Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-14-11, 01:05 AM   #301
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Rotagen 查看文章
嘩,都嘴埋條女差d上床仲扮深情,唔係以為差上床就等於無做錯唔賤格下嘩,
我而家覺得你ex飛你係好正確,拍咁耐拖仲同第二條女玩曖昧,唔係以為淨曖昧就唔當出軌呀嘛,
你話ex善變好戲,我覺得真係彼此彼此啦
「睇八年感情份上」咁假都講得出,唔係你自己性慾勝過八年感情,就連曖昧機會都無啦好唔好,
話ex恐怖,畀著你個ex知道呢件事都覺得你好恐怖啦,原來咁多野呃住佢做既,
我以為淨係女人會為左自己呃自己腦補自己無錯而做餐大龍鳳,而家發現原來有d男人都一樣
男人女人都係人者...無需要格外神化或者矮化...

而且每個人都有軟弱之時,咁又係咪事必要語氣咁硬呢施主~_~

舊 10-14-11, 01:11 AM   #302
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
嘩,都嘴埋條女差d上床仲扮深情,唔係以為差上床就等於無做錯唔賤格下嘩,
我而家覺得你ex飛你係好正確,拍咁耐拖仲同第二條女玩曖昧,唔係以為淨曖昧就唔當出軌呀嘛,
「睇八年感情份上」咁假都講得出,唔係你自己性慾勝過八年感情,就連曖昧機會都無啦好唔好,
話ex恐怖,畀著你個ex知道呢件事都覺得你好恐怖啦,原來咁多野呃住佢做既,
我以為淨係女人會為左自己呃自己腦補自己無錯而做餐大龍鳳,而家發現原來有d男人都一樣
男人多情而長情
女人專一而絕情

又一例子

我既道德界線係要識返屋企同唔好野到另一半

舊 10-14-11, 01:33 AM   #303
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
男人女人都係人者...無需要格外神化或者矮化...

而且每個人都有軟弱之時,咁又係咪事必要語氣咁硬呢施主~_~
愛情無對錯,人皆有性慾,就手既時候梗係想嘴揸摷,呢d我好明白
不過專一唔做錯都唔能夠要求對方一模一樣,既然行差踏錯就更無資格去講人呢樣個樣

舊 10-14-11, 01:40 AM   #304
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
愛情無對錯,人皆有性慾,就手既時候梗係想嘴揸摷,呢d我好明白
不過專一唔做錯都唔能夠要求對方一模一樣,既然行差踏錯就更無資格去講人呢樣個樣
既然我地唔能夠要求對方一模一樣,又何需要對其他人諸多挑剔呢?

總結一句:做好自己就算了,律己寬人,有緣者,平常心贈兩句咪算囉,唔需要太上心嘛!

舊 10-14-11, 02:01 AM   #305
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
感情缺失男人有係應份
女人有就係可怕
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 03:27 AM   #306
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
有親過是不該,但總算臨崖勒馬
比起他女友頭都不回,我比較挺前者
何況相識八年,多小謊言不能盡數
二伍兄以後再愛,相信會有更好的底線
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 07:59 AM   #307
Augulist
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 二伍 查看文章
我有錫過個女仔,差d上埋床,忍住左,不過從來都冇做過情侶

突然間有一種好恐佈o既感覺
一個對左8年o既女仔兩個月前仲會問你愛唔愛佢,仲會同你食飯,什至會為你付出
然後突然間話唔愛就唔愛,仲會話你俾唔到佢要o既野,成個價值觀唔同晒
我真係唔知仲有冇女仔可以信得過,亦都好驚佢係聽左d唔知咩朋友o既意見行錯路
見到你我就真係覺得好恐怖
放心啦,個女仔無行錯路
好明顯行錯路果個係你lo

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
有親過是不該,但總算臨崖勒馬
比起他女友頭都不回,我比較挺前者
何況相識八年,多小謊言不能盡數
二伍兄以後再愛,相信會有更好的底線
你係咪曲線緊?
Augulist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 08:05 AM   #308
HM

註冊日期: May 2007
引用:
我有錫過個女仔,差d上埋床,忍住左,不過從來都冇做過情侶

一個對左8年o既女仔兩個月前仲會問你愛唔愛佢,仲會同你食飯,什至會為你付出
然後突然間話唔愛就唔愛,仲會話你俾唔到佢要o既野,成個價值觀唔同晒
我真係唔知仲有冇女仔可以信得過,亦都好驚佢係聽左d唔知咩朋友o既意見行錯路
我收番之前既發言,你ex無做錯架
自己不忠仲好意思扮一往情深,真係虛偽到爆
最信唔過唔係你ex,係你自己呀
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 08:32 AM   #309
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Augulist 查看文章
見到你我就真係覺得好恐怖
放心啦,個女仔無行錯路
好明顯行錯路果個係你lo
我一直知錯
我亦冇恨佢,只係擔心佢,佢唔揀我唔緊要,最緊要佢唔好揀錯人(我唔係話揀我就係o岩)就ok了
恐佈o既她不是心變了,因為我絕對了解男女間擦出o既火花,而是價值觀變了,變左另一個人

