷 者 , 爭 取 菲 律 賓 當 局 就 事 件 道 歉 及 賠 償 。
啲語言藝術我已經睇到悶啦
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 07:41 PM   #215
Hunter

註冊日期: Jan 2002
人地話識內交, 無話識外交

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 08:05 PM   #216
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
嘩~CY為左反駁一句話又開幾次記召又去見人質事件既人.

睇來佢俾菲律賓過左一棟好驚咁.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 08:15 PM   #217
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
反政府份子脅持人質,
政治無能應對導致港人死亡

賠償應該係冇可能
雖然係可憐
但家屬們好應該清醒一下

假如真係有力量逼使諾基亞道歉,
呢個功勞肯定唔屬於香港政府,

如果中央出手成功爭取諾基亞道歉,
得到既政治回報將會非常之高,
CY作為紅色代理人冇可能唔明白呢個道理

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 09:12 PM   #218
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
嘩~CY為左反駁一句話又開幾次記召又去見人質事件既人.

睇來佢俾菲律賓過左一棟好驚咁.
棟已過, 只能說: 活該

舊 10-11-13, 09:18 PM   #219
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Thaws 查看文章
棟已過, 只能說: 活該
重點係拉埋阿爺落水

爺:好埋黎講數啦
菲:仲講?講左啦,689話左當冇事丫嘛
由手機版發出

此篇文章於 10-11-13 09:22 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 10:10 PM   #220
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
真係樣衰到爆

就算真係比亞爺講得掂數 ,呢排事都只會成為大陸人既話柄

無中央香港就完蛋了

舊 10-11-13, 10:24 PM   #221
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我就有啲保留
CY係就係賤賤格格
好明顯今次 689 又懶屎啦
內交就周圍賴人鞋底, 外交就掉盡香港人架,
最大鑊都係喪權辱國掉阿爺架, 要李克強出黎幫佢執屎 lol
Put behind單野俾對方爆左出黎後, 唔即刻跳出黎解畫...
左拖右拖至推 D 下屬出黎擋同發聲明, 但係又閃閃縮縮, 完全回避有無講Put behind 呢個問題....
等砌掂哂 D口供俾 689, 佢至死出黎開記者會死撐,
689 係印尼返港後至叫人唔好抱咁大期待有咩大進展, 懶左屎後即刻見死者家屬做show補鑊
堆死者家屬之前明明約十世都見唔到佢, 突然之間咁易約, 呢條友真係cheap 到呢

雖然菲律賓件總統都係賤人一條, 但以 689 人格,
我唔認為菲律賓作料屈佢, 最多都係抽 D 對佢不利o既料黎做佢
最慘人地有錄影, 佢自己就on居無錄影, 雖然家陣放出黎條片係無聲,
但係如果689真係有講過而菲律賓又有心玩野, 放埋條聲帶出黎咁就精彩囉
阿爺會唔會係背後發功阻止689繼續出醜就另計啦

689 你真係放過香港人啦, 我已經見到佢背脊就覺得煩, 唔係咁想理佢 D 新聞.....
但係呢條友點解咁鍾意自製炸彈炸自己架? 好似個社會有一日安寧都唔得咁

此篇文章於 10-11-13 10:29 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 10:37 PM   #222
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: dust11 查看文章
http://rthk.hk/rthk/news/expressnews..._55_955900.htm

梁 振 英 : 不 存 在 主 動 向 阿 基 諾 說 放 低 人 質 事 件
行 政 長 官 梁 振 英 澄 清 , 在 印 尼 峇 里 與 菲 律 賓 總 統 會 面 時 , 不 存 在 主 動 約 見 對 方 提 及 「 放 低 」 人 質 事 件 , 又 說 , 特 區 政 府 如 要 放 低 , 先 要 處 理 好 事 件 , 盡 快 滿 足 家 屬 要 求 。
他 又 說 , 未 來 需 要 空 間 處 理 事 件 , 做 好 與 菲 方 商 談 工 作 。 他 又 感 謝 人 質 家 屬 理 解 特 區 政 府 的 工 作 , 適 當 時 候 會 公 布 進 度 。

