Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-12, 07:14 PM   #451
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
nerf法師
打得爽就要nerf
HeHa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 02:14 AM   #452
cyberfox
God of Gamer
凡骨

註冊日期: Nov 2002
4CD 回藍推熊都同我BUFF埋...

明明巳經弱到爆,咁同叫我唔洗玩無分別

可以安心剷GAME 了

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 06:48 AM   #453
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
而家親生仔變baba a?

舊 08-17-12, 07:47 AM   #454
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
http://us.battle.net/d3/en/blog/6939...Monk-8_16_2012

舊 08-17-12, 09:18 AM   #455
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
能量旋風的觸發係數將從0.25降到0.125。也許有些玩家不知道什麼是觸發係數,這個係數影響技能引發特效的能力。許多技能,像是魔法飛彈,觸發係數為1,但是一次能擊中多個目標或造成多次傷害的技能觸發係數較低。

最強既cri mass build再見
即係得番隕石cri mass同光劍cri mass

而家都已經要40% cri、1.5攻速先穩定
減一半觸發率,肯定即時GG
死啦我唔太明
可唔可以詳細講解

舊 08-17-12, 09:29 AM   #456
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
http://tw.battle.net/d3/zh/blog/1259...3%A7-2012-8-16
中文版

佢改天人的話, 大半MONK都即刻唔玩
MONK好似ONLY上修

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 09:44 AM   #457
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
而家睇落BABA無nerf wo.....
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 09:47 AM   #458
Sar8
The One

引用:
作者: b_boy 查看文章
http://tw.battle.net/d3/zh/blog/1259...3%A7-2012-8-16
中文版

佢改天人的話, 大半MONK都即刻唔玩
MONK好似ONLY上修
所以佢而家唔搞
搞左monk仲玩咩...
不過佢果幾招技...
上左inferno我都未見過monk用.....
如果剩加攻擊力我都唔見得會幾多人用....

舊 08-17-12, 09:51 AM   #459
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實佢改黎改去都未改到重點 都冇咩人會因為咁而返去fing

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 09:55 AM   #460
Sar8
The One

有RMAH好多野佢都唔敢搞
一搞就死

下面D回覆,殘體字人普遍看衰
當然台版玩家依然係摸鼻子繼續玩

此篇文章於 08-17-12 10:22 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 11:16 AM   #461
Syoudou
Insane Gamer
L

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDSyoudouSeigen
引用:
作者: 阿魚 查看文章
死啦我唔太明
可唔可以詳細講解

觸發系數應該係

比喻
你hi中一條秘法加持
如果條秘法加持觸發系數 = 1,你1秒會受到一次傷害
如果條秘法加持觸發系數 = 0.5,你1秒會受到0.5次傷害
即係原本一野秒左你既攻擊,家下要兩秒先做得低你

由0.25改到0.125即係觸發系數減半
假設一個旋風一秒會打四下,家下打得兩下...因攻擊頻率下降一半,即是這個招式能夠觸發爆擊機率的機會減半,靠旋風發動臨界質量效果減半。

此篇文章於 08-17-12 11:20 AM 被 Syoudou 編輯。
Syoudou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 11:40 AM   #462
阿魚

引用:
作者: Syoudou 查看文章
觸發系數應該係

比喻
你hi中一條秘法加持
如果條秘法加持觸發系數 = 1,你1秒會受到一次傷害
如果條秘法加持觸發系數 = 0.5,你1秒會受到0.5次傷害
即係原本一野秒左你既攻擊,家下要兩秒先做得低你

由0.25改到0.125即係觸發系數減半
假設一個旋風一秒會打四下,家下打得兩下...因攻擊頻率下降一半,即是這個招式能夠觸發爆擊機率的機會減半,靠旋風發動臨界質量效果減半。
感激!
原來係指攻擊頻率
咁改法, 玩旋風+質量既玩家一定要準備一套專裝

舊 08-17-12, 12:55 PM   #463
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 阿魚 查看文章
感激!
原來係指攻擊頻率
咁改法, 玩旋風+質量既玩家一定要準備一套專裝
我咪話囉 而家都已經要40%cri+1.5攻速先做到穩定
改完直頭等於GG左
佢改勁隕石,睇怕D人會返去玩隕石crimass

