Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-08, 01:16 AM   #426
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: KIM 查看文章
其實唔好帶住CITY HUNTER的歷史去看, 都幾好睇~
其實北條司一開始漫畫已經有寫,但人都仍然係咁插

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-08, 11:23 PM   #427
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: Castor 查看文章
星期六都有得做,時間係凌晨點半至兩點半
動畫進度記得好似去到楊帶香瑩參加婚禮果度
琴日睇左,阿獠把聲還算好,但香瑩我接受唔到
用冴羽獠
套野係外購版,如果作畫無改過,係崩到爆開

香瑩把聲我都接受到
但係香媽媽真係頂唔住

配音轉哂一早預左
但套片最奇特的地方係讀音都轉埋
以前讀[牙子]現在變左[戶子]
阿獠就亦跟住變成[戶羽獠]
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-08, 11:25 PM   #428
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: JO JO 查看文章
香瑩把聲我都接受到
但係香媽媽真係頂唔住

配音轉哂一早預左
但套片最奇特的地方係讀音都轉埋
以前讀[牙子]現在變左[戶子]
阿獠就亦跟住變成[戶羽獠]
把聲唔襯個角色
但我有次聽到係聽牙羽獠

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 11-04-08, 12:54 AM   #429
JoJo

引用:
把聲唔襯個角色
但我有次聽到係聽牙羽獠
實情果晚我都係睇d唔睇d 唔通我聽錯左?
同埋海怪仍然係叫海怪[tvb選擇性用名]
舊 11-04-08, 01:04 AM   #430
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: JO JO 查看文章
實情果晚我都係睇d唔睇d 唔通我聽錯左?
同埋海怪仍然係叫海怪[tvb選擇性用名]

我都聽到係牙子同牙羽獠喎
海房主唔係就等如海怪咩!?

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 01:52 AM   #431
JoJo

引用:
作者: HIM 查看文章
咁就大件事喇 等我驗完耳星期六再聽真d先 失禮晒
舊 11-04-08, 02:25 AM   #432
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
漫畫叫海坊主
聽錯定tvb又冇跟?a
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 05:06 AM   #433
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: koala 查看文章
套片係咁
前作都係冇主線
冇主線都算, 但黎黎去去都係講同一樣野, 我覺得真係好悶
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 12:56 PM   #434
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
都可以咁講,不過海怪都有好多種。
海坊主係棲息於海中的妖怪,而坊主的意思係和尚,由於該種妖怪的頭部像和尚一樣光禿禿,所以被稱為海坊主。
因此我覺得譯作海法師或海和尚會比較貼切。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 01:10 AM   #435
鳳熾魂
紅蓮の焔神

認真 如果無線番做孟波我會更加開心,不過無睇開D人就一定認為係C.H.
A.H. 套野不斷賣溫情 x N 不過我好受 不過睇見香塋成長真係幾開心

舊 11-05-08, 02:23 AM   #436
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
引用:
認真 如果無線番做孟波我會更加開心,不過無睇開D人就一定認為係C.H.
A.H. 套野不斷賣溫情 x N 不過我好受 不過睇見香塋成長真係幾開心
C.H. 既話梗係要雙語啦

就是神谷明肯定同北条好Friend

舊 11-05-08, 07:06 AM   #437
Kouji
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
唔好玩野啦
高清 =/= J2
Kouji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 02:40 AM   #438
JoJo

睇完第二集 的確係讀成 户羽獠及户子
舊 09-13-10, 04:14 PM   #439
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://www.comic-zenon.jp/comic/lineup.html

舊 09-13-10, 06:34 PM   #440
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

2nd~!?係咪唔再玩溫情先~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-10, 07:54 PM   #441
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
[原來回左舊post sosad]
我而家其實好buy佢玩溫情喎

究竟我有生之年見唔見得到CH原作後半動畫化......?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-10, 07:57 PM   #442
鳳熾魂
紅蓮の焔神

其實AH 套野真係講溫情喎好難唔SELL

舊 09-13-10, 08:01 PM   #443
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
話時話, AH中文版最新果期幾時先出...?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-10, 11:18 PM   #444
money
◆.西野司命.◆

原哲夫
新條まゆ
井上雄彦
が描くシティーハンター

舊 12-20-10, 11:30 PM   #445
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: money 查看文章
原哲夫
新條まゆ
井上雄彦
が描くシティーハンター

原哲夫果張真係最符合原作...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 07:34 PM   #446
money
◆.西野司命.◆

舊 01-23-13, 07:42 PM   #447
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
哇,2010年既topic上番黎…

此篇文章於 02-01-13 01:47 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 09:50 AM   #448
tenkafubu
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
到宜家都未見Angel Heart 2nd會出中文版>.<

舊 01-24-13, 11:12 AM   #449
gingq7

註冊日期: May 2008
玉皇朝不知在搞什麼....AH 2nd無左影
本來見鋼鍊出倒完全版仲期望City Hunter都會出番完全版
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-13, 03:04 PM   #450
gingq7

註冊日期: May 2008
AH 2nd (港版) 終於出了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:46 PM

手機版 | APP版