梁 振 英 離 開 的 時 候 , 有 記 者 問 他 有 意 見 指 , 當 日 會 面 的 座 位 , 不 符 外 交 禮 節 , 影 響 香 港 的 國 際 地 位 , 梁 振 英 折 返 回 應 , 解 釋 在 亞 太 經 合 組 織 會 議 期 間 , 只 有 一 次 機 會 可 以 與 菲 律 賓 總 統 就 事 件 傾 談 , 如 果 當 時 「 行 開 」 , 就 會 錯 過 3 年 來 的 第 一 次 機 會 。 他 說 , 作 為 行 政 長 官 , 當 時 希 望 為 死 者 家 屬 及 傷 者 , 爭 取 菲 律 賓 當 局 就 事 件 道 歉 及 賠 償 。

啲語言藝術我已經睇到悶啦
http://news.now.com/home/local/player?newsId=81832

真係委屈佢啦, 呢個解釋真係天才至諗到
平時記者問乜都聽唔到, 今次擺明唔憤氣至會回頭答記者...
被人玩就被人玩啦, 跌落地都要拿返渣沙

引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
反政府份子脅持人質,
政治無能應對導致港人死亡

賠償應該係冇可能
雖然係可憐
但家屬們好應該清醒一下

假如真係有力量逼使諾基亞道歉,
呢個功勞肯定唔屬於香港政府,

如果中央出手成功爭取諾基亞道歉,
得到既政治回報將會非常之高,
CY作為紅色代理人冇可能唔明白呢個道理
根本上就係成個菲律賓政府同特蠢步隊o既失誤至會害死班港人,
真係要追究點會冇無可能賠償?

問題係689呢件 兜真係無乜政治智慧兼外交技巧為零,
整個會談入面賓賓總統已經表明唔會為他人過錯道歉, 佢地無呢種文化, 完全將件事推哂落個槍手度
689 唔即時反駁佢, 見完面仲要自我感覺良兼當交差, 話已經轉達死者家屬4個要求
但人地第一野已經講明唔會道歉, 即係唔承認有錯, 無錯又點要求人賠償? 更加唔好學人話乜野懲處
人地第一步已經落左你閘啦, 係689咁死蠢照單全收

至於香港政府有無能力逼件賓賓總統道歉係一回事,
但重點係乜野都唔做, 連扮下野擺下姿態都懶果下乞人憎
人地話派個司長級黎香港扮傾野, 689又話唔使派個咁高級, 搵D低級黎就得, 都唔知呢件咩人黎架

中央就更加唔使靠, 真係要幫香港人的話三年前已經出左手
睇佢同菲律宾簽定果 D 貿易金額你就知佢對香港無情, 中央根本上就唔稀罕呢D政治回報
今次會出聲全因 689被隻賓賓玩, 要佢三條麻甩佬逼埋座一張梳化
係外交方面簡直掉哂阿爺架, 至逼住出黎幫佢執屎, 喝一喝隻賓賓唔好玩野
我唔認為中央咁偉大有心幫香港人爭取 D 乜野

此篇文章於 10-11-13 10:44 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-13, 10:55 PM   #223
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
真係樣衰到爆

就算真係比亞爺講得掂數 ,呢排事都只會成為大陸人既話柄

無中央香港就完蛋了
呢個未就係丫爺想要的結果囉
689扒起到俾丫爺上,直程要加分
689:別人笑我太樣衰,我笑他人看不穿

舊 10-11-13, 10:57 PM   #224
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我就有啲保留
CY係就係賤賤格格
誠信破產下場就會係咁...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-13, 12:01 AM   #225
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 小草 查看文章
呢個未就係丫爺想要的結果囉
689扒起到俾丫爺上,直程要加分
689:別人笑我太樣衰,我笑他人看不穿
乜你咁睇得起 689 呀?
今次簡直就係繼 I do not commenting 之後又一力作啦

加乜野分? 就算香港人唔想承認, 呢 D 外交野本身就應該中央搞掂.....
3年前出手就加分, 3年後o既今日至出手, 上位個 timing 都過哂啦, 學菲律賓果邊話齋"too late"
阿爺叫完賓賓唔好玩野要處理件事, 轉個頭對方就走出爆料話雙方已經同意將件事放低
689 似摑左阿爺一巴多過俾位佢上喎

標籤

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
梁振英:雙非子女不應有香港人身份 明年私院雙非孕婦名額應為零 cnw1126 ~清談館~ 88 06-21-13 04:18 PM
[飲食新聞] "出前一丁"每包售$4.40...痴線! Busconcamp 飲食版 48 07-27-08 07:31 PM
痴線~ Sgodkyo ~清談館~ 11 02-23-05 01:15 PM
嘩~~~痴線架,賣成咁都得 kenpeter 電視遊戲討論版 115 11-16-04 11:23 AM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 08:08 PM

手機版 | APP版