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 02:23 PM   #464
Sar8
The One

返工冗住冇野做睇下官網D玩家意見
發覺十個有八個都插緊
尤其是法師XD

舊 08-17-12, 02:43 PM   #465
Sar8
The One

睇完DH果個真係想爆粗.....
將hated技全部加強攻擊力...
有鬼用.....
用追蹤箭係因為第二箭有70%攻擊加強
呢個係其他技能比唔上
迴避射擊話係有效既憎恨增加技...我閃左減4點戒律,剩係咁我已經唔用啦

同理元素箭1.03前係靠觸手雙擊達到高DPS....
我仲玩果陣會用集束+炸彈達到高傷,你其他所謂技能加幾十%根本動搖唔到.....
放塔又係低能
DH技能好多位剩?
Hated使用,Hated產生,兩招~三招保命
剩返一招我放個戰塔!?
冇野下化

改埋D唔三唔四既技能,用傷害增加去取代現有技能根本不可行,因為一定要起個double先至追得上(甚至而家集束箭流你講DPS根本比唔上集束炸彈)
你將觸手箭變返2次攻擊就真係改強啦

反而DH保命就一直唔理

呢班友仔真係冇得救
剩係識調高調低個DPS
以前Warcraft3果D民間制既DOTA都識可以係CD,MP使用量,範圍等等作修改

此篇文章於 08-17-12 02:50 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 02:47 PM   #466
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sar8 查看文章
返工冗住冇野做睇下官網D玩家意見
發覺十個有八個都插緊
尤其是法師XD
咁其實又要咁睇,我覺得Wiz無資格插
畢竟就算無左風,Cri mass build都唔等於無左......只係效率無咁好、技術門檻可能高D
甚至都仲有原始D既十萬秘法球打法

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-17-12, 03:08 PM   #467
Sar8
The One

睇witch果段好笑
BZ:盡管我們設定僵屍犬在一二章很強大,但是第三第四章還是不堪一擊

頂你班粉腸都知道第三章第四章幾惡頂啦!?

舊 08-17-12, 03:42 PM   #468
阿魚

引用:
睇witch果段好笑
BZ:盡管我們設定僵屍犬在一二章很強大,但是第三第四章還是不堪一擊

頂你班粉腸都知道第三章第四章幾惡頂啦!?
僵屍犬?
什麼來的?

舊 08-17-12, 03:48 PM   #469
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
睇完DH同MONK果兩編野... (我只有玩呢兩隻)
心諗... 你攪左1.04咁耐就係得咁多野??? ~.~ 係咪BZ唔nerf已經要多謝嗎?
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 05:36 PM   #470
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: cyberfox 查看文章
4CD 回藍推熊都同我BUFF埋...

明明巳經弱到爆,咁同叫我唔洗玩無分別

可以安心剷GAME 了
巫醫好似無點弱化 (4 COOL DOWN技)
未必會改得差,可能改好??

1.03:
本身回復MANA係20/S
用4C技=>20/S * 3=60/S

1.04:
本身回復MANA係45/S
用4C技=>45/S * 1。3=58。5/S

只係差左
60/S - 58.5/S=1.5/S(少左),
熊沖應仲可以用,吾好按太快
而且其他技能會加強,
甘要睇佢改完, 先知係減弱定增強!!