此篇文章於 10-14-11 08:36 AM 被 二伍 編輯。
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 09:05 AM   #310
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
因果報應吧
男人就灑脫d
仲咁關心佢仲乜
八年完左就完左啦
就咁關心佢只會阻礙自己的新戀情

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 09:37 AM   #311
Norm
=_="""""

其實你之前所謂未係時候結婚看來同經濟冇關,只不過係你自己未想結吧....時間唔等人架,你女友想結婚果陣你俾唔到佢,到佢變心你再講都係徒然

舊 10-14-11, 10:49 AM   #312
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
引用:
我一直知錯
我亦冇恨佢,只係擔心佢,佢唔揀我唔緊要,最緊要佢唔好揀錯人(我唔係話揀我就係o岩)就ok了
恐佈o既她不是心變了,因為我絕對了解男女間擦出o既火花,而是價值觀變了,變左另一個人
我覺得佢冇咩野需要擔心, 反而你就要擔心下自己仲好.

舊 10-14-11, 10:59 AM   #313
二伍

引用:
作者: 忘記密碼 查看文章
我覺得佢冇咩野需要擔心, 反而你就要擔心下自己仲好.
咁又係,睇黎要學識轉移愛心
舊 10-14-11, 12:48 PM   #314
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Norm 查看文章
其實你之前所謂未係時候結婚看來同經濟冇關,只不過係你自己未想結吧....時間唔等人架,你女友想結婚果陣你俾唔到佢,到佢變心你再講都係徒然
似係想用結婚留住條女o者
由頭到尾都feel唔到出自真心
乜都好突然,突然信教突然告解
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 01:49 PM   #315
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 某F 查看文章
男人多情而長情
女人專一而絕情

又一例子

我既道德界線係要識返屋企同唔好野到另一半
學四哥講,男人可風流,但不下流

前者可還風流債,後者就冇人可憐

舊 10-14-11, 02:19 PM   #316
二伍

引用:
作者: darkvolver 查看文章
學四哥講,男人可風流,但不下流
連風流都未談得上
只係飲左d酒,但係都停止左,當然有人會話思想上出軌了
各人會有各人的價值觀,無意為自己抗辯
如果以前我會話係報應,而家我會話係神安排o既啟示
舊 10-14-11, 02:23 PM   #317
Vice
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
想通了的話就再次上路吧~

可以close case~ @w@

舊 10-14-11, 04:01 PM   #318
二伍

佢還會打來問候我,
佢就係咁,會關心人
舊 10-14-11, 04:08 PM   #319
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
快d畀呢個topic佢睇下啦

舊 10-14-11, 04:25 PM   #320
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
佢還會打來問候我,
佢就係咁,會關心人
你係一個好女人,不過你都係用你既關心落去你將來另一半度啦
祝你得到幸福

講到你己經嬴左全世界了

舊 10-14-11, 04:31 PM   #321
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: 某F 查看文章
你係一個好女人,不過你都係用你既關心落去你將來另一半度啦
祝你得到幸福

講到你己經嬴左全世界了
唔讚好唔得
分左手就唔好再關心我啦
咁關心我,係唔係萬一新伴唔掂就返番黎,幫自己留後路啊

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 05:48 PM   #322
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
唔讚好唔得
分左手就唔好再關心我啦
咁關心我,係唔係萬一新伴唔掂就返番黎,幫自己留後路啊
我老早已經講,個湖塞左........

舊 10-14-11, 06:14 PM   #323
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
come on,冰封3尺非一日之寒。兩個月前,可能kui仲struggle緊,想同你一起。兩個月前,她可能仲以為聼你講你愛kui,同你一起食飯,可以keep到段relationship……

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 07:16 PM   #324
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
曲線的並非我或者樓主
而是做錯之後無坦言承認之輩
網絡上多小人有不可告人之事
有幾個敢有勇氣赤條條去承認
樓主最錯是有過些許肌膚之親
但在成大錯之前己經把事情制止
至小我感覺到樓主是很難過
我不想在這個時候再為他加一腳
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-11, 11:28 PM   #325
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
嘩個post愈來愈精采

講真由個POST一開始已經覺得樓主真係無心結婚,都算啦

愈睇,愈覺得分手呢個結局真係自己lor黎
把口話知錯,乜知錯真係咁樣的態度咩……

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
似係想用結婚留住條女o者
由頭到尾都feel唔到出自真心
乜都好突然,突然信教突然告解
我同你一樣諗法

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 10-14-11 11:31 PM 被 Kaiser 編輯。
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:00 AM

手機版 | APP版