本身巫醫=>屍牆,鬼手,靈行,巨屍(4C技)
+ 熊沖,蝕魄
(好傷神既組合)
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 05:46 PM   #471
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
所以佢而家唔搞
搞左monk仲玩咩...
不過佢果幾招技...
上左inferno我都未見過monk用.....
如果剩加攻擊力我都唔見得會幾多人用....
加攻有X用咩.....依家最大問題係個個都比卒秒...而唔係唔夠攻...
以前未nerf 攻速,回血...仲可以玩口血流...之後除非有神裝,否則只係見住個人比人秒.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 07:19 PM   #472
kakachu
Junior Member

註冊日期: Jan 2009
XBox Live Gamertagkakachu
引用:
作者: kita 查看文章
睇完DH同MONK果兩編野... (我只有玩呢兩隻)
心諗... 你攪左1.04咁耐就係得咁多野??? ~.~ 係咪BZ唔nerf已經要多謝嗎?
真係唔nerf已經要多謝佢
BZ真係嫌WD未夠弱,佢而家nerf埋VQ,可以安心鏟game
kakachu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 07:21 PM   #473
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

改唔係問題 畢竟雖然大家都用
但我一路都覺得其實招野真係set得好渣......sosad
只係其他招更渣,玩家局著用

老實,又有邊個想打完一群跟著撞到下一群果時發現招招都唔用得

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-18-12, 07:23 PM   #474
kakachu
Junior Member

註冊日期: Jan 2009
XBox Live Gamertagkakachu
引用:
作者: jyeung1 查看文章
巫醫好似無點弱化 (4 COOL DOWN技)
未必會改得差,可能改好??

1.03:
本身回復MANA係20/S
用4C技=>20/S * 3=60/S

1.04:
本身回復MANA係45/S
用4C技=>45/S * 1。3=58。5/S

只係差左
60/S - 58.5/S=1.5/S(少左),
熊沖應仲可以用,吾好按太快
而且其他技能會加強,
甘要睇佢改完, 先知係減弱定增強!!

本身巫醫=>屍牆,鬼手,靈行,巨屍(4C技)
+ 熊沖,蝕魄
(好傷神既組合)
VQ而家係+300%回魔,即係400%回魔
好多WD都會有+mana regen嘅裝,以我的WD來講+30 mana regen, 加埋base 20, 一秒回50, VQ中就即係200/sec, 夠用來spam acid cloud 來吸血+freeze/stun
nerf左VQ, 一秒一下acid cloud都唔夠, 可以安心鏟game專心玩DQ10, 真好
kakachu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 09:05 PM   #475
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: kakachu 查看文章
VQ而家係+300%回魔,即係400%回魔
好多WD都會有+mana regen嘅裝,以我的WD來講+30 mana regen, 加埋base 20, 一秒回50, VQ中就即係200/sec, 夠用來spam acid cloud 來吸血+freeze/stun
nerf左VQ, 一秒一下acid cloud都唔夠, 可以安心鏟game專心玩DQ10, 真好
http://tw.battle.net/d3/zh/class/witch-doctor/passive/
預知探求
當你有 4 個以上的技能處於冷卻狀態時,法力恢復率提高(到) 300%。
"Any time you have 4 or more skills on cooldown,
your Mana regeneration is increased by 300%."

[吾係=>增加300%/increase 300%]
吾係你講既400%

只係明顯弱化左MANA regen. equipement
如用熊沖同4C

1.03=>(20+30) * 3=150
1.04=>(45+30) *1.3=97 (-50)

最高MANA=700
-50/S=>都出到 700/50=12S 左右熊沖,
吾計其他技加MANA
如放棄mana equipement 就只可頂6S

技一定弱化左
不過會吾會好多試過先知
仲有佢講既部份,如效果明顯優化
就要執過D SKILL,
可能吾駛經常搏命

(老老實實ACT2 巨屍,對精英頂吾到幾多野
點解會話屍狗頂得到ACT2??)
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請問c hing "GA-G41MT-D3"底板如何clear cmos value?? x123 手機資訊/電腦軟硬討論 0 06-28-12 08:14 PM
[新聞] D3出了新韌體 加賀KAGA 照相館 0 01-20-09 08:02 PM
[CW26][D3][Lapus]新刊~全彩插圖本SODA香港首賣!~ 新商品追加! Lapus Cosplay同人MIX討論區 3 08-21-08 12:11 PM
[CW21] [D3 上下奇蹟莊] 18禁男性向新刊《裡百鬼夜行抄》道歉啓示 屈紳士 Cosplay同人MIX討論區 49 03-03-06 12:36 AM

現在的時間是 09:23 PM

手機版 | APP版